14 Σεπτεμβρίου 2015

Αποτελέσματα της "συλλογικής εκτίμησης" για τις βουλευτικές εκλογές

Άλλη μια συλλογική εκτίμηση εκλογικών ποσοστών έφτασε στο τέλος της, με τα αποτελέσματα της να είναι τα παρακάτω.


 


Μεγάλη η διασπορά στις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να υπάρχει μια κυρίαρχη τιμή ή ένα καθαρό εύρος τιμών, ενώ αντίθετα στα άλλα κόμματα υπάρχει μια πιο ομαλή καμπύλη, με μια ή δυο κυρίαρχες τιμές. Σε όλα τα κόμματα πλην ΠΑΣΟΚ και Λαϊκής Ενότητας, το αρχικό εύρος που έδωσα ανταποκρίθηκε στις λαϊκές ανάγκες των συμμετεχόντων, ενώ στο ΠΑΣΟΚ και την Λα.Εν., υπερεκτίμησα τις προβλέψεις σας. Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ, η τιμή που κυριάρχησε στο νήμα ήταν το "μικρότερο ή ίσο του 4%", πράγμα το οποίο σημαίνει πως μέσα εκεί κρύβεται το 3,5% για μερικούς και το 3% για άλλους (άρα η τελική εκτίμηση είναι μεγαλύτερη από την πραγματική). Το ίδιο ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου πλειοψήφισε η τιμή "μικρότερο ή ίσο του 25%", και μένει να δούμε εαν αυτό αποτελούσε πράγματι εκτίμηση ή σκέτο, επιθυμία.

Στην μάχη για την τρίτη θέση, αν και η Χρυσή Αυγή έχει κυρίαρχη τιμή το 7% (6,5% είναι για το ΚΚΕ), με τις υψηλότερες από αυτήν να παίρνουν και αυτές αρκετά "πονταρίσματα", ο μέσος όρος της δεν ξεπερνάει τον μέσο όρο του ΚΚΕ λόγω του ότι υπερισχύει και στις κακές εκτιμήσεις. Μόλις το 6,5% των αναγνωστών εκτίμησε ποσοστό για το ΚΚΕ κάτω του 6%.

Το σύνολο των ποσοστών όμως, δεν ξεπερνάει το 82,5%, και για αυτό είναι απαραίτητη εκ μέρους μου μιας αναγωγής επι των "αδιάθετων ποσοστών" και αφού έχω προσδιορίσει το εκλογικό ποσοστό των υπολοίπων κομμάτων (Ένωση Κεντρώων, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΕΠΑΜ, Ανταρσυα, Δημιουργία Ξανά κλπ) περίπου στο 9 με 9,5%. Στο πινακάκι που ακολουθεί, θα δείτε συγκεντρωμένη την συλλογική πρόβλεψη, την αναγωγή αυτής, και την δική μου προσωπική εκτίμηση.


ΟΚ, και αφού διασκεδάσαμε με τα πινακάκια και τα διαγραμματάκια μας, συνεχίζουμε την δουλειά για τις εκλογές, πόρτα πόρτα και σπίτι σπίτι ... γιατί έχει μια ολόκληρη εβδομάδα ακόμα ώστε να φέρουμε τούμπα όλες τις εκτιμήσεις.

Άιντε που μου έχετε στρογγυλοκαθίσει στο διαδίκτυο.
Καλή δουλειά και καλά αποτελέσματα.

18 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Κόλλαγε το σύμπαν με τα polls και είπα να το κρατησω 2 μέρες μέχρι σήμερα. Θα είχε ενδιαφέρον και μια δεύτερη μέτρηση προς το τελος της εβδομάδας, για να δεις την αλλαγή στις διαθέσεις, αλλά εντάξει μην το παρακάνουμε ... :))

      Πες μου ότι δεν πρόλαβες να ποντάρεις ?

      Διαγραφή
    2. Προλαβα αλλα δεν τα σημειωσα καπου οποτε δεν θυμαμαι ακριβως τι εβαλα:)

      Διαγραφή
    3. Εμας νομιζω μας εδωσα 6.5
      Ελπιζω να παμε παραπανω ομως μιας και απο οτι φαινεται υπαρχει προοπτικη

      Διαγραφή
    4. Αν υπάρχει προοπτική ?
      Έχουμε φάει αρκετές φάπες τα τελευταία χρόνια και ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να πείσεις τον κόσμο, αλλά σύμφωνα με αυτά που έχει δει, ακούσει, συζητήσει εγώ προσωπικά εδώ στην Πάτρα, έχω δώσει και αρκετά συντηρητική εκτίμηση. Και ξέρεις ε, περισσότερος είναι ο καινούργιος κόσμος από τις επιστροφές ... παλιοί νεοδημοκράτες, πασόκοι, αντάρσιοι. Πάντως στις περιοχές όπου έχουμε παράδοση, όπως πχ το Βόρειο Αιγαίο, τα Επτάνησα, η Θεσσαλία κλπ πρέπει πραγματικά να σαρώσουμε.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Και δεν θέλετε και να κυβερνήσετε και στηρίζετε και το Ευρώ!!! :-)
      Σόρρυ για την τρολιά αλλά το ¨¨Ναι αλλά¨¨ μου θύμισε το θρυλικό: ¨¨Ναι αλλά το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει...¨¨

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
  3. Πολυ δινεις στους νεοΝΑΖΙ της Χρυσης Αυγης,
    Δεν πιστευω οτι θα ξεπερασει το 7,0%.
    Και αυτο δεν ειναι επιθυμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανώς έχεις δίκιο, αλλά μην ξεχνάμε πως : δεν κατεβαίνει ο Γκλέτσος (η Τελεία είχε κατα το ήμισυ τουλάχιστον, ψήφους χρυσαυγιτών), δεν κατεβαίνει ο Καρατζαφέρης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα χάσουν, η ΝΔ θα χάσει ένα τμήμα προς τα δεξιά της ...

      Διαγραφή
    2. Δεν με αυτους λες οτι θα κερδισει,αλλα θεωρω οτι χανει και αναλογα.Αρκετος που την ψηφισε απο αντιδραση και βλεποντας το νεοναζιστικο ττης προσωπο φευγει.Π.χ ο κουμπαρος μου λεει θα ψηφισει Λεβεντη (δυστυχως).Αρκετοι επανακαμπτουν στην ΝΔ.Γιαυτο θεωρω οτι ελαχιστα θα κερδισει (εαν κιολας κερδισει) σε σχεση με τις εκλογες του Γεναρη.

      Διαγραφή
    3. "Δεν διαφωνω με αυτους..."

      Διαγραφή
  4. Εγβ αυτο που βλεπω ειναι οτι υπαρχει μια κρισιμη μαζα κοσμου που το σκεφτεται. Ειμαστε στις επιλογες του. Αν αυτη τη βδομαδα εντεινουμε την προσοαθεια για να μην πιασουν τοπο η ψευτοπολωση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και συνεχισουμε με πολιτικα επιχειρηματα και ξεμπροστιασμα την αντιπαραθεση με την ΛΑ. ΕΝ. που ειναι πλεον φανερα σε διατεταγμενη υπηρεσια εναντιον μας τοτε θα διεκδικησουμε την 3η θεση απο τους ναζι.
    Απλα η τελευταια βδομαδα ειναι παντα δυσκολη και το δυσκολευει το οτι ο κοσμος ειναι απογοητευμενος, δε μιλαειβκαι σκεφτεται την αποχη. Η ΛΑ. ΕΝ. θα βαλει μπροστα την Κωσταντοπουλου για να κερδισει εντυπωσεις και να ψαρεψει ψηφους νεων και απολιτικ. Ειδικα στη νεολαια να μην τους χαρισουμε ουτε ενα νεο ανθρωπο, εχουμε δυνατητες στις νεες ηλικιες.

    ratm

    Υγ. Μην υποτιματε το ΠΑΣΟΚ. Στις ευεωεκλογες ειχε 8%. Τωρα δεν κατεβαινει ο ΓΑΠ, υπαρχει μια συσπειρωση ( βλ. Λαλιωτη) και απ'οτι ακουω το ΠΟΤΑΜΙ χανει αρα μπορει ενα μερος του να το τραβαει και το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ για ΠΑΣΟΚ, εξάλλου έδωσα και μεγαλύτερο ποσοστό απο το σύνολο.

      Δεν θα πάρει όλο το ΚΙΔΗΣΟ, δηλαδή δεν θα φτάσει στο 8 - 8,5%, αλλά πιστεύω πως θα κινηθεί άνω του 6%, 6.5% ίσως και 7%.

      Διαγραφή
  5. εγώ πιστεύω πως δεν θα ανέβει η χρυσή αυγή βέβαια εγώ στο μέρος που είμαι είναι περίεργα τα πράγματα
    νέμεν ακούω θα ψηφίσω χρυσή αυγή
    αλλά ξέρω πως αυτοί που το λένε έχουν ήδη κλείσει που θα ψιφίσουν και δεν είναι χρυσή αυγή
    από εκεί και πέρα οι φήφοι της χρυσής αυγής δεν έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο
    που σημαίνει ότι δεν είναι σταθεροί και έχουν τεράστιο ποσοστό διαφυγής
    βέβαια αυτά στο άντρο της χρυσής αυγής που είμαι εγώ
    το ποσοστό της θα κριθεί στην αθήνα και όχι στην επαρχεία
    πέραν τούτου το να βγει το κκε 3ο κόμμα είναι απίστευτα σημαντικό για το κόμμα
    όχι τόσο από άποψη βουλευτών
    αλλά από άποψη ανάτασης τους εργατικού κινήματος
    πιο εύκολα θα αντιδράσει κάποιος στο υπάρχον σύστημα ξέροντας που η φωνή του δεν είναι στα αζήτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος. Ένα 6% που ψηφίζει σχεδόν σταθερά πλέον Χρυσή Αυγή, είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους εθνικιστές, χουντοβασιλικοί και φασίστες. Το ίδιο εκλογικό μέγεθος εμφανίζει σταθερά τα τελευταία 40 χρόνια και όταν δεν κρύβεται στα κόμματα του δικομματισμού, απο την Εθνική Παράταξη του 1977, έως το ΛΑΟΣ το 2009 και την Χρυσή Αυγή σήμερα. Με μια προσθήκη φυσικά, τους οποίους και δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ως παραδοσιακά φασίστες. Το λουμπεναριό των αστικών κέντρων που είναι κυρίως εργάτες.

      Διαγραφή
  6. παιδια με το προσφυγικο η χ.α θα ανεβει στα νησια. Εκει θα παιχτει το παιχνιδι γι αυτην. Ευτυχως οι νησιωτες δεν ειναι πολλοι αλλα αν δεν πεσει στην ηπειρωτικη Ελλαδα θα τσιμπησει 1-1,5% παραπανω σιγουρα. Για εμας ελπιζω να ειμαστε περιξ του 7% αν και ολα θα κριθουν τις τελευταιες μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ φιλε καταρεει μετα την ομολογια Μιχαλολιακου για την δολοφονια Φυσσα!!! Οποτε λαθος βαλατε οτι θα εχει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,93% γυρω στο 4,5% θα εχει αφου θα πανε οι περισσοτεροι ψηφοφοροι της δυστηχως στην ΝΔ!!! Και το ΚΚΕ απο τι βλεπω μαλλον θα ειναι 3ο κομα!!! Μακαρι να ειναι 3ο κομα το ΚΚΕ!!!

      Διαγραφή
  7. ΣΥΡΙΖΑ 35,46 %, Εκτίμηση - Αναγωγή 30,80 %, ΛΑΘΟΣ - 4,66 . Αρκετά μεγάλο > 15 %
    ΝΔ 28,10 %, Εκτίμηση - Αναγωγή 28,40 %, ΛΑΘΟΣ + 0,30 . Πολύ ακριβές
    ΧΑ 6,99 %, Εκτίμηση - Αναγωγή 7,50 %, ΛΑΘΟΣ + 0,51 . Μικρό < 10 %
    ΚΚΕ 5,55 %, Εκτίμηση - Αναγωγή 7,50 %, ΛΑΘΟΣ + 1,95 . Πολύ μεγάλο >30 %
    ΠΑΣΟΚ 6,28 %, Εκτίμηση - Αναγωγή 5,70 %, ΛΑΘΟΣ - 0,58 . Μέτριο <10 %
    ΠΟΤΑΜΙ 4,09 %, Εκτίμηση - Αναγωγή 5,30 %, ΛΑΘΟΣ + 1,21 . Πολύ μεγάλο =30 %
    ΛΑ.Ε. 2,86 %, Εκτίμηση - Αναγωγή 4,50 %, ΛΑΘΟΣ + 1,64 . Πολύ μεγάλο >50 %

    Η εκτίμηση μου για το poll είναι πως οι εκτιμήσεις για ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑ.Ε απέτυχαν πλήρως.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.