3 Σεπτεμβρίου 2015

Προεκλογικές τακτικές και επιχειρήματα - 2.Λαϊκή Ενότητα




α) Είμαστε ο αυθεντικός ΣΥΡΙΖΑς, είμαστε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα (που έγινε ΝΑΙ όταν δεν κοιτάγαμε γαμώτι), είμαστε το κίνημα (της πατάτας?) και οι αγώνες που ποτέ δεν δώσαμε όσο κρατάγαμε το φαναράκι στον Τσίπρα κατα την πρόωθηση του νέου μνημονίου.

Είμαστε ο αγαπημένος σας προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ, αυτός δηλαδή που έλεγε ψέμματα ώστε να κερδίσει τις εκλογές, είμαστε το πρόγραμμα του Απριλίου του 2012, είμαστε το πρόγραμμα του Ιουνίου του 2012, είμαστε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Λάρισας και του Ηρακλείου μαζί,  είμαστε όλοι οι λόγοι που ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη φορά, είμαστε όλοι οι λόγοι που ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία φορά, είμαστε όλοι οι λόγοι για τους οποίους δεν χρειάζεται να ψηφίσετε ΚΚΕ (μα όλοι οι λόγοι μαζί ρε διάολε), είμαστε οι σύγχρονοι αγωνιστές του ΕΛΑΣ, του ΕΑΜ, του ΔΣΕ, της ΕΠΟΝ και της κυβέρνησης του Βουνού και χαρίζουμε την Βάρκιζα στο ΚΚΕ.

Και γενικά για να μην το πολυλογούμε είμαστε κάτι ... αριστερό ρε αδερφέ, το αριστερό ανάχωμα που έλεγε και η Ζωή, κάτι που μοιάζει με το ΚΚΕ (ειδικά όταν σε βοηθούν στο ρετουσάρισμα τα ΜΜΕ), χωρίς όμως να είμαστε το ΚΚΕ, χωρίς να γουστάρουμε καν το ΚΚΕ και χωρίς να γουστάρουμε τίποτα απο αυτά  που λέει και προπαγανδίζει το ΚΚΕ.

Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε κόσμο από το ΚΚΕ, ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τον κόσμο που ξεγελάστηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ, να επιστρέψει στο ΚΚΕ, αλλά σας υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε.


β) Δεν ψηφίσαμε μνημόνιο.

Μπορεί μέχρι την τελευταία στιγμή να παριστάναμε τις αριστερές μαριονέτες του ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι να μας διώξουν δηλαδή απο τις καρέκλες μας), αλλά δεν ψηφίσαμε το μνημόνιό μας ... τους.

Μπορεί να στηρίξαμε (κριτικά φυσικά) το προ-μνημόνιο της 20ης Φεβρουαρίου, μπορεί να στηρίξαμε (κριτικά φυσικά) ολόκληρη την διαπραγματευτική διαδικασία και μάλιστα από υπουργικές θέσεις, μπορεί να δώσαμε (με πόνο στην καρδιά) το ΟΚ στις 47+ 8 σελίδες της αντιλαϊκής βαρβαρότητας που αποτέλεσε την βάση για το μνημόνιο, μπορεί να κρύψαμε (επιμελώς φυσικά) την πρόταση για κατάργηση των μνημονίων που είχε καταθέσει το ΚΚΕ ... αλλά δεν ψηφίσαμε μνημόνιο.

Θα μου πείτε, και ο Σαμαράς - κάποτε - δεν ψήφισε το 1ο μνημόνιο  και από τότε δεν έχει χάσει ούτε ένα "Ναι σε όλα".
Θα μου πείτε ο αριστερός Τσίπρας (ή Λαφαζάνης Νο1 εαν θέλετε) και ο σταλινάρας (κατα Ζουράρη) Καμμένος δεν ψήφισαν το 1ο και το 2ο μνημόνιο αλλά τώρα έφεραν με περηφάνια το 3ο το μακρύτερο,

... αλλά μέχρι να ψηφίσουμε και εμείς το δικό μας, δεν θα έχουμε ψηφίσει μνημόνιο και έχουμε το δικαίωμα να το λέμε. Μετά απλά θα λέμε πως μας ανάγκασαν να το υπογράψουμε και θα το ξεχάσετε.

Εδώ υπογράψαμε το υπερ-Μνημόνιο που ονομάζεται συνθήκη του Μάαστριχτ και το ξεχάσατε.

γ) Είμαστε ενωτικοί.

Κι ας προερχόμαστε από διάσπαση ενός κόμματος που έλεγε ακριβώς τα ίδια με εμάς πριν πέσουν οι αντιμνημονιακές μάσκες τους (Οι δικές μας ακόμα κρατάνε ... θαρρώ).
Κι ας προσπαθήσαμε το 1991 να πραγματοποιήσουμε τον μοναδικό λόγω της πολιτικής μας υπάρξεως, να διαλύσουμε δηλαδή το ΚΚΕ.

Είμαστε ενωτικοί, ενωτικοί, ενωτικοί ... και επειδή είμαστε τέτοιοι θα απορροφήσουμε κάθε ταξικό ναυάγιο που πετροβολά με αυταπάρνηση εδώ και χρόνια το εργατικό κίνημα και το κόμμα του. Να, σαν την Ραχήλ την μακρή, τον Αλέκο τον αλαβάνο, τον Πιπι τον φακιδομύτη,  τον Μπάμπη τον πεταλούδα, το ΑΚΕΠ με το τριαντάφυλλο (και τις αφίσες που έβριζαν τον Λαφαζάνη), την Χριστιανική Δημοκρατία (πραγματικά, WTF? ή ελληνιστί ΤΣΠ?), την ΑΡΑΝ (plus δώρο μια ΑΡΑΣ) και φυσικά την μια και μοναδική, αυτοκράτειρα Ζωή.

Το λένε άλλωστε και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που παρά τις αντίθετες εντυπώσεις ... ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ,  όταν ρωτάνε ευλαβικά σε κάθε εμφάνιση τους τα στελέχη του ΚΚΕ με σχεδόν αυτιστική ακρίβεια.

Θα συνεργαστείτε με το νέο ανάχωμα που φτιάξαμε για να μπει εμπόδιο στο κίνημα που οργανώνετε ? Η μέρα της μαρμότας κυριολεκτικά.

δ) Είμαστε οι εκφραστές του ενός εκ των δυο πόλων (του νέου διπόλου) που θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

Δραχμή vs ευρώ, μέσα ή έξω από την ευρωζώνη (για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωπαϊκή οικογένεια, το σπίτι μας, ούτε λόγος φυσικά), καπιταλιστές που έχουν μεγαλύτερη κερδοφορία με δραχμή vs καπιταλιστές που έχουν μεγαλύτερη κερδοφορία με ευρώ.

Επειδή όμως είμαστε πολυγλωσσικοί, πολυτασσικοί, πολυνομισματικοί και γενικά λέει ο καθένας ότι θέλει όπως ακριβώς συνηθίσατε ήδη με το prequel της Λαϊκής Ενότητας (με τρεις μόνο λέξεις, τυχοδιώκτες του κερατά), ... δεν μιλάμε ανοιχτά σαν κόμμα, ούτε για δραχμή, ούτε για ευρωζώνη. Κάτι για το ότι δεν είναι φετίχ το νόμισμα ψελλίζουμε, κάτι αόριστα για εθνική παραγωγή (με οδηγό τον Τράκη, τον Σκλαβενίτη και την εθνική αστική μας τάξη), κάτι για κρατικοποιήσεις τραπεζών (ώστε το δημόσιο να παίξει τον ελεγκτή της χρηματοδότησης των μονοπωλίων) όπως εξάλλου έκανε και ο εθνάρχης το 1975 με τον όμιλο της Εμπορικής, και τώρα τελευταία πετάμε και κανα πυροτέχνημα για δημοψήφισμα περι της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Βλέπεις, θέλουμε να πιάσουμε όλους όσοι φεύγουν απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους δραχμικούς και τους δραχμοφοβικούς, και τους πολέμιους του ευρω αλλά και αυτούς που αγχώνονται με την ιδέα της εξόδου από το ευρώ, και τους αντιευρωπαϊστές και τους φιλοευρωπαϊστές.

Φυσικά και δεν πιστεύουμε πως η αλλαγή του νομίσματος μπορεί να φέρει φιλολαϊκές αλλαγές στην οικονομία της χώρας, οπορτουνιστές είμαστε, όχι βλαμμένοι.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, το ΚΚΕ θέλει ευρώ.

12 σχόλια:

  1. Ποιός Εσσιέν και ποιός Μπερμπάτοφ ?
    Με Αλέξη Μητρόπουλο στη ΛΑΕΝ, ο Μπαναώτης πάει να κάνει το μεγάλο μπαμ στο κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου. Τελικά ο καλός πασόκος δεν πεθαίνει ποτέ, ακόμα και όταν απειλεί με αυτοκτονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα την μεγαλητερη τρολια την εκανε ο κυρ Μανωλης. Δεν θελει να ακουει λαφαζανιστας για εξοδο απο το ευρω...οποτε θα ψηφισει ΚΚΕ :-)

    http://www.tanea.gr/news/politics/article/5271305/o-manwlhs-glezos-diafwnei-me-thn-eksodo-apo-thn-eyrwzwnh-kai-tha-pshfisei-kke/

    Γιατι οχι, που ειναι το παραξενο; Αφου αυτο εχει περασει στον πολυ κοσμο, οταν ο ΓΓ ελεγε:
    «έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία – μνημόνιο που υπογράφεται τώρα»

    http://www.altsantiri.gr/politika/koutsoumpas-chiroteres-i-epiptosis-ean-pame-se-drachmi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως, ποιός θα το περίμενε, πως στα 90 φεύγα του η πασοκική μασκότ του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει ακόμα την "όρεξη" να παίζει τον λαγό του Λαφαζάνη. Ακούραστος αγωνιστής του μεγάλου κεφαλαίου.

      Διαγραφή
    2. Ροζα Λαφαζανιες λες τωρα αυτο ειπε ο Κουτσουμπας?? Ο Κουτσουμπας ειπε οτι αμα παμε στην Δραχμη χωρις να φυγουμε απο την ΕΕ παλι θα εχουμε τα ιδια δηλαδη θα εχουμε μνημονια με Δραχμη!!!! Ξες ποσα κρατη πηγαν στο εθνικο τους νομισμα και παλι εχουν σκληρα μετρα μνημονιων???

      Διαγραφή
    3. Ροζα ναζιάρα (κι όχι η άλλη),δεν είναι βέβαια 2012 αλλά το προσπαθείτε φιλότιμα.

      Αλ Τσαντίρι; Προλαβαίνει ο Λαζόπουλος καμιά έκτακτη εκπομπή για να πει για το κακοψυχροαναποδοαντιενωτικό ΚΚΕ; Ο Τράγκας ήδη ρολλάρει.
      Ωραία παρέα έχετε φτιάξει, "αριστεροί".

      Διαγραφή
    4. απο οσο εχει παρει το ματι μου μεσα στην αλλη εβδομαδα εχει "εκτακτο" τσαντιρι.
      παρεπιπτοντως ειχε σημερα πρωτη ελληνοφρενεια!
      η φραση που μου εμεινε απο τον καλαμουκη ηταν "ο συριζα ειναι η μεγαλυτερη πολιτικη απατη μετα την μεταπολιτευση και απο το πασοκ, μαζι με τους πιλαφιδες" (δεν τους ειπε πιλαφιδες για την συντομια)

      Διαγραφή
    5. Mαζεψτε τους ολους τους Λαφαζανηδες απο εδω μεσα γιατι μου σπασαν τα νευρα ακους εκει θα μας πουν οτι το ΚΚΕ θελει να μεινει στην ΕΕ και στο Ευρω αυτο ειναι χοντρη προβοκατσια ειναι ψευτες γελιοι!!!

      Διαγραφή
    6. Μην αγχώνεσαι Βαγγέλη, όπως γράφω και στο αρθράκι πιο πάνω και χαρακτηριστικά στην τελευταία του φράση, είναι γραμμή των Λαφαζαναίων, η προβοκάτσια του ΚΚΕ με το ευρώ. Όχι μόνο στο διαδίκτυο.

      Διαγραφή
    7. Βαρεθηκα απλα να ακουω Λαφαζανιες ολη την ωρα απο το ΣΥΡΙΖΑ νουμερο 2!!!!

      Διαγραφή
    8. Είπα κι εγώ, προεκλογικά και δε θα εμφανιστεί ο "ήμουν κι εγώ στο κότερο" να κάνει τη "δουλειά";

      Διαγραφή
  3. ο πλεον γελοιος ειναι ο σταθης, ποση ξεφτιλα να αντεξει κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα στο επικρατειας του πιλαφ εξαργυρωθηκε επιτελους ο αντικομμουνισμος του.

      Oxy

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.