7 Ιανουαρίου 2014

Μικρά ψυχαναλυτικά συμπεράσματα για τα φασιστοειδή



Συμπέρασμα 1: Τα φασιστοειδή διψούν για προσοχή...

Προσοχή που εξαιτίας του χαμηλού πνευματικού τους επιπέδου και του άθλιου του χαρακτήρα τους δεν μπορούν να την εξασφαλίσουν στην "πραγματικη" κοινωνία, παρά μόνο με αρνητικό πρόσημο. Έχουν λοιπόν καταφύγει στο internet, το οποίο από τη φύση του προσφέρεται για κάθε είδους ποταπού τύπου παρεμβάσεις, αφού απουσιάζει το ρίσκο της έκθεσης της πραγματικής ταυτότητας του καθ ενός. Άρα το ότι ξεφτιλίζονται συνεχώς δεν έχει το ίδιο κόστος που θα είχε στον "έξω κόσμο", στον οποίο άμα σου κολλήσει η ρετσινιά του άθλιου του μαλάκα και του φασίστα παραμένει και σε ακολουθεί.

Συμπέρασμα 2: Τα κύριο κίνητρο των φασιστοειδών είναι το κοντόφθαλμο ατομικό συμφέρον...

Ο κοινός τρόπος γραφής τους(ορθογραφικά λάθη χειρότερα και από τα δικά μου, συνήθως κεφαλαία γράμματα, χιλιοπαιγμένη επιχειρηματολογία του κώλου και επιθετικό ύφος με το καλημέρα) δίνει την εντύπωση ότι όλοι αυτοί αποτελούν μια μάζα χωρίς διακριτά ατομικά χαρακτηριστικά μεταξύ των ατόμων που την απαρτίζουν. Τέτοια βέβαια [διακριτά χαρακτηριστικά] υπάρχουν άμα το ψάξει κανείς(και κάνει τον κόπο να ασχοληθεί) και καθορίζονται σχεδόν αποκλειστικά από αυτό που κατανοεί ο καθένας από αυτούς ως άμεσο ατομικό του συμφέρον. Η φασιστική/ναζιστική ιδεολογία , έρχεται και καλύπτει αυτόν τον ακραίο και κοντόφθαλμο ατομικισμό, ως περιτύλιγμα, για να τον μεταμφιέσει σε άκρατο "πατριωτισμό"(που δεν προσδιορίζεται από την αγάπη για την πατρίδα που σαν όρος είναι έτσι και αλλιώς αρκετά αφηρημένος, αλλά από το μίσος για τους άλλους). Έτσι παραλλαγμένος ο ατομικισμός χωνεύεται ευκολότερα από τον ίδιο τον φασίστα, και εποπροσθέτως του είναι και πιο εύκολο όχι μόνο να τον βγάλει προς τα έξω(τον ατομικισμό με μορφή [ψευδο]πατριωτισμού), αλλά και να τον ικανοποιήσει στο βαθμό που μπορεί στην πράξη, χωρίς μετά να έχει ενοχές. Ένας τέτοιος πατριωτισμός συνεπώς, μπορεί να ειδωθεί μόνο ως πατριωτισμός του "εγώ".

Συμπέρασμα 3: Η ένταξη τους στην εκάστοτε φασιστική ομάδα γίνεται συνήθως επειδή εξυπηρετεί τα ατομικιστικά του κίνητρα...


Η ένταξη τους στην εκάστοτε φασιστική όμαδα, χρησιμεύει στα φασιστοειδή επειδή έτσι βρίσκουν ενα κοινωνικό πλαίσιο αναγνώρισης και ύπαρξης, που τους είναι δύσκολο να βρούν με άλλο τρόπο(βλέπε συμπέρασμα 1). Όμως σε μια δύσκολη στιγμή για τον εαυτό τους, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προδώσουν την ομάδα(εκτός και αν φοβούνται αντίποινα) ούτε και να απαρνηθούν την ιδεολογία τους.


Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

12 σχόλια:

  1. Μη το ψάχνεις ΡΟΕ, είναι πολλά τα δρώμενα, είπαμε! Το ίντερνετ μάς άνοιξε ένα "μαγικό κόσμο", έλα όμως που γι' αυτούς που περιγράφεις θα'πρεπε να ήταν read-only. Σημασία δεν έχει το όνομα, το νικνέημ και το άβαταρ, σημασία έχουν οι θέσεις. Και θέσεις απ' όλους αυτούς δεν υπάρχουν. Τι καλύτερο από τους να τους στείλω στο μπλογκ της Μεγαλούδη για να διαβάσουν περιγραφές για τη ζωή στην Πιον Γιάνγκ από μια δυτική; Kαι το θεό τον ίδιο (που λέει ο λόγος) να κατεβάσεις και να τον δείξεις, ακατάληπτα λόγια θα σου γράφουν.

    Ο τύπος (ή οι τύποι;) με τα ακατάληπτα γκρίκλις στο μπλογκ σου πίσω απ' τα αυτόματα άβαταρ της wordpress εν πολλοίς είπαν μια αλήθεια: Κανένας δεν θέλει να ξεβολευτεί και λίγοι θα τολμήσουν πάρουν το κόκκινο χάπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι και οπως καταλαβαινεις φιλε σπιραλ, αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιον εκανα την αναρτηση για το φασισμο
      επειδη συνειδητοποιησαν ποσο ατομικισμο κρυβουν τα λογια τους
      τουλαχιστον οι φιλφλευθεροι το παραδεχονται αυτο\\]

      αυτο με το read only που ειπες πολυ πλακα

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Θα μου εξηγησεις γιατι ειναι ρατστικο;
      Επειδη διακρινω καποια χαρακτηριστικα των φασιστων που γενικα ισχυουν;
      Δεν ειπα οτι οποιος γραφει κεφαλαια ειναι φασιστας, ουτε οτι οποιος αποζητα αναγνωριση ειναι φασιστας. Ειπα ομως οτι βαση της παρατηρουμενης συμπεριφορας τους οι φασιστες συμπεριφερονται κατ αυτον τον τροπο... που εχω λαθος;

      Δεν ειναι λαθος ουτε ρατσιστικο να πεις οι φασιστες ντυνονται ομοιομορφα και εχουν στην πλειοψηφια τους ξυρισμενα κεφαλια

      Ειναι λαθος και ρατσιστικο να πεις οτι οσοι εχουν ξυρισμενα κεφαλια ειναι φασιστες

      Δεν ξερω αν με καταλάβες

      Διαγραφή
    2. ειναι στανταρ συμπεριφορα και νομιζω οτι ειναι με γραμμη πλεον.
      ολα τα φασιστακια οταν επισημαινεις το αυτονοητο, αμορφωσια, λουμπεναρια, υποκοσμος, ολα απαντανε "εισαι ρατσιστης".
      ρατσιστης φιλαρακο μου ειναι αυτος που υποστηριζει οτι ειναι ανωτερος γιατι ανηκει σε μια "ρατσα" που την θεωρει ανωτερη και αυτη δεν ειναι -η ρατσα- η ξυρισμενη κουρουπα, τα αρβυλα με τα ασπρα κορδονια, το φουσκωμα απο τα αναβολικα, η αμορφωσια. ρατσιστης ειναι αυτος που γενηθηκε στην χιο και πιστευει οτι ειναι ανωτερος απο αυτον που γεννηθηκε στον τσεσμε. οπως ρατσισμος ειναι να φωναζεις στο γηπεδο ετσι %#%#@ ο πειραιας και να μενεις στο χαλανδρι.
      αυτα τα τσιτατα μπορει να περνανε και να τα πιστευει κανενας καναπεδατος απο το φατσοβιβλιο, καποιος του δικου σου επιπεδου αναγνωστης της ζουγκλας και του πρωτου θεματος.
      αν δηλαδη πεις οτι οι χρυσες κουρουπες ειναι μαχαιροβγαλτες κουμπουροφοροι ειναι ρατσισμος;;;
      γιατι μεχρι τωρα εχουμε αποδεδειγμενα (με συλληψεις) χρυσαυγητες που μαχαιρωσαν κοσμο, που τους εσκασαν βομβες στα χερια (σπαρτη) συλληψεις με οπλισμο μεσα σε αυτοκινητα σε βολο και αιγαλεω. για πες μας φιλαρακο;
      ειναι ρατσισμος να πεις αμορφωτους τους αιγερθουτου; τους κωνσταντινους καραμανληδες;

      Διαγραφή
    3. Κωνσταντινους Κολοκοτρώνηδες θες να πεις

      Διαγραφή
    4. Οντως παιζει να ειναι γραμη οπως λες διοτι ειπωθηκε και σε αλλα μερη που αναδημοσιευθηκε το αρθρο.

      Διαγραφή
    5. Τζορτζ,δεν ξερω αν ειναι παρατυπο αυτο που κανω.Μπες στο βλογκ,Ξυπνηστε ρε.Στις 4.40 εχει μια αναρτηση για το ΚΚΕ.Απ τα σχολια θα καταλαβεις σε τι αναφερεται ο Poe.

      Διαγραφή
    6. ναι, ακουγα κατι για τον καραμανλη στο ραδιο την ωρα που το εγραφα.
      αλλα εγω δικαιολογουμαι, αλλωστε κατ'αυτους δεν ειμαι ελληνας :)
      το βασικο θεμα ομως ειναι οτι οι τυποι πατωντας πανω στην φανερη πλεον ελλειψη μορφωσης της νεολαιας, οταν το κειμενο στην τριτη δημοτικου για αναλυση ειναι συνταγη της βεφας, την ελλειψη των βασικων γνωσεων και οταν η νεολαια το μονο που διαβαζει ειναι "σαπια" βιβλια που την δεκαετια του 80 θα ηταν κατηγοριας βιπερ και θεωρουνται σημερα διαμαντια.....
      στο τελος της δεκαετιας του 80 αλλα και το 80 και μιλαω γιατο 80 γιατι ειναι δεκαετια κρισιμη κατα την γνωμη μου, λεγαμε τα τοτε τραγουδια της στανιση σκυλαδικα που αν τα συγκρινεις με τα σημερινα ειναι σαν να συγκρινεις σοστακοβιτς με χατζηγιαννη (ενταξει χοντρο, για την εμφαση)
      να σημειωσουμε και τον πασοκισμο με την κουλτουρα του και δενει το γλυκο

      Διαγραφή
  3. Απο σχολιο στο τιβιεξες που εγινε αναδημοσιευση, το δημοσιευω και εδω διοτι εχει δικιο ο τυπας

    "Chants Maldoror · Top Commenter
    "Όχι, δεν είναι (μόνο) οι αμόρφωτοι που έλκονται από τον φασισμό. Θα ήταν βολικό να δεχτούμε, ότι ο φασισμός ήταν απλά ένα "αντιδιανοητικό" φαινόμενο που προσέλκυσε μόνο εγκληματίες και αχρείους. Σήμερα γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Πολλοί πρωτοπόροι διανοούμενοι της Ευρώπης ασπάστηκαν το πολιτικό όραμα του φασισμού. Άλλωστε μετά τον Α! Παγκόσμιο Πόλεμο και το κραχ του ’29 η αξιοπιστία της αστικής δημοκρατίας είχε διαβρωθεί σε ανεπανάληπτο βαθμό. Ένας πρόχειρος κατάλογος των συνοδοιπόρων του φασισμού στο χώρο της λογοτεχνίας και της φιλοσοφίας, με ονόματα όπως αυτά του Ερνστ Γιούνγκερ, του Gottfried Benn, του Pierre Drieu La Rochelle, του Φερντινάν Σελίν, του Πωλ ντε Μαν, του Έζρα Πάουντ, του Giovanni Gentile, του Γέητς, του Μαρινέττι, του ντ’ Αννούντσιο, του Wyndham Lewis, δεν θα αποκάλυπτε παρά την κορυφή του παγόβουνου. Να προσθέσω επίσης και τους Κνουτ Χάμσον, Γκομπινώ, Γιούνγκ, Χάιντεγκερ, Μωρίς Μπλανσό, Μπατάιγ.
    Στη χώρα μας με τον φασισμό συντάχτηκαν ο Μυριβήλης, ο Μωραΐτίνης αναφανδόν και λίγο πιο επιφυλακτικά ο Καραγάτσης. Άνθρωποι των γραμμάτων και διανοούμενοι όλοι τους της περίφημης γενιάς του 1930 μεταβλήθηκαν σε ζηλωτές του φασισμού, με τιμητική εξαίρεση τον Κοσμά Πολίτη." Δυστυχώς..."

    και η απαντηση μου

    "Εχεις δικιο Chants Maldoror, μιλαω για μια μεριδα απο αυτους που εμφανιζονται οπως εμφανιζονται και σχολιαζουν στο internet. Ισως θα επρεπε να το ειχα ξεκαθαρισει καλυτερα αυτο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή το άρθρο μιλάει για τα φασιστοειδή και μιας και αναφερθήκατε (αναπόφευκτα) στο "ρατσισμό" και επειδή συζήταγα πριν κτ ώρες με κτ τέτοια "ευχάριστα", και προπαντως "οξυνοα" (που αμέσως βρίσκουν λύση στο πρόβλημα), άτομα και καταλήξαμε, φυσιολογικοτα, στο μεταναστευτικό, θελω να θέσω μια απορία (από τις αμέτρητες που έχω), εναν προβληματισμό:

    Δεν ξέρω πόσοι είναι οι (λαθρο)μετανάστες, αλλά ας πούμε ότι είναι 5.000.000.
    Στην Ελλάδα, λοιπόν, αυτήν την περίοδο είμαστε 10.000.000 Έλληνες και 5.000.000 (λαθρο)μετανάστες.
    Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι αυτά τα 5.000.000 (λαθρο)μετανάστες δεν ήταν (λαθρο)μετανάστες αλλά ήταν Έλληνες, οπότε στην Ελλάδα θα ήμασταν 15.000.000 Έλληνες και ΜΟΝΟ Έλληνες -ΚΑΝΕΝΑΣ (λαθρο)μετανάστης.

    Όλα αυτά τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ προβλήματα που έχουμε τώρα στην Ελλάδα -αυτά δηλ. που έχουν σχέση με την ανεργία, τους μισθούς, τις συντάξεις κλπ- θα ήταν λελυμένα;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.