18 Ιανουαρίου 2014

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για τη φρικιαστική εκτέλεση θανατοποινίτη

Σοβαρές αντιδράσεις και κύμα επικρίσεων προκάλεσε η εκτέλεση θανατοποινίτη στην αμερικανική πολιτεία του Οχάιο, η οποία διήρκεσε 24 λεπτά και συνοδεύτηκε από φρικιαστικές καταστάσεις, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο 53χρονος Ντένις ΜακΓκουάιρ, καταδικασμένος για τη δολοφονία μιας εγκύου γυναίκας πριν από 25 χρόνια, θανατώθηκε την Πέμπτη σε κρατική φυλακή στο Οχάιο, μετά την έγχυση στο σώμα του ενός θανατηφόρου νέου μείγματος χημικών ουσιών.

Μάρτυρες που παρευρίσκονταν στην εκτέλεση του θανατοποινίτη περιέγραψαν το θάνατό του ως «φρικιαστικό». Σύμφωνα με τις αναφορές της εφημερίδας «Columbus Dispatch», ο ΜακΓκουάιρ ένοιωσε να πνίγεται για περισσότερο από 10 λεπτά. Επίσης είχε τρομερούς σπασμούς και πόνους πριν τελικά υποκύψει 24 λεπτά αφότου τα χημικά είχαν εισχωρήσει στον οργανισμό του.

Τα δύο φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν στη θανατηφόρο ένεση ήταν η μιδαζολάμη, ένα ηρεμιστικό και η υδρομορφόνη, ένα παράγωγο της μορφίνης. Αιτία αυτής της χορήγησης του νέου χημικού μείγματος ήταν η έλλειψη του χημικού που χρησιμοποιείται συνήθως σε εκτελέσεις, της πεντοβαρβιτάλης, καθώς η εταιρεία που το παρασκευάζει αρνείται πλέον να το διαθέτει στις ΗΠΑ για εκτελέσεις ανθρώπων.
Πηγή:902

3 σχόλια:

  1. ρε παιδια μη κανετε πλακα αποκλειεται να συνεβη αυτο σε καπιταλιστικη χωρα το θεωρω αδυνατο. μηπως εγινε στην Β. ΚΟΡΕΑ και μας λετε ψεματα. πρεπει να ειμαστε λιγο σοβαροι ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Παναγίωτης Μπαλτσαβιάς:
      Δεν συνέβη σε μια καπιταλιστική χώρα απλά.
      Εδώ μιλάμε για την "πατρίδα της ελευθερίας", για την "γή των γενναίων" και του Ομπάμα, της Δούρου και του ΔΝΤ.
      Λίγος περισσότερος σεβασμός στις ΕΠΑ κύριε.
      Δεν το έχουν σε τίποτε να μας "εκδημοκρατήσουν" και εμάς καμμιά ώρα και να ψάχνουμε να κρυφτούμε μετά...

      Διαγραφή
  2. ο νεος ΧΑΛΙΦΗΣ τα ειπε ολα καθαρα στο ΑΜΕΡΙΚΑ. δεν θα γινουμε λεει Β.ΚΟΡΕΑ και κατι μικρα προβληματα που εχουμε απο παλια θα τα λυσουμε με καλη θεληση. επισης ουτε πεινασμενους ειδε ουτε αστεγους ητανε ολα ενταξει. τελικα αποδεικνηεται για αλλη μια φορα οτι ο οπορτουνισμος ειναι το καλυτερο εισητηριο για τα αστικα σαλονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.