5 Ιανουαρίου 2014

Εικόνες που σοκάρουν από τη Β.Κορέα

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ μας Πίκος Απίκος, σε αποστολή αυτοκτονίας στην Βόρεια Κορέα συλλέγει φωτογραφικό υλικό για τις φρικαλεότητες του καθεστώτος. Οι εικόνες σοκάρουν, παρακαλώ απομακρύνετε τα παιδιά και τα ευαίσθητα άτομα από τους δέκτες.
Βόρεια Κορέα: Άστεγοι, εκδιωγμένοι από το καθεστώς βρίσκουν καταφύγιο στους υπονόμους, όπου και έχουν στήσει τα νοικοκυριά τους.
Βόρεια Κορέα: Άστεγοι ξεψυχάνε στους δρόμους, από πίσω γκράφιτι αντικαθεστωτικών νεαρών Κορεατών, κραυγή στο πουθενά.
Βορειοκορεάτες στρατιώτες βασανίζουν πολιτικούς κρατούμενους, οι κρατούμενοι τιμωρούνται για τη θρησκευτικότητα τους η οποία είναι απαγορευμένη στην Βόρεια Κορέα.



Βορειοκορεάτης κομάντο έτοιμος να εκτελέσει οικογένεια που πέρασε τα σύνορα για να φτιάξει τη ζωή της στην Νότια Κορέα
Βόρεια Κορέα: Μυριάδες πεινασμένοι Βορειοκορεάτες καταπατώντας και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας που τους έμεινε, μαζεύονται σαν τα ζόμπι γύρω από μια τσάντα με τομάτες στο συσσίτιο
Βόρεια Κορέα: Στρατόπεδα συγκέντρωσης γκούλαγκ στην Βόρεια Κορέα, δουλειά ήλιο με ήλιο υπό την απειλή ξυλοδαρμού.
Βόρεια Κορέα: Όσοι βορειοκορεάτες δεν εκτελούν καταναγκαστικά έργα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι καταδικασμένοι στην ανεργία.
Βόρεια Κορέα: Πεινασμένος ζητιάνος ζητιανεύει από αξιωματούχους του καθεστώτος.
Βόρεια Κορέα: Το καθεστώς πνίγει στο αίμα διαδήλωση αντικαθεστωτικών.
Βόρεια Κορέα: Κατασχέσεις κατοικιών, το ανάλγητο καθεστώς πετάει οικογένειες στο δρόμο.
Βόρεια Κορέα: Πολιτοφύλακες του καθεστώτος χτυπούν αθώους ανθρώπους επειδή δεν έκλαψαν γοερά στην κηδεία του ηγέτη.
Βόρεια Κορέα: Ο θείος του ηγέτη Κιμ Ιλ Γιονγκ καταλήγει τροφή στα σκυλιά, ο νεαρός δικτάτορας εκτελεί με φρικτό τρόπο όποιον εκφράσει την παραμικρή διαφωνία.


Βόρεια Κορέα: Χιλιάδες Βορειοκορεάτες παρευρίσκονται, παρά τη θέληση τους και υπό την απειλή όπλου, στην κηδεία του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ιλ

Βόρεια Κορέα: Στρατόπεδα συγκέντρωσης παντού
Επιτέλους ας κάνει κάτι ο ΟΗΕ, ας κάνει κάτι το ΝΑΤΟ, ως πότε θα ανεχόμαστε την απανθρωπιά την εξαθλίωση και τον δεσποτισμό που βασιλεύει στο σιδηρούν παραπέτασμα της ανατολής; Άμεση επέμβαση τώρα!!!

~.~
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

61 σχόλια:

  1. Πες τα Χρυσοστομε! εξαιρετικο αρθρο. τους πειραζει ολους που η βορεια κορεα ειναι η μονη χωρα στο κοσμο που αντιστεκεται στον ιμπεριαλισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω, πολυ κριτικη μπορεινα κανει κανεις στην Β.Κορεα...ας την κανει ομως παιρνοντας υποψην του καταρχην τις συνθηκες στις οποιες βρισκεται σε σχεση με τον εξω κοσμο

      και ας την κανει εντιμα, οχι με σεναρια ταινιων τρομου και πλαστογραφησεις

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετική η ανάρτηση, εξαιρετικά και τα σχόλιά σου.
      Καλή δύναμη!

      Διαγραφή
  2. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63943132

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σημειώσω μαζί, οτι αυτά που γράφονται σ΄αυτό το άρθρο είναι 60% για πολύ γέλιο! Ξεκινούν φωνάζοντας «ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ», και για να το αποδείξουν αυτό επικαλούνται θεούς και δαίμονες, και αφού έχουν γράψει την ιστορία της ζωής τους, καταλήγουν στο τέλος (χωρίς κανένα λόγο, χωρίς καμία λογική και, το κυριότερο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ) να φωνάζουν ΜΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ «ΕΙΝΑΙ ΕΧΟΧΟΙ! ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΝΗ! ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ!».

      Πρέπει να πάσχουν από σχιζοφρένεια. Δεν εξηγείται αλλιώς! Δεν μπορώ κάπως αλλιώς να το εξηγήσω.

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    2. πολυ σωστο. το χουν παρακανει.

      Διαγραφή
  3. Παλι καλα που δεν μενουμε στην βορεια κορεα, βλεπω τις εικονες και μου σηκωνεται η τριχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι τυχεροι που ειμαστε εμεις οι Ελληνες! Μακρια απο μας τετοιες Βορειοκορεατικες φρικαλεοτητες!!

    Il popolare

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίος!
    Της Ελλάδας γίνετια στην Κορέα, αδερφέ μου.
    Πολύ ωραίος, Φραγκίκο.

    Καλή χρονιά.
    Με δύναμη πάλι και πάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω φιλε
      καλη χρονια και σε σενα, και οσο για τη δυναμη, θα μας χρειαστει και δυναμη και κουραγιο

      Διαγραφή
  6. Άσχετο, το ΝΑΡ έχει ξεπέσει τόσο που γράφει ΤΡΑΠΕΖΕΣ = ΦΟΝΙΑΔΕΣ, ή προβοκάτσια είναι;
    Το μόνο που λείπει δηλαδή είναι ένα ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ = ΥΓΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΣΥΡΙΖΑ από δίπλα. Και από κάτω μια καρδούλα. Βέβαια έχουν φάει τον χώρο δίπλα οι μπάχαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια χώρα τόσο μικρή σαν τη ΛΔ Κορέας (στο μέγεθος της Ελλάδας) βρίσκεται καθημερινά στην ειδησεογραφία των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Χωρίς να κάνει τίποτα, χωρίς να πειράζει κανέναν. Διαχρονικά οι κορεάτες ήταν και είναι λαός που επιθυμεί την "απομόνωση", είναι φιλήσυχος, φιλειρηνικός. Τι ζήτησαν οι κορεάτες; Να κάνουν κουμάντο οι ίδιο στον τόπο τους, κανένας αμερικάνος ιμπεριαλιστής να μην αποφασίζει για τη ζωή τους.

    Ενώ μετά τις ανατροπές έχασαν πολλούς συμμάχους, ενώ όλος ο κόσμος άλλαζε γύρω τους, αυτοί έμειναν όρθιοι. Για ποιούς λόγους έγινε αυτό, γιατί ο σοσιαλισμός "τους" βαστάει γερά, γιατί δεν λύγισαν ενώ οι δυσκολίες ήταν τεράστιες (υποσιτισμός και θάνατοι το '90 λόγω του εμπάργκο, έλλειψη βασικών αγαθών, φαρμάκων, εξοπλισμού κτλ) αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί από το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και να βγούν συμπεράσματα.

    Ωστόσο είναι παράλληλα και αυτό που δεν αντέχουν οι ιμπεριαλιστές, ότι βρίσκεται ένα "μικρό γαλατικό χωριό" εκεί μακριά στην Κορέα που τους αντιστέκεται, για αυτό σκαρφίζονται "ειδήσεις" που έχουν ξεπεράσει πλέον το όριο του γελοίου (πχ ο ηγέτης που εκτελεί με όλμο τις ερωμένες του, ο θείος που τον τρώνε τα σκυλιά -ήμαρτον!- και άλλα τέτοια).

    Να ξεκαθαρίσω ότι δεν συμφωνώ με πολλές επιλογές του Κόμματος Εργατών της Κορέας όσον αφορά τη σοσιαλιστική οικοδόμηση εκεί. Πολλά πράγματα παραβιάζουν τις μαρξιστικές - λενινιστικές αρχές. Αλλά αυτό είναι άλλο.

    Η στάση κάθε ειλικρινούς αγωνιστή θα πρέπει να είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη και στήριξη της ΛΔ Κορέας, ανεξάρτητα από διαφωνίες.


    Ένας αγανακτισμένος "βορειοκορεατόφιλος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.independent.co.uk/news/world/asia/north-korea-faxes-south-korea-threat-to-attack-without-notice-9017494.html

      http://www.skynews.com.au/world/article.aspx?id=938498

      http://www.bloomberg.com/news/2013-04-08/rogers-says-north-korea-s-kim-likely-to-cause-skirmish-.html

      http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/6535100/North-and-South-Korean-warships-in-naval-skirmish.html

      http://en.wikipedia.org/wiki/First_Battle_of_Yeonpyeong

      Διαγραφή
    2. ωραίος ο ανώνυμος. Παραθέτει ως αποδείξεις για την "επιθετικότητα" της ΛΔ της Κορέας αυτά που λένε οι εφημερίδες που αναπαρήγαγαν με ευκολία την είδηση με τα σκυλιά της...Δαλματίας και φυσικά την εγκυκλοπαίδεια του κάθε ηλίθιου που θεωρεί αλήθεια ότι διαβάζει.
      Αυτό που δε μας λέει είναι τι δουλειά έχουν οι αμερικανοί στρατιώτες στο έδαφος της Νότιας Κορέας αλλά και για ποιο λόγο -κάθε τρεις και λίγο- κάνουν κοινές ασκήσεις οι ΗΠΑ και η ΝΚ στην κορεατική χερσόνησο. Θες να μας πείσεις στα αλήθεια ότι η Β. Κορέα είναι η επιθετική; Ενώ οι φίλοι σου οι αμερικανοι είναι περιστέρια της ειρήνης...

      Διαγραφή
    3. πολυ σωστο σχολιο.. να βαλω και τη δικη μου πινελια λεγοντας οτι διαφορα παρομοια πολιτευματα στην ιστορια δεν βασιστηκαν 100% στις μαρξιστικες-λενινιστικες αρχες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειχαν-εχουν ως στοχο το σοσιαλισμο. οι επιλογες που κανει καθε εξουσια και οι εκαστοτε διαφοροποιησεις μπορει να βασιζονται για παραδειγμα ειτε στη νοοτροπια-ψυχοσυνθεση-ιδιαιτερα χαρακτηριστικα ενος λαου-περιοχης (κατι που πολυ ισοπεωτικα ο μαρξ νομιζω εντασσει στην εννοια του ''εποικοδομηματος'') ειτε στις ιδιαιτερες γεωπολιτικες-οικονομικες συνθηκες. για παραδειγμα η κουβα τελευταια χρονια εχει κανει ενα μικρο ανοιγμα στη διεθνη αγορα λογω του βαρεου εμπαργκο. αυτο δεν σημαινει κατι. μεχρι να οικοδομηθει μια ισχυρη συμμαχια χωρων οπου θα μπορουν να σταθουν 100% στα δικα τους προιοντα και στις μεταξυ τους εμπορικες συναλλαγες, καποια πραγματα μπορουν καλοπροαιρετα να ΄΄ξεφευγουν λιγο΄΄ απο το ''ορθοδοξο'' μονοπατι. δεν ξερω πολλα για τη βορεια κορεα, εχω σκοπο καποια στιγμη να βρεθω εκει, μαλιστα εχω βαλει σκοπο αν τα καταφερω την εξαγωγη λαδιου εκει- μακροχρονιο μαλλον χαχα- αλλα θα θελα να παω και να μαθω. ας μην ειμαστε ομως αυστηροι σε ολα!

      Διαγραφή
  8. ...Κι ο ηγέτης τής Β. Κορέας, Α. Σαμαραγιόνγκ, μαζί με τον φερόμενο ως επόμενο ηγέτη Α. Τσιπρογιόνγκ του ΣΥΡΙΖΑΓΙΟΝΓΚ, σκέφτηκαν να παίξουν μια παρτίδα τάβλι, να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο.
    Ξέρετε. Πλακωτό, πόρτες, φεύγα...
    Όποιος νικήσει, θα είναι ο επόμενος διαχειριστής όλων αυτών που δείχνουν οι εικόνες και άλλων πολλών όμοιων και παρόμοιων...
    Η κατάληξη του παιχνιδιού βέβαια, εξαρτάται εν πολλοίς από την ΕΕ, (Ενορχηστρωμένη Επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα), που επιβλέπει το ...παιχνίδι.
    Να σημειώσουμε δε, ότι εκτός απ' το ...πλακωτό που παίζεται δημόσια,
    όλα τα υπόλοιπα μέρη τού ...παιχνιδιού παίζονται κεκλεισμένων των θυρών,
    μην και πάρει χαμπάρι ο ...βορεοκορεατικός λαός το ...παιχνίδι και τους το χαλάσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άστοχος ο τίτλος του νήματος. Θα μπορούσε να είναι εικόνες "από τις Μητροπόλεις του Καπιταλισμού", "του καπιταλιστικού παραδείσου", κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Η Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να αποτελέσει πρότυπο, αντίπαλον δέος, αφού - παρά τις αντιλήψεις του ΚΚΕ - δεν είναι σοσιαλιστική χώρα. Θα μού πεις, τι είναι, καπιταλιστική; Όχι βέβαια, ούτε καπιταλιστική είναι. Στους μαρξιστές, είναι γνωστή η έννοια του "ασιατικού τρόπου παραγωγής", του "υδραυλικού πολιτισμού" ή αλλιώς, το πώς μπορεί να υπάρχει ένα στυγνό και βάρβαρο εκμεταλλευτικό καθεστώς, χωρίς ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Ας ρίξουν μια ματιά οι νέοι κομμουνιστές στα αρχεία του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών και σε κάποιες εκδοτικές προσπάθειες της "Σύγχρονης Εποχής" της περιόδου 1985-1991 και θα κατανοήσουν τη φύση του βορειοκορεατικού, φαραωνικού καθεστώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Kim IL:
      Εγώ που είμαι λίγο περιεργος κι λιγουλάκι άσχετος, ποια βιβλία της "Σύγχρονης Εποχής" να διαβάσω και ποια link (sites) να κοιτάξω για να κατανοήσω τη φύση του βορειοκορεατικού, φαραωνικού καθεστώτος.

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    2. @Kim IL:
      Εγώ καμμία έννοια "ασιατικού τρόπου παραγωγής" ή "υδραυλικού πολιτισμού"(!), δεν έχω δει στον Μαρξ ή στον Λένιν.
      Ο τρόπος παραγωγής μπορεί να είναι δουλοκτητικός, φεουδαρχικός, καπιταλιστικός, σοσιαλιστικός κλπ. Αλλά όχι και "Ευρωπαϊκός, Αφρικανικός, Ασιατικός, Αυσρταλικός, Ανταρκτικός" ή ό,τι άλλο με γεωγραφικό προσδιορισμό, αν τουλάχιστον θέλουμε να μείνουμε στο έδαφος του Μαρξισμού και να μην περάσουμε σε αυτόν της ρατσιστικής-φασιστικής ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας που χωρίζει τους λαούς σε κατώτερους "ασιάτες" και ανώτερους (προφανώς "ευρωατλαντικούς";) για να δικαιολογήσει την εκμετάλευση των πρώτων από τους δεύτερους.
      Και φυσικά η Λ.Δ.Κορέας παραμένει μία χώρα με δεσπόζουσες σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής, όσες στρεβλώσεις και αν μπορεί να δει κάποιος στο πολιτικό της εποικοδόμημα, και όσα εντυπωσιακά αν και ανούσια επίθετα ("στυγνό, βάρβαρο, εκμεταλευτικό, φαραωνικό, καθεστώς) παρμένα απευθείας από τον βόθρο της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας, προσθέσεις εσύ στους χαρακτηρισμούς σου για την χώρα.
      Υ.Γ.
      Οι νέοι κομμουνιστές το μόνο που έχουν να διδαχτούν από τις ιδεολογικές επεξεργασίες του εννιαίου ΣΥΝασπισμού (και της περεστρόικα λίγο πιο πριν) -στην περίοδο του οποίου μας παραπέμπεις- είναι να μάθουν τι να αποφεύγουν.
      Υ.Γ.2
      Το επόμενο σχόλιο με ρατσιστικά υπονοούμενα περί "ασιατών" κλπ, εννοείται πως δεν θα δημοσιευτεί. Δεν θα το συζητήσουμε κιόλας!

      Διαγραφή
    3. Ο ασιατικός τρόπος παραγωγής είναι από τις πιο δύσκολες και αμφιλεγόμενες έννοιες στο έργο του Μαρξ. Συγχαρητήρια που μπορείς τόσο εύκολα να την καταλάβεις που βρήκες και εφαρμογή στο παρόν. Στην πραγματικότητα, φοβάμαι ότι απλώς αναπαράγεις την ιδέα του Κάουτσκι ότι Μπολσεβίκοι=Ασία=Δεσποτισμός, ενώ Δύση=Πολιτισμός=Σοσιαλδημοκρατία.

      Οι πυραμίδες πού είναι;

      Διαγραφή
    4. @Αντωνης:
      Μα έτσι και αλλιώς ο Μαρξ δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον όρο για να περιγράψει κάποιο διακριτό κοινωνικό στάδιο "ισότιμο" με τα υπόλοιπα που περιγράφει (πρωτόγονος κομμουνισμός, δουλοκτησία, κλπ κλπ), και από την άλλη ο όρος αναφέρεται ρητά σε "προκαπιταλιστικές κοινωνίες".
      Τι δουλειά έχει η αναφορά του σε χώρες εκβιομηχανισμένες εδώ και 65 χρόνια;

      Διαγραφή
    5. @Kim IL:
      Διόρθωση επί του σωστού:
      Εγώ καμμία έννοια "ασιατικού τρόπου παραγωγής" ή "υδραυλικού πολιτισμού"(!), δεν έχω δει στον Μαρξ ή στον Λένιν. = Εγώ καμμία έννοια "ασιατικού τρόπου παραγωγής" ή "υδραυλικού πολιτισμού"(!), που να αναφέρεται σε βιομηχανικές κοινωνίες δεν έχω δει στον Μαρξ ή στον Λένιν.

      Διαγραφή
    6. Μα έτσι και αλλιώς ο Μαρξ δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον όρο για να περιγράψει κάποιο διακριτό κοινωνικό στάδιο "ισότιμο" με τα υπόλοιπα που περιγράφει (πρωτόγονος κομμουνισμός, δουλοκτησία, κλπ κλπ), και από την άλλη ο όρος αναφέρεται ρητά σε "προκαπιταλιστικές κοινωνίες".

      Πολύ σωστά. Για αυτό και είναι μάλλον νεφελώδης η σημασία του έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον για κοινωνίες σήμερα. Αλλά είπαμε. Μπολσεβίκοι=Ανατολή=Δεσποτισμός. Τη ναφθαλίνη του Κάουτσκι κομίζει ο φίλος.

      Διαγραφή
    7. @Αντωνης:
      Ιμπεριαλισμό και ρατσισμό κομίζει ο φίλος...

      Διαγραφή
    8. @TRASH:

      ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΜΙΖΕΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΔΕΝ(!!!) ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ!!!!! (ΑΛΗΣ {ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΤΑΚΑ ΑΥΤΗ!... αλλά σας τη χαρίζω})

      @Αντωνης: & @TRASH:
      Επειδή είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετος (κι όχι "λιγουλάκι" που έγραψα στην αρχή) από ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ-ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ θεωρία, σε ποιο βιβλίο του μιλάει ο Μαρξ ή ο Λένιν για "ασιατικό τρόπο παραγωγής" ή "υδραυλικό πολιτισμό", να το χω στα υπόψη μου;

      ΑΛΗΣ

      Υ.Γ.
      @Αντωνης:
      Στο "Αντωνης6 Ιανουαρίου 2014 - 12:49 μ.μ." ρωτάς: Οι πυραμίδες πού είναι;
      Ξέρω, γίνομαι κουραστικός (ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ!), αλλά τι σε νοιαζουν που είναι οι πυραμίδες;

      Διαγραφή
    9. Κείμενα για Ινδία, αλληλογραφία Μαρξ-Ενγκελς για Ινδία, Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας, Γκρουντρίς.

      Αφού λέει για φαραωνισμό, να μη ρωτήσω πού είναι οι πυραμίδες; Τι διάλο Φαραώ είναι ο Κιμ;

      Διαγραφή
    10. Και από ΟΛΑ τα βιβλία του Μαρξ, του Λένιν, του Ενγκελς, του Στάλιν (είναι λιγότερα από 400;) η Β. Κορέα σ΄αυτό στάθηκε; Σ΄αυτό στηρίχτηκε για να οργανώσει διοικητικά-πολιτικά το κράτος της;

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    11. @ΑΛΗΣ:
      Όχι, σε αυτά στηρίχτηκε ο ΣΥΝασπισμένος για την περιγράψει.

      Διαγραφή
    12. Δεν ξέρω αν είναι μπαναρισμένος ο Kim IL και δεν μπόρεσε να δώσει βιβλιογραφία, αλλά να τι θυμήθηκα:" Γ. Ρούση, Ασιατικός τρόπος παραγωγής και σοσιαλισμός, εκδ. «Σύγχρονη Εποχή», 1989 "
      Δεν νομίζω να ήταν στο ΚΜΕ ο Ρούσης οπότε μάλλον δεν εννοεί αυτό το βιβλίο ο Κιμ.
      Αν είναι να μας δώσει βιβλιογραφία ας το κάνει.

      Διαγραφή
    13. @Βανούνου:
      Μπαναρισμένος δεν είναι, απλά απέφυγε κάθε είδους αντιπαράθεση.

      Διαγραφή
    14. Τελικά, μάλλον αυτό, εννοούσε: http://www.scribd.com/doc/186692370
      Από την ηλεκτρονική μορφή φαίνεται ο Ρούσης και το ΚΜΕ και η Σύγχρονη Εποχή.
      Διάβασμα για το Σαββατοκύριακο.
      Για να δούμε.

      Υπάρχει και ένας Μηλιός για το θέμα αλλά είναι του 2007 και δεν θα αντέξω να τον διαβάσω: http://www.hpdst.gr/system/files/kritiki-7-08-25-milios.pdf

      Διαγραφή
    15. Υπάρχει και μια άλλη εργασία της Ελένης Μπιμπίκου (αν θυμάμαι καλά)- Βυζάντιο και ασιατικός τρόπος παραγωγής, το χω διαβάσει σε βιβλιοθήκη, γενικά ήταν καλή εργασία που απαντούσε γιατί το Βυζάντιο δεν ήταν τετοια κοινωνία. Ο Ρούσης επίσης απαντούσε στο γιατί δεν ήταν τετοια η ΕΣΣΔ, όπως υπήρχε μια άποψη εκείνη την εποχή (δεν έχω διαβάσει τη μπροσούρα). Γενικά η συζητήση γύρω από το θέμα είχε κάνει πολλους κύκλους στο κομμουνιστικό κίνημα, πχ υπήρχαν οι συζητήσεις του Λένινκραντ για το θέμα, γιατί αφορούσε άμεσα το χαρακτήρα της επανάστασης στην Κίνα. Ο Μηλιός έχει ένα έργο για τους τρόπους παραγωγής που μάλλον κακοποιεί το θέμα, το έχω αλλά όχι ακουμπήσει ακόμα...Δεν έχω υπόψη μου άλλη έκδοση της ΣΕ, εκεινη την εποχή σχετικά.

      Έχω πολλούς προβληματισμούς σχετικά με τη συγκεκριμένη έννοια... αλλά σίγουρα δεν ισχύει για βιομηχανικές κοινωνίες όπως πολύ σωστά λέει ο Τρας... (η όλη παπατζα είναι ότι στον ασιατικό τρόπο παραγωγής μπορεί να αποσπάται υπερπροιον χωρίς όμως διακριτή ταξική κοινωνία και ανάλογα χαρακτηρίζουν το σοσιαλισμό κοινωνία χωρίς διακριτή ταξική δομή αλλά με δυνατότητα απόσπασης υπερπροϊόντος από την "διευθύνουσα δομή"-γραφειοκρατία κατά τα λεγόμενα τους, έτσι δικαιολογουσε την παπατζα αυτη και ο Ρουσης στο άρθρο του για τον προσυνεδριακό του 18ου συνεδρίου για το σοσιαλισμο που ζήσαμε, για όσους θυμούνται, ναι είναι ο ίδιος που έγραφε εναντιον αυτής της άποψης, τη δεκαετία του 1980).

      Giorgos bookhunter

      Διαγραφή
    16. @Giorgos bookhunter:
      Ο λαγός από το καπέλο είναι πως εάν ο σοσιαλισμός είναι προκαπιταλιστική μορφή κοινωνίας, τότε ο καπιταλισμός εκπροσωπεί την πρόοδο, και κατά συνέπεια η υποστήριξη των ΕΠΑ έναντι της ΕΣΣΔ (τότε ή της Λ.Δ.Κορέας τώρα) είναι εκ των ούκ άνευ. Και στο όνομα του ...Μαρξ!
      Το γεγονός πως ο Μαρξ ξεκαθαρίζει ρητά πως μιλάει για προβιομηχανικές κοινωνίες αποτελεί προφανώς ....λεπτομέρια!
      Σίγουρα πάντως μαρξιστική ανάλυση δεν είναι.

      Διαγραφή
    17. Δηλ. πριν τον καπιταλισμό υπήρχε σοσιαλισμός;

      Η (τωρινή) Ρωσία δηλ. είναι η πρόοδος της ΕΣΣΔ;

      Ε τότε, αν είναι έτσι ρε παιδιά, να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ! (ή Χρύση Αύγη; ή να κάνω αποχή;)

      Τι καθόμαστε και λέμε... και ξαναλέμε... και το σκεφτόμαστε... και το συζητάμε... και το υπολογίζουμε...

      Εδώ τα πράματα είναι κουκιά μετρημένα!!!

      ΤΕΛΟΣ!
      ΘΑ ΙΔΡΥΣΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΟΜΜΑ!!!

      "Η.Σ.Ε.Κ.! (Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!)"

      ...και είναι και ωραία γκόμενα! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΑΧΑ ΧΑ ΧΑ

      ΑΛΗΣ

      Υ.Γ. ή να το ονομάσω "Ο ΣΟΑΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑΣΕ (Ο.ΣΑ.ΠΕ.ρνει ο άνεμος ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      ...σε καλό μου!!!

      -ΜΠΡΑΒΟ ΜΟΥ! ΜΠΡΑΒΟ!
      -ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
      -ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΟΥ!
      http://www.youtube.com/watch?v=sYCZPg49a90

      Διαγραφή
  10. Εχετε δεί την ταινία (η ιστορία της βασίζεται σ' ένα αληθινό γεγονός) The Killing Fields / Κραυγές στη σιωπή? Αν όχι δείτε την,θα σας κάνει καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος6 Ιανουαρίου 2014 - 12:17 μ.μ.:
      Η ταινία που αναφέρεις:
      1) είναι προπαγανδιστική (αλλά μικρό αυτό το κακό, ποιός είμαι εγώ για να κρίνω;)
      2) ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ! (Καμπότζη)
      3)Η χαζομάρα είναι αήττητη
      4)Τα ανυπόγραφα σχόλια δεν δημοσιεύονται (πολιτική σχολιασμού του μπλογκ)

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ είδα το "Ρασομόν." Και αυτό για Ασιάτες είναι.

      Διαγραφή
  11. Poe,πολύ εύστοχη η ανάρτηση.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πρεπει να εχει πολυ καταναλωση το ξυδι αυτες τις μερες :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα ψεματα τους πρεπει να απανταμε με την σοκαριστικη πραγματικοτητα

      την οποια καποιοι αν και τη ζουν, δεν την συνειδητοποιουν στο βαθμο που πρεπει και για αυτο το ιδιο το συστημα τους δημιουργει "κολασεις" οπως η Β. Κορεα, για να λενε "παλι καλα ειμαστ εεμεις"(αυτο το τελευταιο το εκανε καποιος σχολιο στο αμπελοφιλοσοφιες και το μεταφρω με δικα μου λογια)/

      Διαγραφή
  13. και αρχιζει η κυβίστηση, αρχισαν ηδη να λενε οτι η ειδηση με τα 120 σκυλια της κορεας ηταν μουφα και ξεκινησε απο ενα κινεζικο μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιος είναι ο υδραυλικός πολιτισμός ρε παιδιά; Εγώ το υδραυλικό πλήγμα ξέρω απ' τη ρευστοδυναμική καθώς και τον Σάκη τον υδραυλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @spiral architect:
      Υποτίθεται πως είναι οι κοινωνίες που οι δομές τους δημιουργήθηκαν με βάση τις αρδευτικές τους ανάγκες, π.χ. αρχαία Ινδία και αρχαία Αίγυπτος. Το τι δουλειά έχουν αυτά στην περιγραφή μιας βιομηχανικής κοινωνίας που χρησιμοποιεί πυρηνική ενέργεια και εκτοξεύει δορυφόρους (Λ.Δ.Κορέας), μόνο κάποιος που βλέπει το απαύγασμα του Μαρξισμού στα θεωρητικά κείμενα του ενιαίου ΣΥΝασπισμού και της περεστρόικα, μπορεί να μας το εξηγήσει...
      Άρες, μάρες...

      Διαγραφή
    2. A, μάλιστα!
      Τελικά ο μαρξισμός στα χέρια μερικών-μερικών είναι και γαμώ τα πολυεργαλεία, που μέσω αυτού μπορείς να ερμηνεύσεις από τις κοινωνικές επιδράσεις της Εποχής του Χαλκού, ως τις εκτροπές του Νείλου, του Τίγρη και του Ευφράτη απ' τους Αιγύπτιους και τους Πέρσες!
      Wow, τι μαθαίνει κανείς!

      Διαγραφή
  15. Και για να το σοβαρέψουμε λίγο μεταφέρω εδώ ένα σχόλιό μου στο LR:

    Τουλάχιστον για τις αντιδράσεις του λαού σε κηδείες στη κορεατική χερσόνησο (Β. και Ν. Κορέα και όχι μόνο, ακόμα και ανατολικότερα) και τα παράδοξα για τους δυτικούς κλάματα και οδυρμούς σε κηδείες (μελών οικογένειας ή άλλων) προέρχονται απ' αυτή-καθαυτή την κομφουκιανή κουλτούρα των ανατολίτικων αυτών λαών και δεν έχουν σχέση με συνωμοσιολογικές δυτικές "θεωρίες".
    Όλα αυτά μας φαίνονται λοιπόν παράδοξα, όπως μας φαίνονται παράδοξες οι απεργίες π.χ. στη Hundai Heavy Industries καθώς και τα βίαια επεισόδια με απίθανους για τα δυτικά "ήθη" τρόπους άμυνας (ή μήπως επίθεσης;) των απεργών απέναντι στη στρατιωτική αστυνομία.

    Δείτε επίσης τι γίνεται συχνά-πυκνά μέσα στο νοτιοκορεατικό κοινοβούλιο. Mα τι πράματα είναι αυτά για τα δυτικά μας ήθη;

    ___________________________________
    Από τα λεγόμενα Ελληνίδας φίλης που εδώ και μια δεκαπενταετία ζει και εργάζεται στο Ulsan τη μεγαλύτερη βιομηχανική πόλη και δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ν. Κορέας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @spiral architect:
      Για τις αντιδράσεις στις κηδείες ηγετών, μάλλον δεν πρέπει να φτάσουμε μέχρι την Κορεατική χερσόνησο.
      Ας θυμηθούμε λίγο το τι έγινε στην κηδεία της Μελίνας (που δεν ήταν και αρχηγός κράτους) ή ακόμη και του Παπατζή του Ά, για να μην μιλήσουμε για του ΄Β.
      Αλλά τι τα θες, ως έλληνες προφανώς είμαστε και εμείς λίγο ανατολίτες...

      Διαγραφή
    2. η φωτο που εχω βαλιε ειναι αποκηδεια παπατζη

      Διαγραφή
    3. Πολύ πίσω πήγες TRASH... με τον γάμο του βασιλικού ζεύγους στην Αγγλία, σε περίοδο κρίσης δηλαδή, δεν είχε ασχοληθεί κανείς εδώ στην Ελλάδα...

      @Αντώνη, φαντάσου πείνα εκεί στην Β.Κ. ολόκληρος Φαραώ να μην έχει μια πυραμίδα...!

      Διαγραφή
  16. Δε ξέρω τι ακριβώς παίζει με τη Β. Κορέα... που είναι η αλήθεια και που η προπαγάνδα. Συγχαρητήρια όμως στον Poe για το φωτορεπορτάζ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βασίλειος:
      Ας δούμε τρία μόνο παραδείγματα απροκάλυπτης προπαγάνδας:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/01/blog-post_62.html
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6418.html
      http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/01/blog-post_832.html

      ,και ας καταλάβουμε πως διαμορφώνεται η κοινή γνώμη στην "ελεύθερη και πλουραλιστική" δύση...

      Διαγραφή
  17. Πάντως, να οι "πυραμίδες": http://en.m.wikipedia.org/wiki/Ryugyong_Hotel

    ΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Poe η ανάρτησή σου εχει ταξιδέψει και αλλού...
    http://www.kar.org.gr/2014/01/06/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B2-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1/

    Όπως θα δεις το επίπεδο μερικών σχολιαστών είναι κάτω από το μηδέν... περήφανοι που ζουν στην Ελλάδα για να μπορούν "ελεύθερα" να αποκρυσταλλώνουν την αποψάρα τους για την Β. Κορέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πολυ ωραιο μπραβο φιλε ειναι εξαιρετικο. οσο για αυτον που μας παραπεμπει στης επεξεργασιες της περεστρο ικας και του συνασπισμου καλο θα ειναι να αλλαξη πλευρο γιατι πιαστηκε και θα μουδιαση αυτα τα εχουμε πεταξει στα σκουπιδια της ιστοριας καλη δυναμη και καλη χρονια σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτός ο αχταρμάς ποιον ωφελεί; Απενοχοποιείς ένα καθεστώς αντιπαραβάλλοντας το με τα αρνητικά του άλλου... Αυτό είναι πολεμική και όχι εποικοδομητικός πολιτικός λόγος. Γιατί δεν εντοπίζει κανείς τα θετικά των μεν και των δε; Ποιον συμφέρει αυτός ο διπολισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.