17 Ιανουαρίου 2014

Η κυβέρνηση εμπλέκει την Ελλάδα στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αφρική

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ 
ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ HELBROC
Με δεδομένη την εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η ελληνική κυβέρνηση συζητά τους τρόπους με τους οποίους θα συμμετάσχει. Τη Δευτέρα 20 Γενάρη, το Συμβούλιο της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσει το τελικό σχέδιο επέμβασης της ΕΕ στη χώρα, την οποία φέρεται να επιθυμεί κυρίως η γαλλική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Συμβούλιο θα συμμετάσχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος.

Πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι να μην στείλει εκεί Έλληνες στρατιώτες ή μέσα, προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό, αλλά προσανατολίζεται να ζητήσει πλήρη επανενεργοποίηση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα προκειμένου οι επεμβαίνοντες να το χρησιμοποιήσουν ως κέντρο επιχειρήσεων με επικεφαλής εκεί Έλληνα αξιωματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση θα γίνει στο πλαίσιο συνεργασίας της ΕΕ με το ΝΑΤΟ: Θα χρησιμοποιηθούν οι ΝΑΤΟϊκές δομές (βάσεις, στρατηγείο, δομή διοίκησης), ενώ η ΕΕ θα λάβει την πολιτική απόφαση για την επέμβαση.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι κατά την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Παρίσι, ο ίδιος o Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Λωράν Φαμπιούς τόνισε ότι «η Γαλλία προτείνει στην ΕΕ να αναλάβει μέρος των επιχειρήσεων που διεξάγονται στην Κεντρική Αφρική».
Η ΕΕ όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου με την υπογραφή της Κάθριν Αστον - επικεφαλής της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, καταρτίζει σχέδια για την αποστολή 700 έως 1.000 στρατιωτών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σε μία προσπάθεια πρακτικής στήριξης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που πραγματοποιεί στη χώρα με δικούς της στρατιώτες η Γαλλία από τις 5 Δεκέμβρη.

Σε ετοιμότητα ο ελληνικός «σχηματισμός μάχης» της ΕΕ.

Εξάλλου, Την Πέμπτη 16 Γενάρη 2014, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρέστη στη τελετή «ανάληψης ετοιμότητας» για το Α΄ εξάμηνο 2014 του Σχηματισμού Μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης HELBROC, στην έδρα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα, Κιλκίς.

Ο Σχηματισμός Μάχης, αποτελείται από μονάδες της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Κύπρου και της Ουκρανίας, οι οποίες τίθενται υπό τις άμεσες διαταγές της ΕΕ, προκειμένου να δράσουν τόσο εκτός όσο και εντός των συνόρων των κρατών μελών της λυκοσυμμαχίας, όπως προβλέπει το δόγμα δράσης του Ευρωστρατού.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας, Στρατηγός Simeon Simeonov και εκπρόσωποι των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουμανίας, Κύπρου και Ουκρανίας.

Ο Σχηματισμός Μάχης HELBROC έχει τεθεί σε ετοιμότητα κατά το παρελθόν το Β΄ εξάμηνο 2007, το Α΄ εξάμηνο 2009 και το Β΄ εξάμηνο 2011, ενώ έχει προγραμματισθεί για το Α΄ εξάμηνο 2016 και το Α΄ εξάμηνο 2018.
Πηγή:902

2 σχόλια:

  1. Ζήτω η Ευρώπη των λαών,που θα την μεταρρυθμήσουμε οταν γίνουμε χαλίφης στην θέση του χαλίφη
    ΚατεριναΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.