21 Ιανουαρίου 2014

Πιο Ξηρός πεθαίνεις...


Βλέποντας το βίντεο του Ξηρού, δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί...υπάρχει άραγε κάποιο software που του έχουν φορτώσει και τον χρησιμοποιούν σαν ανδρείκελο για να πουν αυτά που θέλουν να πουν από απομακρυσμένη σύνδεση; Μήπως βλέπουμε απλά κάποιο app, που ξέρω γω του γράφεις κάτι και αυτό το επαναλαμβάνει με τη μορφή και τη φωνή του Ξηρού; Δηλαδή μήπως πρόκειται για κάτι τέτοιο;



Πέρα από την πλάκα, δεν είμαι ο καλύτερος να μιλήσω για την 17Ν και τον Ξηρό...ίσως να ήταν έτσι και από πριν ο ξηρός, ίσως και όλες οι προκηρύξεις της 17Ν να είχαν τέτοιο χάλι ή να ήταν και χειρότερες. Δεν το έχω ψάξει το ζήτημα και δεν μπορώ να συγκρίνω, αν κάποιος ξέρει ας μας πει. Πάντως αυτή η οπτικοακουστική πανδαισία που βγήκε στην δημοσιότητα αν ένα πράγμα καταφέρνει, είναι το να τρολάρει την επαναστατική θεωρία. Είναι λες και βλέπουμε τον Σεφερλή να παριστάνει τον "αντάρτη πόλης" με τον ίδιο τρόπο που παριστάνει τον ταξίαρχο Θεοχάρη από το [Αντίο] Ζωή ή τον άλλο τον κύριο που προλόγιζε τις ταινίες στην ΕΡΤ. Αν και έχω την αίσθηση ότι ακόμα και Σεφερλής θα το έκανε πιο πετυχημένα.

Και αναρωτιέμαι, είναι ο Ξηρός τζάμπα μαλάκας, ή σχεδιασμένα βγήκε να πει αυτά που είπε, για να φανούν γραφικά στα αυτιά του κόσμου, και έτσι να ενισχυθεί αυτό το γενικό κλίμα απαξίωσης της συζήτησης γύρω από την αναγκαιότητα ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος; Το λέω αυτό, επειδή έχοντας ακούσει και εγώ πριν λίγο τον Ξηρό, αισθάνομαι λίγο γραφικός που παραθέτω φράσεις όπως "αναγκαιότητα ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος".

Τόσο η εικόνα του Ξηρού, όσο και αυτά που λέει, αλλά και το πως τα λέει, δείχνουν έναν άνθρωπο που δεν είναι στα καλύτερα του. Και όταν αυτός που συμβόλιζε κάποτε τον φόβο και τον τρόμο του συστήματος(άλλο τι πραγματικά ήταν), φαντάζει γραφικός, χαμένος, εκτός τόπου και χρόνου σε τέτοιο βαθμό που ούτε ο ίδιος δε δείχνει να πιστεύει τα όσα λέει, τι να μας πουν μετά και οι άλλοι που θεωρούνται πιο λάιτ(άλλο και αυτοί τι πραγματικά είναι).

Δεν θέλω ρε παιδί μου να συνωμοσιολογώ, δεν μπορώ να ξέρω αν ο Ξηρός απλά ήρθε και έδεσε ή αν όλο αυτό το πράγμα είναι προσχεδιασμένο. Αν όμως κάτι γνωρίζω, είναι πως το καραγκιοζλίκι αυτό συμβάλει στην γενικότερη και διόλου τυχαία, προσπάθεια γελοιοποίησης της επαναστατικής θεωρίας. Διότι όταν ο Ξηρός βάζει μέσα στο παραλήρημα του έννοιες όπως μεγάλο κεφάλαιο, εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικός έλεγχος, έξοδος από ΕΕ, αναγκαστικά θα κάνει όποιος τον ακούει τη σύνδεση με αυτά που λέει το κομμουνιστικό κόμμα. Φυσικά, το κομμουνιστικό κόμμα, αν και χρησιμοποιεί αυτές τις έννοιες, δεν τις πασπαλίζει με μικροαστισμό ούτε υποβόσκει πίσω από τα λόγια του εθνικισμός, ούτε και λαϊκίζει. Ο Ξηρός τα κάνει και τα τρία αυτά αμαρτήματα. Δυστυχώς όμως αυτή τη διάκριση μεταξύ μπουρδολογίας και πραγματικής, στιβαρής μαρξιστικής ανάλυσης, μια μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού δεν μπορεί να την κάνει, για αυτό και κάνει την ταύτιση. Αυτός είναι και ο λόγος, άσχετα με το αν έτυχε ή αν πέτυχε το διάγγελμα Ξηρού, που θα αξιοποιηθεί με εξαντλητικό τρόπο προς την κατεύθυνση της γελοιοποίησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των όσων την εκφράζουν με αίσθημα ευθύνης και με συνέπεια.

ΥΓ: Κάποια στιγμή καλεί και τους ακροαριστερούς να συστρατευθούν... αλήθεια χρησιμοποιεί κάποιος επαναστάτης τη λέξη ακροαριστερός; Κυρίως αυτοί που επικαλούνται την θεωρία των δυο άκρων μεταχειρίζονται αυτήν την έννοια.

ΥΓ2: "Καταστράφηκε η μεσαία τάξη"....μεγάλος μαρξιστής!

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

16 σχόλια:

  1. Είναι ενδεικτικό της τεράστιας ιδεολογικής ανεπάρκειας της νέας γενιάς τρομοκρατών το ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, παιδί για τις χαμαλοδουλειές της 17Ν, με μηδενική θεωρητική κατάρτιση, θεωρείται ήδη ο ιδεολογικός καθοδηγητής και φυσικός ηγέτης τους.

    H απελευθέρωση της εργατικής τάξης θα είναι έργο της ίδιας ή δεν θα είναι καθόλου (και τουλάχιστον όχι απο σύμβολα... του έθνους). Tο πραγματικό αντάρτικο είναι αυτό που κάνουν οι κοινωνίες ενάντια στους καταπιεστικούς θεσμούς και σίγουρα όχι μέσω διαμεσολαβητών, αντιπροσώπων και ειδικών της βίας. fg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θες κατι να πεις αλλα τα μπουρδουκλωνεις, πρωτο, δεν ειχαν ποτε αυτου του ιδους οι τρομοκρατες καμια ιδιαιτερη "θεωρητικη καταρτιση", καθοδηγουμενοι παντα απο τις μυστικες υπηρεσιες ηταν, ουτε ο συγκεκριμενος εγινε ξαφνικα "θεωρητικος", στο βιντεο διαβαζει ενα κειμενο που αλλοι του εφτιαξαν με συγκεκριμενο στοχο, να βαλει στο "καδρο της τρομοκρατιας" καθε πραξη του οργανωμενου ταξικου , λαικου κινηματος, συσχετισε το με το νομο που ψηφιοστηκε προ καιρου απο ΝΔ-ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ στη βουλη κια θα καταλαβεις που το πανε.
      Δεν θελουν προ των εκλογων να "κουνηθει κουνουπι", οι αστοι εχουν δυσκολιες να διαχειριστουν τις επερχομενες εκλογες, απο τη μια τα κομματα του ευρωμονοδρομου και οι "εραστες της δραχμης" με γελοια επιχειρηματα, απο την αλλη η αντιΕΕ διαθεση του λαου που αν μπολιαστει με τις θεσεις του ΚΚΕ θα τους χαλασει αρκετα τη σουπα.
      Εξου και οι ανησυχιες τους τον τελευταιο καιρο για τις διεργασιες σε ολα τα αστικα κομματα που δυσκολευουν την αναμορφωση του πολιτικου σκηνικου.
      Δημοσιογραφοι των αστικων ΜΜΕ τελευταια εχουν αναδυθει σε αγωνα δρομου να βαλουν "μυαλο" στα κομματα των αστων επισημαινοντας παντα οτι "δυστυχως" εκτος του ΚΚΕ ολοι ποι αλλοι τρωγονται με τα ρουχα τους.
      Επομενως ο μπουλης της 17 Νοεμβρη που μας το παιζει και θεωρητικος τωρα, τους βολευει μια χαρα να τσιγκλισουν τα αντανακλαστικα των νοικοκυραιων.
      Κια κατι ακομη, ο Λενιν μιλησε για "τρομοκρατια του προλεταριατου εναντια σστην αστικη ταξη", ο ορος "οι κοινωνιες τρομοκρατουν κανοντας ανταρτικο εναντια στους καταπιεστικους θεσμους ειναι αδοκιμος, στον πολεμο των ταξεων η παλη ειναι απο τη μια ταξη εναντια στην ταλη και το κρατος της συνολικα, οχι μονο τους θεσμους, εξαλου η κοινωνια δεν ειναι "μονοταξικη" αγαπητε μου.

      Ταξικος

      Διαγραφή
  2. O ανθρωπος μιλησε για ΜΕΣΑΙΑ ταξη!!!!! Τι σχεση εχει ο μαρξισμος με το αυτα. ΚΑΜΙΑ σαν συριζοανελ μιλησε ο μικροαστος.
    Αν και το πιο πιθανο οπως ειπε και ο Γιωτοπουλος ειναι ο τυπος αυτος πρακτορακι να ειναι ή να εγινε μεσα στην φυλακη γιατι οπως επαναλαμβανω ο Γιωτοπουλος που ειναι ακομα στην μπουζου ειπε οτι το ελευθερο να πηγαινει σε αλλα κελια αλλων τρομοκρατων κα ποινικων και για ολες τις αδειες οι διαταγες αυτες για τοσο σημαντικους κρατουμενους δεν μπορει να τις παρει η υπαλληλος διαυθυντρια των φυλακων ή ο αρχιφυλακας ηρθαν απο ποιο πανω που σημαινει ειτε υπουργος μονο ειτε προταση της ΕΥΠ στο υπουργειο. Μαλλον το δευτερο... και ο νοων νοειτο.

    Υ.Γ. Ακου μεσαια ταξη!!!! σε λιγο θα λενε οτι ζητανε κουπονια απο τον Βεροπουλο για την μεσαια ταξη... αιντεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά, κατι αλλο επίσης που μου έκανε εντύπωση : Αυτός ο "ποπολάρος¨ άλλες φορές μπορούσε να πει δυο κουβέντες σε μια σειρά χωρίς να κοιτάει σκονάκια. Τώρα σαν ξεψυχισμένος μου φάνηκε... και τα διάβαζε, πότε απο αριστερά πότε από δεξιά της κάμερας που τραβάει. Φίλε Poe, σα χεσμένος μου φαίνεται κι όχι σαν χαμένος... αλλά δεν συνεχίζω το σκεπτικό μου, γιατί ούτε εγώ θα με πιστέψω και θα γίνω πολύ συνομωσιολογικός για τα γούστα μου...! Πάντως μέσα από ενα παράδειγμα "συντροφικότητας" ο άλλος από Κορυδαλλό τον άδειασε τελείως...
    Τι να πώ.... περίεργα πράγματα, αλλά ενδιαφέρον θα έχει, πιστεύω, να δούμε πως θα εξελιχτεί αυτή η ιστορία. Υποψιάζομαι "ΘΡΙΑΜΒΟ" της αντιτρομοκρατικής πολύ σύντομα... και περήφανο Δένδια-Κυβέρνηση-Δημοσιογράφους και ενα Ξηρό με χειροπέδες πάλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμενα μου κανε εντυπωση και κατι αλλο που ειπε."Να οργανωθει ο κοσμος στις γειτονιες και να αποτρεψει διακοπες ρευματος και πλειστηριασμους.Να μαζευομαστε να τους ξυλοφoρτωνουμε".

    Αν αυτο δεν ειναι ευθεια και απροκαλυπτη προσπαθεια υπονομευσης του λαικου κινηματος,τοτε τι ειναι;

    Гриша

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να μην σου κανει καμια εντυπωση. ειναι ευθεια προβοκατσια στην "γραμμη" του κομματος για σπασιμο στην πραξη για τις διακοπες και τους πλειστηριασμους.
    οταν θα πας ως οργανωμενο λαικο κινημα να το αποτρεψεις θα σου λενε οτι εισαι τρομοκρατης....και να μην ειναι ασφαλιτης δρα ως τετοιος και ως τετοιο πρεπει να τον αντιμετωπιζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εμενα συντροφια μου μυριζει προσπαθεια ταυτισης τρομοκρατιας και ταξικου λαικου κινηματος με ολιγο ΣΥΡΙΖΟΜαιντανο προκειμενου ενοψει εκλογων η αστικη ταξη να μαζεψει παλι τα κουκια της.
    Να εντρυφησε ο Ξηρος στη φυλακη στα του "μαρξισμου και της επαναστατικης " δρασης ειναι αδυνατον, να τους "ξεφυγε" ετσι ευκολα επισης, οταν δινουν αδειες ο αδειουχος παρακολουθειτια στενα 24 ωρες το 24ωρο, αρα?

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οπως και τα υπολοιπα που λεει για εξοδο απο ΕΕ και διαγραφη του χρεους....μοιαζουν να ερχονται σαν συνεχεια αυτων που ελεγε ο Σαμαρας για το οτι ειναι εξτρεμιστιστες οσοι ζητανε αποδεσμευση....
    Εμεις τα βλεπουμε.Oι αλλοι "αριστεροι"; Aυτος ο ερμος ο Λαος δε μπορει να βγαλει επιτελους ενα συμπερασμα;Καθε μερα πλεον βρισκομαστε μπροστα σε νεα καθηκοντα ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΝΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ!

    Гриша

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/35578/enas-syrizaios-gia-ti-hrysi-aygi
    Ασχετο αλλα οι τυποι ειναι ετοιμοι για ολα ακομα και τους φασιστες αβανταρουν πλεον....

    ratm


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπαινουμε (αν δεν εχουμε μπει ηδη) σε προεκλογικη περιοδο.
    επομενως αρχιζουν οι παιχτες και δειχνουν ενα ενα τα χαρτια τους.
    αυτη την στιγμη το μονο κομμα που εχει ανοδο σε σχεση με τον ιουνη του 12 ειναι το ΚΚΕ. ειναι το μονο κομμα που εχει σαφεστατη ατζεντα και δη τελειως σε αλλη κατευθυνση απο ολους τους αλλους. ειναι το μονο εμποδιο πριν τον πληρη εξανθραποδισμο και να περιμενουμε φιδια απο δω και περα.

    αν δεν υπηρχε ξηρος, επρεπε να φιαχτει, να υπαρχει ο "μπαμπουλας".
    στις δημοτικες ο μονος χωρος που θα λεει ξεκαθαρα οτι στηριζεται απο κομμα θα ειμαστε εμεις. το πασοκ θα παει με την "ελια", ο τσυριζα θα στηριζει "κινηματικους" μη χεσω, αλλα παρεουλα με ανελ οπου αυτο βολευει, η νδ επισημα εχει πει οτι δεν δινει χρισματα, απλα θα λεει ποιον προτιμαει!!!!! ξεχασα και τα ασπονδυλα που θα ειναι και αυτοι με επισημη στηριξη αλλα ειναι μια κουβεντα ξεχωριστη πλεον.
    οποτε θελει γερο τιμονι απο τωρα! πιστη στην γραμμη του κομματος και κυριως καταρτηση.
    θα πρεπει με επιχειρηματα (που τα εχουμε) να βαζουμε την θεση μας οτι θελουμε να κυβερνησουμε αλλα οχι στο αστικο συστημα (μην το πλατιασω), οτι δεν τα βαζουμε ολα για τον σοσσιαλισμο και παλευουμε και τα αμεσα -και μα τον γιαραμπη εχουμε πολλα παραδειγματα- και να ειμαστε ετοιμοι να δειξουμε οτι κανενας οσο και ανεξαρτητος να το παιζει και καλος ανθρωπος για να πας για καφε να ειναι, το ζητημα ειναι τι πολιτικες θα ακολουθησει.
    και σιγουρα θα επανερθει το ζητημα των οικονομικων του κομματος, μην εχουμε αυταπατες οτι το ξεχασαν.
    ξεφυγα λιγο απο το θεμα, αλλα νομιζω οτι ειναι καπως σχετικο λογο των ιδιαιτεροτητων της απαγγελιας απο το autoque του ξηρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οντως μπαινουμε σε προεκλογικη περιοδο.

    Και αρχισαν πλεον ακομα και αυτοι οι οπορτουνιστες να λενε αληθειεςςςς

    http://7imeres.gr/%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-5-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1/

    ε ρε γλεντιααααααα
    Ζητω το ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κλασικες προβοκατορικες ενεργειες που θελουν να συκοφαντησουν και να τρομοκρατησουν το εργατι κο λα ικο κινημα απο το να στοχευση τον πραγματικο στοχο που ειναι η αστικη ταξη και το πολιτικο της προσωπικο οποιο ονομα και αν εχει. θελει αντοχη υπομονη και δουλεια μεσα στους χωρους ερ γασιας να εξηγουμε τα παντα. και βεβαια παντα πρωτος αντιπαλος ο οπορτουνισμος. τον εχθρο τον βλεπω τον ψευτικο φιλο πρεπει να προσεξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμενα παντως παιδια, περισσοτερο μου μοιαζει ως προσπαθεια γελοιποιησης παρα τρομοκρατησης...

    ισως βεβαια ειναι και τα δυο, και γελοιοποιουμε, και παιρνουμε και τα καταλληλα μετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αντικειμενικη ειναι η γελοιοποιηση οταν ειναι αναγκασμενοι να θωρακισουν την εξουσια τους την οικο νομικη δεν εχουνε και αλλες επιλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.