14 Ιανουαρίου 2014

Μπάμπης Αγγουράκης: Σταθερά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού το ΚΚΕ.

Την αλληλεγγύη στην πάλη του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή εξέφρασε σε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα «Oι εξελίξεις στην Παλαιστίνη» ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.

Στην παρέμβασή του υπογράμμισε τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται και γίνονται ολοένα και πιο αφόρητες οι πιέσεις και οι εκβιασμοί των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Παλαιστινιακή Αρχή, προκειμένου να δεχτεί τους επαχθείς όρους της κυβέρνησης του Ισραήλ, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Είναι φανερό ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να αποκτήσουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο, εάν προηγουμένως το Ισραήλ δεν σταματήσει τους εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και δεν προχωρήσει στην άμεση κατεδάφιση του "Τείχους του Αίσχους".

Δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Παλαιστινιακό, στα δραματικά προβλήματα που βιώνουν οι λαοί της ευρύτερης περιοχής, δεν μπορεί να δοθεί στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που προωθούν ΗΠΑ - ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενισχύοντας την ισραηλινή επιθετικότητα και αδιαλλαξία ενάντια στον παλαιστινιακό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των λαών και της πάλης τους ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στηρίζει την πάλη του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Για ένα ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας».
Πηγή : 902.gr μέσω ΚΚΕ4ever
Βλέπε ακόμη:
Συσχετίστε τα παραπάνω και με την ταύτιση αντισιωνισμού-αντισημιτισμού, και την ιστορική παραχάραξη για τους κομμουνιστές, από τον γνωστό ΣΥΝασπισμένο κύριο Ψαρρά.
Και βγάλτε τα συμπεράσματα σας....

4 σχόλια:

  1. RED, Kκαλημέρα,να ανεβάσεις το απόσπασμα της απάντησης της Κανέλη στον eniko στην ερώτηση του πολίτη για το τι θα έκανε το ΚΚΕ αν ήταν στην εξουσία,την τοποθέτηση της Λιάνας για τον νόμο περί ευθύνης υπουργόν και την τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τον ίδιο νόμο που αναφέρει πολλάκις ότι όλα τα κόμματα τον ψηφίσαν πλην ΚΚΕ. Υ.Γ. Συγνώμη για το άσχετο του θέματος σχόλιο αλλά νομίζω ότι αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @kostas bots:
      Δώσε μας και ένα link.
      Αλλιώς πως να το ανεβάσουμε;

      Διαγραφή
  2. Εδώ παιδιά

    http://www.enikos.gr/ekpompes/206428,Deite_thn_ekpomph_toy_Nikoy_Xatzhnikolao.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.