16 Σεπτεμβρίου 2013

O ρόλος των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στη διάρκεια της ομιλίας του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση στα Προπύλαια αναφέθηκε στο ρόλο των οπορτουνιστών.

"Τις μέρες αυτές και μάλιστα παραμονές της απεργίας οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι κολαούζοι τους οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) έχουν ξεκινήσει ένα βρώμικο, ανήθικο πόλεμο ότι τάχα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ "δεν θέλουν αγώνες" κι ότι "από κοινού με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση"! 

Γιατί το κάνουν αυτό;
Επειδή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν διαφορετική πρόταση απεργίας και κλιμάκωσης;

 ´Ετσι λένε, αλλά έτσι δεν είναι. Ο λόγος είναι ότι το ΠΑΜΕ τους αποκαλύπτει, μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους να μετατρέψουν το κίνημα σε χειροκροτητή της επόμενης κυβέρνησης, μπαίνει εμπόδιο στη νεκρανάσταση του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλει να γίνει ΠΑΣΚΕ στη θέση της ΠΑΣΚΕ.

Αλήθεια, ποιοι μιλούν;


 Αυτοί που όταν οξύνεται η ταξική πάλη στην κυριολεξία το βάζουν στα πόδια, όπως έκαναν στο Μετρό και στην επιστράτευση των καθηγητών, όπου με ανακοινώσεις των παρατάξεών τους και σωματείων που έχουν πλειοψηφία, καλούσαν τους εκπαιδευτικούς να μην απεργήσουν!

 Ποιοι μιλάνε;

 Αυτοί που έχουν αποδεχθεί τη στρατηγική της ΕΕ για την Εκπαίδευση, τα ευρωπαϊκά προγράμματα μέσα στα σχολεία, το νέο ρόλο των στελεχών Εκπαίδευσης, το διπλό ανισότιμο σχολικό δίκτυο, την επιχειρηματική δράση στην Εκπαίδευση, αυτοί που δεν βγάζουν κουβέντα για το περιεχόμενο της μόρφωσης και για το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας μέσα στην τάξη.

 Πρόκειται για συκοφαντία χειρίστου είδους, για μία προβοκατόρικη επίθεση που γενικά χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο χώρο.

 Καλούμε τους συναδέλφους να σκεφτούν και τούτο: Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πρότειναν στις Γενικές Συνελεύσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση απεργία διαρκείας και η πρότασή τους αυτή απορρίφθηκε ή δεν υιοθετήθηκε πάνω από το 80% των σωματείων. Παρά ταύτα, ζήτησαν από το ΔΣ της ΔΟΕ να κηρύξει δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων. Απεργία με το έτσι θέλω και χωρίς να την έχουν αποφασίσει οι ίδιοι οι συνάδελφοι. Τελικά, απεργίες χωρίς απεργούς, ντόρος να γίνεται.
Μπορεί κάποιος στα σοβαρά να τους εμπιστευτεί την υπόθεση του κινήματος;"


902

35 σχόλια:

  1. . Τελικά, απεργίες χωρίς απεργούς, ντόρος να γίνεται.
    Μπορεί κάποιος στα σοβαρά να τους εμπιστευτεί την υπόθεση του κινήματος;"


    TA ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΑΠΛΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!
    Ο αντικομμουνισμος ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ!

    Ντενις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο γράφτηκε φυσικά πριν την απεργία για να γνωρίζει τα ποσοστά συμμετοχής (που μακάρι να είναι μεγάλα), αλλά μόνον καθηστερημένος θα κατηγορούσε το ΠΑΜΕ για την επιφυλάκτικότητα του στον κλάδο, μετά το περίφημο καλοκαιρινό "ψηφίσαμε για απεργία διαρκείας, αλλά δεν το εννοούσαμε(!!!)" της Φατούρου.
      Οπότε το νου σου Ντενίς, και να μην εκτίθεσαι...

      Διαγραφή
  2. Τα ποσοστα ειναι 90% απεργια σημερα και αντι να το κλιμακωσετε και σε δασκαλους και οπου αλλου γινεται απλα κλαψουριζετε οτι δεν υπαρχουν απεργοι αλλου ντροπη σας!
    Ντενις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κλιμάκωση είναι πάντα ανάλογη της συμμετοχής, για αυτό λέγεται και κλιμάκωση.
      Μετά τα καλοκαιρινά ξεφτιρλίκια σας, με ποιά ακριβώς μούτρα μιλάς;

      Διαγραφή
    2. Επί της ουσίας κάτι;
      Πως όλο το κολπάκι να στηρίξετε την κυβερνητική πορεία της νέας σοσιαλδημοκρατίας;
      "Να πέσει η κυβέρνηση" έ;

      Διαγραφή
  3. Επειδη μιλας για καλοκαιρινα ξεφτυλικια ρωτα τον Σοφιανο που δηλωνε οτι δε πρεπει να γινει απεργια μεσα στις εξετασεις και του απαντουσαν ο καμπουρακης για τις καθαρες κουβεντες του ΚΚΕ και απο κει καταλαβαινει κανενας ποιος ξεφτυλιστηκε και ποιος οχι!αν θες και το βιντεο απο το ΜΕΓΚΑ το εχετε στον ρεντφλαυ αν θες σου ξαναδινω το σχετικο λινκ!
    Τωρα επειδη αλλαξατε αποψη σε μια μερα οχι να ζητατε και τα ρεστα απο αυτους που φερθηκαν οπως επρεπε! Οπως ειπε και ενα μελος σας απλα ειχατε κακη εκτιμηση στην αρχη!
    Ντενις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα.
      Το ψηφίσαμε αλλά δεν το εννούσαμε, το είπε η Φατούρου.
      Είσαι λοιπόν εκτός γραμμής αν λες πως το εννοούσατε.
      Και αν το εννοούσατε, γιατί δεν το κάνατε με δεδομένο πως το ΠΑΜΕ είχε δεσμευτεί να πειθαρχήσει στην απόφαση της πλειοψηφείας;
      -εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;

      Διαγραφή
    2. Να σου πω εγώ γιατί. Γιατί απλά είστε φανφαρόνοι και τίποτε περισσότερο.

      Διαγραφή
    3. Είσαι ψέφτης και προβοκάτορας Ntenis. Ο Σοφιανός δεν έκανε τέτοια δήλωση. Με τη μέθοδο της διαστρέβλωσης διαδίδετε τα ίδια και τα ίδια για να κρύψετε τις πομπές σας. Και αν έχετε τα κότσια δείχτε όλο το βίντεο της συζήτησης για να φανεί σε τι απαντούσε ο Σοφιανός. Αλλά είσατε τόσο ξεφτύλες που τα διαδίδετε όλα με τη μέθοδο του κουτσομπολιού. Την ίδια ώρα που δεν τολμάτε να ανοίξετε αντιπαραθεση με την ουσία των αντιλαϊκών μέτρων και τον πραγματικό εχθρό που είναι το κεφάλαιο! Άντε για αν μην ανφερθώ στην άθλια στάση και στην απεργοσπασία των συνδικαλιστών των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και του ΣΥΡΙΖΑ στις πανεργατικές απεργίες όλα τα προηγούμενα χρόνια ή στο σιχαμερό τρόπο που καταδίκαζαν μαθητικές κινητοποίησεις.
      kk

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. και τί ακριβώς έγινε το καλοκαίρι όταν μετά την επιστράτευση (όταν σφίξαν οι κώλοι δλδ) το ΠΑΜΕ έριξε την πρόταση για απεργία διαρκείας (κόντρα στην επιστράτευση) στον δημόσιο τομέα;;;τί έκαναν οι επαναστάτες;;;

      Διαγραφή
  4. Επαναφέρω το σχόλιο μου, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να καταλάβει ο καθένας τον προβοκατόρικο ρόλο κάθε Ntenis.
    Κατ΄αρχήν οι 21 σύλλογοι (δικαιώμα τους να πάρουν όποια απόφαση θεωρούν καλύτερη, δεν είναι αυτό το πρόβλημα) είναι λιγότερο από το 1/6 των συλλόγων. Και εδώ δεν ισχύει η λογική της σύγκρισης με κριτήριο στο μέτρημα μόνο τους συλλόγους που έκαναν Γ.Σ. Δεύτερον, κάνεις ένα άθλιο τσουβάλιασμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ γνωρίζοντας ότι κατέθεσαν εντελώς διαφορετικές θέσεις. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν ολοκληρωμένα τις θέσεις και τους στόχους πάλης ανοίγοντας συνολικά το ζήτημα της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, το περιεχόμενο του σχολείου και της μόρφωσης, το τι σχολείο έχει ανάγκη ο λαός σε σύγκρουση με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και την Ε.Ε., προβάλλοντας τις προϋποθέσεις για να γίνει η πάλη για τα ζητήματα της παιδείας υπόθεση όλου του λαού. Άλλωστε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και οι κομμουνιστές το κάνουν πράξη σε όλα τα συνδικάτα και τους συλλόγος γονέων. Σε αυτή την κατευθυνση πρότειναν για αρχή 48ωρη και κλιμάκωση και με πενθήμερες ακόμα, με προυπόθεση να εξασφαλιστούν οι όροι της μαζικής συμμετοχής.
    Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με τις θέσεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια το σχολείο της αγοράς και τις αναδιαρθρώσεις της Ε.Ε.; Απλά καμία. Αντίθετα ο καθένας πρέπει να αναρωτηθεί γιατί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έγιναν ένα μαζί τους στο όνομα των πενθήμερων πριν από λίγους μήνες.
    Αλλά ποια είναι η στάση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ; Συνειδητά δεν συζητούν το περιεχόμενο του αγώνα. Μα γιατί να το ανοίξουν, αφού τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζουν σαν πρότυπο το αντιλαϊκό και επικίνδυνο Φιλλανδικό εκπαιδευτικό μοντέλο. Δηλαδή κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούν τους ίδιους στόχους για την παιδεία. Επομένως τι μένει; Να χρησιμοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς στο παιχνίδι για να έρθει η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το παραμύθι το έχουμε ξαναζήσει από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1990-1993.
    Στους δάσκαλους υπάρχει και το παράδειγμα της δίμηνης απεργίας πριν 5-6 χρόνια. Αφού ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν άνοιγαν κουβέντα για το περιεχόμενο του σχολείου και νέων μέτρων γιατο σχολείο, πρότειναν και ψήφιζαν πενθήμερες απεργίες και στη συνέχεια πήγαιναν στα σχολεία οι συνδικαλιστές τους και καλούσαν στο μιλητό τους δασκάλους να απεργούν εκ περιτροπής μια-δύο μέρες σε κάθε σχολείοδίοτι ισχυρίζονταν ότι δεν αντέχουν οι συνάδελφοι τόσε μέρες απεργία. Μετά αφού έβγαζαν πυρινους λόγους, κατασυκοφαντούσαν το ΚΚΕ, πάντα με τη μέθοδο της κατίνας!
    To ότι η απεργία είχε την πρώτη μέρα τουλάχιστον 90% συμμετοχή είναι αποτέλεσμα και της δουλειάς του ΠΑΜΕ. Η συμμετοχή δεν αναιρεί το ρόλο και τις επιδιώξεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ(ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Και επειδή η απεργία μόλις ξεκίνησε ας μην προτρέχουν κάποιοι αντιΚΚΕ προβοκάτορες να ξεσπαθώνουν ενάντια στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Γιατί στα δύσκολα θα φανεί ποιός παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης και ποιός είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέρμα. Γιατί αποδεδειγμένα μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάνουν και δηλώνουν απεργία, όσες μέρες και αν γίνονται. Άλλοι κηρυττουν απεργίες μεγαλόφωνα και ύστερα καλούν στο ψυθιριστό να μην δηλώνονται οι απεργίες ή να μην απεργούν όλοι προκειμένου να...μην χαθούν τα μεροκάματα. Όπως φάνηκε και τον Ιούνιο με την επιστράτευση των καθηγητών που οι οι ίδιες δυνάμεις σήμαναν άτακτη υποχώρηση
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το σχολιο το ακουσαμε ολοι του Σοφιανου
      Η ΔΗΛΩΣΗ: ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ .ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΕΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!!!!!!!
      Μετα το 7.0ο του βιντεο
      http://www.youtube.com/watch?v=SDEscX0o8wM
      Αν καταλαβαινεις κατι αλλο καταλαβαινω γιατι λετε οτι η Φατουρου ειπε αυτα απλα δεν ομιλειτε την Ελληνικη ποια !!!
      Ετσι να βλεπουμε ποιοι εκτειθονται εδω μεσα!
      Ντενις

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Εγώ επιμένω βάλε όλη τη στζήτηση και άσε την κοψοραφή. Και άσε τις ιστορίες. Απάντησε συγκεκριμένα για τις θέσεις που προβάλετε. Η φωνή της ΝΔ στους εκπαιδευτικούς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που προβάλει σαν πρότυπο το αντιλαϊκό φιλλανδικό μοντέλο. Αμ εκείνο το η "παιδεία είναι δημόσιο αγαθό"...Μόνο ξέρεις τα ίδια λέει και η Ε.Ε. και η αστική πολιτική οικονομία,αλλά πουθενά δεν λένε ότι αυτό πρέπει να παρέχεται από ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα αποκλείοντας κάθε επιχειρηματική δράση,είτε από δήμους, είτε από καπιταλιστές,είτε από ΜΚΟ ή κοινωνικές οργανώσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Η έννοια δημόσιο αγαθό είναι σαν αυτό που λέμε φορτηγο Ι.Χ. ή φορτηγό Δ.Χ. Λοιπόν αφήστε τις ΠΑΣΟΚιές. Τις αθλιότητες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ τις ζούμε χρόνια. Μια ζωή κολαούζοι στους σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Πύρινοι αντικυβερνητικοί λόγοι και επίθεση στο ΚΚΕ με φαμφάρες για το "κίνημα", έστρωναν το δρόμο να βγεί το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και ύστερα το "κίνημα" πήγαινε περίπατο και οι αντιλαϊκές αλλαγές στην παιδεία προχώραγαν. Για να μην πούμε ότι στην εφαρμογή όλων των αντιδραστικών αλλαγών στα σχολεία πρωτοστατούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θεωρητικούρες για δημοκρατία και ελευθερία...πάντα με τη βούλα των προγραμμάτων της Ε.Ε.. Για αυτό πάρε θέση σε αυτά και άσε τα προβοκατόρικά που ξέρεις!!! Γιατί για κακή σου τύχη εμείς έχουμε ακούσει και το Σοφιανό και τον Κουτσούμπα!
      Υ.Γ. Κράτα και λίγο, γιατί η απεργία έχει πολύ δρόμο και γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος...Για αυτό άσε τα σάπια!
      kk

      Διαγραφή
    4. Από τον "Ρ": "Δυο φορές σε μια μέρα χτύπησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε το λαό να παλέψει για ένα εκπαιδευτικό μοντέλο τύπου Φινλανδίας.

      Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδης στην πρωινή ενημέρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ είπε ότι η Φινλανδία αποτελεί παράδειγμα για την έξοδο από την κρίση, γιατί επένδυσε στην Παιδεία.

      Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Χ. Λάσκος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μας μιλάει για το παράδειγμα της Φινλανδίας που είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο σε επιδόσεις.

      Τι δεν μας λένε και οι δύο; Οτι αυτός που βαθμολόγησε καλά -πράγματι- το φινλανδικό μοντέλο είναι ο ΟΟΣΑ. Ναι! Ο ίδιος ιμπεριαλιστικός οργανισμός που στέλνει φιρμάνια για μειώσεις μισθών, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις κτλ.

      Αλλά, για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι. Τι γίνεται στη Φινλανδία; Το 70% των μαθητών σταματάει το Λύκειο και πηγαίνει στην κατάρτιση, από τα 15 του χρόνια δηλαδή, χωρίς βάσεις μόρφωσης. Μάλιστα, το 20% των μαθητών που σταματάνε το Λύκειο πηγαίνουν στην τζάμπα εργασία της μαθητείας.

      Τα ίδια δηλαδή που θέλει να πετύχει και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

      Αποδεικνύεται λοιπόν ότι όποιος δεν έχει γραμμή σύγκρουσης με την αστική στρατηγική, με την Ευρωπαϊκή Ενωση, μπερδεύει το λαό, διαμορφώνει κριτήριο αποδοχής αυτής της πολιτικής. Αλλωστε και τα περί «επένδυσης στην Παιδεία» είναι ό,τι λέει ο Ομπάμα, ο Γιώργος Παπανδρέου, γιατί το κεφάλαιο χρειάζεται φτηνούς, ευέλικτους εργαζόμενους".
      kk

      Διαγραφή
    5. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Παιδεία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

      «Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί στις γενικές συνελεύσεις τους. Θα πρωτοστατήσουμε στην πάλη για τον αγωνιστικό προσανατολισμό και την κατεύθυνση του κινήματος ενάντια σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις διαδικασίες του κινήματός τους, την προώθηση και στερέωση της κοινής δράσης των γονιών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών».
      kk

      Διαγραφή
    6. δηλαδη εσυ με τι θα γελασεις ??? αν αποδειχθει αποτυχια η απεργια???
      Γιατι απο οτι καταλαβα αυτο θες!!!
      Ντενις

      Διαγραφή
    7. @Ντενις:
      Μπράβο για τις αντιληπτικές σου ικανότητες!

      Διαγραφή
    8. Όχι Ntenis,εγώ θέλω όλοι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία αγωνιζόμενοι με όλη την εργατική τάξη για την ανατροπη της αντιλαϊκής πολιτικής ενάντια στην Ε.Ε. του κεφαλαίου, στα κόμματά τους και την αστική εξουσία.Για αυτό πρέπει να αξιοποιήσουν τον αγώνα τους γιανα βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να απομονώσουν το ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη παίζοντας το παιχνίδι μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον απασχολεί καθόλου να γίνει η απεργία υπόθεση των εργαζομένων, γιατί θέλει να στήσει το αντικυβερνητικό του σόου. Άλλωστε υπάρχει η εμπειρία από την απεργία των δασκάλων πριν 6 χρόνια.Μόνο που τότε στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ΠΑΣΟΚ. Όσο για το γέλιο, δεν αφορά την απεργία και τη συμμτοχή αλλά την αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου που παίζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις θέσεις τους.
      kk

      Διαγραφή
  5. ΟΧΙ, "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ" ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ(ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ), ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ (ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ"ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ(!),ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ,ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ..!!!!!!!!)
    ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΑΣ(ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ, ΣΤΗ ΤΥΧΗ ΔΙΑΛΕΧΤΕΕΕΕΕ..),ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ
    (ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ,ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΡΑΜΑΤΕΥΟΤΑΝ ΤΙΣ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ!!!!!!!!!!) Leni-a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Αφιερωμενο στον κκ

      Του έφταιγαν όλα.

      Τριγύρναγε στο Λιμάνι και κατήγγειλε τα πάντα.

      Πολλοί είχαν παράπονα .

      Το λιμάνι είχε τα χάλια του.

      Αυτός όμως δεν έκανε άλλη δουλειά.

      Έμπαινε στο κουρείο τάχαμου να κουρευτεί και εξαπέλυε μύδρους για τα κακώς κείμενα του Λιμανιού.

      Έμπαινε στα καφενεία και κατήγγειλε ασταμάτητα τους πάντες.

      «Τα δέντρα στους δρόμους ήταν ακούρευτα από πέρσι και κανένας δεν ενδιαφέρεται».
      «Τα σιντριβάνια είναι γεμάτα αποτσίγαρα και σκουπίδια».
      «Τα αγάλματα στις πλατείες ήταν βρώμικα από τα καυσαέρια».
      «Τα πεζοδρόμια βρώμικα».
      «Οι σκουπιδοτενεκέδες γεμάτοι».
      «Τα καντούνια στενά και βρώμικα».

      Αλίμονο αν τον συναντούσες . Σου μαύριζε την καρδιά.

      Του φταίγανε οι πάντες και τα πάντα .Περισσότερο, όμως, του φταίγανε τα παιδιά του σχολείου που παίζανε στην πλατεία και φλέρταραν . « Η νεολαία ήταν αναίσθητη και αδιάφορη για την κατάντια του λιμανιού»…. « χαμένη γενιά».

      Όλοι, πλέον, ήταν σίγουροι ότι αυτός (και μόνον αυτός) μισούσε περισσότερο από όλους αυτό το καταραμένο λιμάνι.

      Αλίμονο σου αν τολμούσες να ασβεστώσεις τον τοίχο σου. «Ρεφορμιστή» σε ανέβαζε , «Λικβινταριστή» σε κατέβαζε.

      Μια Κυριακή πήγαν, μια ομάδα παιδιών, με μικρές απόχες και μάζεψαν τα αποτσίγαρα και τα σκουπίδια από το σιντριβάνι.

      Κόντεψε να πάθει έμφραγμα.

      «Αυτή ήταν δουλειά του Λιμενάρχη» …. «Γιαυτό τόνε πληρώνουμε».

      Το χειρότερο, όμως, που μπορούσες να του κάνεις ήταν να του προτείνεις ένα σχέδιο για τον απόπλου από το λιμάνι της συμφοράς.

      Σαν έτοιμος από καιρό σου αράδιαζε όλα τα επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία η απόπλευση ήταν υπόθεση μιας «κατάλληλης στιγμής που δεν είχε έρθει ακόμα».

      Αυτός θα καθόριζε το χρόνο και τον τρόπο της απόπλευσης ως ο πλέον έμπειρος σε ζητήματα αποπλεύσεων.

      «Είδες τι έπαθαν όσοι δοκίμασαν να αποπλεύσουν ;»

      «Η Απόπλευση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια του κάθε μικροαστού τυχοδιώκτη και του κάθε βολονταριστή».

      «Αν το καράβι δεν είναι ανθεκτικό και πλήρως εξοπλισμένο ποιος σου εγγυάται ότι θα καταφέρεις να βγεις στο πέλαγο».
      «Ποιος σου εγγυάται ότι θα φτάσεις στον προορισμό;» ..και … «ποιος καθόρισε τον προορισμό;» …και … «αναλογίστηκες τι θα γίνει στην πρώτη κακοκαιρία;» …και … «Είναι αρκετά έμπειροι οι ναύτες;» …και … «Θα φτάσουν τα τρόφιμα;»

      Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια έκανε τον καθένα να νοιώθει τουλάχιστον σαν αφελή ερασιτέχνη της ναυσιπλοΐας.

      Με τούτα και με κείνα κατάφερε, μετά από χρόνια ασταμάτητης γκρίνιας και ανακηρύχτηκε ο επίσημος γκρινιάρης της αθλιότητας του Λιμανιού.

      Δεν ήταν και μικρό πράγμα.

      Άνοιξε γραφεία στην παραλιακή λεωφόρο απέναντι από την θάλασσα και έστησε τον δερμάτινο θρόνο του μπροστά στην τεράστια τζαμαρία.

      Προσέλαβε και προσωπικό και ξεκίνησε την αρχειοθέτηση της γκρίνια κατά θέματα.
      «Ύδρευση αποχέτευση»
      «Σιντριβάνια»
      «Δημόσια ουρητήρια»
      «Πεζοδρόμια»
      «Σκουπιδοτενεκέδες».

      Κρέμασε και ένα τεράστιο κάδρο πάνω από το γραφείο του με το απόφθεγμα ενός μεγάλου καπετάνιου μιας παλιάς απόπλευσης.

      Έτσι, για να μην έχει κανένας καμιά αμφιβολία περί της ιδιοκτησίας επί των οραμάτων .

      «Δεν γίνεται να δεις τον ωκεανό αν δεν χάσεις από τα μάτια σου το λιμάνι».
      Ντενις

      Διαγραφή
    2. Εγώ έχω καλύτερο και πιο ελαφρύ, που περιγράφει ακριβώς την στάση σας, τόσο το καλοκαίρι στους καθηγητές, όσο και στο μετρό πιο πριν:
      http://www.youtube.com/watch?v=azqRouhTL2Y
      Και ας μην έχει ποίηση...

      Διαγραφή
    3. @Ντενις:
      -Από τα παραπάνω να συνάγω πως πηγαίνεις και στις εξορμήσεις καθαριότητας του ΣΚΑΪ, ή έγραψες και "μία μπουρδίτσα παραπάνω αδερφέ";

      Διαγραφή
    4. εχεις χιουμορ παντως αρα εχεις και ελπιδα
      Ντενις

      Διαγραφή
    5. @Ντενις:
      Να συνάγω επίσης πως όποιος λέει πως δεν μπορείς να διασχίσεις τον Ατλαντικό κολυμπώντας (κάνω και εγώ παρομοιώσεις αν θέλω), είναι απλά ένας "μίζερος γκρινιάρης". Έτσι;
      Και μία απορία. Το ποίημα ήταν η απάντηση στο ερώτημα μου;
      Γιατί δεν μου το απάντησες, οπότε και το επαναλαμβάνω:

      Εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα.
      "Το ψηφίσαμε (για την απεργία το καλοκαίρι) αλλά δεν το εννούσαμε", το είπε η Φατούρου.
      Είσαι λοιπόν εκτός γραμμής αν λες πως το εννοούσατε.
      Και αν το εννοούσατε, γιατί δεν το κάνατε με δεδομένο πως το ΠΑΜΕ είχε δεσμευτεί να πειθαρχήσει στην απόφαση της πλειοψηφείας;
      -εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;

      Διαγραφή
    6. @Ντενις:
      Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο σένα.
      Μάλλον ελπίδα δεν έχεις...

      Διαγραφή
    7. Σου απαντησα για τη Φατουρου απλα το σχολιο αυτης της απαντησης διαλεξατε να μη το βαλετε και τωρα μου ζητας να σου ξανααπαντησω!
      και το ψηφισαμε και το εννοοουσαμε και στα αρχιδια μου οποια γραμμη που εσυ προσκυνας! διοτι η αποφαση παρθηκε πισω απο την αποφαση που πηρε η ΟΛΜΕ απο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!
      η μηπως δε παρθηκε και αν δεν παρθηκε και εμεις ειμαστε οπορτουνιστες γιατι δεν υπακουσατε εσεις στην αποφαση των γενικων συνελευσεων και της πλειοψηφιας?????εεεεεεεεεε????????????
      τον μιζερια γιατι τον σβησατε μετα απο μια μερα?????

      Φυσικα για τη δηλωση του Σοφιανου θεωρειται μαλλον το βιντεο μονταζ αφου συνεχιζετε να λετε οτι δεν ειπε αυτο ετσι? εεεεεεεεεεεε/???????

      Ντενις

      Διαγραφή
    8. αν αυτο καταλαβες απο το ποιημα οτι πηγαινω σε εξορμησεις καθαριοτητας (το ποιημα δεν ειναι δικο μου φυσικα αρα δε μππορουσα να σβησω πραγματα)
      μαλλον τελικα δεν εχεις ελπιδα!

      Ντενις

      Διαγραφή
    9. @Ντενις:
      -άρα έπεσα μέσα. Λέμε και καμμία μπουρδίτσα να περνάει η ώρα...
      Και θες να σε πάρουμε και στα σοβαρά....
      -Όχι δεν απάντησες.
      -Αυτό το παραλήρημα, δεν μας το μεταφράζεις και στα ελληνικά, μήπως το καταλάβουμε και εμείς;
      "... το ψηφισαμε και το εννοοουσαμε και στα αρχιδια μου οποια γραμμη που εσυ προσκυνας! διοτι η αποφαση παρθηκε πισω απο την αποφαση που πηρε η ΟΛΜΕ απο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!
      η μηπως δε παρθηκε και αν δεν παρθηκε και εμεις ειμαστε οπορτουνιστες γιατι δεν υπακουσατε εσεις στην αποφαση των γενικων συνελευσεων και της πλειοψηφιας?????εεεεεεεεεε????????????"
      Για το γιατί σβήστηκε το σχόλιου του φανφαρόνου με το σεμνότατο ψευδώνυμο, η απάτυηση είναι απλή. Μας διέφυγε νωρίτερα.
      Και δεν ήταν σχόλιο. Αφορισμός ήτανε που στόχευε αποκλειστικά σε δημιουργία εκνευρισμού. Και ως γνωστό "τα ερειστικά σχόλια ...κλπ κλπ"
      Θα σε ξαναπαρακαλέσω για την μετάφραση

      Διαγραφή
  6. Ντένις μη το κάνεις αυτό ξεφτιλίζεστε πέτα την εμπάθεια, θα σταματήσει ο ξεπεσμός σου.
    Γιάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννη εισαι σιγουρος οτι εμπαθεια υπαρχει απο μερους μου η μονο απο μερους μου? η μηπως το ολο θεμα ξεκινα απο καποια ηγετικα στελεχη του ΚΚΕ που δε μπορεσαν να χωνεψουν ποτε αυτους που τους φωναζαν για το τεραστιο λαθος τους που εφεραν ολο το κοσμο της αριστερας στην Ελλαδα αντιμετοπο με την κατηγορια ολοι ιδιοι ειστε -λαμογια-πολημενοι για τα υπουργεια τα κανετε ολα!?υποθετουμε οτι εγω εχω εμπαθεια για χαρη της συζητησης το ΚΚΕ εχει?

      Ντενις

      Διαγραφή
    2. Δε μου λές ρε Ντένις, δεν έχεις τι να πείς πολιτικά και το έριξες στο τσάμικο;Τελικά τι είσαι, μήπως είσαι χρυσαυγίτης; Γιατί μόνο η Χρυσή Αυγή αναμασά τέτοιες αθλιότητες παπαγαλίζοντας το ΔΟΛαμπράκη...Άντε και ο Παπαδημούλης!!! Και για ρώτα τους δικούς σου που κάνουν κολεγιές με το ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση,ποιός τελικά πουλά τα πάντα για τα υπουργεία και ποιοι τα πούλησαν; Μήπως είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως όλοι αυτοί που καλλιεργούν την απάτη ότι μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή κυβέρνηση στα πλαίσια της αστικής εξουσίας και στο έδαφος του καπιταλισμού; Πώς νειώθεις που στηρίζεις τη γραμμή που επιδιώκει να σύρει το εργατικό κίνημα να γίνει ο βάσταζος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει τις ευλογίες του ΣΕΒ;
      kk

      Διαγραφή
  7. Από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όταν ρωτήθηκε για τα αδιέξοδα με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, το παράδειγμα «αυτοδιαχείρισης» της οποίας έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημαία του, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να γενικευτεί και να αποτελέσει απάντηση στην ανεργία.
    Είπε συγκεκριμένα: «Πάντως, καμία σχέση δεν έχει αυτή η επιλογή ενίσχυσης και αλλαγής θεσμικού πλαισίου, με αυτό που εσείς υπαινιχθήκατε ως ταξικό μίσος στο "Κάτω τα αφεντικά". Αυτό δεν αφορά εμάς. Εμείς ψάχνουμε για λύσεις (...) λύσεις που άλλες εποχές στη μεγάλη περίοδο μετά την ύφεση τις ΗΠΑ, ή μετά τον πόλεμο στην Ευρώπη, δεν τις έδωσαν αριστερές κυβερνήσεις, αλλά συντηρητικές κυβερνήσεις».
    Η αποστροφή του λόγου του Αλ. Τσίπρα σχετικά με τον κατώτατο μισθό, θέμα για το οποίο δήλωσε: «Μα, εάν επρόκειτο απλά για μία μείωση η οποία έχει υποστεί όχι βιαίως αλλά μέσα από διαπραγματεύσεις, δε θα επεμβαίναμε με αυτό τον τρόπο. Ομως, η μείωση ήταν βίαιη, έγινε με νόμο. Πρέπει ν' αποκατασταθεί με νόμο. Και από κει και πέρα βέβαια (...) οι κοινωνικοί εταίροι θ' αποφασίζουν από κει και πέρα». Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει στους εργατοπατέρες το δικαίωμα να υπογράφουν συμβάσεις πείνας και προϊδεάζει για το ρόλο που επιφυλάσσει στο συνδικαλιστικό κίνημα, αν κυβερνήσει.
    Στο τέλος, και ενώ αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, ζητώντας να διαχειριστεί τις υποθέσεις του, ο Αλ. Τσίπρας εγκάλεσε το ΚΚΕ ότι «βρίσκεται έξω από μία μεγάλη διαδικασία, ιστορική, λαϊκής και κοινωνικής χειραφέτησης στην οποία ζούμε με τη δυνατότητα η Αριστερά να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στη χώρα μας». Καταγγέλλει δηλαδή το ΚΚΕ ότι δεν προσφέρει πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση.
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H κουβέντα ξεκίνησε από την έκφραση "απεργίες χωρίς απεργούς, ντόρος να γίνεται κλπ" Η φράση αυτή αναφερόταν στους Ιδ.εκπαιδευτικούς, όπου δεν φάνηκε σε καμία περίπτωση ότι υπήρχαν προυποθέσεις για αγώνα διαρκείας, και όχι στην απεργία της ΟΛΜΕ. Αρα δεν μας διαψεύδει καμία πραγματικότητα. Την απεργία της ΟΛΜΕ τη στηρίζει αποφασιστικά το ΠΑΜΕ, παρά τη διαφωνια του στη μορφή πάλης, και όποιος βρίσκεται το πρωί έξω από τα σχολεία το ξέρει και το βλέπει. Οι άλλοι ας σταματήσουν τις ανοησίες. Αν και άλλοι πίστευαν το ίδιο , στην πράξη κι όχι στα λόγια, στη δύναμη των εργαζόμενων, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.
    Το ΚΚΕ εύχεται την επιτυχία του αγώνα των καθηγητών και δίνει γι αυτό όλες του τις δυνάμεις. Η αλήθεια που βλέπει κανείς γύρω είναι ότι το κίνημα δε βρισκεται στο σημείο που θα θέλαμε. Μακάρι όμως να μας εκπλήξει ο λαός με τη στάση του. Θα είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη που φυσικά οι κομμουνιστές θα κάνουν ό,τι μπορούν για να πολλαπλασιάσουν τα οφέλη της.
    Την πραγματικότητα οι μαρξιστές τη διαβάζουν κάθε μέρα και με βάση αυτήν κάνουν τα βήματα που χρειάζεται. Αυριο εχουμε συλλαλητήρια και μεθαύριο συνελεύσεις. Θα δούμε λοιπόν τη συμμετοχή και θα κρίνουμε τι πρεπει να γίνει στη συνέχεια.
    Το ζητούμενο αυτού του αγώνα, εκτός των γνωστών αιτημάτων, είναι να δηλωθεί ότι οι εργαζόμενοι είναι παρόντες κι έτοιμοι να παλέψουν μαζικά κι οργανωμένα, ακόμη πιο σκληρά αν χρειαστεί, ότι μπορούν να χτίσουν γέφυρες αλληλεγγύης μεταξύ τους και να σπάσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, ότι τελικά είναι διατεθιμενοι να θυσιασουν μεροκάματα για να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους χρειαστούν για τη δύσκολη συνέχεια. Αυτό το κέρδισαν ήδη τις 2 αυτές μέρες κι έχουν ήδη κάνει μια νίκη. Ο χειρισμός για τη συνέχεια πρέπει να είναι πολύ σοβαρός και προσεκτικός. Καθε υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν μπορεί να κάνει πολύ κακό και τον ενθουσιασμό που υπάρχει τώρα με τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής να τον κάνει απογοήτευση.
    Θυμίζω ότι και το ΠΑΜΕ είχε προτείνει αγώνα διαρκείας με 48ωρες και μετά συνελεύσεις και επανεκτίμηση. Όποιος λέει κάτι διαφορετικό απλά συκοφαντεί τις θεσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.