3 Σεπτεμβρίου 2013

 Η «μικρή τηλεμαχία» και η ...καλόβολη «αριστερά»

Χρήσιμο γρανάζι των καπιταλιστών
 το αδελφάκι του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία

Η λεγόμενη «μικρή τηλεμαχία» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη Γερμανία ενόψει των γερμανικών εκλογών στις 22 Σεπτέμβρη. Σε αυτή συμμετείχαν ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Γιούργκεν Τριτίν, ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων (FDP), Ράινερ Μπρύντερλε, καθώς και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Αριστεράς» (Die Linke), Γκρέγκορ Γκίζι.

Για μια ακόμα φορά αποκαλύφθηκε ο ρόλος που επιδιώκει να παίξει το οπορτουνιστικό κόμμα της «Λίνκε» το οποίο εκλιπαρεί καθ' όλη την προεκλογική περίοδο να συνεργαστεί με τους σοσιαλδημοκράτες του SPD.

Σε σχέση με το SPD  είπε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της «Λίνκε», Γκίζι: «Δεν ζητάω πολλά από το SPD. Θέλω μόνο να κάνει σοσιαλδημοκρατική πολιτική». Καλόβολη δηλαδή η «Λίνκε», δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, μόνο να είναι πούροι σοσιαλδημοκράτες αυτοί του SPD...


Η «Λίνκε» επιβεβαιώνει και με αυτή την τοποθέτησή της το ότι αποτελεί χρήσιμο γρανάζι των καπιταλιστών στη Γερμανία. Σε συνθήκες που η σοσιαλδημοκρατία, ένας από τους παραδοσιακούς πυλώνες της αστικής πολιτικής περνά δοκιμασία, μιας και δυσκολεύεται και στη Γερμανία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να εγκλωβίσει την εργατική τάξη με τους όρους που τα κατάφερνε τα προηγούμενα χρόνια, η «Λίνκε» προστρέχει να την εξυπηρετήσει καλλιεργώντας την επικίνδυνη λογική ότι η σοσιαλδημοκρατία μπορεί τάχα να διορθωθεί...

Το αδελφάκι του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία, η «Λίνκε» αυτοπροβάλλεται ως παράγοντας άσκησης πίεσης προκειμένου το SPD να γίνει («και πάλι» όπως ισχυρίζονται μάλιστα) φιλολαϊκό.

Μάλιστα, για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία σχετικά με το ενδεχόμενο «κοκκινοκοκκινοπράσινου» συνασπισμού (δηλ. συνασπισμού του SPD, της «Λίνκε» και των Πρασίνων), ο Γκίζι τόνισε: «Πάντως, οι συνομιλίες για συνασπισμό δεν θα αποτύχουν λόγω δικής μας άρνησης, αλλά λόγω άρνησης του SPD και Πρασίνων».

Άλλος ένας λοιπόν πρόθυμος και φρόνιμος διαχειριστής της αστικής εξουσίας, το «Λίνκε» και ένας ακόμα λόγος οι Γερμανοί εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη τόσο στη «Λίνκε» όσο και στα υπόλοιπα κόμματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αστών.



902

2 σχόλια:

  1. Υπουργεία θέλουν οι άνθρωποι.

    Τρίτη 30 Ιούλη 2013
    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7552940&publDate=30/7/2013 )

    (..) Tο «Die Linke» ζητάει υπουργείο από το SPD

    Ο επικεφαλής του γερμανικού «Die Linke», ομοαίματου του ΣΥΡΙΖΑ, Γκ. Γκίζι στο πλαίσιο συνέντευξής του στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, απηύθυνε ανοιχτά πρόσκληση συνεργασίας στο SPD, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας. Μάλιστα, φλέρταρε ανοιχτά με την ιδέα να γίνει μια μέρα υπουργός Εξωτερικών, αστειευόμενος πως θα ήταν μια καλή θέση γι' αυτόν, παρότι τα αγγλικά του δεν είναι και τόσο καλά. Θυμίζουμε ότι και ο Αλ. Τσίπρας είχε κολακευτεί πρόσφατα απ' την ιδέα να προταθεί για επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν... Φαίνεται ότι εκεί στο ΚΕΑ ευδοκιμεί η λατρεία για τις καρέκλες της αστικής διαχείρισης, και μάλιστα σε προωθημένα πόστα. Σύμφωνα με περίληψη της συνέντευξης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σταθμού, ο Γκίζι ασκεί στοχευμένη αυτοκριτική που αποσκοπεί, λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές, στο να κάνει το «Die Linke» όσο πιο ελκυστικό γίνεται για το SPD, πετώντας του διαρκώς το μπαλάκι για συνεργασία. Λέει μάλιστα ότι «το SPD πρέπει να γίνει ξανά σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, το οποίο δεν είναι κάτι υπερβολικό να απαιτείς»!

    Παραπέρα, αναφέρει ότι η μη χρησιμοποίηση του γερμανικού στρατού για μάχες στο εξωτερικό είναι γι' αυτόν «κόκκινη γραμμή», σπεύδει όμως να συμπληρώσει ότι φυσικά για ένα λογικό χρονικό διάστημα δε θα μπει στην ημερήσια διάταξη αυτό το ζήτημα. Για το θέμα της διάλυσης του ΝΑΤΟ, η «γραμμή» θυμίζει Τσίπρα, καθώς ο Γκίζι απαντά κι αυτός ότι «ξέρουμε πως τώρα δεν μπορούμε να το κάνουμε να περάσει». Εκείνο για το οποίο είναι βέβαιος, είναι πως δε θα δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας σοσιαλδημοκρατών - πρασίνων: «Η ανοχή είναι βαρετή. 'Η θα είσαι στην αντιπολίτευση ή στην κυβέρνηση. Τα θέλω όλα να γίνονται σωστά», αναφέρει με απαράμιλλο κυνισμό. Το SPD όμως κάνει το δύσκολο επί του παρόντος. Δεν αποδέχεται -είπε χτες- την πρόταση, γιατί το «Die Linke» είναι αναξιόπιστο. Αν σωστά ερμηνεύουμε, το SPD θέλει να εκτεθούν ακόμα περισσότερο οι οπορτουνιστές του Linke και να καταθέσουν κι άλλα διαπιστευτήρια, πριν τους ανταμείψει με υπουργικές θεσούλες, αν φυσικά το σύστημα τους χρειαστεί για πατερίτσα σε συγκυβέρνηση.

    Ποιο είναι το SPD με το οποίο ο Γκίζι θέλει συνεργασία; Είναι το κόμμα που, στις αρχές του 2000, επί προεδρίας Σρέντερ, πέρασε ένα κολοσσιαίο πακέτο αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων με το όνομα «Ατζέντα 2010», οι συνέπειες του οποίου πιο διακριτά φαίνονται τα τελευταία χρόνια, με τη γιγάντωση της ημιαπασχόλησης, μισθούς φιλοδωρήματα, δίχως ασφάλιση, δίχως πρόσβαση σε υπηρεσίας Υγείας, Πρόνοιας κ.λπ. Είναι το κόμμα, δηλαδή, που δέκα χρόνια πριν πήρε μέτρα όπως αυτά που παίρνονται σήμερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, π.χ. στην Ελλάδα, με σκοπό να φτηνύνει η τιμή της εργατικής δύναμης. Οι πρωτεργάτες και πρωτομάστορες των αντεργατικών αντιλαϊκών ανατροπών είναι αυτοί τους οποίους γλυκοκοιτάζει η ξεφωνημένη κατ' όνομα αριστερά της Γερμανίας. Και για να μην την αδικούμε, ας θυμήσουμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαλούσε πριν κανά χρόνο τη γερμανική σοσιαλδημοκρατία να τον αποδεχτεί και να κατανοήσει ότι πλέον αυτός είναι ο συνομιλητής της στην Ελλάδα, και όχι το ΠΑΣΟΚ. Ετσι είναι τα οπορτουνιστικά μορφώματα και εδώ και εκεί, παντού. Οταν επιπλέον μεταλλάσσονται σε σοσιαλδημοκρατικά, τότε είναι ικανά για τα πάντα, αν πρόκειται να βάλουν στο χέρι την αστική διαχείριση. (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7564780&publDate= )

    (..) Θίχτηκε το Die Linke

    Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στη Γερμανία και η αντιπαράθεση των βασικών διεκδικητών του κυβερνητικού θώκου απογειώνει τον αποπροσανατολισμό. Αλλωστε δεν υπάρχει και τίποτα ουσιαστικό να αντιπαρατεθούν. Ετσι, στο πλαίσιο της κοκορομαχίας ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών Π. Στάινμπρουκ επιτέθηκε στην Α. Μέρκελ λέγοντας ότι δεν έχει πάθος για την ΕΕ επειδή μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία.

    Δε χρειάζεται να σχολιάσουμε αυτή καθαυτή τη δήλωση, άλλωστε σοσιαλδημοκράτες, χριστιανοδημοκράτες και άλλων επιθετικών προσδιορισμών διαχειριστές της εξουσίας των μονοπωλίων έχουν το πάθος που χρειάζεται για να την εκπροσωπούν πολιτικά όπου πρέπει, και στα ευρωενωσιακά διαβούλια.

    Η δήλωση αυτή του Στάινμπρουκ δεν έθιξε την Μέρκελ, έθιξε όμως την ...Αριστερά (Die Linke), το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που φλερτάρει ξεδιάντροπα με τη σοσιαλδημοκρατία, παρακαλώντας την σχεδόν για συνεργασία μετά τις εκλογές και για κανένα υπουργείο.

    Το Die Linke υπερασπίστηκε ενθέρμως την Μέρκελ, αξιώνοντας για λογαριασμό της συγγνώμη από τον Στάινμπρουκ. Υποψιαζόμαστε ότι δεν το έκανε από καπρίτσιο, επειδή ο τελευταίος απορρίπτει προς ώρας τις προτάσεις συνεργασίας. Μάλλον το πήρε πάνω του υπερασπιζόμενο τη δική του ευρωλαγνεία και για να ξεκαθαρίσει ότι αυτή δεν μπορεί να τεθεί από κανέναν εν αμφιβόλω... (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.