7 Σεπτεμβρίου 2013

Επιχείρηση εξαπάτησης του λαού από τον Σαμαρά στη ΔΕΘ: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Καραμπινάτη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού ότι οι θυσίες «πιάνουν τόπο» και η «ανάκαμψη της οικονομίας θα επέλθει σύντομα» από τον Πρωθυπουργό που μίλησε σήμερα στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να παρουσιάσει ως «επιτυχίες» τα αντιλαϊκά μέτρα που εφάρμοσε η συγκυβέρνηση σε βάρος του λαού και προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, όπως το νέο επενδυτικό νόμο, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τον εντοπισμό των συντάξεων-μαϊμού που οι προηγούμενες κυβερνήσεις μοίραζαν για εξαγορά συνειδήσεων.
Αναφορικά με το φορολογικό σύστημα, ισχυρίστηκε ότι μόνο για φέτος οι Έλληνες θα πληρώσουν επιπλέον φόρους, υπόλοιπα των 3 τελευταίων ετών και υποσχέθηκε νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο με στόχο τον ενιαίο συντελεστή φόρου επιχειρήσεων στο 15%.
Ο Αντώνης Σαμαράς επικαλούμενος το «πρωτογενές πλεόνασμα» επιχείρησε να καλλιεργήσει προσδοκίες ότι ο λαός έχει τάχα να περιμένει όφελος, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει μπροστά στα μέτρα που έρχονται τους επόμενους μήνες και υποσχέθηκε «κοινωνικό μέρισμα» σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους.


Την ώρα που επίσημα στοιχεία καταγράφουν την αλματώδη, μήνα με το μήνα, αύξηση της ανεργίας, ο Α. Σαμαράς προκλητικά έκανε λόγο για «επιβράδυνση της ανεργίας» που έχει καταγραφεί και απαρίθμησε ως μέτρα αντιμετώπισης τα προγράμματα που παρέχουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και φθηνό εργατικό δυναμικό νέους, που πληρώνονται ψίχουλα στο όνομα της εκπαίδευσής τους!
Εξήρε το ρόλο των ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων για τις εξαγορές και τις επενδύσεις στις οποίες προχωρούν στην Ελλάδα, με το πρόσχημα της δημιουργίας δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, αποκρύπτοντας πάντως ότι αυτές οι θέσεις είναι με μισθούς πείνας, τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ελέω των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί όλο το προηγούμενο διάστημα κι έχουν ρίξει στα τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης.
Ο Α. Σαμαράς παρείχε επίσης διαβεβαιώσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους δανειστές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει μέχρι κεραίας το σύνολο των συμφωνημένων φιλομονοπωλιακών - αντιλαϊκών μέτρων. Επανέλαβε το αναπτυξιακό μοντέλο που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται στην εξωστρέφεια (εξαγωγές κεφαλαίου), στην ανταγωνιστικότητα και τη γεωπολιτική ισχύ, τρία στοιχεία που συνθέτουν τη δράση του κεφαλαίου και καθόλου δεν ωφελούν τη θέση της εργατικής τάξης της χώρας.
Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής:

«Η πορεία προς την «ανταγωνιστική, εξωστρεφή και γεωπολιτικά ισχυρή Ελλάδα», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι η συνέχιση του ίδιου - χθεσινού και σημερινού - αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης, που οδήγησε στην κρίση και τη λαϊκή χρεοκοπία, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Ο δρόμος προς την «Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος» ανοίγει με τη σφαγή διαρκείας των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού και συνεχίζει με νέες φοροελαφρύνσεις και κρατικές ενισχύσεις για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.
Το αύριο της Ελλάδας της καπιταλιστικής ανάκαμψης οδηγεί σε νέες ακόμα πιο σκληρές θυσίες του λαού στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, με βάση τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ για όλα τα κράτη-μέλη, αλλά και τα αντιλαϊκά μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο δάνειο προς το υπερχρεωμένο ελληνικό κράτος. Θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης που αγκαλιάζουν ήδη όλες τις πλευρές της ζωής μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων απ’ τους μισθούς, το ασφαλιστικό, τις απολύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις ως τα μόνιμα χαράτσια στα ακίνητα και τα αυξανόμενα νοσήλια.
Το «κοινωνικό» πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής συμπυκνώνεται στα νέα σκλαβοπάζαρα κοινωφελούς εργασίας των ανέργων με μισθό 400 Ευρώ. Η Ελλάδα, ως «νησίδα σταθερότητας στη περιοχή», κατά τον πρωθυπουργό, εμπλέκεται στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία στο πλευρό των ΗΠΑ, Γαλλίας, Ισραήλ.
Απαιτείται ριζική αλλαγή πορείας και όχι κυβερνητική εναλλαγή εντός των αντιλαϊκών τειχών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της ΕΕ και των στόχων που θέτει το κεφάλαιο. Οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και συμμαχίας και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά