15 Σεπτεμβρίου 2013

Θ. Χιώνης: Να φουντώσει ο αγώνας με κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών - γονέων - μαθητών

4 σχόλια:

  1. Πρώτα να διαβάσουμε την κατά το ΠΑΜΕ είδηση

    «Καλούμε τους συνα­δέλφους να σκεφτούν και τούτο: Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πρότειναν στις Γενικές Συνελεύσεις στην Πρωτο­βάθμια Εκπαίδευση απεργία διαρ­κείας και η πρόταση τους αυτή α­πορρίφθηκε ή δεν υιοθετήθηκε πάνω από το 80% των σωματεί­ων. Παρά ταύτα, ζήτησαν από το ΔΣ της ΔΟΕ να κηρύξει δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργί­ες, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των Γε­νικών Συνελεύσεων. Απεργία με το έτσι θέλω και χωρίς να την έ­χουν αποφασίσει οι ίδιοι οι συνά­δελφοι»

    (ανακοίνωση πανελλαδικής γραμματείας ΠΑΜΕ, Ριζοσπάστης 15/9/13)

    Να δούμε τώρα, τι έχει συμβεί στους δασκάλους

    Στην ολομέλεια των προέδρων των δασκάλων συμμετείχαν 113 σύλλογοι από τους 135 που ανήκουν στη δύναμη της ομοσπονδίας. Απαρτία είχαν οι 37 που αντιστοιχούν σε 167 ψήφους. Δεν είχαν απαρτία οι υπόλοιποι δηλαδή 76 με 373 ψήφους.

    Από αυτούς τους συλλόγους απόφαση μετέφεραν οι 30 σύλλογοι ( οι υπόλοιποι 7 δεν είχαν απόφαση γιατί καμιά πρόταση δεν συγκέντρωσε τα ¾ που προβλέπονται στον κανονισμό της ολομέλειας ).

    Από τους 30 συλλόγους με απόφαση οι 21 που αντιστοιχούν σε 105 ψήφους υπερψήφισαν μαζικά και με τεράστιες διαφορές τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες (ποσοστό 63% σε όσους πήγαν με απόφαση)

    Οι 9 που αντιστοιχούν σε 18 ψήφους ψήφισαν τη 48ωρη του ΠΑΜΕ ή της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ (ποσοστό 11)% σε όσους πήγαν με απόφαση).

    Οι γαλαζοπράσινοι συνδικαλιστές αγνόησαν φυσικά αυτό το μήνυμα και αρνήθηκαν συμπαράταξη με τους καθηγητές, έχοντας κυβερνητική εντολή.

    Η πολιτική αριθμητική του ΠΑΜΕ

    Το ΠΑΜΕ τα γνωρίζει όλα αυτά, αλλά κατασκευάζει ένα ΕΝΙΑΙΟ 80% στο οποίο περιλαμβάνει ταυτόχρονα:

    Συνελεύσεις όπου πέρασε η πρόταση ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ

    Συνελεύσεις όπου πέρασε η πρόταση ΠΑΜΕ

    Συνελεύσεις που σαμποταρίστηκαν και δεν είχαν απαρτία, με ‘’φροντίδα’’ συγκριμένων δυνάμεων

    Συνελεύσεις που δεν συγκλήθηκαν ποτέ με ‘’φροντίδα’’ των ίδιων δυνάμεων

    Ερώτηση

    Για ποιο λόγο το ΠΑΜΕ ΘΕΛΕΙ να θεωρεί – και μάλιστα με περηφάνεια- τον εαυτό του, μέρος ενός 80% που ξεκινάει από την ΔΑΚΕ και καταλήγει στο ΤΙΠΟΤΑ;

    Γιατί ΘΕΛΕΙ να ταυτιστεί με ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΤΙΠΟΤΑ;

    Για τους αριστερούς και κομμουνιστές, για κάθε αγωνιστή του εκπαιδευτικού κινήματος, δεν υπάρχει δίλημμα:

    Μπροστά και μαζί στον αγώνα-Πίσω οι κακομοιριές και η μιζέρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιδίδει η μισή αλήθεια οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα, καλό ήταν να σχολιάσεις όλοι την παράγραφο και όχι ότι μας βολεύει για να καλύψεις την ευθύνη του Σύριζα και των Παρεμβάσεων που έδωσαν στέγη σε πράσινους εργατοπατέρες ή ακόμα χειρότερα εκκόλαψαν δικούς τους, αντάξιους να συνεχίσουν το ξεπούλημα των εργαζόμενων... Φωτεινό παράδειγμα η κ. Φατούρου που είχε προτείνει να απεργήσουν 500 και όλοι οι άλλοι για δουλειά....
      Να και ένα βιντεάκι έτσι για να την απολαύσουν όσοι το είχαν χάσει ή ξεχάσει.....

      http://www.youtube.com/watch?v=erM80-LjNBQ

      Ότι και να κάνετε, στον βούρκο της διαχείρισης του συστίματος δεν θα μας τραβίξετε... Τέτοια έξυπνα κολπάκια για ταύτιση ΠΑΜΕ με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ
      δεν περνάνε...

      Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών έδωσε την απάντηση στην λάσπη:

      << Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και για το εξής: Τις ημέρες αυτές και μάλιστα παραμονές της απεργίας οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι κολαούζοι τους οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) έχουν ξεκινήσει έναν βρώμικο, ανήθικο πόλεμο ότι τάχα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «δεν θέλουν αγώνες» κι ότι «από κοινού με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ, δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση»! Γιατί το κάνουν αυτό; Επειδή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν διαφορετική πρόταση απεργίας και κλιμάκωσης; Έτσι λένε, αλλά έτσι δεν είναι. Ο λόγος είναι ότι το ΠΑΜΕ τους αποκαλύπτει, μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους να μετατρέψουν το κίνημα σε χειροκροτητή της επόμενης κυβέρνησης (*αυτό φαίνεται και απο τα πρωτοσέλιδα της Αυγής σε σύγκριση με τον Ρ: http://giorgossarris.blogspot.gr/2013/09/blog-post_16.html *) , μπαίνει εμπόδιο στη νεκρανάσταση του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλει να γίνει ΠΑΣΚΕ στη θέση της ΠΑΣΚΕ.
      Αλήθεια, ποιοι μιλούν;
      Αυτοί που όταν οξύνεται η ταξική πάλη στην κυριολεξία το βάζουν στα πόδια, όπως έκαναν στο ΜΕΤΡΟ και στην επιστράτευση των καθηγητών, όπου με ανακοινώσεις των παρατάξεών τους και σωματείων που έχουν πλειοψηφία, καλούσαν τους εκπαιδευτικούς να μην απεργήσουν (δες την ΦΑΤΟΥΡΟΥ)! Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που έχουν αποδεχθεί τη στρατηγική της Ε.Ε. για την εκπαίδευση, τα ευρωπαϊκά προγράμματα μέσα στα σχολεία, το νέο ρόλο των στελεχών εκπαίδευσης, το διπλό ανισότιμο σχολικό δίκτυο, την επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση, αυτοί που δεν βγάζουν κουβέντα για το περιεχόμενο της μόρφωσης και για το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας μέσα στην τάξη. Πρόκειται για συκοφαντία χειρίστου είδους, για μία προβοκατόρικη επίθεση που γενικά χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο χώρο.>>

      Τι άλλο να πεις?
      Τίποτα...
      Στο μόνο που πρέπει να σταθεί κανείς είναι στον τρόπο που κλείνει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που θέλει να αναστήσει το λαικό ταξικό κίνημα:

      <<5. Απευθύνουμε ξεχωριστό κάλεσμα για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθούν για την εκτίμηση της κατάστασης και την πορεία του αγώνα. Η μέχρι τώρα συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις δεν μας ικανοποιεί. Στις νέες Γενικές Συνελεύσεις δεν πρέπει να πέφτει καρφίτσα. Να πλημμυρίσουν αμφιθέατρα και διάδρομοι. Η συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και την Απεργία θα είναι το βασικό κριτήριο για την κλιμάκωση της πάλης.>>

      Αυτό το τελευταίο τρέμουν οι οπορτούνες και οι όψιμοι διαχειριστές του συστήματος...

      http://www.edupame.gr/content/%CE%92%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1-O%CE%9B%CE%9F%CE%99-%CE%9A%CE%91%CE%99-O%CE%9B%CE%95%CE%A3-%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%93I%CE%91-16-20-%CE%A3%CE%95%CE%A0%CE%A4%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%A1%CE%97

      Διαγραφή
    2. Κατ΄αρχήν οι 21 σύλλογοι (δικαιώμα τους να πάρουν όποια απόφαση θεωρούν καλύτερη, δεν είναι αυτό το πρόβλημα) είναι λιγότερο από το 1/6 των συλλόγων. Και εδώ δεν ισχύει η λογική της σύγκρισης με κριτήριο στο μέτρημα μόνο τους συλλόγους που έκαναν Γ.Σ. Δεύτερον, κάνεις ένα άθλιο τσουβάλιασμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ γνωρίζοντας ότι κατέθεσαν εντελώς διαφορετικές θέσεις. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν ολοκληρωμένα τις θέσεις και τους στόχους πάλης ανοίγοντας συνολικά το ζήτημα της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, το περιεχόμενο του σχολείου και της μόρφωσης, το τι σχολείο έχει ανάγκη ο λαός σε σύγκρουση με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και την Ε.Ε., προβάλλοντας τις προϋποθέσεις για να γίνει η πάλη για τα ζητήματα της παιδείας υπόθεση όλου του λαού. Άλλωστε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και οι κομμουνιστές το κάνουν πράξη σε όλα τα συνδικάτα και τους συλλόγος γονέων. Σε αυτή την κατευθυνση πρότειναν για αρχή 48ωρη και κλιμάκωση και με πενθήμερες ακόμα, με προυπόθεση να εξασφαλιστούν οι όροι της μαζικής συμμετοχής.
      Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με τις θέσεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια το σχολείο της αγοράς και τις αναδιαρθρώσεις της Ε.Ε.; Απλά καμία. Αντίθετα ο καθένας πρέπει να αναρωτηθεί γιατί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έγιναν ένα μαζί τους στο όνομα των πενθήμερων πριν από λίγους μήνες.
      Αλλά ποια είναι η στάση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ; Συνειδητά δεν συζητούν το περιεχόμενο του αγώνα. Μα γιατί να το ανοίξουν, αφού τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζουν σαν πρότυπο το αντιλαϊκό και επικίνδυνο Φιλλανδικό εκπαιδευτικό μοντέλο. Δηλαδή κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούν τους ίδιους στόχους για την παιδεία. Επομένως τι μένει; Να χρησιμοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς στο παιχνίδι για να έρθει η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το παραμύθι το έχουμε ξαναζήσει από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1990-1993.
      Στους δάσκαλους υπάρχει και το παράδειγμα της δίμηνης απεργίας πριν 4-5 χρόνια. Αφού ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν άνοιγαν κουβέντα για το περιεχόμενο του σχολείου, πρότειναν και ψήφιζαν πενθήμερες απεργίες και στη συνέχεια πήγαινναν στα σχολεία οι συνδικαλιστές τους και καλούσαν τους δασκάλους να απεργούνεκ περιτροπής δύο μέρες σε κάθε σχολείο. Μετά έβγαζαν πυρινους λόγους και κατασυκοφαντούσαν το ΚΚΕ, πάντα με τη μέθοδο της κατίνας!
      kk

      Διαγραφή
  2. εκινάει αύριο η απεργία των εκπαιδευτικών.
    Είναι ένας αγώνας δύσκολος και θα μάθουμε πολλά και από αυτή τη σύγκρουση.
    Φυσικά θα αναφερθούμε πολλές φορές σ'αυτή την απεργία, αφού θα την παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά.
    Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αύριο τα περισσότερα σχολεία θα είναι κλειστά, πράγμα που δεν έχει συμβεί σε καμία από τις απεργίες των τελευταίων χρόνων. Το ΠΑΜΕ, παρότι η πρότασή του δεν πέρασε στις ΓΣ, θα είναι στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την απεργία.
    Άλλωστε αυτό φαίνεται και από το σημερινό πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη.
    Συγκρίνοντας με το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ μπορεί κανείς να δει τις διαφορές. Η Αυγή και πάλι παραπέμπει στις εκλογές(στο κόκκινο πλαίσιο λέει "πολιτικές ανατροπές φερνουν οι δημοσκοπήσεις"). Η προοπτική του αγώνα από τη μια και η κοινοβουλευτική λογική που σπέρνει αυταπάτες από την άλλη εντάσσοντας τους αγώνες στην προοπτική των εκλογών που θα φ'ερουν δηθεν τη λύση.
    Τη λύση όμως μόνο οι σκληροί ταξικοί αγώνες που θα είναι προσανατολισμένοι στο στόχο της τελικής ανατροπής και την αλλαγή τάξης στην εξουσία μπορούν να τη φέρουν.
    Καλό αγώνα λοιπόν στους καθηγητές, στους γονείς και φυσικά στους μαθητές που θα βρεθούν στην ίδια πλευρά και το ιδιο χαράκωμα.

    ΥΓ: Στη φωτογραφία της ΑΥΓΗΣ βλέπουμε στη γελοιογραφία, ότι και για το θέμα της Παιδείας, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, φταίει η κ.Μέρκελ και όχι η λογική "σχολείου της αγοράς" που επιβάλλει το σύστημα και τα μονοπώλια για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. Και πάλι η κυβέρνηση εμφανίζεται ως δήθεν άβουλη να τρώει σφαλιάρες από "τους Γερμανούς".
    Θα δούμε φυσικά στη συνέχεια ότι οι καπιταλιστές και τα μονοπώλια των ΜΜΕ, που ξέρουν πολύ καλά τα συμφέροντά τους και φυσικά δεν είναι καθόλου άβουλα, δεν θα ενθουσιαστούν καθόλου από την απεργία.

    http://giorgossarris.blogspot.gr/2013/09/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.