22 Σεπτεμβρίου 2013

Μερικές σύντομες παρατηρήσεις για όσους εξισώνουν ναζισμό με κομμουνισμό


Οι κομμουνιστές, όταν μαζικά στέλνονταν στην φυλακή για την αντικαπιταλιστική τους δράση, έμπαιναν με ψηλά το κεφάλι, σαν ήρωες που ήταν, δεν απαρνούνταν τις ιδέες τους και συνέχιζαν να τις υποστηρίζουν μετά από βασανιστήρια, ακόμα και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Οι φασίστες Ρουπακιάδες, ψάχνουν τρόπο να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, προσπαθούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες, προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από αυτό που πραγματικά έκαναν και από τους λόγους για τους οποίους το έκαναν.

Οι σύντροφοι των κομμουνιστών, αυτοί που βρίσκονταν έξω από τις φυλακές, δεν πρόδιδαν τους φυλακισμένους συναγωνιστές, δεν τους απαρνούνταν, δεν ένιπταν τας χείρας τους προκειμένου να μην μπλέξουν και οι ίδιοι, αντίθετα τους στήριζαν με όποιο τρόπο μπορούσαν, ακόμα και ρισκάροντας τη ζωή τους. Οι "σύντροφοι" του Ρουπακιά κάνουν το πάν για να αποσυνδεθούν τόσο από τον ίδιο όσο και από την αποτρόπαια πράξη του, βλέπετε δεν υπήρξε τίποτα ηρωικό σε αυτή, μόνο ντροπή, οργή και μίσος.
Οι κομμουνιστές ότι κάνουμε το κάνουμε μαζικά, επώνυμα και στο φως του ήλιου, είμαστε είμαστε περήφανοι για τους αγώνες μας και για όσα καταφέρνουμε. Οι ναζί χρυσαυγίτες δρούν σαν συμορίες, καλύπτουν τα πρόσωπα τους και επιτίθονται ύπουλα φροντίζοντας να είναι πάντα οπλισμένοι πολύ περισσότεροι από τα θύματα τους, ύστερα αρνούνται τις πράξεις τους.

Οι κομμουνιστές και οι προοδευτικοί άνθρωποι αυτής της χώρας, παρότι βρίσκονταν φυλακισμένοι από το φασιστικό καθεστώς Μεταξά όταν ξεκίνησε η ναζιστική εισβολή, έκαναν ότι μπορούσαν για να βγουν από τις φυλακές και να δώσουν τη ζωή τους στη μάχη ενάντια στον καταχτητή, μόνο και μόνο για να ξαναμπούν στα κελιά μετά την απελευθέρωση, από τους υποτιθέμενους συμμάχους και τα τσιράκια τους που τους έδειξαν το άλλο πρόσωπο του φασισμού. Οι μεν κομμουνιστές χτυπούσαν ναζί, οι δε φασίστες χτυπούν άμαχο λαό και αγωνιστές εργάτες. Οι ναζί χρυσαυγίτες δολοφόνοι αγωνίζονται να αναστήσουν εκείνες τις περιόδους, νοσταλγοί του Χίτλερ, του Μεταξά, του Παπαδόπουλου και του Γκοτζαμάνη.


Οι κομμουνιστές βλέπετε, αποτελούν τη μαγιά που θα "ζυμώσει" τους "ανθρώπους της νέας εποχής", αντίθετα με τους φασίστες που εκπροσωπούν τις πιο οπισθοδρομικές, τις πιο μαύρες, τις πιο νοσηρές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. Αν η ανθρωπότητα είναι ένα ιστιοφόρο που ταξιδεύει στην θάλασσα, ο σοσιαλισμός είναι το αεράκι που θα του φουσκώσει τα πανιά ενώ ο φασισμός είναι η ξέρα που απειλεί να το βυθίσει.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

6 σχόλια:

  1. την γελοιογραφια την ειδα απο τον τρας σε μια συλλογη γελοιογραφιων και επειδη ηταν η πιο πετυχημενη την προσθεσα στο αρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε γίνεται ποτέ να εξισωθεί ο καταπιεσμένος με το δυνάστη!!!
    Και το άρθρο πολύ σωστά το λέει.
    Σε κάθε περίπτωση στη νέα ελληνική ιστορία ο δυνάστης ήταν οι φασίστες/δεξιοί ενώ οι καταπιεσμένοι, και πάντα με το κεφάλι ψηλά και περήφανοι γι αυτό που πρεσβεύουν, οι κομμουνιστές. Είναι γνωστά τα μαρτύρια που τράβηξαν για τα πιστεύω τους αυτοί κι οι οικογένειες τους. Και κανείς δε μπορεί να πει το αντίθετο, ούτε γι αυτό, ούτε για την συνεισφορά τους στο β´παγκόσμιο πόλεμο, όπου το ευχαριστώ ήταν να τους ξαναρίξουν αργότερα στα κελιά.

    Αυτοί που προσπαθούν να εξισώσουν, ή περισσότερο να τονίσουν τις ομοιότητες του φασισμού και του κομμουνισμού το κάνουν όχι εξισώνοντας τα πάθη των Ελλήνων κομμουνιστών απ τους Έλληνες φασίστες και τις εκάστοτε δεξιές κυβερνήσεις αλλά βρίσκοντας ομοιότητες στον ολοκληρωτισμό των δυο αυτών άκρων, παγκόσμια.
    Όταν και οι δυο μεριές είναι στην εξουσία, ξεχωρίζουμε χωρίς αμφιβολία την ανελεύθερη πολιτειακή κατάσταση, τον άμεσο έλεγχο και την άμεση-έμμεση κατεύθυνση των κοινωνικών δραστηριοτήτων των ατόμων, την περιφρόνηση των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη,
    τη φίμωση του τύπου και την αυστηρή λογοκρισία.
    Και οι δυο κατευθύνουν τις μάζες υπέρ του κράτους και της ιδεολογίας του και δεν ανέχονται δραστηριότητες από άτομα ή ομάδες όπως συνδικάτα εργαζομένων, πολιτικά κόμματα ή θρησκευτικές ομάδες/εκκλησίες που δεν κατευθύνονται προς τους κρατικούς στόχους.
    Η προπαγάνδα, η μυστική αστυνομία, ο περιορισμός της ελεύθερης συζήτησης, του διαλόγου και της κριτικής, είναι καθοριστικά στο να κρατηθεί στην εξουσία το καθεστώς.
    Τέλος και το χειρότερο απ´ όλα τα παραπάνω είναι τα βασανιστήρια κι οι εκτελέσεις ατόμων/ανθρώπων αντικαθεστωτικών, που αποτελούν ή όχι απειλή για το σύστημα!!! Εξίσου και οι δυο πλευρές έχουν προκαλέσει το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων!!!
    (Αναφέρω μονάχα τις δυο πλευρές γιατί αυτές είναι που μάχονται αυτές τις μέρες. Είναι πολλά τα καθεστώτα, είτε πολιτικά είτε θρησκευτικά που έχουν σπείρει και συνεχίζουν, το θάνατο αμέτρητων ανθρώπων ανά τον κόσμο αλλά δεν είναι η ώρα τους να αναφερθούν. )

    Εκεί εξισώνουν τις δυο πλευρές λοιπόν κι εκεί θα έπρεπε να αναφέρεται και το άρθρο κι όχι στο ποιος είναι πιο καλός πρεσβευτής των ιδεών του.
    Όσο για το αν οι Έλληνες μοντέρνοι φασίστες προσπαθούν να τα μπαλώσουν, ναι το κάνουν.
    Ο φασίστας Παττακός 100 χρονών είναι κι όσες φορές και να του θέσουν το ερώτημα λέει αμετάπειστος:" φυσικά και θα το ξανάκανα! Είμαι περήφανος γι αυτό που κάναμε!!!"
    Ο οποιοσδήποτε δηλαδή έχει οράματα και ιδανικά (ακόμη κι αν αυτά είναι ανήθικα κι ολοκληρωτικά) τα πρεσβεύει με τη ζωή του και τη στάση του!
    Οι σημερινοί φασίστες απλά είναι ευκαιριακοί, κι έτσι καταλήγουν να τα μπαλώνουν!

    Το χειρότερο απ όλα τα παραπάνω κι από κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς, είναι η μασκαρεμένη δημοκρατία που έχουμε αυτή τη στιγμή, που ακολουθεί ολοκληρωτικές τακτικές και σκοτώνει καθημερινά ιδέες, όνειρα κι ανθρώπους...

    Γ. Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γ. Μ:
      Είσαι το λιγότερο μη-ενημερωμένος. Στις σοσιαλιστικές χώρες όχι μόνον δεν απαγορεύονταν η συνδικαλιστική δράση, αλλά τα συνδικάτα είχαν λόγο και στην παραγωγή και στην διακυβέρνηση της χώρας τους. Η ελευθερία του τύπου ήταν πάλι αρκετά μεγαλύτερη από τον καπιταλισμό, αφού οι συνδικαλιστικές ή τοπικές εφημερίδες χρηματοδωτούνταν από το κράτος, σε αντίθεση με τις δυτικές "φιλελεύθερες" δημοκρατίες όπου μόνο οι κεφαλαιούχοι μπορούν να ελέγχουν ΜΜΕ.
      Ακόμη (ίσως δεν το γνωρίζεις) στις περισσότερες λαϊκές δημοκρατίες της ανατολικής ευρώπης, υπήρχε ...πολυκομματισμός! (Κι όμως...)
      Και φυσικά δεν έχει σκοτώσει ο "κομμουνισμός" κάποια εκατομύρια (πόσα και που άραγε;). Ο ναζισμός πάλι το έχει κάνει.
      Όσο για το "αντικαθεστωτικών", τι ακριβώς θέλεις να μας πεις;
      Θα εξισώσουμε τον λαό που μάχεται για τα δικαιώματα του στον φασισμό, με τους φασίστες που μάχονταν κατά αυτών των δικαιωμάτων στις λαϊκές δημοκρατίες;

      Εν ολίγοις,
      οι καπιτελιστικές κοινωνίες χωρίζονται από μόνες τους σε δύο στρατόπεδα. Σε αυτό εκείνων που κατέχουν σχεδόν τα πάντα χωρίς να παράγουν τίποτε, και στον λαό που παράγει τα πάντα προκειμένου να μην κατέχει τίποτε.
      Οι φασίστες πολεμάνε με τα πιο βρώμικα και κτηνώδη μέσα για την διατήρηση του πιο πάνω καθεστώτος.
      Οι κομμουνιστές το μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις.

      Ποιά ομοιότητα θα μπορούσε να υπάρξει μεταξύ τους;

      Διαγραφή
  3. Λοιπον, καμια σχεση ο σοσιαλισμος με το φασισμο ειτε εφαρμοσμενος ειτε ανεφαρμοστος

    Στον ενα, ανθρωποι πεθαιναν κατα εκατομμυρια εξαιτιας της ρατσας τους, αλλοι ανθρωποι υποδουλωνονταν και δουλευαν σε στρατοπεδα συγκεντρωσης μεχρι θανατου κατω απο απανθρωπες συνθηκες επειδη το γερμανικο κεφαλαιο χρειαζοταν τζαμπα εργατες. Που ακριβως εγινε αυτο στον σοσιαλισμο;

    Στον σοσιαλισμο αυτοι που στελνονταν σε φυλακες ήταν ατομα τα οποια προσπαθουσαν να αναστηλωσουν τον καπιταλισμο, την μεγαλοιδιοκτησια στη γη κλπ, το συστημα εκεινο που οταν τελικα αναστηλωθηκε τα ειδαμε τα καλα του. Οι ανθρωποι πυο κατελληγαν στις φυλακες δεν ηταν ανθρωποι που ειχαν διαφορετικη γνωμη, ηταν ανθρωποι που εκαναν δολοφονιες, ανθρωποι που συνεργαζονταν με τον εχθρο(τους ναζι), ανθρωποι που σαμποταριζαν τα μηχανηματα και που εκρυβαν σε αποθηκες την παραγωγη για να δημιουργηθει ελλειψη και να μπορουν να παιζουν τα παιχνιδια τους.

    Αν εχεις μελετησει εστω και στοιχειωδως τις κοινοβουλευτικες διαδικασιες στην ΕΣΣΔ, θα εχεις δει οτι η ελευθερη πολιτικη και ουσιαστικη διαμαχη που γινονταν εκει μεσα, δεν ειναι καν ονειρο θερινης νυκτος για τον αστικο κοινοβουλευτισμο. Επισης θα πρεπει να γνωριζεις οτι στις καλες εποχες της ΕΣΣΔ ο λαος ηταν πολιτικα δραστηριος και συμμετειχε/συνεδραμε στις οποιες αποφασεις οχι μονο με το να εκλεγει εκπροσωπους, αλλα και με το να ειναι αναποσπαστο στοιχειο του κεντρικου ελεγχου στην παραγωγη. Οσο για τις παρακολουθησεις και τα λοιπα που λες, ειναι αστειο να το λεει καποιος που ζει στον συγρχονο κοσμο που μεσω του ιντερνετ, των δορυφορων, των gps, των κινητων και τον μυριαδων κατασκοπευτικων καμερων που βρισκονται στους δρομους δεν μπορεις ουτε να κατουρησεις μονος. Δεν μιλαμε πια καν για big brother, αλλα για big god, μιας και το κυκλωμα κατασκοπειας τους μοιαζει με το ματι του θεου στους μεσαιωνικους θρυλους της χριστιαννικης εκκλησιας.

    Η παραθεση των ιδεων σου ειναι ανιστορητη και αναπαραγεις ακριβως τα επιχειρηματα των αστικων φυλλαδων και πληρωμενων συγραφεων οπως ο Σολτζενιτσιν καληωρα.

    Τωρα για τον Πατακο που λες, για καθε πατακο, που αποτελει εξαιρεση, υπαρχουν μυριαδες που την επομενη μερα της χουντας κοιταξαν να βγαλουν την ουρα τους αποξω, το ιδιο και με το περας του β παγκοσμιου πολεμου, οσους τουλαχιστον δεν τους αξιοποιησαν οι μετεπειτα κυβερνησεις και το παγκοσμιο κεφαλαιο. Οι κομμουνιστες εχουν αποδειξει οτι αντεχουν και ξεπερνουν ακομη και τα ανθρωπινα μιας και εχουν υποστει μαζικες και συνεχεις διωξεις οντας σε μειονεκτικη παντα θεση, ενω αγωνιζονται για καθε σπιθαμη "γης" ποτιζοντας αυτη τη γη με ατελειωτο αιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α και επισης για αυτο που λες με τον καταπιεσμενο και τον δυναστη. Τα ιδια η περιπου τα ιδια που ελεγαν για τον Σταλιν(τηρουμενων και των αναλογιων), ελεγαν και λενε για τον βελουχιωτη, τον ζαχαριαδη και τα αλλα "παιδια". Τι οτι ετρωγαν παιδια, τι οτι βιαζαν γυναικες, τι οτι ξεκαθαριζαν μαφιοζικους λογαριασμους. Αυτα φανταζομαι δεν τα πιστευεις απο τα λεγομενα σου, γιατι πιστευεις αυτα που λενε για τον Σταλιν; Επειδη πατησε κατω τον φασισμο, επειδη ειχε τοσο μεγαλη δυναμη η ΕΣΣΔ τοτε που συγκεντρωνε τα βελη ολης της ναζιστικης και δυτικης προπαγανδας γιατι οι αστοι φοβοταν οτι αν ο κοσμος καταλαβαινε τι πραγματικα ηταν η ΕΣΣΔ θα κατελε τις αυτοκρατοριες τους; Γιατι αν εχεις στοιχεια να μου τα πεις, αν εχεις πιστοποιημενες φωτογραφιες με εκατομβες νεκρων σε ομαδικους ταφους, οπως για παραδειγμα με τους ναζι, να το πεις να το μαθουμε και εμεις. Διαφορετικα, αν στηριζεσαι σε στοιχεια στυλ σολτζενιτσιν, δηλαδη αυτου του φασιστα, ζητω που καηκαμε.

    Τωρα αν μιλας για Τροτσκι Μπουχαριν και λοιπους, ψαξε να δεις για την συνομωτικη τους δραση, για τα σαμποταζ των οπαδων τους, για τον φραξιονισμο, για τα σχεδια τους δολοφονιας του Σταλιν, και υστερα μιλα για μη σεβασμο της αντιθετης γνωμης. Η γνωμη του Τροτσκι για παραδειγμα, που εκφραστηκε ελευθερα ξανα και ξανα, δεν καταφερε να συγκεντρωσει παρα ελαχιστη υποστηριξη απο τους ψηφισαντες οταν τεθηκε προς ψηφοφορια. Αυτος αντι να σεβαστει ομως τον δημοκρατικο συγκεντρωτισμο, τον αμφισβητησε, εφτιαξε φραξια και αρχισε να πολεμαει την κυβερνηση με καθε υπουολο μεσον. Εφτασε μεχρι και στο σημειο να ευχεται να μπουν οι ναζι στην ΕΣΣΔ και να την κατακτησουν ολακερη, με την ελπιδα οτι θα ανατραπει ο σταλιν.

    Εχω και αλλα πολλα στοιχεια να σου δωσω, περιμενω δικα σου ομως που να στηριζουν τις κατηγοριες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουν γραφτεί και στο
    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/09/blog-post_6188.html ).Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.