17 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτοί που διακυρήτουν τον εμφύλιο και επικυρήσουν τη λογική

Είστε σταλινικοί στην ψυχή και στο σώμα, σας σιχαίνομαι.
Αφορμή για τη δημοσίευση που ακολουθεί στάθηκε πάλι ένα άρθρο του "έγκριτου" δημοσιογράφου Κώστα Στούπα στην εφημερίδα Capital.gr. Παρακάτω θα παραθέσω μερικά αποσπάσματα από επίμαχο άρθρο με τίτλο "οι παλαβοί απειλούν με εμφύλιο" και ένα προς ένα θα τα σχολιάσω. Προφανώς στους παλαβούς συμπεριλαμβάνει πρώτα και κύρια τον εαυτό του, διότι όπως θα δούμε αν είναι κάποιος που χρησιμοποιεί τον εμφύλιο ως μπαμπούλα αυτός είναι ο Στούπας.


"Η ψήφος στους ναζιστές ή τους σταλινικούς ως μορφή τιμωρίας του εμπαιγμού που υπέστη κάποιος από το πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης, μοιάζει με τον απατημένο σύζυγο που επιλέγει να τιμωρήσει την άπιστη κόβοντας το γεννητικό του όργανο.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός που λειτουργεί αυτή την περίοδο, περίπου είναι ο εξής: Με βγάζετε σε διαθεσιμότητα ή με απολύετε και εγώ θα ψηφίσω με τρόπο που θα σας παρασύρω στον όλεθρο, εσάς και όλους τους άλλους μαζί. Όπερ, ναζιστές αν ήμουν δεξιός ή σταλινικούς ή μετασταλινικούς αν ήμουν αριστερός στην καταγωγή"


Εκτός της κλισεδιάρικης πια εξίσωσης κομμουνισμού φασισμού, στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο Στούπας υπονοεί πως αυτοί που ψηφίζουν ΚΚΕ(γιατί με τον χαρακτηρισμό "σταλινικούς" αυτό μόνο μπορεί ο συγκεκριμένος να εννοεί) το κάνουν από αγανάκτιση. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα διότι το ΚΚΕ υπέστη μια τεράστια εκλογική ήττα, ακριβώς επειδή εκείνοι που ήθελαν να ρίξουν ψήφο δυσαρέσκειας και αγανάκτησης ψήφιζαν Καμμένους, Τσίπρες, Κουβέληδες και Χρυσαύγουλα, ΚΚΕ πάντως δεν ψήφιζαν, και γενικά το ΚΚΕ δεν είναι ένα κόμμα που στις μέρες μας το ψηφίζει κάποιος από καπρίτσιο.

"Το φαινόμενο τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις γιατί η πολιτική ηγεσία της χώρας αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τη χρεοκοπία, όπως αδυνατούσε και πριν όταν η χρεοκοπία ως τελική κατάληξη του μοντέλου ήταν αμφισβητούμενη από τους αριστερούς και δεξιούς «θολο-σοσιαλιστές» του δόγματος της ανάπτυξης μέσω της ζήτησης.

Αν η πολιτική ηγεσία είχε εμπεδώσει μια κατεύθυνση διεξόδου από την κρίση, ακόμη και αν αυτή είχε οδυνηρά μέτρα, η θετική προοπτική θα εκτόνωνε τις αντιδράσεις."



Δεν αδυνατεί, απλά δεν θέλει, γιατί αν ήθελε δεν θα τις "ξέφευγαν" οι φασίστες μετά από κάθε ειδεχθές τους έγκλημα. Όσον αφορά τα οδυνηρά μέτρα που δεν παίρνονται, δεν ξέρω σε ποιό πλανήτη ζει ο Στούπας, πάντως στον πλανήτη Ελλάδα παίρνονται κάθε μήνα νέα οδυνηρά μέτρα, προκειμένου να βγούμε από την κρίση, άσχετα αν με το να "βγούμε" εννοούν το καπιταλιστικό σύστημα και όχι τον λαό που ως συνήθως θα είναι αυτός που θα τραβάει κουπί. Τώρα για την ανάπτυξη μέσω της ζήτησης δεν καλοκαταλαβαίνω τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής, μάλλον εννοεί τον κενσυανισμό, πάντως είναι γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι η Ελλάδα προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση χρησιμοποιώντας το κενσυανό μοντέλο και όχι το νεοφιλελεύθερο.

" Συνέπεια της σύγχυσης που δημιουργεί αυτή η αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης από την πολιτική ηγεσία είναι η ενδυνάμωση των άκρων σε σημείο πλέον που απειλούν με ανάφλεξη.

Η επίθεση ακροδεξιών σε μέλη του ΚΚ την περασμένη εβδομάδα που ευτυχώς περιορίστηκαν σε τραυματισμούς, αποτελούν ηχηρή προειδοποίηση για το τι μπορεί να ακολουθήσει. Εκ των υστέρων μάθαμε πως τα θύματα έχουν υπάρξει θύτες ανάλογων επεισοδίων παλιότερα."


Όσον αφορά ότι υπήρξαμε θύτες αναλόγων επεισοδίων, εννοεί την προσπάθεια μας να αμυνθούμε στην δολοφονική επίθεση που δεχθήκαμε από παρακρατικούς "αντιεξουσιαστές" του κώλου το 2011 στο Σύνταγμα. Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες σύντροφοι τραυματίες και ένας νεκρός, ο οικοδόμος Δημήτρης Κοτζαρίδης που άφησε την τελευταία του πνοή αγωνιζόμενος. Το παραπάνω αποτελεί μια απεγνωσμένη προσπάθεια του Στούπα να εξισώσει τους κομμουνιστές με τους φασίστες, βέβαια το συγκεκριμένο επιχείρημα δεν το μεταχειρίστηκε μόνο αυτός, αλλά και μια πληθώρα από media και social media όλου του πολιτικού φάσματος, από αριστερούτσικα, αντιεξουσιαστικά, μέχρι ακροδεξιά του κερατά.

" Επί της ουσίας είχαμε επίθεση ακροδεξιών σε μια ομάδα ακροαριστερών που κολλούσε αφίσες πολιτικής προπαγάνδας που καλούσαν σε ανυπακοή... Ανυπακοή προφανώς απέναντι στη δημοκρατική νομιμότητα και τις πολιτικές που αυτή ορίζει με βάση την εκάστοτε πλειοψηφία.

Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος όχι μόνο δεν δικαιολογεί, αλλά καταγγέλλει την τραμπουκική επίθεση εναντίον των αφισοκολλητών και κάθε άλλη απ’ όπου και αν προέρχεται. Αν φτάσουμε να λύνουμε τις διαφορές με αυτό τον τρόπο η απόσταση από τη Συρία είναι μικρή.

Υπάρχει μια διαφορά όμως, ο μέσος δημοκρατικός πολίτης απαιτεί την επιβολή της δημοκρατικής νομιμότητας μέσω των δημοκρατικών θεσμών: Των δυνάμεων δημόσια ασφάλειας και της δικαιοσύνης.

Αν κρίνω από τις δηλώσεις στελεχών της άλλης πλευράς τα πράγματα δεν είναι το ίδιο. Μιλάνε για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακροδεξιάς βίας με όρους κινήματος και όχι δημοκρατικών θεσμών. Δηλαδή, με αντιπαράθεση καδρονοφόρων η οποία ενδεχομένως αν γενικευτεί οδηγεί στην αναβάθμιση της βίας με πιο αποτελεσματικά μέσα."



Τι μας λέει στις παραπάνω παραγράφους ο Στούπας(στις οποίες κρύβεται και το ζουμί); Ότι όποιος προβεί σε ανυπακοή ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να τον πατάξει και να επιβάλει την νομιμότητα. Και φυσικά δεν απευθύνεται στους χρυσαυγίτες, αυτοί βιαιοπραγούν και εγκληματούν εδώ και καιρό, αλλά το σύστημα για ευνόητους λόγους κάνει τα στραβά μάτια.

Όταν όμως κόμμα λέει ότι πρέπει να τους πολεμήσουμε με όρους κινήματος δεν εννοεί ότι πρέπει να αρχίσουμε να τους τη στήνουμε με καδρόνια. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ξεκάθαρα λένε ότι πρέπει ο λαός να τους απομονώσει, να τους στείλει στο περιθώριο. Ο Στούπας εμμένει στην λογική των βίαιων αντίποινων κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει, και, παρότι διαρυγνύει τα ιμμάτια του για το αντίθετο, θα ήταν πολύ ευχαριστημένος αν αρχίζαμε τον πόλεμο συμοριών με τους φασίστες, με τους "αντιεξουσιαστές" κλπ. Το εχούν άλωστε προσπαθήσει πολλές φορές να μας παρασύρουν, αν εμείς τσιμπήσουμε θα βρεί αφορμή το κράτος να τσακίσει στην καταστολή τους φίλους και τα μέλη του κόμματος.

Δεν είναι αυτό λοιπόν που πραγματικά φοβάται ο στούπας, αυτό που πραγματικά φοβάται είναι ότι ο λαός θα αρχίζει να οργανώνεται, να μην πειθαρχεί στους έτσι και αλλιώς ταξικά άδικους νόμους του αστικού κράτους, που το ίδιο το κράτος και οι εταιρικοί κολοσσοί είναι οι πρώτοι που τους ερμηνεύουν κατά το δοκούν, τους αλλάζουν ή απλά τους παρακάμπτουν, προκειμένου να κάνουν τη δουλίτσα τους. Αυτό που πραγματικά απεύχεται ο Στούπας, όπως και όλες οι άλλες διανοούμενες(λέμε τώρα) ιερόδουλες του συστήματος, είναι το ενδεχόμενο να ισχυροποιηθεί το οργανωμένο ταξικό κίνημα, το μόνο που μπορεί να εξαφανίσει τόσο τον φασισμό όσο και την μήτρα που τον γεννά, τον καπιταλισμό. Χτυπά λοιπόν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ επειδή γνωρίζει ότι αυτοί ακριβώς οι πολιτικοί φορείς είναι οι μόνοι που αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μπορούν να κατευθύνουν τον λαό στο δρόμο αυτό, στο δρόμο του αγώνα για αλλαγή συστήματος εξουσίας.

Στα μέχρι τώρα αποσπάσματα φαίνεται να μεταχειρίζεται διάφορα τεχνάσματα:

- Συκοφαντεί το κόμμα και το ΠΑΜΕ εξομοιώνοντας τους με τους φασίστες

- Αποπειράται να τρομοκρατήσει όλους αυτούς που ήδη αγωνίζονται με την απειλή της κρατική καταστολής

- Προσπαθεί να υποβαθμίσει το ρόλο και την αξία του ίδιου του ΚΚΕ και των οπαδών του με το να το παρουσιάζει ως κόμμα που συγκεντρώνει ψήφους αντίδρασης, και όλους όσους το στηρίζουν ως θερμοκέφαλους ανόητους που στράφηκαν σε αυτό για να "τιμωρήσουν" τις εκάστοτε κυβερνήσεις για τα μέτρα που πήραν ενάντια στο ατομικό τους συμφέρον

" Συνθήματα όπως ή Εμείς ή Αυτοί θυμίζουν τις σκοτεινές μέρες του εμφυλίου και των σταλινικών και ναζιστικών εκκαθαρίσεων των αντιπάλων. Η διαφορά με τις δημοκρατίες είναι στην συνύπαρξη ημών και αυτών. Όποιοι και αν είναι αυτοί οι άλλοι με φυλετικά ή ταξικά χαρακτηριστικά."


Στις δημοκρατίες που επικαλείται ο Στούπας, η επικρατούσα μορφή συνύπαρξης είναι αυτή των λίγων εκμεταλλευτών και των αμέτρητων εκμεταλλευόμενων. Αυτού του είδους την συνύπαρξη εμείς οι κομμουνιστές την θεωρούμε αναχρονιστική και θέλουμε να την καταργήσουμε, για εμάς τους κομμουνιστές επιθυμητή κοινωνία είναι εκείνη που προσφέρει τους ίδιους όρους ζωής σε όλους. Αυτό είναι κάτι που μοιραία μας φέρνει σε σύγκρουση με όλους εκείνους που αγωνίζονται με νύχια και με δόντια προκειμένου να συνεχιστεί η εκμετάλλευση, δηλαδή τους φασίστες, τους ξεπουλημένους κονδυλοφόρους, το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και τους ίδιους τους κεφαλαιοκράτες στην κορυφή της πυραμίδας. Η σύγκρουση αυτή μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, πχ την υπεράσπιση της χώρας σου από τους ναζιστές επιδρομείς, ή τον εμφύλιο ενάντια στα τσιράκια όλων εκείνων που ο σοσιαλισμός τους χαλάει τη σούπα διότι στα πλαίσια του δεν μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργάτες, τους αγρότες, και να στέλνουν τους νέους να σφάζονται στους μεταξύ τους πολέμους για περισσότερο μερίδιο της παγκόσμιας πίττας. Αυτός ακριβώς ο εμφύλιος τρομάζει τον Στούπα, που φυσικά δεν είναι καθόλου εμφύλιος διότι τα συμφέροντα των εχόντων και των μη εχόντων είναι ασυμφιλίωτα, γιατί οι μυθικές περιουσίες των λίγων, έχουν οικοδομηθεί όπως ακριβώς και οι πυραμίδες της Αιγύπτου, δηλαδή με τον ιδρώτα και το αίμα των πολλών. Η αστική και η εργατική τάξη, μπορούν να είναι φίλοι μονάχα με τον τρόπο που η φωτιά είναι φίλη με τα δέντρα, και μια τέτοια φιλία παράγει μόνο στάχτες και αποκαΐδια.

Άτομα όπως τον Στούπα και εφημερίδες όπως το Capital.gr δεν διστάζουν να συκοφαντήσουν, να πουν ψέματα, να κάνουν συνδέσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα προκειμένου να δυσφημίσουν στον λαό την οργανωμένη ταξική πάλη. Δείτε για παράδειγμα πως με το παρακάτω απόσπασμα προσπαθεί να χρεώσει στην "αριστερά" το σε όλους μας γνωστό και καθ όλα ύποπτο περιστατικό στις σκουριές της Χαλκιδικής το οποίο χρησιμοποίησαν σαν αφορμή οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής για να τρομοκρατούν για μήνες τους κάτοικους της περιοχής με μεθόδους που θυμίζουν τις τακτικές των SS.

"Η εμφάνιση και διόγκωση της άκρας δεξιάς αποτελεί απειλή για την κοινωνική και οικονομική ειρήνη και ευημερία του τόπου, όπως αποτελούσε και η συστηματική ανυπακοή της αριστεράς, όταν έχτιζε καθηγητές μέσα στα γραφεία τους ή όταν καίει μπουλντόζες μεταλλευτικών εταιρειών."


Ο δικαστής/μπάτσος και εισαγγελέας Ντρέντ Κώστας Στούπας έχει αποφασίσει ότι ο ένοχος για το προβοκατόρικο χτύπημα στις σκουριές είναι η αριστερά, έτσι γενικά, όχι κάποιοι μπράβοι της εταιρίας, όχι κάποιοι μπράβοι του κράτους, ούτε καν κάποιοι αγανακτισμένοι κάτοικοι που αντέδρασαν ως Λουδίτες(και μπορέλι), αλλά η, για τις ανάγκες του κατηγορητηρίου, προσωποποιημένη αριστερά. Η μεθοδολογία του Στούπα βέβαια δεν είναι τυχαία, πρώτα φρόντισε να αναφερθεί επανειλημμένως στο ΚΚΕ με χαρακτηρισμούς όπως ακροαριστερά, να εξισώσει τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με τους χρυσαυγίτες, έτσι ώστε όταν τελικά ενοχοποιεί την "αριστερά" για το χτύπημα στις Σκουριές, ο νους του απονήρευτου(ή του πορωμένου) αναγνώστη να πηγαίνει απευθείας στο ΚΚΕ.



"Το ευτράπελο στο επίπεδο πολιτικής ωριμότητας των άκρων είναι πως αμφότερα είναι πεπεισμένα πως κατέχουν την μια και μοναδική αλήθεια, οι μεν μέσω της φυλετικής ανάλυσης οι δε μέσω της ταξικής... Αφού την κατέχουν, αν εξαφανίσουν τους αντιπάλους θα δυνηθούν να επιβάλουν τον επί γης παράδεισο. Όπως επικράτησαν όμως είτε το ένα είτε το άλλο επέφεραν την κόλαση..."




Να τα πάλι τα άκρα... Καταρχήν η κομμουνιστική ιδεολογία δεν πρεσβεύει την φυσική εξόντωση ανθρώπων όπως ο φασισμός, αλλά την παύση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για τους φασίστες αντίπαλος είναι όποιος έχει διαφορετικό χρώμα, εθνικότητα κλπ, εχθρός είναι δηλαδή αυτός που απλά από θέμα τύχης δεν γεννήθηκε στην ίδια χώρα ή δεν διαθέτει τα επιθυμητά εξωτερικά χαρακτηριστικά. Για τους κομμουνιστές αντίπαλος είναι εκείνος που κερδίζει από τον ιδρώτα των άλλων, εκείνος που πλουτίζει από την παιδική εργασία, το εμπόριο ναρκωτικών, την πορνεία, το ξεζούμισμα των φυσικών πόρων μιας χώρας, την μισθωτή σκλαβιά κ.α. Θα έλεγα λοιπόν ότι υπάρχει μια ποιοτική διαφορά μεταξύ ενός φασίστα και ενός κομμουνιστή ο οποίος αγωνίζεται για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος και όχι για να τον υποδουλώσει στο όνομα της υποτιθέμενης καθαρότητας του αίματος του. Τώρα αναφορικά με το επιχείρημα ότι ο υπαρκτός επέβαλε την κόλαση, είναι και αυτό ένα ψέμα που πέφτει στα σκατά διότι για την συντριπτική πλειοψηφία, τα καλύτερα χρόνια στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες ήταν αυτά που υπήρχε ακόμα σοσιαλισμός. Γιατί ο σοσιαλισμός όχι μόνο κατήργησε(μετά από σκληρούς αγώνες) την στυγνή εκμετάλλευση στα καθυστερημένα ημιφεουδαρχικά αυτά κράτη, αλλά πήρε ανθρώπους αγράμματους και τους έκανε επιστήμονες, πήρε ανθρώπους που ζούσαν σε παραπήγματα και τους έφτιαξε σπίτια, πήρε ανθρώπους που δεν είχαν ούτε καν γραπτή γλώσσα και τους έφτιαξε θέατρα και κινηματογράφους και πανεπιστήμια. Πήρε χώρες που δεν είχαν ακούσει τι πάει να πει ηλεκτρισμός και τις εξηλέκτρισε σε χρόνο μηδέν για τα δεδομένα της εποχής. Πήρε χώρες που οι περισσότεροι άνθρωποι στην κυριολεξία πεινούσαν και τις ένωσε σε ένα από τα πιο ισχυρά, και σίγουρα στο πιο δίκαιο κράτος της ιστορίας.

Και ρωτώ κύριε Στούπα σε τι κατάσταση βρίσκονται σήμερα αυτές οι χώρες που επιτέλους απελευθερώθηκαν από το "στυγνό σοσιαλισμό"; Πόσοι φτωχοί, πόσοι άστεγοι, πόσοι αγράμματοι, πόσοι άνεργοι δημιουργήθηκαν μετά την ανατροπή, γιατί πριν δεν υπήρχε κανένας. Πόσοι λαοί από αυτούς παρασύρθηκαν από τους ιμπεριαλιστές σε εμφύλιους πολέμους προκειμένου να τους διασπάσουν και να τους βάλουν χέρι πιο εύκολα; Πόσοι έγιναν οικονομικοί μετανάστες, πόσες γυναίκες αναγκάστηκαν να πουλήσου το κορμί τους για να επιβιώσουν; Πόσοι κατάντησαν ναρκομανείς, πόσοι άραγε είναι εκείνοι που αποκλείστηκαν από την εκπαίδευση, την περίθαλψη, την πρόνοια που, που πριν την ανατροπή τα απολάμβαναν όλα αυτά δωρεάν και σε υψηλό επίπεδο. Πως λοιπόν η σοβιετική ένωση είναι ίδια και όμοια με τη ναζιστική Γερμανία; Πως γίνεται αυτοί που με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές πάτησαν κάτω τους ναζί σφαγείς και απελευθέρωσαν τον κόσμο να είναι το ίδιο με τους ναζί σφαγείς, μάλλον μόνο ο Στούπας και οι όμοιοι του γνωρίζουν αυτή τη μοναδική "αλήθεια".

Και το καλύτερο για το τέλος:

"Δεν πιστεύω πως η Ελλάδα μπορεί να κυλήσει σε ένα εμφύλιο ή εθνικό διχασμό. Όποτε συνέβη αυτό οι εμπλεκόμενες φατρίες στο εσωτερικό είχαν τη στήριξη ανταγωνιστικών ξένων δυνάμεων που τις τροφοδοτούσαν."

Πάντως σοβιετικές δυνάμεις δεν πάτησαν πόδι στην Ελλάδα του εμφυλίου. Αντίθετα τα βρετανικά στρατεύματα με την στήριξη των αστών πολιτικών και για χάρη της ντόπιας και ξένης αστικής τάξης μια χαρά αιματοκύλησαν τους ήρωες του έπους του 40 που σε ένδειξη καλής θελήσεως και ελπίζοντας σε μια δημοκρατική λύση είχαν ήδη(λανθασμένα) καταθέσει τα όπλα.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)


Παράρτημα: Η διάπλαση των παίδων

Παραθέτω και μερικά χαρακτηριστικά σχόλια αναγνωστών του Capital.gr(όχι πως δεν υπάρχουν και αυτοί που τον κράζουν)

0:31   από george_lig Κατακρινουμε τη ΧΑ για την επιθεση. . μα γιατι;. .

Στην τηλεοραση, ακριβως πισω απο τον γρονθοκοπημενο συντροφο του ΚΚΕ, υπηρχε το μηνυμα του ΚΚΕ που προετρεπε για ανυπακοη στους νομους. .

ε. . αυτο εκανε και η ΧΑ, δεν υπακουσε τους νομους και τον εδειρε. .

Μη γελιομαστε. . το ιδιο φασιστες με τη ΧΑ ειναι και οι ΚΚΕεδες. . αυτοι ειναι οι "γνωστοι-αγνωστοι" σε καθε επεισοδια, αυτοι ειναι οι μπαχαλακιδες που μπουκαρουν σε υπουργεια, που κλεινουν δρομους και λιμανια, που εκλεισαν πολλες παραγωγικες μοναδες στην ελλαδα. . αυτοι εχουν καταλαβει ολες τις "βιλες" και τα δημοσια κτιρια τα οποια ειναι και τα ορμητηρια τους. .

Η δικη τους παραβατικοτητα ανεθρεψε κατα το ημισυ, το εκτρωμα της ΧΑ. . κατα το αλλο ημισυ ευθυνονται οι κυβερνωντες της 40ετιας που δεν ηθελαν να καταστειλουν αυτη την παραβατικοτητα, γιατι ετσι βολευε το συστημα. .


. . λοιπον;. . οταν υπακους τους νομους κατα το δοκουν, οπως κανει το ΚΚΕ. . θα ερθει καποια στιγμη που θα τους υπακουσει και καποιος αλλος κατα το δοκουν. . και τοτε δεν θα σου αρεσει!. .


ΥΓ. αναρχια και φασισμος ειναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος..



16/09/2013 00:50   από 111mike111
άραγε ποιος θυμάται τους σταλινιστές κοκκινοφασιστές που κατεστρεφαν για μέρες την Αθήνα. . . και εκαψαν ζωντανους 4 ατομα της μαρφιν . . . . ποιος ???????????????????

Αυτό είναι καπώς μεγάλο αλλά είναι όλα τα λεφτά(είναι τόσο γαμάτο που ενδέχεται και να τρολάρει)

11:09   από Tradosaure
Με αυτα και με εκείνα πλέον δυστυχως διαφαίνεται ότι μπαίνουμε σε μία σχετικά μακρά περίοδο ανώμαλων πολιτικών καταστάσεων στην Ελλάδα. Θα προτιμούσα να μην ασχολούμαι καθόλου με όλα αυτά τα στενάχωρα γεγονότα γιατί η ζωή είναι όμορφη και καταπληκτική αλλά οι εξελίξεις είναι τέτοιες που πρέπει κάποιος εν Ελλάδι να είναι έστω στο ελάχιστο υποψιασμένος.

Εν ολίγοις οι ίδιοι χρεωκοπήσαμε τη χώρα και εξαπατήσαμε τους ξένους πιστωτές μας και τώρα ζητάμε και τα ρέστα απειλώντας τους με ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ. .

Να υπενθυμίσω εδώ ότι η Ελλάδα ανήκει στον ελέυθερο κόσμο (Η. Π. Α. – Γαλλία – Ην. Βασίλειο) και σε καμμία περίπτωση στη Ρωσία, Σερβία, Συρία και άλλα ανελεύθερα κράτη όπως ονειρεύονται τα άκρα (ΣΥΡΙΖΑ – ΧΑ - ΚΚΕ) στην Ελλάδα.

Στον ελεύθερο κόσμο ο καθένας έχει το δικαίωμα να σκέφτεται ελεύθερα και η εξουσία ασκείται και ελέγχεται όχι από έκπροσώπους δογματικών θρησκειών και ιδεολογιών αλλά από τους επιχειρηματίες, τους επιστήμονες, τους μηχανικούς, τους καλλιτέχνες ανεξαρτήτου χρώματος και πεποιθήσεων και οι οποίοι σκέφτονται ελεύθερα. . .

Πρόκειται για το ίδιο πρότυπο με τον ελληνικό τρόπο σκέψης και οργάνωσης της κοινωνίας ο οποίος μετέπειτα αποτυπώθηκε στον ρωμαϊκό ελεύθερο κόσμο της αρχαιότητας μέχρι το ολοκαύτωμα του Σεραπείου και της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας από φανατικούς χριστιανούς οι οποίοι έκαψαν και την φιλόσοφο-μαθηματικό Υπατία διότι ως γυναίκα δεν είχε το δικαίωμα να σκέφτεται.

Έκτοτε η Ευρώπη και ο Αραβικός κόσμος μπήκαν σε μακρά περίοδο σκοταδισμού εξαιτίας των ιουδαιογενών δογματικών θρησκειών που επικρατησαν σε αυτούς, ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ. Ωστόσο μέχρι σήμερα μόνο η δυτική ευρώπη μέσω της ειρηνικής αναγέννησης κατάφερε να απομακρύνει την εκκλησία από την εξουσία και να διαφεντέψει τον κόσμο διότι η ισχύς που παρέχει η ελεύθερη σκέψη είναι σαφώς ανώτερη.

Η Ελλάδα που απελευθερώθηκε και ονοματίστηκε έτσι χάρη στους γενάρχες της Κοραή, Φεραίο και άλλους ανήκει σε αυτόν τον ελεύθερο κόσμο θέλει δεν θέλει.

Να υπενθυμίσω δύο ιστορικά γεγονότα όπου το πρώτο λαμβάνει χώρα το 1946 όταν μία ένοπλη μειοψηφική συμμορία προσπάθησε να υποδουλώσει τη χώρα στο Σοβιετικό ολοκληρωτισμό αλλά με τη βοήθεια των συμμάχων μας τους πετάξαμε στο παραπέτασμα της Ιστορίας. Δεύτερο γεγονός το 1967 όταν οι συμμάχοι μας δεν δίστασαν να χρησιμοποίησουν στρατιωτικούς ακροδεξιών πεποιθήσεων ώστε να αποκρούσουν και πάλι την διαφαινόμενη κομμουνιστική απειλή. Σήμερα η ελευθερία μας απειλείται από δύο άοπλες ευτυχώς μεν αλλά εν δυνάμει δε εγκληματικές οργανώσεις. Η πρώτη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φοράει την κουκκούλα των κομμουνιστών, η δεύτερη είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή η οποία φοράει την κουκκούλα των γερμανοτσολιάδων και των εθνικοσοσιαλιστών.

Δηλώνω αισιόδοξος ότι οι σύμμαχοι θα δράσουν και πάλι ώστε να εξουδετερωθεί ολοκληρωτικά και χωρίς οίκτο ο διαφαινόμενος κίνδυνος.

Άλλωστε δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα επιτρέψουν σε αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις να ελέγξουν μέσω της πολιτικής τους ισχύος εξέλιγμένα οπλικά συστήματα του ελεύθερου κόσμου που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους σε αφθονία οι ένοπλες δυναμεις της χώρας. Δεν μ’ενδιαφέρει εάν ο νέος δικτάτορας που θα αναλάβει σε κάποιο καιρό, όπως όλα δείχνουν, θα τον λένε Παπαδόπουλο ή Παττακό ή δεν ξέρω κι εγώ τι. . Αυτό που μ΄ενδιαφέρει είναι ότι η Ελλάδα να συνεχίσει να απολαμβάνει την προστασία των Η. Π. Α. – Γαλλίας – Ην. Βασιλείου. Ο πόλεμος θα κερδηθεί και Τσιπραίοι – Κασιδιάρηδες και λοιποί θα πεταχτούν στο παραπέτασμα της Ιστορίας όπως συμβαίνει σε πλήρη αντιστοιχία άλλωστε τη σήμερον στην Αίγυπτο. Ούτως αλλιώς μια δικτατορία-τυραννία έχει πάντα ένα σχετικά μικρό χρόνο ζωής γύρω στα 5 με 40 έτη.

Εάν θέλουμε χειραφέτηση ώστε να μην προσμένουμε σωτηρια τότε θα πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά όχι σε ποσότητα αλλα σε ποιότητα. Όσο δεν παράγουμε προϊόντα υψηλής προστιθεμενης αξιας δηλαδή σε επεξεργασμένα μέταλλα, σε υψηλού επιπεδου ψηφιακή τεχνολογία και αλλα θαυμαστά πράγματα ώστε να εξάγουμε τότε δεν θα υπάρχει σωτηρια παρα μονο από άλλους!

Δυστυχώς αποδειχθήκαμε ανάξιοι της Δημοκρατίας που οι ίδιοι επινοήσαμε πριν από κάποιους αιώνες. . Ελπίζω να βάλουμε μυαλό λίαν συντόμως. .



Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

12:14   από JMANN
Δυστυχώς κύριοι, αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως την περιγράφει ο αρθρογράφος. Δεν μας αρέσει γιατί μας βάζει μπροστά στον "καθρέπτη" της πραγματικότητας, δεν μας αρέσει γιατί στο βάθος του "καθρέπτη" βλέπουμε τις δικές μας ευθύνες για τη σημερινή, οικονομική και κοινωνική θέση της χώρας.
Είναι δύσκολο, για τον καθένα, να παραδεχθεί τα λάθη του αλλά αν δεν τα αποδεχθεί δεν μπορεί και να τα διορθώσει. Δεν καταλαβαίνουμε πως τα λάθη δεν διορθώνονται με νέα λάθη, δυστυχώς. Πολιτικοί και πολίτες συνεχίζουμε να κρατάμε τη νοοτροπία που μας οδήγησε εδώ και αν κάποιοι ζητούν να αλλάξουμε την νοοτροπία μας τους "βαπτίζουμε" εχθρούς μας. 


12:41   από sstatho
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ, καιρός να ανοίξουν τα μάτια αυτών που ψηφίζουν ακραίους, γιατί η κατάληξη θα είναι ΤΡΑΓΙΚΗ.


Πηγή:www.capital.gr

17:11   από xforte
χρυση αυγη για να δουμε και κανενα προδοτη στην φυλακη, αλλοιως θα πουλανε μουρη παλι. τι εμφυλιος και καραμελες τετοιες 3000 εχουν αυτοκτονησει,


Πηγή:www.capital.gr




Πηγή:www.capital.gr

10 σχόλια:

  1. Αηδιαστικός ο Στούπας. Δεν μπορούσα όμως να φανταστώ ότι έχει τόσο απήχηση, πραγματικά κρίμα για αυτόν τον κόσμο...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απλη απορια, τα παραπανω λεγομενα-ολων-σε τι διαφερουν απο τα λεγομενα ενος "αιξειπνου χρησαυγητει"?Αν υπαρχει τετοιος....
    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κύριος έχει καμιά σχέση με τον αρχιπροδότη φασιστοσυμμορίτη Στούπα που έδρασε στην περιοχή των Γαργαλιάνων το 1944;
    -Ω-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως το κόμμα εκτός από πολιτικές απαντήσεις , θα έπρεπε να αξιοποιήσει και τους Αστικούς νόμους , και να έχει 5-6 άτομα (δικηγόρους για την ακρίβεια) που θα παίρνουν κάτι τέτοια κείμενα , και να κάνουν καμία αγωγή;;;
    Για να σταματήσει ο καθένας να γράφει ότι θέλει, μια αγωγή και αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση δεν θα ήταν και άσχημα. Χτύπα τους εκεί που πονάνε στην «Τσέπη» , και άμα θέλουν ας συνεχίσουν , δεν χαλάει να παίρνεις και καμία αποζημίωση στους οικονομικά στενούς καιρούς. Αυτοί είτε έτσι είτε αλλιώς θα γράφουν.
    Επικουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω σε αυτο, εστω και για να το σκεφτονται δευτερη φορα πριν δημοσιευσουν οτιδηποτε συκοφαντικο, αν και το αστικο κρατος εχει διαφορους τροπους να βγει λαδι και απο αυτο.

      Διαγραφή
  5. Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο για αυτα τα τσιρακια αυτη τη στιγμη, απλα κρατηστε ονοματα οπως και εγω. Οταν ερθει εκεινη η ωρα, που θα ερθει δεν μπορει, και βγει η λιστα εξω τοτε θα εφαρμοστει ο νομος του Αρη... και τοτε με αυτη τη λιστα δεν θα μεινουν ουτε φανεροι ουτε κρυφο-φανεροι, θα γεμισουν πολλα πηγαδια.
    Τσεκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Και εγώ κρατάω ονόματα, διευθύνσεις, φίλους και τηλέφωνα. Ό,τι κάνει δηλ. και σε εμάς η Αστυνομία, το κράτος και το παρακράτος τους. Καλού κακού φυλάω και τα κονσερβοκούτια.

      Διαγραφή
  6. Η Στουπειος λογικη: Οι μαζες που υποφερουν πρεπει να ενστερνιστουν την αρχη "σφαξε με αγα μου ν'αγιασω", δηλαδη να εξαθλιωνονται ησυχα και πολιτικα υπευθυνα διοτι διαφορετικα, αν τους μπουν τιποτε σταλινικες ιδεες, τοτε οι Στουπαιοι θα τρεχουν... Η κριτικη στην ΧΑ φυσικα γινεται για τα ματια... Απ'αυτους δεν κινδυνευει τιποτε απο αυτα που οι Στουπαιοι υπερασπιζονται, δηλ. η πλουτοκρατια, η εκμεταλλευση, τα αφεντικα και οι παραδουλευτρες τους, οι τραμπουκοι της πεννας και του πογκρομ. ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εκανα καποιες αλλαγες προσθετωντας μια παραγραφο και αναδιαρθρωνωντας:) καποιες αλλες

    ιδου το αλλαγμενο σημείο

    Τι μας λέει στις παραπάνω παραγράφους ο Στούπας(στις οποίες κρύβεται και το ζουμί); Ότι όποιος προβεί σε ανυπακοή ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να τον πατάξει και να επιβάλει την νομιμότητα. Και φυσικά δεν απευθύνεται στους χρυσαυγίτες, αυτοί βιαιοπραγούν και εγκληματούν εδώ και καιρό, αλλά το σύστημα για ευνόητους λόγους κάνει τα στραβά μάτια.

    Όταν όμως κόμμα λέει ότι πρέπει να τους πολεμήσουμε με όρους κινήματος δεν εννοεί ότι πρέπει να αρχίσουμε να τους τη στήνουμε με καδρόνια. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ξεκάθαρα λένε ότι πρέπει ο λαός να τους απομονώσει, να τους στείλει στο περιθώριο. Ο Στούπας εμμένει στην λογική των βίαιων αντίποινων κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει, και, παρότι διαρυγνύει τα ιμμάτια του για το αντίθετο, θα ήταν πολύ ευχαριστημένος αν αρχίζαμε τον πόλεμο συμοριών με τους φασίστες, με τους "αντιεξουσιαστές" κλπ. Το εχούν άλωστε προσπαθήσει πολλές φορές να μας παρασύρουν, αν εμείς τσιμπήσουμε θα βρεί αφορμή το κράτος να τσακίσει στην καταστολή τους φίλους και τα μέλη του κόμματος.

    Δεν είναι αυτό λοιπόν που πραγματικά φοβάται ο στούπας, αυτό που πραγματικά φοβάται είναι ότι ο λαός θα αρχίζει να οργανώνεται, να μην πειθαρχεί στους έτσι και αλλιώς ταξικά άδικους νόμους του αστικού κράτους, που το ίδιο το κράτος και οι εταιρικοί κολοσσοί είναι οι πρώτοι που τους ερμηνεύουν κατά το δοκούν, τους αλλάζουν ή απλά τους παρακάμπτουν, προκειμένου να κάνουν τη δουλίτσα τους. Αυτό που πραγματικά απεύχεται ο Στούπας, όπως και όλες οι άλλες διανοούμενες(λέμε τώρα) ιερόδουλες του συστήματος, είναι το ενδεχόμενο να ισχυροποιηθεί το οργανωμένο ταξικό κίνημα, το μόνο που μπορεί να εξαφανίσει τόσο τον φασισμό όσο και την μήτρα που τον γεννά, τον καπιταλισμό. Χτυπά λοιπόν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ επειδή γνωρίζει ότι αυτοί ακριβώς οι πολιτικοί φορείς είναι οι μόνοι που αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μπορούν να κατευθύνουν τον λαό στο δρόμο αυτό, στο δρόμο του αγώνα για αλλαγή συστήματος εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.