13 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονική επίθεση από χρυσαυγίτες σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Ο τρόπος και η μανία με την οποία έδρασαν δείχνουν ότι ήθελαν νεκρό

Υπουλη και δολοφονική επίθεση, με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό, εξαπέλυσαν χτες αργά το βράδυ χρυσαυγίτες στο Πέραμα, σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκανε αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Τα φασιστοειδή έστησαν ενέδρα μέσα στο σκοτάδι και επιτέθηκαν στους κομμουνιστές στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, λίγα μόλις μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης παραπέμπουν σε τακτικές μαφίας: Με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα. Με τα ίδια εργαλεία ξέσπασαν τη μανία τους και στα αυτοκίνητα του συνεργείου της αφισοκόλλησης, με αποτέλεσμα, εκτός από τα σπασμένα τζάμια, να προκαλέσουν ακόμα και τρύπες στις λαμαρίνες!


Οι χρυσαυγίτες ήταν περισσότεροι από 30 και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι με κράνη και άλλοι με μπλούζες. Ορισμένοι από αυτούς, όπως και ο επικεφαλής τους, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Από τα μέλη του ΚΚΕ και άλλους αυτόπτες μάρτυρες ως επικεφαλής της ομάδας των τραμπούκων αναγνωρίστηκε ο γνωστός χρυσαυγίτης του Περάματος, Πανταζής. Αναγνωρίστηκε επίσης ο χρυσαυγίτης Καστρινός.

Ο απολογισμός της μαφιόζικης επίθεσης ήταν εφτά τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όλοι στελέχη του ΚΚΕ. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης. Είναι φανερό ότι η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή και η επιρροή του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου στους μεταλλεργάτες της Ζώνης ήταν το κίνητρο της επίθεσης από τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας. Λίγες βδομάδες πριν, με βίντεο που γύρισαν «εν κρυπτώ» στη Ζώνη, είχαν εξαπολύσει ανοιχτά απειλές σε βάρος του ταξικού συνδικάτου και στελεχών του ΠΑΜΕ.

Δίνοντας άμεση απάντηση, η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

11 σχόλια:

  1. ψυχραιμία φυσικά αλλά και να μην τολμήσουν να εμφανιστούν πουθενά πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος13 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:29 π.μ.:
      Ψευδώνυμο παρακαλώ.
      Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται

      Διαγραφή
    2. "Άνεργος Προλετάριος" από Περιστέρι (το σχόλιο για την ψυχραιμία). Κι εδώ ΔΕΝ εμφανίζονται πουθενά, ευτυχώς για αυτούς.....

      Διαγραφή
  2. Βγήκαν τσάρκα τώρα οι αναρχοφασίστες στα κόκκινα μπλόγκ για το μεροκάματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο στα κόκκινα? Παντού... προκαλούν σαν τις @γ@μητες γκόμενες μήπως και παρασυρθεί το ΚΚΕ και κάνει το λάθος να απαντήσει στους φασίστες με το ίδιο νόμισμα... αλλά δεν τους κάθεται η μπίλια...

      Διαγραφή
  3. Θα μπορουσατε να ανεβασετε σε κανα instagram, απο νεο-φτιαγμενο λογαριασμο για παραδειγμα, καποιος που μπορει να τις εχει τις φωτογραφιες των φασιστων που αναφερωνται ονομαστικα.
    Εδω να βαλετε απλα το link για να μην υπαρχουν αφορμες για νομικιστικες πιπες.
    Εστω και για λιγο η αναπαραγωγη θα ειναι μεγαλη και να το κατεβασουν μετα δεν θα εχει σημασια.
    Και εμεις οσοι ενδιαφερομαστε θα εχουμε μαθει αυτο που πρεπει να μαθουμε...
    Ο 902.gr για τακτικους λογους νομιζω, δεν θα επρεπε να το κανει αυτο επισημα.
    Γεια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μάστορα τη λες είσαι αυτόκλητος τιμωρός ? θα πάμε να κάνουμε ντα τους χρυσαυγιτες και μετα τι ?να γίνουμε ούγκανοι και εμείς? να γινει μια οπαδικη κόντρα με το λαο θεατή και να νομιμοποιήσουμε την βια στα μάτια του αστικου κράτους που αυτη είναι και η επιδιωξη ?θέλουνε να μας τραβήξουνε στο δικό του επίπεδο πολιτικό αντιπαράθεσης δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση από τη συγκέντρωση που οργάνωνουν στο περαμα η κνε και το κκε και την ενημέρωση μαζικά του εργατόκοσμου .

      giorgio lazer

      Διαγραφή
    2. Ναι και θα τους τη πεσουμε με φωτοβολιδες,σερβικες και καλαμιδες στα χερια. Το κκε δεν ειναι συνδεσμος του ΠΑΟΚ.(αν και τα χαρηκα τα μπαοκια παρολο που ειμαι φολα ολυμπιακος). Ενημερωση και πολιτικη-ιδεολογικη θωρακηση του κοσμου ειναι τα μονα που χρειαζονται.

      Στρ

      Διαγραφή
  4. Όχι, το ΚΚΕ δεν πρέπει να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Αλλά ούτε να βγάζει μια εικόνα ότι θα πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι. Αντί να δείχνει ο 902.gr τα έργα και τις ημέρες της Χ.Α. κάλλιο να δείχνει την απάντηση του λαϊκού κινήματος στο Λαγκαδά, στη Θάσο, στην Τσαριτσάνη και αλλού.
    parabola

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν το μεταξυ, τα χρυσαυγουλα εβγαλαν ανακοινωση-απαντηση. Εκαναν μιση μερα να σκεφτουν τι θα γραψουν και παλι ειναι για γελια!

    http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chrush-augh-diapseudei-kai-kataggellei-tous-sukofantes-epaggelmaties-erga#.UjL5cj9POno

    Inspector.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω πως η αντίδραση του ΚΚΕ στο παραπάνω περιστατικό είναι κάτι που εμπίπτει στην σφαίρα της δημόσιας συζήτησης.
      Θα παρακαλούσα να σταματήσει ο σχολιασμός κάπου εδώ.

      Διαγραφή