18 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι

Σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι 
το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».

17 σχόλια:

  1. Ενταξει η ανακοινωση ουτε ελαχιστα επιθετικη. Λαθος.

    Τες πα θα κατεβασει κοσμο οργανωμενα το κομμα σημερα στο κερατσινι;

    Γνωριζετε;

    Εχει βγει ανακοινωση για καλεσμα;

    Ευχαριστω. Δημ2152

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φραση "Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει" ειναι χιλιες φορες επιθετικοτερη απο ολα τα μοβορικα αντιφασιστικα κειμενα που κυκλοφορουν στο ιντερνετ.

      sniper

      Διαγραφή
    2. Καταρχάς οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ είναι πολιτικές και δεν έχουν στόχο να είναι απλά επιθετικές, αλλά να κρίνουν πολιτικά ένα γεγονός και να ενημερώσουν τον κόσμο με βάση τις θέσεις του ΚΚΕ. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση λοιπόν, περιγράφει λιτά, και με βάση την δολοφονία του Φύσσα, τον χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, τον τρόπο με τον οποίο δρα, πως γεννιέται, από ποιούς στηρίζεται και πως αντιμετωπίζεται.

      Αλλά για να έχω καλό ερώτημα, τι θα έπρεπε να γράφει η ανακοίνωση για να είναι κατα την δικιά σου αντίληψη, επιθετική ? Να βρίζει και να απειλεί με αντίποινα ?

      Δεν ξέρω για το απόγευμα, πιστεύω πως θα βγει σύντομα σχετική ανακοίνωση από τον 902.

      Διαγραφή
    3. Έχει βγει ήδη το κάλεσμα για τις 5.30 στην πλατεία Ζαρντέν

      Διαγραφή
  2. http://902.gr/node/26921

    Καταγγέλλουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, χτες στο Κερατσίνι από φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
    Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής, χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην βάρβαρη πολιτική.
    Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει την δύναμη να τους τσακίσει.
    Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.
    Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και την σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.
    Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τον 902.gr:

    Στις 5.30 το απόγευμα, σήμερα Τετάρτη, οργανώνεται συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης στην Τσαλδάρη) από σωματεία και φορείς της περιοχής (πρόσβαση με τα λεωφορεία 824 - 826 από Πειραιά).

    http://www.902.gr/eidisi/politiki/26920/amfiali-hrysaygites-skotosan-34hrono-nearo-moysiko-foto#/0


    Δεν πρέπει να ξεφύγει η κατάσταση... Η πόλωση αυτή την στιγμή είναι δώρο για την εξουσία που θα βάλει κρατικούς (μπάτσους) και παρακρατικούς (χ.α.) να σε καθηλώσου. Δεν υπάρχει ακόμα οργανωμένο ταξικά, εργατικό και λαϊκό κίνημα σε τέτοια κλίμακα που να μπορέσει να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου. ΄
    Επομένως σωστά το ΚΚΕ απευθύνετε στα σωματεία δηλαδή στον λαό, να καταλάβει τον ρόλο των χρυσών αυγών που δεν είναι άλλος απο το να υπηρετούν τα αφεντικά... Η απομόνωση τους μέχρι ώρας από τα σωματεία και τους φορείς τους οδηγεί σε τέτοιες πράξεις που τους ξεσκεπάζει...
    Θα έρθει η ώρα που θα το πληρώσουν.... Το αίμα από τα χέρια τους δεν καθαρίζει.... Αλλά μην ξεχνάμε ότι τα χρυσά αυγά τα γεννά ο καπιταλισμός και σε αυτόν πρέπει να κατευθύνουμε την οργή μας......

    Υ.Γ Συλληπτήρια στους συγγενείς και τους φίλους του Παύλου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειχα πει πολλες φορες εδω και δυο χρονια στο μπλογκ οτι αυτα τα προβληματα δεν λυνονται με ευχολογια και αφορισμους.Πεσαν ολοι να με φανε.Τι αριστεριστη τι πρακτορα τι τρολ και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις.Απο δω και περα να δουμε οταν θα'ρθει η αρκουδα και στην δικη τους πορτα.Γιατι οταν οι νεκροι ειναι αλλων τοτε ειναι ευκολο να θεωριτικολογεις.Και για οποιον βλακα πιστευει οτι η σημερινη εποχη δεν εχει πολλες ομοιοτητες με το 45 ειναι ανιστορητος.Εχει επισης και παρα πολλες με την εποχη της ανοδου των ναζι στην γερμανια.Αυτο δεν σημαινει οτι ταυτιζεις τις εποχες αλλα οτι βρισκεις τις ομοιοτητες και μαθαινεις απο τα λαθη.Δεν μπορεις να λες οτι η συνεργασια των κομμουνιστων με τις λεγομενες δημοκρατικες δυναμεις,με τους οπορτουνιστες με τους αστους το 45 ηταν επιζημια και εφερε τις γνωστες καταστροφες ειναι μαθημα και παθημα που δεν πρεπει να επαναληφθει και ταυτοχρονα να αγνοεις το τι εγινε με τα φασιστοειδη και φτασαμε στον εμφυλιο οταν το ιδιο το κομμα μιλαει για παληνωδιες και καθυστερηση αντιδρασης που αλλαξε αρδην τον συσχετισμο δυναμεων,κατι που επισης δεν πρεπει να επαναληφθει συμφωνα παντα με το κομμα και τα συμπερασματα του για την εποχη εκεινη.Ακομα και στα ενθετα ιστοριας το κομμα τονιζει συνεχεια και με επιμονη της ομοιοτητες διαφορων εποχων με το σημερα χωρις να τις ταυτιζει και το επισημαινει αυτο.Αρα επιλεγω οτι με βολευει απο μια εποχη αλλα οτι δεν με βολευει το βαφτιζω ταυτιση ειναι υπεκφυγη ευθυνων η δειλια και οπωσδηποτε στην περιπτωση των νεοναζι εγκληματικη και ασυγχωρητη αμελεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιών "άλλων"; Νεκρός της εργατικής τάξης είναι. Και το ζήτημα δημοκρατία όπως το σηκώνουν αστοί και οπορτουνιστές είναι πονηρό. Ομοιότητες υπάρχουν, υπάρχουν και διαφορές, δε βγάζεις συμπεράσματα με κοπτοραπτική. Ο Τοτέμ στην ελλήνοφρένεια σήμερα το έβαλε ωραιότατα και στη σωστή διάσταση.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Sentic:
      Η συζήτηση για τα πρακτικά μέτρα αυτοπεριφρούρησης (αφού συμφωνήσαμε πως οι διαφορές με το '45 δεν επιτρέπουν συγκρίσεις), ούτε μπορεί και ούτε πρέπει να γίνεται στο ιντερνετ.
      Ξαναλέω πως κάποια πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να παίζουμε με αυτά.

      Διαγραφή
  7. TRASH

    Το δεύτερο κομματι με το οποιο ολοκληρώνω την σκεψη μου,ειλικρινά δεν ξερω αν δεν το έλαβες ή αν το έλαβες και δεν το έβαλες.Μαλλον το δεύτερο συμβαίνει αν κρινω απο το σχολιο που βλέπω οτι αφαιρέθηκε.Το αφήνω στην κριση σου λοιπον.Θα προτιμουσα όμως ή να τα βαζες και τα δυο ή να μην έβαζες κανένα.Και Οχι δεν συμφωνήσαμε ακριβώς οτι οι διαφορες με το 45 δεν επιτρέπουν συγκρίσεις.Εγω υποστηρίζω οτι επιτρέπουν μικρες συγκρίσεις ώς προς τις μεθόδους.

    Sentic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Sentic:
      Το δεύτερο κομμάτι το διέγραψα εγώ για τους λόγους που εξηγώ. Στο πρώτο μίλησες πολιτικά, και ακόμη και αν διαφωνούμε δεν είχα τέτοιο λόγο. Συζήτηση επί του οργανωτικού, δημόσια, και για ζητήματα που άπτονται θέματα ζωής ή θανάτου (κυριολεκτικά), δεν θα επιτρέψω να γίνει τουλάχιστον όσο με αφορά. Ούτε για να διαψεύσω, ούτε για να επιβεβαιώσω κάτι. Πολύ περισσότερο όταν δεν ξέρω ούτε με ποιόν μιλάω, ούτε πολύ περισσότερο το ποιά μάτια θα διαβάσουν την συζήτηση.
      Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

      -Για το δεύτερο που βάζεις, δεν καταλαβαίνω το τι σημαίνει "μικρή σύγκριση". Οι αναλογίες είναι εντελώς διαφορετικές...

      Διαγραφή
  8. TRASH
    Τότε να μου κάνεις την χάρη να διαγράψεις και το πρώτο όπως και τα υπόλοιπα σχολιά μου που έγιναν αφορμή γι αυτά τα δυο σχολια,το δημοσιευμενο,και το μη δημοσιευμένο.Τοσχολιο που έκανα ήταν ενιαιο,απλά δεν το έπαιρνε και αναγκαστικα να το κάνω δυο κομματια.Δεν νομιζω οτι μίλησα οργανωτικά,γιατι δεν ξερω τα οργανωτικα του κόμματος και τις εσωοργανωτικές αποφάσεις του επι του θέματος.Αναφέρθηκα στο πως αντιλαμβανομαι εγω την λαική αυτοάμυνα και τι θα θελα εγώ απο το κόμμα να δω και δεν ζήτησα ούτε διάψευση ουτε επιβεβαίωση.Εγω απλά μεχρι στιγμης έχω μια συγκεκριμένη εικόνα,ίσως να ναι λανθασμένη,αλλα δυστυχώς αυτήν εχω σχηματίσει
    Τελος στο μη δημοσιευμενο σχολιο μιλάω για μικρες ομοιότητες που δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν πως να το κάνουμε δηλαδη.Δεν έχει αξια ομως να μιλάμε στα τυφλα γιατι μάλλον κουράζονται και οι αναγνώστες του μπλογκ.

    Sentic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Sentic:
    -Ο.Κ. Διαγράφτηκαν.
    -Μα αυτή ακριβώς η συζήτηση δεν επιτρέπεται να γίνει, του αν η εικόνα που έχεις σχηματήσει είναι ή όχι σωστή.
    Γιατί αν γίνει πρέπει να δώσουμε και την πραγματική εικόνα σε "αδιάκριτα μάτια", και αν δεν γίνει θα επιβεβαιωθεί (και πάλι σε "αδιάκριτα" μάτια) ως σωστή.
    Ελπίζω τώρα να κατάλαβες το τι λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TRASH

    Mωρε εγώ κατάλαβα τι λές απλά την εικόνα δυστυχώς την μαρτυράει η εικόνα εδω και κανα εναμιση χρόνο και τα περιστατικά που μας αφορούν,δεν μιλάω γενικά αλλα για περιστατικά που μας αφορούν και είναι κάμποσα.Ελπίζω κι εσυ να κατάλαβες τι λέω!!

    Sentic

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.