3 Απριλίου 2013

Η υποτέλεια της ελληνικής αστικής τάξης φτάνει μέχρι την Λιβύη


Σε νέα στρατηγική συμφωνία προχώρησε ο Όμιλος Vivartia (σσ Βγενόπουλος) για την επέκταση του κλάδου εστίασης στην αγορά της Λιβύης, πιστός στη δέσμευσή του για εξωστρέφεια και συνεχή προβολή της δυναμικής της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις αγορές του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Goody's – Everest προχώρησε στην υπογραφή συμφώνου με την εταιρεία λιβυκών συμφερόντων Tasty Franchise Ltd για την ανάπτυξη των αλυσίδων Goody's και Flocafe στη Λιβύη. Η συμφωνία προβλέπει τη λειτουργία τουλάχιστον 10 εστιατορίων Goody's και 10 καταστημάτων Flocafé σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ενώ τα πρώτα καταστήματα και των δύο αλυσίδων αναμένεται να έχουν λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται να επισφραγίσει το σχέδιο εξωστρέφειας που υλοποιεί με συνέπεια ο Όμιλος Εστίασης Goody's - Everest και ήδη περιλαμβάνει συμφωνίες για την ανάπτυξη των σημάτων του σε Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τη λειτουργία περισσοτέρων από 20 καταστημάτων σε Κύπρο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του κλάδου Εστίασης κ. Θανάσης Παπανικολάου υπογράμμισε «Η νέα αυτή συμφωνία για την παρουσία ελληνικών σημάτων στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Λιβύης μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και έρχεται να προστεθεί στην ήδη δυναμική παρουσία της Goody's – Everest στο εξωτερικό. Είναι απόδειξη ότι η δοκιμαζόμενη ελληνική επιχειρηματικότητα διαθέτει αδιαφιλονίκητα να εχέγγυα να ανταγωνιστεί επιτυχώς σε διεθνές επίπεδο και να κερδίσει τις εντυπώσεις».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vivartia, κ. Γιάννης Αρτινός, προσέθεσε «Ο Όμιλος Vivartia συνεχίζει να επενδύει στην ελληνική επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία και στην ποιότητα. Μέσα από ένα πρόγραμμα δυναμικής εξωστρέφειας, τα τελευταία 2 έτη αναπτύσσουμε με ταχείς και έντονους ρυθμούς την παρουσία μας στο εξωτερικό, μέσα από εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών και μέσα από νέες παραγωγικές μονάδες – όπως αυτή που προκύπτει από τη συνεργασία μας με την Exeed Industries. Ο Όμιλος εστίασης, μετά από τα νέα καταστήματα στις αγορές των Βαλκανίων και της Β. Ευρώπης, κάνει τώρα το πρώτο του βήμα και στην αναπτυσσόμενη αγορά της Β. Αφρικής. Η νέα συμφωνία με την Tasty Franchise Ltd για 20 νέα καταστήματα, προσθέτει άλλη μια χώρα στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου, στοχεύοντας σε 7 εκατ. νέους καταναλωτές που θα έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.»

Πηγή : Ημερησία

Παρεπιπτόντως

24 σχόλια:

  1. που ειναι αυτοι που "φτυνανε" κατι αποψεις σχετικα με το επιπεδο του ελληνικο ιμπεριαλισμου και κατι σχετικα με το οτι δεν ξερει τι λεει το ΚΚΕ και ειναι σε αλλη πραγματικοτητα?

    ολα βγαινουν , μα να βγαινουν ολα????

    johngr1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά τα άλλα το να λες ιμπεριαλιστική την Ελλάδα,σημαίνει ρήξη με τον μαρξισμό....είδαμε και τέτοια στον προσυνεδριακό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο Μεντρέκας δεν απάντησε για το ιμπεριαλιστική ελλάδα που το είδαμε γραμμένο αυτό?

      Διαγραφή
  3. Εχουν λόγο να ανησυχούν

    http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=3/4/2013&columnId=1761

    ***

    Στο μεταξύ, διάφοροι επενδυτές πλακώνονται μεταξύ τους κι όλοι μαζί με το δικό τους κράτος που δεν τα καταφέρνει πάντα να συμβιβάζει τα συγκρουόμενα συμφέροντα. Ετσι οι των φωτοβολταϊκών εμφανίζονται ριγμένοι σε σχέση με τους λιγνιτικούς και τους άλλους του φυσικού αερίου. Βέβαια, όλοι μαζί ήδη έχουν κερδίσει αρκετά κι ακόμα περισσότερα τα μονοπώλια που προωθούν τις σχετικές τεχνολογίες.
    ***

    Ο ανταγωνισμός καλά κρατεί και στα ζητήματα «υψηλής πολιτικής», αν σωστά διαβάζουμε τη διαμαρτυρία στην «Καθημερινή» όπου οι «τροϊκανοί», εμφανιζόμενοι ως φορείς διαφορετικών συμφερόντων, δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της «δημοκρατίας» μας, δεν αφήνουν δηλαδή ορισμένα άλλα τμήματα του κεφαλαίου να ξεκοκαλίσουν με την ησυχία τους ό,τι κατάκτησαν με το τσάκισμα του λαού.
    ***

    Ο ανταγωνισμός καλά κρατεί κι ανάμεσα στα τμήματα του κεφαλαίου που κερδίζουν απ' αυτή καθαυτή την κυκλοφορία του χρήματος. Ετσι, με θλίψη οι του ευρώ διαπιστώνουν πως οι επενδύσεις τους οσονούπω κινδυνεύουν να μην είναι εξαιρετικά κερδοφόρες.
    ***

    Και μέσα σ' όλα ξεσπά και πόλεμος εφοπλιστών στη Μεσόγειο. Που φαίνεται από αντίθεση των Γάλλων ναυτεργατών γιατί ένα «ελληνικών» συμφερόντων πλοίο (της ΑΝΕΚ) μπαίνει σε γαλλική γραμμή χωρίς γαλλικό πλήρωμα, αλλά είναι ένας πόλεμος των εφοπλιστών για το πού και πώς θα ταξιδεύουν τα βαπόρια τους, προκειμένου να βγάζουν περισσότερα κέρδη.
    ***

    Εχουν όλα αυτά σχέση με το Συνέδριο του ΚΚΕ; Εχουν και μάλιστα μεγάλη. Γιατί το ΚΚΕ προσπαθεί να δείξει στην εργατική τάξη ότι ο αντίπαλός της είναι ένας: τα μονοπώλια και η εξουσία τους. Οτι για να δει άσπρη μέρα πρέπει να βγάλει από τη μέση αυτούς που πια είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων. Κι ότι για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες της για τα καθημερινά προβλήματά της απαιτείται ο κάθε μικρός στόχος να είναι ενταγμένος στο μεγάλο σχέδιο. Επειδή έχουν σχέση με το Συνέδριο του ΚΚΕ αυτά τα πράγματα γι' αυτό και η λύσσα εχθρών και «άσπονδων φίλων» γι' αυτό το Συνέδριο.
    ***



    Για τους πραγματικά ανησυχούντες για τις αναλύσεις του ΚΚΕ, καταθέτουμε μια φτωχή συμβολή στη συζήτηση για τη θέση της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα:

    Η S & B είναι ένα από τα μονοπώλια που «δεν υπάρχουν», ή, δεν παίζουν κανένα ρόλο για τη θέση της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, σύμφωνα με μια ορισμένη ανάλυση (εξορύσσει και επεξεργάζεται μπεντονίτη, περλίτη, βωξίτη, ζεόλιθο, βολλαστονίτη και παράγει συλλιπάσματα συνεχούς χύτευσης καθώς και μεγάλη ποικιλία εξειδικευμένων προϊόντων για ευρύ φάσμα βιομηχανικών εφαρμογών και αγορών). Με βάση την Ελλάδα, στην οποία διαθέτει 11 ορυχεία, 6 εγκαταστάσεις επεξεργασίας και 3 αποθήκες - κέντρα διανομής, επεκτείνεται με 2 ορυχεία στις ΗΠΑ, 1 στη Γερμανία, 1 στην Ουγγαρία, 5 στη Βουλγαρία, 1 στη Γεωργία, 1 στο Μαρόκο, 2 στην Ιταλία, και 2 στην Κίνα. Πολλαπλάσιες είναι οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας σε 16 χώρες, ενώ σε 11 χώρες έχει αποθήκες και κέντρα διανομής. Ο όμιλος περιλαμβάνει 40 εταιρείες και κάνει πωλήσεις σε 76 χώρες (μια μικρή έρευνα μπορεί να δώσει κάμποσα ανάλογα παραδείγματα και για άλλα μονοπώλια που «δεν υπάρχουν»).

    Η εξάπλωση της S & B (από την ιστοσελίδα της εταιρείας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαλκανική «εκστρατεία» από επιχειρηματίες
    http://rizospastis.gr/story.do?id=7370867&publDate=3/4/2013

    «"Εκστρατεία" στα Βαλκάνια από το Μαρινόπουλο». Αληθινά, επιτυχημένος ο παραπάνω τίτλος δημοσιεύματος κυριακάτικης εφημερίδας, που αναφέρεται στις επενδύσεις ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ που σχεδιάζει έως το 2014 ο συγκεκριμένος όμιλος στην ευρύτερη περιοχή. Πρόσφατα, ο όμιλος εξαγόρασε την αλβανική αλυσίδα «Euromax». «Η δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, παράλληλα με τη διατήρηση της κυριαρχίας μας στην ελληνική αγορά», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος, ενώ η ίδια η εφημερίδα σχολιάζει: «Είναι προφανές πως η οικογένεια Μαρινόπουλου δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει το βαλκανικό περίγυρο - μια αγορά 40 εκατομμυρίων καταναλωτών - στις επιδιώξεις της βελγικής ανταγωνίστριάς της, της Delhaize, η οποία έχει ανοίξει το βηματισμό της στην περιοχή με τη θηριώδη εξαγορά στη Σερβία της "Delta Maxi"».

    Σήμερα, η «Μαρινόπουλος» έχει 16 καταστήματα στην Κύπρο, 17 στη Βουλγαρία (που σε λίγες μέρες θα γίνουν 19), 24 στην Αλβανία και ένα «υπερμάρκετ» στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

    Αυτά συμβαίνουν ενώ όλο και περισσότερες εργατικές οικογένειες «βουλιάζουν» στην εξαθλίωση. Τα μονοπώλια υπολογίζουν τις επόμενες κινήσεις τους σε μια αγορά που «στενάζει» μεν από τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης, αλλά ταυτόχρονα αναμορφώνεται και γι' αυτό ανοίγει την όρεξη σε όσους αναζητούν τρόπους εκτόξευσης των κερδών τους και δικής τους κυριαρχίας στον κλάδο που σήμερα δραστηριοποιούνται, αλλά και σε νέους.

    Αυτά συμβαίνουν, ενώ ορισμένοι συμβουλεύουν τους εργάτες πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σήμερα μονοπώλια και η οργάνωση της πάλης εναντίον τους είναι άστοχη και ανεπίκαιρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά ρε σύντροφοι. Τα 10 φαστφουντάδικα είναι απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική χώρα; Ήμαρτον!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός είπε πως η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική χώρα ?
      Ξέρετε να διαβάζετε ή το έχετε παρατήσει το σπόρ ?

      Το ότι όμως οι Ελληνικοί όμιλοι επεκτείνονται παντού, ακόμα και στις ΗΠΑ (βλέπε Τιτάν ΑΕ), κάνοντας μάλιστα δουλειές εκεί που βομβάρδιζε πριν λίγο καιρό το ΝΑΤΟ, εσένα δεν σου λέει τίποτα απολύτως ? Μα τίποτα ?

      Καμία διαφορά δηλαδή μεταξύ του 1990, όταν οι ελληνικές επιχειρήσεις ήταν "ντόπια μαγαζάκια" χωρίς ούτε καν να κυριαρχούν στο εσωτερικό της χώρας, και του σήμερα που όχι μόνο στην Ελλάδα έχουν καταφέρει να πετάξουν έξω απο τον χορό πολυεθνικές σαν την Shell ή την BP, αλλά επεκτείνονται στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Ευρώπη, στην Βόρεια Αφρική, στην Ασία ?

      Διαγραφή
    2. Και να συμπληρώσω,
      κάτω απο το άρθρο υπάρχει ένας πίνακας με τις 20 μεγαλύτερες αλυσίδες καφε της Ευρώπης.

      2 είναι οι ελληνικές.

      Και ρωτώ : Πόσες θα έπρεπε να είναι, ώστε να καταλάβετε πως η ελληνική αστική τάξη, δεν είναι υπο γερμανικό ζυγό ? Και οι 20 ?

      Διαγραφή
    3. Ο σύντροφος από κάτω, αναφέρει το τραπεζικό και το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που μαζί με τις κατασκευές, αποτελούν τα τμήματα του ντόπιου κεφαλαίου με την μεγαλύτερη διαπλοκή με τον ξένο παράγοντα. Το ότι η ελληνική πλουτοκρατία προσπαθεί να αναδειχθεί σε δύναμη της περιοχής, δεν μετατρέπει την ίδια την χώρα σε ιμπεριαλιστική.

      Κατά τον Λένιν "ο κόσμος χωρίστηκε σε μια χούφτα κράτη-τοκογλύφους και σε μια τεράστια πλειοψηφία κράτη-οφειλέτες". Ε, όπως και να το κάνουμε (επειδή πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία), η Ελλάδα δεν ανήκει ακόμα (!) στην χούφτα των τοκογλύφων. Το ακριβώς αντίθετο. Πιο κράτος-οφειλέτης, δεν γίνεται! Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Λενινισμό, πιο εξαρτημένο κράτος, επίσης δεν γίνεται...

      Τι θες να πεις τώρα με όλα αυτά εφόσον και εσύ δεν αποδέχεσαι ότι η Ελλάδα δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα; Είπε κανείς ότι η ελληνική αστική τάξη είναι αθώα; Είπε κανείς ότι δεν εκμεταλλεύεται την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα; Είπε κανείς ότι το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να την χτυπήσει; Ξανά-ήμαρτον.

      "Αμόρφωτος" που "δεν ξέρει να διαβάζει"

      Διαγραφή
    4. Εσύ ο ίδιος μας δείχνεις πως δεν ξέρεις να διαβάζεις.
      Και ΞΑΝΑ-ρωτάω, ποιός λέει πως η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική ?

      Διαγραφή
    5. Και ΞΑΝΑ-λέω, αφού δεν αποδέχεσαι ότι η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική χώρα τότε προς τι ο τζέρτζελος; (Δεν θέλω να τρολάρω, αλλά με παρασέρνεις.)

      Πάντως η θέση 72, μοιάζει να είναι βγαλμένη από το μαντείο των Δελφών: "Ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο α­νάπτυξής του, σε ενδιάμεση θέση στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, με ισχυρές εξαρτήσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ."

      Διαγραφή
    6. Οι θέσεις γράφουν
      "Στο πλαίσιο της ανισόμετρης ανάπτυξης η Ελλάδα, με στοιχεία υποχώ­ρησης, παραμένει σε ενδιάμεση θέση στη διεθνή ιμπεριαλιστική πυ­ραμίδα, με εξαρτήσεις απ’ τις ΗΠΑ και την ΕΕ."

      Το οποίο κατα την φτωχή μου κρίση σημαίνει πως, η Ελλάδα ανήκει στο ιμπεριαλιστικό τόξο, όμως δεν είναι ιμπεριαλιστικό κέντρο, και παίρνει μέρος στις αποφάσεις από μειονεκτική διαπραγματευτική θέση.

      Δεν βλέπω nickname και το σχόλιο κινδυνεύει με διαγραφη.

      Διαγραφή
    7. Δεν είναι μόνο "10 φαστφουντάδικα" φίλε. Συμπληρώνοντας τις πληροφορίες του "Ρ", οι ελληνικοί κατασκευαστικοί όμιλοι ΑΚΤΩΡ-Ελληνική Τεχνοδομική και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχουν αναλάβει σειρά έργων υποδομής μεγάλου προυπολογισμού στη Σερβία. Εκεί που οι βόμβες των Ευρωπαίων Κεντροαριστερών μάτωναν το Σερβικο λαό και κατέστρεφαν τις υποδομές του. Ήρθε η ώρα η Ελληνική αστική ελιτ να εισπράξει τους καρπούς των κόπων της. Όπου "κόποι", σημείωσε την παράδοση γης και ύδατος στους διεθνείς μακελάρηδες. Χθες, (πληροφορία απο το "Κεφάλαιο") η ΓΕΚ ανέλαβε την κατασκευή νοσοκομείου στο...Ιρακ! Εκεί που η νέα τάξη πραγμάτων επιβλήθηκε με τον πόλεμο, σήμερα το διεθνές κεφάλαιο (και το ελληνικό ως αναπόσπαστο τμήμα του έστων καιως...κολαούζος) κάνει μπίζνες. Είδες αγαπητέ συνομιλητή τα "ανταποδοτικά οφέλη" της παραμονής των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας και της αποστολής ελληνικών στρατευμάτων στις "ειρηνευτικές αποστολές" των "συμμάχων" με κόστος που βαραίνει βεβαίως-βεβαίως τις πλάτες των εργαζόμενων; Mια ματιά στην πίσω όψη του εκκαθαριστικού της εφορίας θα σε πείσει, αν δεις τι πληρώνουμε για τη "συμμετοχή της χώρας σε στρατιωτικές συμμαχίες". Υποτιμάται η ζωή μας για να κάνουν τις μπίζνες τους...

      Διαγραφή
  6. Ναι 10 φαστ φουντ σε μια χώρα είναι αλλά άντε πάμε με το σκεπτικό σου οτι δεν είναι οι ελληνικές τράπεζες που έχουν υποκαταστηματα σ όλα σχεδόν τα Βαλκάνια και την Τουρκία είναι ? Το εφοπλιστικο κεφαιλαιο που είναι 2 στο κοσμο ειναι ?

    Giorgio Lazer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  7. Σύντροφοι, ο παραπάνω που μιλάει για πίπες επειδή διαφωνεί ο άλλος μαζί του, είναι πρέπον να του παρέχεται χώρος; Γιατί δε θεωρώ οτι εκφράζει τίποτα άλλο παρά αντισυντροφική ηθική και πολιτική σκέψη.



    metalorixos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να σας πω ρε παιδιά άν εγώ έχω 20000 στην άκρη ή πουλήσω κανα αμάξι και κανα διαμέρισμα και βγάλψ λεφτά και πάω και πάρω καμμιά έκταση και φτιάξω καφετέρια στη μαλαισία που αγοράζω μισό ευρώ το τετραγωνικό , σε 2 χρόνια έχω ήδη κάνω απόσβεση και προχωρήσω και σε 20 χρόνια έχω 10 μαγαζιά τέτοια σε όλη τη μαλαισία τί θ μαι? αστός? ή μάλλον θα καταλήξω σε αστός? ή θα μαι αστική τάξη της ελλάδας που έκανε ντου στη μαλαισία? λοιπόν το παιχνίδι δεν παίζεται έτσι μην απολοποιείτε τα πράγματα..το καλύτερο όπως είμαστε θα ναι να υπάρχουνε σωστές συμβάσεις εργασίας, ο εργαζόμενος να μην κερδίζει τόσο λίγα σε σχέση με τον επιχειρηματία πχ 1 προς 3 ας πούμε και να υποχρεούται ο επιχειρηματίας να δίνει σημαντική εισφορά στο κράτος του ανάλογη αυξημένη προς τα κέρδη του οι οποίες να μπαίνουνε σε δημόσια ταμεία ή τελοσπάντων να επιστρέφονται στο κοινωνικό σύνολο μέσω παροχών. τί θέλετε δηλαδή να αρχίσει να ναι το κράτος υπέυθυνο για την ίδρυση καφετεριών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε κόσμε,
      από 1η διεθνή μέχρι 4η έχει το μαγαζι.

      Ευτυχώς που μας άνοιξες τα μάτια. Μιας και έχω ακόμα 5 φράγκα στην άκρη, λέω να ακολουθήσω την συμβουλή σου, να παρατήσω την δουλειά μου, να κλείσω το μπλογκ και να ανοίξω αλυσίδα καφε στην Μαλαισία. Σε κανα 2-3 χρονάκια θα γυρίσω να κάνω ανταγωνισμό στον Βγενόπουλο, δίνοντας το 1/3 των κερδών μου στους εργαζόμενους. Γιούπι ...

      Διαγραφή
    2. Με δεκα μαγαζια στη μαλαισια? Με κεφαλαιο? Με εργαζομενους να σου παραγουν υπεραξια και να βγαζεις κερδος? Οχι ρε, δε θα σαι αστος. Λουμπεν προλεταριατο θα σαι.

      sniper

      Διαγραφή
  9. το αν η ελλαδα ειναι καπιταλιστικη η ιμπεριαλιστικη χωρα ειχε απασχολησει και σε αλλα συνεδρια νομισα πως ειχε λυθει δεν ξερω γιατι βγηκε ξανα στην επιφανεια

    η ελλαδα βρισκεται σε ενδιάμεσο σταδιο σαφεστατα το ελληνικο κεφαλαιο ειναι εξαρτημενο απο το ευρωπαικο αλλα και το διεθνες κεφαλαιο

    απο την αλλη ομως κανει μπιζνες σε ολα τα βαλκανια και οχι μονο σαβουροφαγαδικα αλλα τηλεπικοινωνιες κ.α

    μην ξεχναμε πως η οικονομια της φυρομ ειναι περιπου στο 80% ελληνικο κεφαλαιο

    μην ξεχναμε τα κατασκευαστικα εργα που παιρνουν εκει ο μπομπολειρο κ.α




    το χομπι που φτανει στ ορια του φετιχ να σαλιαριζουν επιμελως στον προσυνεδριακο και μετα στις αποφασεις του συνεδριου για τουλαχιστον κανενα μηνα μετα το τελος του ειναι γνωστο

    χαρακτηριστικο παραδειγμα ολοι ασχετοι και μη σχολιασαν το προσυνεδριακό κειμενο του συναγωνιστη μπογιο αλλα κανεις δεν σχολιασε το ακριβως επομενο κειμενο του για συριζα συμμαχιες και τα λοιπα

    με απλα λογια χεστηκαν για τις αποφασεις του 19ου αλλα και τον προηγουμενων συνεδριων απλως θελουν να πεταξουν λασπη


    εδω μπαινει το ζητημα να εχουμε καλη και συχνη επαφη με τα κομματικα ντοκουμεντα τον ριζοσπαστη αλλα και θεωριτικα κοιμενα οπως αυτα του λενιν για την στατηγικη και την ταχτικη τις θεσεις του απριλη κτλ κτλ

    vag1917

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. λοιπόν για τα μαγαζιά στη μαλαισία το πάραδειγμά μου είναι ενδεικτικό..όλοι ξέρουμε την τεράστια διαφορά στο κάθε νόμισα και είπα ότι ο καθένας μπορεί να εξετάσει να κάνει μπίζνες με αυτά τα σκεπτικά..δεν χρειάζεται να σαι στην ελλάδα οα αρχικαπιτάλας για να το κάνεις..άν εξεταστεί μια απένδυση μπορεί να γίνει και πολύ φθηνότερα..το θέμα είναι τα κράτη τί κάνουνε μπροστά σε αυτό το ξεπούλημα όχι τί κάνει ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά, αυτό είναι επιλογή του καθενός..άν πηγαίνει ο καθένας και μπορεί να αγοράζει τεράστια γη ή οτιδήποτε οπουδήποτε αυτό είναι άλλο θέμα και είναι δουλειά του κάθε κράτους ή να το ενισχύει ή να το αποτρέπει ή να θέτει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και όποιος λέει για τις ελληνικές επενδύσεις στα βαλκάνια όλοι ξέρουμε πώς έφυγαν τόσες και τόσες επιχειρήσεις απο δω και μείνανε άνθρωποι στο δρόμο..σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχουνε και οι συνδικαλιστές και βεβαίως οι φυτεμένοι του κράτους καθώς και η τεράστια φορολογία στις επιχειρήσεις εδώ αλλά και η γραφειοκρατία προκειμένου να κάνεις μια επιχείρηση. άς κοιτάξει το ελληνικό κράτος τα χάλια του και μετά να μην φωνάζουμε γτ πάνε στα σκόπια και στη βουλγαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόνο που και η φτηνή Βουλγαρία έχει κρίση.
    Και το ελληνικό κρα΄τος με τα "χάλια του" έκανε μέχρι και "ζώνη δραχμής στα βαλκάνια"

    Επανάληψη για εμπέδωση
    η Διαφθορά-Διαπλοκή είναι στοιχείο του ίδιου του συστήματος. Μερικά παραδείγματα από το βιβλίο του Μπογιόπουλου "είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε"

    (..)Ούτε ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του ΝΑΤΟ μετεβλήθη επειδή πριν λίγα χρόνια αποπέμφθηκε ο Β.Κλας από γενικός γραμματέας του, λόγω εμπλοκής του στο σκάνδαλο με τα ελικόπτερα Agusta, ούτε βεβαίωςτο πλιάτσικο στο Ιράκ έπαψε να είναι πλιάτσικο επειδή επήλθε «κάθαρση» στην πυραμίδα του ΝΑΤΟ

    Ουδέποτε «συναχώθηκε» ο καπιταλισμός στις ΗΠΑ, όταν τη δεκαετία του 70 βρέθηκε στο στόχαστρο η δυναστεία Ροκφέλερ ή επειδή την δεκαετία του 90 συνέβηκε κάτι ανάλογο με την Microsoft του Μπιλ Γκέιτς, ή επειδή κατέρρευσε η δεμένη με χίλια νήματα διαπλοκής με το Λευκό Οικό εταιρεία Enron, ή επειδή υπήρξαν ακόμα και πολιτικοί σεισμοί στο αμαρικάνικο πολιτικό εποικοδόμημα μεγέθους ενός Γουότερ-γκέιτ ή ενός Ιράν-γκέιτ. Όσο για τις πολυεθνικές, με τα 1,5 δις δολλάρια που «έσπρωξαν» σε Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον και Κέιν στις προεδρικές εκλογές του 2008, ξέρουν καλύτερα ποιοι εκλέγουν τους προέδρους στις ΗΠΑ.

    Ουδέποτε μετεβλήθη ο χαρακτήρας της ΕΕ, όπως προέβλεπαν επί προεδρίας Σαντέρ διάφοροι «φωστήρες», λόγω της αποπομπής ολόκληρης (!) της κομισιόν με την κατηγορία των σκανδάλων. Παρομοίως, οι επίτροποι ποτέ δεν έπαψαν να διορίζονται με βάση την προϋπηρεσία που έχουν σε πολυεθνικές ή να προστρέχουν σε αυτές μετά την «ευδόκιμη» θητεία τους στην Κομισιόν

    Ούτε τα «καθαρά χέρια» των εισαγγελέων εξάγνισαντο σύστημα στην Ιταλία του Μπερλουσκόνι και της Κεντροαριστεράς.

    Ούτε η αυτοκτονία Μπερεγκοβουά έφερε την «κάθαρση» στη Γαλλία, μία χώρα όπου τον Σιράκ, με την «περιώνυμη» θητεία του στο Δήμο του Παρισιού, τον διαδέχτηκε ο Σαρκοζί, επίσης ελεγχόμενος για δοσοληψίες του δικού του κόμματος με την βαθύπλουτη Μπετανκούρ της L’Oreal.

    Ούτε βεβαίως η φυλάκιση Βρεττανού βουλευτή το Γενάρη του 2011 με αφορμή τα σκάνδαλα «αξιότιμων» μελών του βρετανικού κοινοβουλίου απέτρεψε τη λιτότητα, μία λιτότητα που όμοιά της δεν έχουν ζήσει οι Βρετανοί πολίτες από την εποχή που ο Τσώρτσιλ τους υποσχέθηκε «δάκρυα και αίμα».

    Αντιθέτως, έχουμε το φαινόμενο η θητεία ακόμα και σε πρωθυπουργικούς θώκους, όπως των Σρέντερ και Μπλέρ, να αξιοποιείται ως μία πρώτη τάξεως «συστατική» για τις προσλήψεις τους ως συμβούλων, από την Gazprom και από την JP Morgan, αντίστοιχα(..) Μπογιόπουλος «ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ» (Σελίδες 124-125)

    Επίσης η Γερμανία έχει αλλάξει δύο προέδρους σε μικρό χρονικό διάστημα γιατί το όνομά τους ακόυστηκε σε σκάνδαλα. Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τζίρος της διαφθοράς παγκοσμίως υπολογίζεται σε 1 τρις δολλάρια ετησίως(2010 – Οργάνωση Διεθνή Διαφάνεια). Σε απόλυτο ποσό φαντάζει τεράστιο, όμως σε ποσοστό αντιστοιχεί σε 1,5% (ολογράφως σε ενάμισυ τα εκατό) του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ αθροίοσματος των ΑΕΠ (60+ τρις δολλάρια)!

      Ερωτήματα
      προς όλους όσους υπερασπίζονται το σύστημα, του «ηθικού» καπιταλισμού,
      προς αυτούς θέλουν να στρέψουν την λαϊκή οργή μόνο προς την διαφθορά αλλά όχι συνολικά προς το καπιταλιστικό σύστημα,
      προς του «Ας μη γίνει λαϊκή δημοκρατία, ας γίνει μια αστική δημοκρατία που να μην είναι χυδαία, που να μην εξευτελίζει τον άνθρωπο»(όπως ο Τζιμάκος).

      Γιατί η διαφθορά δεν είναι αφύσικη, ούτε «τοπικό» φαινόμενο, όσο αφορά την «λειτουργία της αγοράς»;
      Γιατί ο υπόλοιπος 98,5%, ο «καλός και ηθικός» καπιταλισμός δεν μπορεί να κατισχύσει εκείνου του «μιαρού» «κακού»;
      Πως γίνεται μόλις το 1,5% «του ανέντιμου», να σπρώχνει στην κρίση το 98,5% του «φτωχού πλην τίμιου» καπιταλισμού; Ιlief

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.