10 Φεβρουαρίου 2011

Στοχοποιούν τον εχθρό λαό


Από τον Ριζοσπάστη

Η άσκηση - επίδειξη ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων αντιμετώπισης διαδηλώσεων και καταστολής πλήθους, που έγινε στις 3 και 4 Φλεβάρη 2011 στην Αργυρούπολη Κιλκίς, στο πλαίσιο του «σεμιναρίου» των «Σχηματισμών Μάχης» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις στοχεύσεις και το περιεχόμενο ανάλογων ασκήσεων που έγιναν και στο παρελθόν.
 
Οι εικόνες από την άσκηση, που κυκλοφόρησαν ευρέως, ξεσκεπάζουν τα όσα ετοιμάζονται από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία σε βάρος των λαών και κάνουν σκόνη αυτά που κατά καιρούς λέγονται, με αφορμή τέτοιες ασκήσεις, ότι τάχα αφορούν στην προετοιμασία των «ειρηνευτικών αποστολών» του εξωτερικού για την παροχή «ανθρωπιστικής βοήθειας» σε περιοχές κρίσεων. Αποκαλύπτεται ότι στο στόχαστρο μπαίνει ο λαός και το κίνημά του και πως οι Ενοπλες Δυνάμεις ασκούνται και διαπαιδαγωγούνται για μια τέτοια προοπτική.


Το όλο σκηνικό της άσκησης περιέγραφε μια πραγματικά πολεμική επιχείρηση εσωτερικής καταστολής πλήθους σε κατοικημένη περιοχή. Η ίδια η εικόνα αποκαλύπτει και ξεσκεπάζει τις πραγματικές στοχεύσεις. Το γεγονός ότι οι προσποιούμενοι τους «διαδηλωτές» (ήταν κομπάρσοι στρατιώτες) που κρατούσαν πανό τα οποία έγραφαν «Go home we want peace» («Εξω από εδώ, θέλουμε ειρήνη») και φώναζαν ρυθμικά «Freedom» (ελευθερία), δείχνει καθαρά και με προκλητικό τρόπο ότι πρόκειται για άσκηση - προετοιμασία καταστολής λαϊκού κινήματος, που ζητάει να ξεκουμπιστούν οι ιμπεριαλιστές από την πατρίδα τους.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται περισσότερο από άλλοτε σαφές πως ο προσανατολισμός των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης και η στοχοποίηση των ανά τον κόσμο λαϊκών κινημάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα για την οποία εργάζονται πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στη βάση των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ και της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας. Επί της ουσίας, η άσκηση είναι μέρος της εκπαίδευσης για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν λαϊκές κινητοποιήσεις εντός και εκτός των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τα είχαν πει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
 
Οσον αφορά στον επίσημο ισχυρισμό, που προβάλλεται κάθε φορά που γίνονται τέτοιες ασκήσεις από τις στρατιωτικές αρχές και την κυβέρνηση, ότι τάχα αυτές αποβλέπουν στην εκπαίδευση των «ειρηνευτικών αποστολών του εξωτερικού», είναι μόνο για τη συγκάλυψη των ήδη δρομολογημένων σχεδίων των ιμπεριαλιστικών επιτελείων. Τα σχέδια αυτά αποτυπώνονται σε δόγματα και διακηρύξεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που στοχοποιούν τα λαϊκά κινήματα και χαρακτηρίζουν τη δράση τους ως «ασύμμετρες απειλές» για το σύστημα και τις λειτουργίες του.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ταχύτητα και η συνέπεια με την οποία τα στρατιωτικά επιτελεία ανταποκρίθηκαν στην κατεύθυνση της προετοιμασίας για αντιμετώπιση των «ακραίων πολιτικών θέσεων και των κινημάτων ανά τον κόσμο», που ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ομολόγησε πως κινούνται οι ΝΑΤΟικοί στρατοί, στις 19 Νοέμβρη 2010 από τη Λισαβόνα, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ για το νέο στρατηγικό δόγμα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης μέρας της Συνόδου, με κυνικό τρόπο και εκφράζοντας πλήρως τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δήλωσε ότι «το νέο στρατηγικό δόγμα αξιολογεί τις πολύ διαφορετικές πια απειλές που έχει η ανθρωπότητα, που έχουν οι χώρες μας. Θέματα όπως τι σημαίνει για την ασφάλειά μας η κλιματική αλλαγή; Τι σημαίνει για την ασφάλειά μας η μεγάλη ροή προσφύγων; Οι ανισότητες που υπάρχουν, κοινωνικές και οικονομικές; Η έξαρση του φονταμενταλισμού, οι ακραίες πολιτικές θέσεις - κινήματα ανά τον κόσμο;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.