18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΟΔΙΑ ... Σημερα ανοίγουν απο το ΠΑΜΕ, την Κυριακή απο το Πανελλαδικό Συντονιστικο των Διοδίων !

Σήμερα 18/2/2011 , Πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

«Οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση κατά της αντιλαϊκής θύελλας».
 Με το σύνθημα αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνει, με στόχο το άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Το κάλεσμα συμμετοχής απλώθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες σε εργαζόμενους, νέους, συνταξιούχους, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, εργατικές λαϊκές οικογένειες, ώστε να δώσουν μαζικά «παρών» στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν σε όλη τη χώρα ενάντια, όπως έχει σημειώσει: «Στη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, από τα όλο και περισσότερα πρόσθετα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να τελειώσει». Να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν την επιχείρηση τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει με την ποινικοποίηση του αγώνα τους (μέσω των τροπολογιών) ενάντια στο χαράτσι των διοδίων και τις υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.


«Εχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα. Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η πιο συνειδητή, μαζική και οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή που ως στόχο έχει να εμποδίσει και να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων», επισημαίνεται στο σχετικό κάλεσμα.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση έχει απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενώ αγωνιστικά ραντεβού έχουν οριστεί αύριο σε πολλά σημεία. Μεταξύ άλλων, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί σε αγωνιστική παρέμβαση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στις 6 το πρωί και το απόγευμα στα διόδια της Ελευσίνας. Η αναχώρηση για τα διόδια θα γίνει στις 4 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η Λαϊκή Επιτροπή Λάρισας έχει ορίσει αγωνιστικό ραντεβού αναχώρησης για τα διόδια στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Λαού.

Κυριακή 20/2/2011, Ανοιγμα Διοδίων της χώρας απο το Πανελλαδικό Συντονιστικό

Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί υπηρέτες των μεγαλοσυμφερόντων και των μεγαλοεργολάβων, νομοθετούν και ψηφίζουν την ουσιαστική ποινικοποίηση του κινήματός μας. Ενός κινήματος μαζικού, δίκαιου, ακομμάτιστου, ενός κινήματος που τολμά να τα βάζει με μεγαλοεργολάβους στοιχειοθετώντας καταγγελίες για το κερδοσκοπικό πάρτι που στήνεται σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας της χώρας.

Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην ύπαρξη διοδίων γιατί πληρώνουμε για δρόμους υφιστάμενους, τους οποίους έχουμε προπληρώσει και γιατί πληρώνουμε, μέσω των τελών κυκλοφορίας που είναι πανάκριβα, αλλά και των ενσωματωμένων φόρων  στα καύσιμα για να γίνονται δημόσια έργα συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης του οδικού δικτύου.

Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τους πραγματικούς  τζαμπατζήδες, τους megaλοεργολάβους, που εισπράττουν διόδια τόσο για δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί, όσο και για εκείνους τους δρόμους που έχουν ήδη εξοφληθεί (Αττική οδός).  Ακόμα και έτσι όμως, οι εν λόγω επενδυτές - νταβατζήδες συνεισφέρουν στην κατασκευή των έργων με ίδια κεφάλαια που κυμαίνονται μεταξύ 5-10% του κόστους. Τα υπόλοιπα είναι ενισχύσεις  από το δημόσιο, την ΕΕ ή δάνεια από τράπεζες.

Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει το όργιο παρανομιών από τους μεγαλοεργολάβους όπως τη μη ύπαρξη ή το κλείσιμο των παραδρόμων, τη μη τήρηση προδιαγραφών αυτοκινητοδρόμου, τις πολεοδομικές παραβάσεις, τη μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων, τις  υποτιμημένες παραδοχές κυκλοφοριακού φόρτου για επιμήκυνση του χρόνου είσπραξης διοδίων κλπ.

Το κίνημά μας παλεύει για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια υπερασπιζόμενο το σύνταγμα και τις διατάξεις περί ελεύθερης μετακίνησης. Παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες ενάντια στην κερδοσκοπία και την ασυδοσία και απευθύνει κάλεσμα σε όλους για την κινητοποίηση της 20 Φλεβάρη και για κοινούς αγώνες για να αποτραπεί το ξεπούλημα και η ισοπέδωση της χώρας.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, τότε η ανυπακοή σε αυτούς τους νόμους είναι όχι απλά δικαιολογημένη αλλά και αποτελεί και υποχρέωση των πολιτών.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (περιλαμβάνεται η Αττική Οδός)
από τις 14.00 ως τις 18.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.