17 Φεβρουαρίου 2011

Ορθή επανάληψη της αιγυπτιακής εξέγερσης και στην Λιβύη !

Το κλίμα του κοινωνικού αναβρασμού και των λαϊκών εξεγέρσεων του αραβικού κόσμου, φαίνεται πως βρίσκει λιμάνι σιγά σιγά και στην Λιβύη, μετά απο τα χθεσινά και τα σημερινά σοβαρά επεισόδια, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές - παρακρατικές δυνάμεις. Τα αιτήματα του κινητοποιημένου λαού της Λιβύης, κυμαίνονται στα αναμενόμενα, μεταξύ μερικών συνταγματικών αλλαγών και τις αυτονόητες αστικές ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα, και κορυφώνονται όπως και στις προηγούμενες Τυνισιακές και Αιγυπτιακές κινητοποιήσεις, στον τερματισμό της μακροχρόνιας καθεστωτικής κυριαρχίας του συνταγματάρχη Καντάφι, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία απο το 1969, όταν με την βοήθεια του στρατού, ανέτρεψε τον βασιλιά Ίντρις !


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές και νοσοκομειακές πηγές, περίπου 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη, στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις πολεις Τρίπολη, Σύρτη, Σέμπχα, και Βεγγάζη, ενώ άλλοι 40 τραυματίστηκαν !

Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες διοργανώθηκαν απο ορισμένες λαϊκές ομάδες μέσω του διαδικτύου, οι οποίες καλούσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στην "Ημέρα Οργής για την Λιβύη". Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών στην Βεγγάζη και σε άλλες πόλεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άτομα ενώ τραυματίστηκαν πάνω απο  35 ... Επεισόδια ξέσπασαν σήμερα και στην πόλη Ζέντεν, 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπου πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν ενώ αστυνομικά τμήματα και ένα γραφείο των επαναστατικών επιτροπών κάηκαν από τους εξεγερμένους πολίτες.



Σε αυτό το κλίμα έντασης ανακοινώθηκε ότι σχεδιάζεται μισθολογική αύξηση 100% για τους δημοσίους υπαλλήλους. Επιπλέον, σε μια παράλληλη, αλλά όχι εντελώς άσχετη εξέλιξη, στο πλαίσιο ενός προγράμματος «επανένταξης στην κοινωνία», του οποίου ηγείται ο αλ Ισλάμ, γνωστοποιήθηκε, χθες, ότι απελευθερώθηκαν 110 μέλη της Λιβυκής Ισλαμιστικής Μαχητικής Οργάνωσης, που σχετίζεται με την «αλ Κάιντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.