11 Μαΐου 2015

Η ντρόγκα νομιμοποιήθηκε de facto υπό την αιγίδα...


Έβλεπα κάποιες φωτογραφίες από το ναρκοφεστιβάλ στο σύνταγμα, και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Αρχικά για το γεγονός πως στο πιό κεντρικό σημείο της χώρας, διακινούνταν απαγορευμένες ουσίες δημόσια, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός
μετά, το γεγονός πως η διαφήμηση ναρκωτικών ουσιών σε ανηλίκους (όπως φαίνονται τετοιοι στην φωτό κάτω) δεν έκανε και πάλι κανένα αυτί να ιδρώσει.
Το γεγονός τέλος, της εκτεταμένης και δημόσιας χρήσης ναρκωτικών (εκτός εάν η κοπέλα της φωτό καπνίζει ασέρτικα με το ποδάρι και είχαμε και ρεκόρ -αναμενόμενο κιόλας!- προσέλευσης ...υπογλυκαιμικών)
Και πως να υπάρχει φυσικά πρόβλημα, όταν βλέπουμε το σήμα της γνωστής και μη-εξαιρεταίας Otpor να περιφέρεται εν είδη σημαίας από τους διοργανωτές,
όταν βλέπουμε σηματάκια της ΕΕ,
...ακόμη και σβάστιχες!
Υ.Γ. Το βασικό ΜΜΕ εξωτερικού που προώθησε το μπαφοφεστιβάλ ήταν...το Ukraine Today!

35 σχόλια:

  1. Check out @OriginalLeft's Tweet: https://twitter.com/OriginalLeft/status/597529652681375745?s=09

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΡΕ "ΕΙΔΙΚΟΙ" ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ?...ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ,ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...ΒΛΑΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Ποιοί άλλοι ρε;
      -Αυτοί που συνδιοργανώνατε το μπαφοφεστιβάλ στο Σύνταγμα;
      Υ.Γ.
      -"ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ"
      Εσύ να μας πεις από πότε ΔΕΝ θεωρείται.

      Το σχόλιο αν και ανώνυμο, υβριστικό, κλπ, δημοσιεύθηκε κατ'εξαίρεαη για να δείξει την πολιτική (και δοιανοητική) γύμνια κάποιων.

      Έτσουξαν πολύ αυτές οι αναρτήσεις τελικά...

      Διαγραφή
    2. Οταν καπνίσεις μαριχουάνα, το πρωτο πράγμα που αισθάνεσαι ειναι ενα μούδιασμα... μια αφασία. Αυτη ειναι η 1η ενδειξη του ναρκωτικού.

      Στη συνέχεια ειναι πιο εντονη η δράση του

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    3. θεωρειται ναρκωτικο απο παντα, οσο και αν σας αρεσει να βαφτιζετε το κρεας ψαρι, καποια πραγματα δεν αλλαζουν, οπως και οτι και αν κανετε στης 9 του μαη γιορταζεται η επετειος που ο κομμουνιστικος κοκκινος στρατος καρφωσε το σφυροδρεπανο στην καρδια του φασισμου.
      σημερα εκαναν πορεια οι ιδιοι που εκαναν και πριν κανα μηνα για να υποστηριξουν την κυβερνηση που υπογραφε το μνημονιο.
      με αυτους τραβα κανε εσυ πορεια, πρεζακια

      Διαγραφή
    4. Ρε πρεζάκια, πόσο μαστούρης είσαι για να λες ότι η μαριχουάνα δεν είναι ναρκωτικό; Μιλάς εσύ ρε καρικατούρα Bob Marley για πορείες; RED

      Διαγραφή
    5. ΠΡΟΣ 2:46
      ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΠΩΣ Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΕΙΝΑΙ....ΜΟΝΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ....ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΑΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΟΥΣΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ "ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ....
      ΣΟΥ ΒΑΖΩ ΔΥΣΚΟΛΑ;
      ΚΑΤΣΕ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.....

      Διαγραφή
    6. @ΕΡΝΕΣΤΟ:
      Οι "άλλοι" που υπογράφουν το μνημόνιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που όλως τυχαίως είναι και εν των διοργανωτών του μαστουροφεστιβάλ.
      Οι "αυτοί" τώρα, που τους πήρε ο πόνος για τα μνημόνια, είναι οι ίδιοι που καλούσαν τον κόσμο σε συγκεντρώσεις στήριξης της συγκυβέρνησης και που είχαν ανέβει στα κεραμύδια επειδή επέμενα να λέω τον "VarouFUCKER"- Mπαρουφάκη.

      Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα βλέπεις και πλέον ποντάρουν μόνο στην κοντή μνήμη του Ελληνικού λαού και στο θράσος τους.

      Διαγραφή
  3. "Ο Βάρναλης μας το ’χε πει / χωρίς καμιά περιστροφή /στης Χούντας το αλισβερίσι / λεύτερο ήταν το χασίσι / ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TRASH. Σκουζουνε γιατι Τσουζει και ποναει πολυ το ξεβρακωμα που εχουνε παθει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α.Η μαριχουανα ειναι ναρκωτικο.
    Β.Η μαριχουανα εχει θεραπευτικες ιδιοτητες σε πολυ σκληρες και "δυσκολες" ασθενειες.
    Γ.Κατανοω εναν ασθενη που εχει ογκο στον εγκεφαλο να κανει θεραπευτικη χρηση.
    Δ.Φιλε Συριζαιε εσυ δεν εχεις ογκο στον εγκεφαλο γιαυτο μετα ψαχνεις σερμπετια κάλο στον εγκεφαλο εχεις κατι που ειναι εντελως διαφορετικο.
    Ε.Διαλεχτε σοσιαλφασιστες ποια ειναι τελικα η δραστικη ουσια THC ή SANTA BARBARA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο, μάλλον κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Όπως έχει αποδειχθεί για να έχει κάποιος όγκο στον εγκέφαλο πρέπει κατ' αρχήν να έχει ...εγκέφαλο!!! Κάτι που ο συγκεκριμένος σίγουρα δεν έχει. Άρα δεν είναι εύστοχο το σχόλιό σου.

      Διαγραφή
  6. Η πρώτη γιορτή της... κάνναβης στο Σύνταγμα- Αντιδράσεις από το ΚΕΘΕΑ-"18 άνω":

    Αντίδραση υπήρξε από το ΚΕΘΕΑ, το «18 Άνω» αλλά και εργαζόμενους στους φορείς πρόληψης των ουσιών και εξαρτήσεων.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι: «Ως εργαζόμενοι/ες στην πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη εξαρτημένων ανθρώπων αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όχι την απελευθέρωση κάποιας ψυχοδραστικής ουσίας αλλά την απελευθέρωση της ανθρώπινης ουσίας, της δημιουργικότητας, της αυτοεκτίμησης, της διάθεσης για ζωή, των δυνατοτήτων αναζήτησης νέων οριζόντων χειραφέτησης. Αυτή την ουσία, που δικαιούται να έχει ή να ξαναανακαλύψει κάθε μέλος της κοινωνίας μας, κάθε εξαρτημένος άνθρωπος, σε πείσμα των ανελεύθερων, ατομικιστικών καιρών. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση του εξαρτημένου, αντιπαλεύοντας στην πράξη την επιδερμική και ισοπεδωτική λογική: όποιος δεν είναι με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι με την καταστολή του χρήστη».

    «Καθώς ο διάλογος για την εξάρτηση και την απεξάρτηση δεν προάγεται με τη δημόσια χρήση ουσιών, δεν σκοπεύουμε να συμβάλουμε περαιτέρω στον θόρυβο, που οι διοργανωτές της "γιορτής της κάνναβης" επιχειρούν να δημιουργήσουν», σημειώνουν.

    http://newpost.gr/post/461424/h-prwth-giorth-ths-kannabhs-sto-syntagma-fwto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το ΚΚΕ ειναι υπερ της απελευθερωσης της μαριχουανας για ιατρικους κα μονο σκοπους μετα απο συνταγη γιατρου?

    ΤΡΙΣΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΤΡΙΣΑΛΗ:
      Το ποιά ουσία είναι ή όχι χρήσιμη και δραστική για ιατρικούς σκοπούς το αποφασίζει η ιατρική επιστήμη. Άπαξ και κάποια θεωρηθεί τέτοια, συνταγογραφείται κανονικά.

      Με δεδομένο πως δεν υπάρχει κάποια ουσία που να μην είναι "ελεύθερη η χρήση της για ιατρικούς σκοπούς κατόπιν συνταγογράφησης" (αναφέρω ενδεικτικά την μορφίνη που χρησιμοποιείται ως "παρηγορητικό" σε βαρειές περιπτώσεις καρκίνου), το σχόλιο σου περί "απελευθέρωσης" σε τέτοιες περιπτώσεις στερείται κάθε νοήματος.

      Δεν γνωρίζω πάντως να υπάρχουν φάρμακα που χρησιμοποιούν την τετραϋδοκανναβινόλη ως δραστική ουσία, και όχι φυσικά επειδή είναι περισσότερο "απαγορευμένη" από την μορφίνη π.χ.

      Διαγραφή
    2. @ΤΡΙΣΑΛΗ:
      Εννοείται πως σχεδόν καμμία ουσία δεν χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς στην φυσική της μορφή αλλά κατόπιν τυποποίησης (π.χ. σε χάπι) ώστε να είναι πλήρως ελεγχόμενες οι ποσότητες από τις δραστικές ουσίες που λαμβάνει ο ασθενής.

      Διαγραφή
    3. TRASH Tο οπορτουνιστικο κουτοχορτο ειναι ελευθερο η το γραφει Γιατρος ξερεις κατι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @ΤΡΙΣΑΛΗ
      εγω δεν καταλαβα απο το συνοθυλευμα των μαστουρωμενων του συνταγματος, να εχει κανεις καμια καιλα για την ιατρικη χρηση της καναβεως, αλλωστε οπως ειπε και ο τρας, για ιατρικους λογους ΟΛΕΣ οι ουσιες "επιτρεπονται".
      αυτο που καιει ειναι να ειναι ευκολο να προμηθευτουν τα ναρκωτικα ολοι.
      για να ερθουμε και στα "πρακτικα" τωρα. το οτι η οργανωση που εκανε την εκδηλωση σχετιζεται με ιδρυματα του σορος και με τις περιβοητες χρωματιστες επαναστασεις και τις φεμεν σας λεει τπτ;;;;;

      Διαγραφή
    5. @modesto:
      Για τα περί "ΟΤΠΟΡ" που ανάφερα στο άρθρο,
      άκρα του τάφου σιωπή/
      στον κάμπο βασιλεύει...

      Διαγραφή
    6. ε καλα τωρα!!!
      περιμενες τιποτα διαφορετικο;

      Διαγραφή
  8. φυσικα συμφωνω!αλλα εχω μια ακομα ερωτηση!
    "Οταν καπνίσεις μαριχουάνα, το πρωτο πράγμα που αισθάνεσαι ειναι ενα μούδιασμα... μια αφασία. Αυτη ειναι η 1η ενδειξη του ναρκωτικού.
    Στη συνέχεια ειναι πιο εντονη η δράση του
    ΑΛΗΣ"
    Τα ιδια συμπτωματα ακριβως εχει και το αλκοολ!
    Επιπλεον απο το αλκοολ και το τσιγαρο οφειλονται πεθαινουν μονο στην Ελλαδα 20000 ατομα τον χρονο. οι 15000 απο το καπνισμα.Δε συζηταμε για τα προβληματα υγειας που δημιουργουν ειδικα το τσιγαρο και ποσο επιβαρυνουν το συστημα υγειας παγκοσμιος!Οι συνεπειες του ειναι 1000 φορες μεγαλυτερες ιατρικα απο χασις.
    Δεν θα επρεπε να υπαρχει απαγορευση τσιγαρου και αλκοολ ?
    ΤΡΙΣΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι ΤΡΙΣΑΛΗ, δεν εχει την ιδια επιδραση το αλκοολ,
      επισης συγκρινεις την καταναλωση ενος τσιγαρου μπαφου την ημερα ή στις 2, με την καταναλωση 2-3 πακετων απο τα αλλα και καταναλωσεις 1 μπουκαλιου ουισκι την ημερα.
      οταν συγκρινεις να συγκρινεις ομοια πραγματα και οχι με κουτοπονηριες και επιχειρηματα του $#$#@

      Διαγραφή
    2. @ΤΡΙΣΑΛΗ:
      Το "Οι συνεπειες του ειναι 1000 φορες μεγαλυτερες ιατρικα απο χασις" δεν ξέρω που ακριβώς το βρήκες, αλλά καλό είναι να μην λέμε ό,τι νά'ναι.

      Οι βλάβες που προκαλεί το τσιγάρο ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ και οι διαταραχές στην συμπεριφορά είναι αμεληταίες, ενώ το αλκοόλ (κρασί, μπύρα, τσιπουράκι, κλπ) είναι μέρος των διατροφικών μας συνηθειών (έχει θερμιδική αξία) εδώ και αιώνες.
      Και με δύο ποτηράκια την ημέρα δεν είσαι αλκοολικός. Με δύο μπάφους την ημέρα, όχι απλά είσαι χασικλής, αλλά το μυαλό σου θα τηγανιστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
      Δεν υπάρχει λοιπόν καμμία σύγκριση.
      Υ.Γ.
      και δεν θέλω κουτοπονηριές:
      Οι περί περί θανάτων από το αλκοόλ ή το τσιγάρο που δίνεις βγαίνουν με την εξής αλχημεία:
      Όλοι οι θάνατο καπνιστών από καρδιά ή καρκίνο αποδίδονται στο κάπνισμα, λες και δεν υπάρχουν και άλλες αιτίες για την πρόκληση τους. Εάν επιπλέον υπολογίσουμε πως σε όσα τροχαία έχει ανιχνευτεί αλκοόλ στο αίμα κάποιου από τους συμμετέχοντες καταλογίζονται στο αλκοόλ (φταίει δεν φταίει αυτό) φτάνουμε σε τέτοια εξωφρενικά συμπεράσματα. Κάτσε να καθιερώσει και χασισοτεστ η τροχαία και θα σου πω εγώ πόσους θανάτους "από χασίς" θα καταγράφαμε ετησίως.
      Άσε που στερείται κάθε λογικής η αντιπαραβολή του χασίς με τον καπνό, ακόμη και από άποψη υγείας, αφού το χασίς μόνο μαζί με καπνό καταναλώνεται κατά βάση. Οπότε ο χρήστης καταναλώνει και τις δύο ουσίες σε αυτή την περίπτωση.
      Για να μην αναφέρω τις βλάβες από την κατανάλωση γλυκών κλπ που οφείλονται στις παρενέργειες της φούντας...
      Γενικά δεν είναι σοβαρή συζήτηση αυτή που πας να ανοίξεις.

      Διαγραφή
    3. @ΤΡΙΣΑΛΗ:

      Δηλ. αν καπνίσεις 1=2 τσιγάρα χασίς, οι παραισθήσεις που θα εχεις θα ειναι το ιδιο με τη ζαλάδα και τη θολούρα που έχεις αν πιεις μισο μπουκάλι ουίσκι;

      Το πιστεύεις αυτο;
      ΑΛΗΣ

      ΥΓ Και δεν μπορώ να καταλάβω γτ θελέτε να νομιμοποιηθεί! Θέλετε να το βρίσκεται στα περίπτερα; Θελετε να εχει και στάμπα επάνω;

      Διαγραφή
    4. Μια προέκταση της σκέψεις , και παιδικά ερωτήματα ως απάντηση σε άλλους παιδικούς «προβληματισμούς» όταν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα
      Στην Ελλάδα σκοτώνετε κάθε χρόνο μια κωμόπολη από τροχαία ατυχήματα.
      Να απαγορέψουμε και τα αυτοκίνητα; Η τα ποδήλατα και μηχανάκια γιατί είναι ποιο θανατηφόρα σε σχέση με τα αυτοκίνητα;
      Όλα είναι θέμα κρίσης-και πως το χρησιμοποιώ .
      Για να στο κάνω ποιο λιανά , Είσαι στο τραπέζι με την οικογένεια σου και λέει το παιδί σου (ενήλικο για την κουβέντα) ,α) άντε ρε πατέρα να ποιούμε ένα κράσακι , β) άντε ρε πατέρα να στρίψουμε ένα μπάφο για χαλάρωμα .
      Ποιο από τα δύο δεν θα κάνεις;;;;
      Παιδικό ερώτημα δεύτερο
      Βγαίνεις έξω με την Οικογένεια , και ένας έχει καταναλώσει ένα ποτήρι Κρασί (άντε και δυο) και ένας άλλος έκανε ένα μπάφο, σε ποιο από τα δύο αυτοκίνητα δεν θα έβαζες το παιδί σου;;;
      Και σε τελική ανάλυση,
      Άντε το ΚΚΕ είναι αποστεωμένο, συντηρητικό, ζει στο παρελθόν ,δεν εκσυγχρονίζετε, και βάλε ότι άλλο θέλεις.
      Γιατί δεν κάνετε τις ίδιες «παιδικές» ερωτήσεις στα διάφορα ΚΕΘΕΑ , στο 18και Ανω, που είναι αντίθετοι ;; Είναι και αυτοί όλοι Σταλινικοί, αποστεωμένοι και μακριά από το θέμα;;;
      Epikouros1917

      Διαγραφή
  9. TRASH
    @ΤΡΙΣΑΛΗ:
    Το "Οι συνεπειες του ειναι 1000 φορες μεγαλυτερες ιατρικα απο χασις" δεν ξέρω που ακριβώς το βρήκες, αλλά καλό είναι να μην λέμε ό,τι νά'ναι.
    Και με δύο ποτηράκια την ημέρα δεν είσαι αλκοολικός. Με δύο μπάφους την ημέρα, όχι απλά είσαι χασικλής, αλλά το μυαλό σου θα τηγανιστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
    Μπορεις να μου πεις που το βρηκες για να μη λεμε οτι ναναι?
    ΜΟDΕSΤΟ
    Δε ξερω αν ειναι ανομοια πραγματα αλλα τους θανατους τους προκαλουν!
    ΤΡΑSH
    Δηλαδη λες μας δινουν ψευτικα στοιχεια ποιοι?οι ανταγωνιστες του ποτου και του τσιγαρου?
    αυθαιρετες λογικες του το τσιγαρο δε κανει τοσο κακο οσο μας λενε μονο απο καπνοβιομηχανιες περιμενα να τις ακουσω!
    ΤΡΙΣΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΤΡΙΣΑΛΗ:
      Νομίζω πως το έχασες το παιχνίδι.
      Το "με δύο ποτηράκια την ημέρα δεν είσαι αλκοολικός αλλά με δύο μπάφους την ημέρα είσαι χασικλή"ς, δεν χρειάζεται να "το βρω" κάπου. Γνωρίζω αρκετούς από τους ανθρώπους και των δύο κατηγοριών (γύρω μας είναι εξάλλου, δεν μένουν κάπου στο φεγγάρι) ώστε να διακρίνω το οφθαλμοφανές.

      Από εκεί και πέρα καταλαβαίνεις πως τόσο αυτό που λες στον modesto "Δε ξερω αν ειναι ανομοια πραγματα αλλα τους θανατους τους προκαλουν!" στερείται κάθε λογικού ειρμού, αφού σε μια τέτοια λογική του παραλόγου θα μπορούσαν να συγκριθούν μέχρι και η χολιστερίνη με την ραδιενεργή ακτινοβολία (και οι δύο θανάτους προκαλούν -και η πρώτη θα έχει προκαλέσει μάλλον περισσότερους στατιστικά).

      Η τελική σου απάντηση κάνει την επιχειρηματολογία σου ακόμη πιο φαιδρή. Κοίτα ρε κάψα για τις βλαβερές παρενέργειες του καπνού από άνθρωπο που θέλει να νομιμοποιήσει και τον μπάφο...

      Και φυσικά και υπάρχει και ένα ζήτημα εδώ, του πως τα ίδια ακριβώς κέντρα που κόπτονται για την απαγόρευση του καπνού είναι υπέρ της νομιμοποίησης της φούντας.
      Εγώ δεν τον ξεχνάω ούτε τον ΓΑΠ, ούτε τις αμερικανιές του...

      Διαγραφή
    2. εγω δεν καπνιζω, με το φαγητο το βραδυ μπορει να πιω κανα ποτηρι κρασι ή καμια μπυρα, οχι παντα και δεν μου προκαλει εξαρτηση και δεν θελω να πιω παντα, οπως μπορει και να βγω το βραδυ και να πιω 4 ή και καθολου, σε καμια περιπτωση δεν μου εχει δημιουργησει σχεση εξαρτησης, οπως και το 99% και βαλε του πληθυσμου. υπαρχουν αλκοολικοι που ομως η εξαρτηση τους ηρθε απο μακροχρονια και υπερβολικη καταναλωση καθημερινα και ναι ειδικα αλκοολουχα τυπου ουισκι κτλ κανουν πολυ περισσοτερη ζημια απο κρασι/τσιπουρο κτλ, αλλα τα ομαδοποιουμε για την κουβεντα.
      αντιθετα λοιπον, η καθημερινη χρηση μπαφου (εστω και ενος) δημιουργει εξαρτησεις κατα κυριο λογο ψυχολογικες, καθως απο ενα σημειο και μετα (που ερχετε πολυ γρηγορα) δεν μπορουν να λειτουργησουν στην μερα χωρις την χρηση του.
      λειτουργει κανονικα ως εξαρτησιογονο οπως και ολα τα υπολοιπα ναρκωτικα. δεν εχει τις αμεσες συνεπειες θανατου οπως η ηρωινη, αλλα μπορει να προκαλεσει και αυτη θανατο σε πολλες περιπτωσεις (οπως εχω ζησει μπροστα στα ματια μου και οχι μονο μια φορα).
      για την ζημια που προκαλει στο διανοητικο επιπεδο του χρηστη ας μην το συνεχισουμε καλυτερα.
      απο προσωπικη εμπειρια λοιπον μπορω να σου πω για 5 τουλαχιστον συμμαθητες μου απο το σχολειο που σκοτωθηκαν γιατι μετα τον μπαφο πηραν το μηχανακι να φυγουν, μπορω να σου πω για κακοποιημενες κοπελες απο γκομενους μαστουρωμενους (ναι το κανει και το αλκοολ αυτο, αλλα στις καμενες περιπτωσεις).

      για να το μαζεψω λοιπον. ως κομμουνιστης δεν εχω αναγκη καμια ουσια για να περασω καλα και να διασκεδασω, δεν εχω καμια αναγκη απο ουσιες για να λειτουργησω καλλιτεχνικα, δεν εχω αναγκη καμια ουσια για να παλεψω, δεν εχω καμια αναγκη απο ουσιες για να κοινωνικοποιηθω.
      φυσικα και δεν θελω να εχω σχεσεις με ανθρωπους που για να κανουν οτιδηποτε πρεπει να διεγερθουν και φυσικα δεν θελω να εχω διπλα μου στο κινημα ενα μπαφακια που αν καπνισει καμια ποικιλια που δεν του αρεσει μπορει να μην βγει στον δρομο ή να βγει στο δρομο και να μην καταλαβαινει τι του γινεται

      Διαγραφή
  10. Οι παρενέργειες της περιστασιακής χρήσης μαριχουάνας
    http://redwildwind.blogspot.gr/2015/05/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. trash δε ξερω ποιο παιχνιδι εχασα η νομιζεις οτι εχασα!αν κανεις διαλογο αν το βλεπεις κερδιζω χανω μαλλον αυτο δε σε βοηθαει να ΚΑΝΕΙΣ διαλογο αλλα μονολογο και να βγαλεις νικητη.
    Αφου το θεωρεις ομως παιχνιδι απο οτι βλεπω και συ και ο modesto μιλατε για προσωπικες μαρτυριες για σας και τους φιλους σας ενω εγω για επισημα στοιχεια!Μαλλον εδω εχετε φαουλ.
    Δευτερον μου ειπες:"Κοίτα ρε κάψα για τις βλαβερές παρενέργειες του καπνού από άνθρωπο που θέλει να νομιμοποιήσει και τον μπάφο..." κατι που δεν αναφερω πουθενα το μονο που ειπα ειναι οτι πρεπει να απαγορευτει και το τσιγαρο που κανει χειροτερο κακο!!!!Αλλα πονηρα για να'κερδισεις" τη συζητηση βαζεις λογια που δεν ειπα!!!!!
    Τριτον στο αρθρο που εβαλες διχνει οτι μια ερυνα απο τις πολες εχει αυτα τα αποτελεσματα
    "Είναι η πρώτη μελέτη όμως που δείχνει ότι είναι δυνατό να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις ακόμη και από την περιστασιακή χρήση μαριχουάνας και μάλιστα όσο αυξάνεται η χρήση μέσα στην εβδομάδα, τόσο αυξάνονται και οι εγκεφαλικές βλάβες. Προηγούμενες έρευνες είχαν βρει εγκεφαλικές αλλοιώσεις σε χρόνιους και εντατικούς χρήστες μαριχουάνας (πάνω από 20 τσιγάρα την εβδομάδα επί πολλά συνεχόμενα χρόνια). " Για σενα και μονο για να κερδιζεις τις συζητησεις καλο ειναι να διαβαζεις λιγο παραπανω πριν απαντησεις αλλιως φαινεσαι σαν να εκπροσωπεις τις εταιριες ποτου και τις καπνοβιομηχανιες(δεν ισχυει φυσικα).
    ΤΡΙΣΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΤΡΙΣΑΛΗ:
      Το παιχνίδι που έχασες είναι αυτό του τρολαρίσματος της ανάρτησης και της χειραγώγησης της συζήτησης αλλού.
      Δεν σου έβαλα στο στόμα τίποτε που δεν είπες. Πολύ φτηνό εκ μέρους σου να μας λες πως δεν είπες πουθενά πως είσαι υπέρ της νομιμοποίησης του μπάφου όταν γράφεις πως είναι 1000 φορές (κιόλας!) πιο ακίνδυνος από τον καπνό. Αυτά αλλού.
      Προφανώς είναι φάουλ όχι αυτό που λέω εγώ και ο modesto και που γνωρίζει ο κάθε ένας, αλλά η δημιουργική λογιστική των χασισέμπορων που πάνε να μας το πασάρουνε για σπανάκι.
      Συνοψίζοντας:
      1)Το χασίσι είναι ναρκωτικό, προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες και διαταραχές στην συμπεριφορά, αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που καταναλώνεται. Δεν υπάρχει κανένας που να έχει τολμήσει να ισχυριστεί το αντίθετο.
      2)Το τρολάρισμα προϋποθέτει ευφυΐα και να ξέρεις πότε έχασες το παιχνίδι.
      Δεν συζητάμε για την απαγόρευση ουσιών "που κάνουν κακκό στην υγεία" γενικά και αόριστα, γιατί θα ζητάγαμε και την απαγόρευση του πιττόγυρου που όλο και κάποια έρευνα για τους "θάνατους" που έχει προκαλέσει θα βρίσκαμε. Συζητάμε για το ελεύθερο ή μη, της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
      3)Σε ρώτησα ποιά είναι "τα επίσημα στοιχεία" για τα οποία μιλάς και πως προκύπτουν αυτά και απάντηση δεν πήρα.
      Και το ζήτημα φυσικά δεν είναι να αποδείξω το "υγειινό" της συνήθειας του καπνίσματος (τώρα ποιός βάζει λόγια στο στόμα ποιού άραγε;) αλλά να καταδείξω πως χρησιμοποιώντας τα ίδια κριτήρια, τότε και η θνησιμότητα από το χασίσι μόνο μικρή δεν είναι και πολύ περισσότερο "1000 φορές μικρότερη" όπως μας τσαμπούνισες.
      4)Ο πρώτος έλληνας πρωθυπουργός που τάχθηκε υπέρ της απάγορευσης του καπνού και της νομιμοποίησης της φούντας, ήταν ο ίδιος που μας έβαλε και στο μνημόνιο.
      Απέφυγες να σχολιάσεις τον σκόπελο ή μου φαίνεται;

      Διαγραφή
    2. ρε μεγαλε(η) πας καλα;;;;;
      χρειαζεται επιστημονικη μελετη για να καταλαβει κανεις οτι ο χρηστης μπαφου ειναι καμενος;;;; οτι καιγεται καθημερινα; οτι η χρηση μπαφου καταληγει 99% και στα "σκληρα";
      οτι δημιουργει εξαρτηση σωματικη και ψυχολογικη;
      οτι αλλειωνει τον χαρακτηρα του χρηστη;
      για το παραμυθι περι φυσης. και το κωνειο φυσικο ειναι και πολλα μανιταρια φυσικα ειναι αλλα βλεπεις τα ραδικια αναποδα αν τα φας, να συνεχισω;;;;;
      θα απαντησεις για τους διοργανωτες και την σχεση τους με τον σορος και την οτπορ;
      θα μας πεις τι στο διαολο θα κανει ενας μαστουρομενος επαναστατης;;;
      και για να σου λυσω την αποροια ναι εκπροσωπω την καβα μπουτα
      αιντε καμενε

      Διαγραφή
  12. Η ίδια επιχειρηματολογία εδώ και δεκαετίες.

    Απελευθέρωση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς (απαντήθηκε πιο πάνω).

    Τα τσιγαρλίκια κάνουν λιγότερο κακό από το κάπνισμα. Σε τί; το επιχείρημά μου είναι οτι η μαριχουάνα είναι ψυχοτρόπος ουσία πουδημιουργεί εξάρτηση και πολύ ισχυρή μάλιστα, οι περισσότεροι που εισάγονται στα προγράμματα απεξάρτησης είναι λόγω αυτής. Με ποιο τρόπο συγκρίνουν τον εθισμό στο τσιγάρο με τον έλεγχο της συνείδησης που προκαλούν τα ναρκωτικά; Αλχημείες πολύ απλά, όποιος πραγματικά ενδιαφέρετε ας προσεγγίσει έναν υπεύθυνο θεραπευτικής κοινότητας να του απαντήσει πιο επιστημονικά και πιο τεκμηριωμένα.

    Καλύτερα χασίς παρά αλκοόλ... Στο αλκοόλ υπάρχει χρήση και κατάχρηση ενώ στο χασίς μόνο το δεύτερο. Δεν το λέω εγώ ή το ΚΚΕ, το λένε όσοι ασχολούνται επιστημονικά με την απεξάρτηση. Εξάλλου το ΚΚΕ μιλάει για ζωή χωρίς εξαρτήσεις, και ο αλκοολισμός είναι μια ακόμη τέτοια, οπότε και δε μπαίνει στη λογική να επιλέξει ανάμεσά τους.

    Αυτά τελείως επιγραμματικά και με βάση τα όσα θυμάμαι αυτή τη στιγμή ως επιχειρήματα για την απελευθέρωση της χρήσης.

    ΑΒ

    Το χασίς είναι φυσικό προϊόν, δε βλάπτει την υγεία. Λάθος, όλα τα φυσικά προϊόντα δεν είναι απαραίτητα κατάλληλα για κατανάλωση. Πολύ περισσότερο που το χασίς αποδεδειγμένα εκτός όσων αναφέρθηκαν συμβάλει στην πρόωρη γήρανση, χάσιμο δοντιών κλπ. Δευτερεύουσες παρενέργειες βέβαια αλλά τα αναφέρω απάντηση για τις μπούρδες που ακούγονται προκειμένου να κάνουν αποδεκτή τη χρήση και το διαχωρισμό σε μαλακά και σκληρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί να μας φαίνονται παράξενα αυτά που αναπαράγει ο ΤΡΙΣΑΛΗΣ; Η συλλογιστική όλου αυτού του συφερτού καταλήγει τελικά στην αντίληψη ότι ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ζώο,όπως όλα τα άλλα, με φυσικά ένστικτα,που δεν του χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το να του δίνουν λίγο τροφή, σεξ και"φύση"! Ούτε κοινωνικό ον, ούτε σκέψη, ούτε συνείδηση, ούτε κοινωνική δράση,ούτε κοινωνικές ανάγκες,ουτε εργασία, ούτε πολιτισμός,ούτε μόρφωση και επιστήμη! Εκτός αν "πολιτισμό" θεωρούμε τους "ράστα" και τους ινδουιστές μοναχούς-απατεωνες ή τους φακιρηδες. Τότε να ξαναγυρίσουμε και στην πρωτόγονη κατάσταση για να νειώθουν κάποιοι"ελεύθεροι"!
    Τελικά το πρότυπο του "ελεύθερου" ανθρώπου για αυτούς είναι ο αποβλακωμένος μικροαστούλης που δουλεύει όλη μέρα, γυρίζει σπίτι του και αποξενωμένος κοιτάει λιγο να την "βρεί"...Οι αμερκάνικες ταινιες είναι γεμάτες από τέτοιους χαζοχαρουμενους μα πάντα καμένους τύπους!
    Και για την ιστορία, την υπόθεση "αποποινικοποίηση χασίς" την είχε κάνει σημαία τους η ΟΝΝΕΔ και η Ν. ΠΑΣΟΚ πολλά χρόνια πριν τον ΓΑΠ. Ήταν πάντα η σημαία των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και για να δέσει το γλυκό (που τραβιέται κιόλας μετά τον μπάφο):

    Light 'em up George!

    “Through a network of nonprofit groups, Mr. Soros has spent at least $80 million on the legalization effort since 1994, when he diverted a portion of his foundation’s funds to organizations exploring alternative drug policies, according to tax filings”.
    http://www.washingtontimes.com/news/2014/apr/2/billionaire-george-soros-turns-cash-into-legalized/

    Soros :Why I Support Legal Marijuana
    http://www.wsj.com/articles/SB10001424052702303467004575574450703567656

    Monsanto May Turn Sights to Cannabis
    https://cannabisnowmagazine.com/current-events/joint-opinions/monsanto-may-turn-sights-to-cannabis

    George Soros backs the legalisation of cannabis
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/8088290/George-Soros-backs-the-legalisation-of-cannabis.html

    Decadent

    Ακόμη:
    http://leninreloaded.blogspot.com/2015/05/blog-post_11.html?showComment=1431377108274#c5041749719040662517

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.