21 Μαΐου 2015

ΕΔΥΕΘ: Δελτίο Τύπου για Λαϊκό Δρόμο και κατάθεση στεφάνων

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ζωής και δράσης. 60 χρόνια αντιιμπεριαλιστικών αγώνων στη χώρα μας και διεθνώς, μέσα από τις γραμμές του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης. Αγώνες για ένα ειρηνικό μέλλον, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια κι εκμετάλλευση. Η ΕΕΔΥΕ συνεχίζει κι εντείνει την αντιιμπεριαλιστική - φιλειρηνική πάλη.

Μετά από κάλεσμά της πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες δεκάδες Πορείες Ειρήνης σ’ όλη τη χώρα με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Κορύφωση αποτέλεσε η Μαραθώνια Πορεία από το Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα, στις 17 Μάη 2015. Στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) πραγματοποίησε στις 17 Μάη 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και μετά ΠΟΡΕΙΑ από το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού.

Όπως κάθε χρόνο, ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στο Γρηγόρη Λαμπράκη, η ΕΔΥΕΘ καλεί στις 22 Μάη 2015, ώρα 12:00 στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων. Νωρίτερα στις 11:00 από το ΑΧΕΠΑ (όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο αγωνιστής της ειρήνης) θα ξεκινήσει Λαϊκός Δρόμος, που θα τερματίσει πριν την κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο Λαϊκός Δρόμος θα γίνει με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, νεολαίων από τα προγράμματα απεξάρτησης των θεραπευτικών κοινοτήτων της Θεσσαλονίκης – «ΑΡΓΟ» του ΨΝΘ και «ΙΘΑΚΗ» του ΚΕΘΕΑ. Η συμμετοχή στο Λαϊκό Δρόμο είναι ανοικτή και για όποιον άλλο φίλο της ειρήνης θέλει να πάρει μέρος.

Θεσσαλονίκη
20/05/2015

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.