20 Μαΐου 2015

ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Δυναμώνουμε , μαζικοποιούμε , ενισχύουμε το κλαδικό μας Σωματείο απέναντι στην επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας και τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό.
 
Οι μεγαλέμποροι και στα πολυκαταστήματα και στα σουπερ μάρκετ είναι καλά οργανωμένοι, έχουν τις εργοδοτικές τους ενώσεις , τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους . Έχουν στα χέρια τους επιχειρησιακά σωματεία που είναι εργοδοτικά, που συμφωνούν και συνυπογράφουν τις μειώσεις στους μισθούς μας, που συμφωνούν με τις ευέλικτες μορφές εργασίας των 200-300 ευρώ , που ενισχύουν τη λογική της αναμονής και του συμβιβασμού και την αυταπάτη της λύσης από τα πάνω.
 
Η μεγαλοεργοδοσία έχει στηρίγματα ακόμα και μέσα στο εργατικό κίνημα . Είναι η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που λειτουργεί για λογαριασμό των εργοδοτών, υπονομεύει τους αγώνες και την οργάνωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση.
 
     Την Κυριακή 24 Μάη σπάμε το κλίμα αναμονής, ψηφίζουμε για μαζικό, δυνατό σωματείο. Σωματείο που δεν μπορεί να βάλει η εργοδοσία στο χέρι. Σωματείο που είναι οργανωτής της πάλης για τα εργατικά δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αγωνιζόμαστε  όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις σήμερα  για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας , σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο , υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ , άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και προστασία των εργαζόμενων γυναικών που είναι μητέρες , μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 
Ψηφίζουμε από όλους τους τόπους δουλειάς για να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να αναμετρηθούμε με την εργοδοσία, να βάλουμε εμπόδια σε όλα αυτά που σχεδιάζουν κυβέρνηση, εργοδοσία, παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, για να μη γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας δούλοι των 21ο αιώνα.
Μέσα από την συμμετοχή μας και την δράση μας ενισχύουμε την οργάνωση μας,  δυναμώνουμε τους αγώνες και την φωνή μας κόντρα στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου στον κλάδο του εμπορίου , των μονοπωλιακών ομίλων για τσάκισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος , για δουλειά ήλιο με ήλιο με μισθούς πεινάς .
 
Δυνατό κλαδικό σωματείο σημαίνει ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος για αγώνες και διεκδικήσεις με βάση τα δικά μας συμφέροντα κόντρα στην εργοδοσία και την εκάστοτε κυβέρνηση που την υπηρετεί.

Συνάδελφοι , εργαζόμενοι στα πολυκαταστήματα και τα σουπερ μάρκετ  πάρε μέρος στις εκλογές του δικού σου κλαδικού σωματείου του  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ.

Πάρε θέση αγωνιστική μαχητική στις εκλογές, ισχυροποίησε ακόμα περισσότερο το σωματείο που αταλάντευτα πάλεψε και παλεύει στο πλευρό σου.

Ψήφισε στις εκλογές  την Κυριακή 24 Μάη στα γραφεία του συλλόγου  από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Πηγή: ΣΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.