14 Μαΐου 2015

Δήλωση του Θοδωρή Χιώνη Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

Σε δήλωση του για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές του 2015 ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης τόνισε:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ συγκρότησαν και ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που αναδεικνύεται πανελλαδικά με άνοδο, δεύτερη δύναμη στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ταυτόχρονα σε δεκάδες συλλόγους είναι πρώτη δύναμη. Γεγονός θετικό και ελπιδοφόρο.

Το συνολικό αποτέλεσμα δείχνει ότι η αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος είναι μια πορεία απαιτητική, σύνθετη. Ιδιαίτερα σήμερα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέλει το λαό και τη νεολαία συνένοχο στις αντιλαϊκές συμφωνίες της με τους "τροικανούς" θεσμούς. Αν και η παράταξη τους στα πανεπιστήμια έχει μονοψήφιο μικρό ποσοστό, υπάρχουν κι άλλοι πρόθυμοι.

Απαιτείται ένταση της διαπάλης και της δράσης απέναντι στις προσπάθειες το φοιτητικό κίνημα να υπερασπίζεται αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, κατευθύνσεις της ΕΕ, κυβερνήσεις και δυνάμεις που τα στηρίζουν. Ακόμα με τις λογικές που στο όνομα ενός "ακηδεμόνευτου", "ανεξάρτητου" κινήματος οδηγούν τελικά να είναι ελεγχόμενο από επιχειρηματικά συμφέροντα και το αστικό κράτος.

Το ίδιο απαιτείται κι απέναντι στις ενέργειες και σε ομάδες που αξιοποιούνται για τη συκοφάντηση των αγώνων και για σχεδιασμούς καταστολής τους.

Η μάχη θα είναι διαρκής. Η ΚΝΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες και την ολόπλευρη παρέμβασή της με επίκεντρο το τι διδάσκεται και για ποιο σκοπό στο έδαφος των οξυμμένων προβλημάτων, ενιαία και συνδυασμένα με τους όρους σπουδών και την προοπτική των φοιτητών. Για την παραπέρα ισχυροποίηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με μαχητικούς συλλόγους, δυναμώνοντας τη γραμμή της αντεπίθεσης.

Μεγάλο μέρος φοιτητών έχει αντικειμενικό συμφέρον να κάνει και δική του υπόθεση τη συλλογική διεκδίκηση και την οργανωμένη αντίσταση. Κρίσιμος παράγοντας σε αυτή την υπόθεση είναι το πολιτικό και οργανωτικό δυνάμωμα της ΚΝΕ».
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.