8 Μαΐου 2015

ΕΔΥΕΘ: Εκδηλώσεις Μάη 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής και δράσης. 60 χρόνια αντιιμπεριαλιστικών αγώνων στη χώρα μας και διεθνώς μέσα από τις γραμμές του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης. Για ένα ειρηνικό μέλλον, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια κι εκμετάλλευση. Η ΕΕΔΥΕ συνεχίζει, εντείνει την αντιιμπεριαλιστική - φιλειρηνική πάλη και απευθύνει στους εργαζομένους, στους νέους και τις νέες, στις γυναίκες και το λαό πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην 35η Μαραθώνια Πορεία και σ’ όλες τις άλλες πορείες κι εκδηλώσεις, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) μαζί με τις Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης της πόλης συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις του μήνα Μάη της ΕΕΔΥΕ με ποικιλόμορφες πρωτοβουλίες, τις οποίες αποφάσισε η Γραμματεία της ΕΔΥΕΘ σε πρόσφατη συνεδρίασή της. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το παρακάτω:
  • 11 Μάη 2015, ώρα 19:00 στο ΕΚΘ (Αίθουσα 1ου ορόφου), εκδήλωση με θέμα «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ» με τη συμμετοχή του Πρέσβη της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα FARID FERNANDEZ. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΕΔΥΕΘ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας. 
  • 17 Μάη 2015 – ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ, 11:00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού (επί της Λεωφόρου Στρατού). Απαιτούμε το κλείσιμο και την απομάκρυνσή του Στρατηγείου από την Ελλάδα. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη. 
  • 22 Μάη 2015 – 11:00 εκκίνηση Λαϊκού Δρόμου από το ΑΧΕΠΑ μέχρι το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη (με τη συμμετοχή νεολαίων από συλλόγους και το ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη», 12:00 κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη. 
  • 7 Ιούνη 2015 – Κοινή εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ με την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς στη Ν. Σάντα ενάντια στη λειτουργία του στρατοπέδου εκπαίδευσης της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ. Εκκίνηση αυτοκινητοπομπής από τη Θεσσαλονίκη στις 9:30, με τη συμμετοχή αυτοκινήτων και λεωφορείων.
Ταυτόχρονα η ΕΔΥΕΘ συμμετέχει και στηρίζει τις εκδηλώσεις, που οργανώνουν οι φορείς του λαϊκού και ταξικού-συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης μας, οι οποίες είναι αφιερωμένες στα 70 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών και στο «Μάη του ’36». Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να πάρουν μέρος στις παρακάτω εκδηλώσεις:
  • 9 Μάη στις 9:30 στο Αγ. Βενιζέλου για το «Μάη του ’36»,  
  • 9 Μάη στις 12:00 στο νεκροταφείο «Ευαγγελίστρια» στο πολιτικό μνημόσυνο για το Γ. Τσαρουχά,
  • 12 Μάη στις 19:00 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, στην εκδήλωση αφιερωμένη στα 70 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης, με ομιλητή το Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Τέλος οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων:
  • 13 Μάη, 19:00 στην Τριανδρία εκδήλωση της Επ. Ειρήνη Ανατολικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις Αποφάσεις του 17ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ και τις διεθνείς εξελίξεις.
  • 14 Μάη, 19:00 στο «Πάρκο Μ. Πατρικίου» (Κρήτης στο Ντεπό) εκδήλωση της Επ. Ειρήνη Ανατολικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις Αποφάσεις του 17ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ και τις διεθνείς εξελίξεις.
  • 20 Μάη, ώρα 19:00 στις Συκιές εκδήλωση της Επ. Ειρήνη Συκέων στα νέα γραφεία της, επί της οδού Αγ. Δημητρίου 37 στις Συκιές, με προβολή της ταινίας «Ζ».
  • 20 Μάη, ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Αλάνα Τούμπας) εκδήλωση της Επ. Ειρήνη Ανατολικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με προβολή της ταινίας «Ζ». 
Το πρόγραμμα των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης θα συμπληρωθεί τις επόμενες ημέρες με νέες εκδηλώσεις και θα ακολουθήσει νέο Δελτίο Τύπου.

Θεσσαλονίκη 
08/05/2015 

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.