17 Μαΐου 2015

Πατριδοζαριές


Αυτό το χέρι που μοιάζει αόρατο, αλλά δεν είναι, λες κι άρπαξε τους δείκτες του ρολογιού της χώρας και το γυρνάει πίσω, αποκεφαλίζοντας μ' αυτούς την κριτική ικανότητα των απελπισμένων πολιτών, που εγκλωβίστηκαν μεταξύ αντιμνημονιακής ρητορείας και μνημονιακής πραγματικότητας.

Κι από το γιουγκοσλάβικο δραματικό χρονοντούλαπο βγαίνει η αμετανόητη Μαγδαληνή Ολ Μπράιτ να δαχτυλοδείχνει - παλιά μου τέχνη κόσκινο - προς τη μεριά της Ελλάδας για τα πρόσφατα αιματηρά αποσχιστικά επεισόδια στο Κουμάνοβο.

Την ίδια ώρα, την ίδια εποχή στο ίδιο δράμα, σαν υβριστικό αριστοφανικό κακέκτυπο, οι υπουργοί του ΝΑΤΟ κι οι γαλονάδες, κι οι υποστηρικτές των μυριάδων «παράπλευρων απωλειών», που σημαίνει γυναικόπαιδα όπου Γης και συμμαχικής παρουσίας, με τσιρλίντερ τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών να τραγουδάνε «εμείς είμαστε ο κόσμος, εμείς είμαστε τα παιδιά...». 

Αν ο ΟΗΕ ήταν μούμια, θα είχε σηκωθεί με στρατιές παιδικών σκελετών πίσω του, να πνίξει ξετυλίγοντας τις γάζες της τους υβριστές που ντύσαν στο χακί την ειρήνη σε όλες τις γλώσσες, όλων των λαών.

 Την ίδια ώρα, στον ίδιο χωρόχρονο, με τους δείκτες των ρολογιών να αναποδογυρίζουν την αριστερά, ο υπουργός Αμυνας τάζει βάσεις σε νησί του Αιγαίου που το κρατάει και κρυφό, ώσπου να εγκατασταθεί σε αυτό το ΝΑΤΟ, στην πιο παράλογη υποτακτική στους φονιάδες των λαών λοταρία.

Τι να σου κάνουν οι αναλύσεις, οι πολιτικές εκτιμήσεις, τα γεωπολιτικά ψυχοδράματα και οι ιμπεριαλιστικές επενδύσεις επί χάρτου, όταν κοτζάμ και παραμορφωμένος μάλιστα υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας τραβάει μια γραμμή στο Αιγαίο, χρατς στη μέση, σαν γκρουπιέρης και ταβλαδόρος ενός αόρατου θεού - αφεντικού.

Στη ζαριά, λέει ο Κοτζιάς, ο τζογαδόρος θεός Αλάχ έφερε εξάρες συγκατοίκησης και συνεκμετάλλευσης. Μια εξάρα για τους Τούρκους, μια εξάρα για τους Ελληνες και το τάβλι το παίζουν οι Αμερικάνοι και λοιποί ενεργειακοί σύμμαχοι στο μεσογειακό τους χόμπι. Πλακωτό; Πόρτες; Φεύγα; Αλλοι βαράν τα πούλια, κι άλλοι κοιτάν την πούλια...
Δεν ξέρω αν φαντάστηκε ο οποιοσδήποτε εντός - εκτός Ελλάδας, πριν από τις εκλογές τις φετινές, πως μαζί με την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ καβάλα στο άρμα των ΑΝΕΛ στο ιπποδρόμιο της ανθρωπιστικής καταστροφής, το γεωπολιτικό λεξιλόγιο θα περιλάμβανε και κατακόρυφη αύξηση του ΦΠΑ στη νοημοσύνη μας

Αυτός ο φόρος, άμεσα εισπρακτέος στο γεωπολιτικό επίπεδο και στα θηριώδη χαράγματα στο πετσί των λαών των ενεργειακών δρόμων - αγωγών - συμφερόντων και καταστροφικών αποτελεσμάτων είναι φονιάς του μέλλοντος, και όχι απλά και επικοινωνιακά το τάχα μου δήθεν συριζανέλ ροκ του μέλλοντός μας.

 Ας είμαστε έτοιμοι και προσεκτικοί. Προϋποθέσεις αντίστασης σε μια διαχειριστική αριστερή πολιτική που θέλει την πατρίδα να συρρικνώνεται στο μισό από τις εξάρες και το λαό ετοιμοπόλεμο και θυσιασμένο για ντόρτια και διπλές. Η προετοιμασία για να μη συρθεί ο λαός ως ευτελής μισθοφόρος σε θεραπευτικές του κεφαλαίου επεμβάσεις, δεν περιλαμβάνει, δεν πρέπει να περιλαμβάνει αντιεμετικά. Αν δεν ξεράσουμε εγκαίρως, θα ξεραθούμε... Πατριδοζαριές!
Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.