8 Μαΐου 2015

Πέραμα: Πολιτικής μνήμης χρονολόγιο

8 Αυγούστου 2013: Η Χρυσή Αυγή επισκέπτεται το Πέραμα, προπαγανδίζει εναντίον του ΠΑΜΕ και υπόσχεται να "καθαρίσει" την ΝΕΖ από αυτό.


13 Σεπτέμβρη 2013: Δολοφονική επίθεση Χρυσαυτιτών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση στο Πέραμα.


18 Σεπτέμβρη 2013: Δολοφονία του καλλιτέχνη και πρώην εργαζόμενου στη Ζώνη Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή κοντά στη βάση του, το Πέραμα.


17 Οκτώβρη 2013: Ο Ριζοσπάστης σχολιάζει δηλώσεις στην "Ελευθεροτυπία" του συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα, Γ. Αλεβιζόπουλου, ο οποίος κατηγορεί με τη σειρά του το ΠΑΜΕ ότι "πίεζε τους εργοδότες", ενώ διαφημίζει τον συλληφθέντα Χρυσαυγίτη Κυριτσόπουλο ως "διαλλακτικό" και "μπροστά στους αγώνες."


25 Νοέμβρη 2014: Ο Αλεβιζόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, που στο μεταξύ έχει αναδειχθεί σε Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής με τη Ρένα Δούρου, καθώς και συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, εμφανίζονται στο ίδιο ψηφοδέλτιο με απεργοσπάστες της Χαλυβουργίας του Μάνεση στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής.

21 Απρίλη 2015: Καθ οδόν για να καταθέσουν στην δίκη της Χρυσής Αυγής για τον φόνο Φύσσα και την επίθεση στο Πέραμα, ο καλλιτέχνης χιπ-χοπ, κομμουνιστής και φίλος του Φύσσα Μιχάλης Ξυπόλυτος, ο Νίκος Μαντάς και τρία συγγενικά τους πρόσωπα δέχονται επίθεση από τη Χρυσή Αυγή λίγα μέτρα έξω απ' τα δικαστήρια και παρά την υποτιθέμενη φρούρηση του χώρου. Στην κυβέρνηση είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.


7 Μάη 2015: Κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες πριν την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, μέλη της σκίζουν αφίσσες και πετούν τρικάκια στο παράρτημα του Συνδικάτου Μετάλλου.


7 Μάρη 2015: Αργότερα την ίδια μέρα, το "πρωτοπαλλίκαρο" της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός απειλεί την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, για της οποίας τον ξυλοδαρμό έχει ήδη αθωωθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης. Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνείται να συζητηθεί το περιστατικό μεταξύ των δύο βουλευτών στη διάσκεψη των προέδρων, παραπέμποντάς το στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Πηγή: Lenin reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.