24 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση του Ελισαίου Βαγενά στο «Real FM» για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

«Το επικίνδυνο, και όπως αποδεικνύεται και αιματηρό "παιχνίδι" που παίζεται το τελευταίο διάστημα στις πλάτες του λαού της Ουκρανίας, διεξάγεται στο έδαφος του σφοδρού ανταγωνισμού ανάμεσα στην ΕΕ, στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, για τον έλεγχο των μεριδίων των αγορών, των πρώτων υλών, των δικτύων μεταφοράς τους», σημείωσε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοσταθμού «Real FM» για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε: «Αν κι αυτή η διαμάχη είναι παντελώς ξένη προς τα συμφέροντα των εργαζομένων, τα αστικά πολιτικά κόμματα της Ουκρανίας έχουν καταφέρει να εγκλωβίσουν σ’ αυτήν μεγάλες μερίδες του πληθυσμού της χώρας.
Το κρίσιμο ζήτημα για τον ουκρανικό λαό δεν είναι αν θα βρίσκεται σε μια ένωση που θα εξυπηρετεί τα ευρωπαϊκά μονοπώλια ή σε μια άλλη που θα εξυπηρετεί τα ρωσικά. Γιατί και οι δύο αυτές ενώσεις ταυτίζονται με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης κι έτσι ή αλλιώς θα καταστρέψουν παραπέρα τη ζωή του. Το πραγματικό ζήτημα είναι να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομία και κοινωνία, που δεν θα λειτουργεί με βάση το κέρδος, αλλά με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Κι αυτό απαιτεί τη λαϊκή αντίθεση με κάθε καπιταλιστική διακρατική ένωση, καθώς και την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, την εργατική – λαϊκή εξουσία».
Πηγή:902

1 σχόλιο:

  1. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Τα καλά μας κανάλια στα απογυμνωμένα από την ουσία του θέματος σχολιά τους, τα επικεντρωμένα στα επεισόδια στις πλατείες και μόνον, σ' ενα παράγοντα μπαίνουν και σχολιάζουν στα γεμάτα, ότι το ένα στρατόπεδο των αντιμαχομένων είναι αυτοί που θυμούνται και προτιμούν την ανελευθερία, τη ρεμούλα, την αδικία επί ΕΣΣΔ, ενώ οι άλλοι είναι οι προοδευτικοί αυτοί που θέλουν τη δημοκρατία, την ισονομία, την ελευθερία της ΕΕ. Αυτά ακούγονται και τα κεραμίδια παραμένουν ξεκάρφωτα στις στέγες.
    Αλλά γιατί να μην τα λένε αυτά; Αφού ο λαός νυστάζει που να σκέφτεται τώρα .. ωχ αδελφέ....!!!

    μιΑνασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.