16 Ιανουαρίου 2014

Narconomics

Το κεφάλαιο το τρομάζει η έλλειψη κέρδους ή το πολύ μικρό κέρδος (...). Οταν το κεφάλαιο έχει το ανάλογο κέρδος, γίνεται τολμηρό. Με δέκα τα εκατό (10%) κέρδος αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς παντού, με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνεύσει να το πράξει, ακόμα και με κίνδυνο να πάει στην κρεμάλα.
Καρλ Μαρξ

Μαριχουάνα: Χρηματιστηριακή... παραζάλη με κέρδη 1.700%

Όχι που δεν θα διαφημίζονταν...

Μετά τη νομιμοποίηση του Κολοράντο, οι κερδοσκόποι βλέπουν προοπτικές Microsoft σε μετοχές εταιριών πώλησης μαριχουάνας. Xρηματιστηριακά κέρδη που φτάνουν το... 1.700%.

Χρηματιστηριακή... ευφορία προκαλούν οι μετοχές εταιριών πώλησης μαριχουάνας, στις οποίες κάποιοι κερδοσκόποι βλέπουν προοπτικές... Microsoft, ειδικά μετά την απελευθέρωση της πώλησης «χόρτου» για ψυχαγωγικούς λόγους στο Κολοράντο, που ώθησε στα ύψη την τιμή του προϊόντος.

Ο Bruce Perlowin, ο διευθύνων σύμβουλος της Hemp Inc., η μετοχή της οποίας έχει εκτιναχθεί 205% στα 8 σεντς τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, αναφέρει ότι οι επενδυτές έχουν ξαφνικά πέσει με τα μούτρα στις μετοχές εταιριών μαριχουάνας. «Ψάχνουν να βρουν την επόμενη Microsoft» αναφέρει στο Bloomberg.
Ο Robert Frichtel που κατέχει την Advanced Cannabis Solutions που η μετοχή της εκτινάχθηκε 144% με πωλήσεις μόλις 455 δολ. στο τελευταίο τρίμηνο, δήλωσε ότι η ευφορία έχει προκαλέσει χρηματιστηριακά κέρδη τα οποία ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις το 1.700%!

«Η ζήτηση για μαριχουάνα είναι εξωφρενική», σχολιάζει ο κ. Perlowin, πρώην διακινητής μαριχουάνας που έχει εκτίσει ποινή στη φυλακή και πέρσι εισήγαγε στο χρηματιστήριο 12 εκατ. μετοχές της εταιρίας του, η οποία έχει έδρα στο Λας Βέγκας.

Αν και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν εκφράσει ανοιχτές προειδοποιήσεις για τυχόν απάτες στην αγορά, στο χρηματιστήριο κάποια από τα μεγαλύτερα φετινά κέρδη απολαμβάνουν επενδυτές που ποντάρουν σε μετοχές «της πεντάρας» εταιριών μαριχουάνας.

Η μετοχή της GreenGro Technologies Inc., που προσφέρει επιχειρήσεις διαχείρισης ιατρικών κλινικών, έχει εκτιναχθεί 1.714% στα 80 σεντς. Η Tranzbyte Corp., που πωλεί κάναβη στο Κολοράντο, έχει κερδίσει πάνω από 310% σε πέντε συνεδριάσεις.
euro2day

Γ. Πέρρος: «Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης»


Τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) τέθηκαν στη διάρκεια της περιοδείας στις κεντρικές υπηρεσίες του Οργανισμού, που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.

Ανάμεσά τους, η διαρκής και συστηματική υποχρηματοδότηση σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών, που εκτός από τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους εξαρτημένους, ανοίγει επιπρόσθετα τον δρόμο στους ιδιώτες.

Ορισμένα στοιχεία που παρέθεσαν οι εργαζόμενοι στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επιβεβαιώνουν με ανάγλυφο τρόπο τα παραπάνω:

- Στο σύνολο των 53 μονάδων υποκατάστασης που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, υπάρχει μόνο μία μονάδα επανένταξης.
- Στο Τμήμα Έρευνας του Οργανισμού εργάζεται μόνο μια υπάλληλος.
- Τουλάχιστον 70 εργαζόμενοι εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς να γνωρίζουν πότε και κυρίως αν θα πληρωθούν.

«Η αιτία του προβλήματος που αντιμετωπίζετε οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ είναι κοινή με την αιτία που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας. Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε τη βαρβαρότητα, τη ζούμε όλοι μας. Το θέμα είναι πώς θα βγούμε από αυτήν. Οι εργαζόμενοι να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη έχοντας στο στόχαστρο αυτούς που έχουν την ευθύνη: Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι κυβερνήσεις τους, η ΕΕ. Μιλούν διάφοροι για τα μνημόνια. Δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, είναι η θέληση των εργοδοτών, των βιομηχάνων, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων», τόνισε ο Γ. Πέρρος.

Υπενθύμισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη «Λευκή Βίβλο», που περιελάμβανε «όλα όσα ζούμε σήμερα, κατάργηση εργασιακών σχέσεων, σταθερού χρόνου δουλειάς, μείωση μισθών, την ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων (Παιδεία, Υγεία, ΔΕΗ κ.ά.) κι έδινε τα πάντα στους ιδιώτες. Ευαγγέλιό τους είναι ο ιδιωτικός τομέας και ήδη το έχουν κάνει πράξη. Τότε έλεγαν ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια...».

Αναφερόμενος στις αιτίες της σημερινής κατάστασης του ΟΚΑΝΑ, υπογράμμισε: «Θέλουν όλες τις δομές που σχετίζονται με την τοξικοεξάρτηση στα νύχια του μεγάλου κεφαλαίου ή να αναγκάσουν τους χρήστες υπηρεσιών να πληρώνουν. Δεν γίνεται να βάλουμε αυτόν που δημιουργεί το πρόβλημα να το λύσει». Και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμβάλουν να γίνει ο αγώνας κατά των ναρκωτικών υπόθεση της εργατικής τάξης, να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης, αλλά και να συμβάλουν στην αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος που σήμερα έχει εκφυλιστεί. «Δεν μπορεί -είπε- ένα συνδικάτο, να είναι υποχείριο των εκάστοτε κυβερνήσεων, της εργοδοσίας. Ως ταξικό εργατικό κίνημα μιλάμε για ανατροπές εκ βάθρων. Όσο τα κλειδιά της οικονομίας τα έχουν τα αφεντικά, οι εργοδότες, τα μεγάλα συμφέροντα, αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν».
902
Πηγή: Lenin reloaded

5 σχόλια:

  1. να κανω μια ερωτηση! απο την επιχειρηματολογια του ΚΚΕ για το χασις(αν και διαφωνω) θεωρω οτι με την ιδια λογικη θα επρεπε να απαγορευτει και το αλκοολ που εχει πολυ μεγαλυτερες συνεπειες για την υγεια οπως και το καπνισμα!ποια ειναι η γνωμη σας σε αυτο!

    ΜΠΡΑΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΜΠΡΑΜΟΣ:
      Το αλκοόλ είναι μέρος της διατροφής και δεν μπορεί να μπει στην ίδια κατηγορία.
      Ενάντια στον αλκοολισμό πάλι (που είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα) θα δεις πως ειδικά στην ΕΣΣΔ (λόγω και της ροπής των Ρώσων στο άθλημα) είχαν ληφθεί εκτεταμένα μέτρα.

      Ο καπνός πάλι δεν είναι ψυχότροπο με την ίδια έννοια με το χασίς (με την έννοια πως μπορείς να καπνίσεις έχοντας ταυτόχρονα πνευματική διαύγεια), και δεν προκαλεί εκτεταμένες εγκεφαλικές βλάβες.
      Δεν υπάρχει κάποια σύγκριση.

      Διαγραφή
    2. @ΜΠΡΑΜΟΣ:
      Τα ίδια δηλαδή που ισχύουν και για μία σειρά άλλες "εξαρτησιογόνες" ουσίες που όμως ΔΕΝ είναι ναρκωτικά.
      Καφές, σοκολάτα, τσάι, κλπ...

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΜΠΡΑΜΟΣ:
      Το δεύτερο σου σχόλιο το θεωρώ τρόλινγκ, και κλείνω την κουβέντα εδώ. Αφού πρώτα το διαγράψω φυσικά...

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.