23 Ιανουαρίου 2014

Άδωνις Γεωργιάδης: Ακριβή η διάσωση ανθρώπων στη θαλασσα!

Μετά τη νέα Λαμπεντούζα ανοιχτά από το Φαρμακονήσι, ο υπουργός Ναυτηλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μεταξύ Πάολα και υπουργικού θώκου, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα προσπάθησε να υποβαθμίσει το έγκλημα που συντελέστηκε. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, καθιστώντας τον αποδέκτη δριμύτατων κατηγοριών. Δεν είναι όμως το μόνο στέλεχος της κυβέρνησης που επιδεικνύει ανερυθρίαστα τα αρκοδεξιά αντανακλαστικά του. Ο «μιντιοπρόβλητος» υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, λίγες ημέρες μετά την είσοδό του στη Βουλή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στις 16 Ιουλίου του 2012 με ερώτησή του (γραμμένη πολυτονικά) ζητά να μάθει το κόστος διάσωσης μεταναστών στη θάλασσα.

Δεν γνωρίζουμε αν απαντήθηκε ποτέ αυτή η ερώτηση στη Βουλή, αν λύθηκαν οι απορίες του Άδωνη ή αν η απόρριψη των επιχειρήσεων διάσωσης θεωρήθηκε αυταπόδεικτα ως η πλέον φθηνή λύση. Ωστόσο η ερώτηση καθίσταται τραγικά επίκαιρη και είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν το ζήτημα των μεταναστών στην κυβέρνηση.

Απολαύστε την ερώτηση

Ἀθήνα, 16 Ἰουλίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
Τοὺς Ἀξιότιμους Ὑπουργοὺς Ναυτιλίας καὶ Αἰγαίου καὶ Δημοσίας Τάξεως καὶ Προστασίας τοῦ Πολίτη

ΘΕΜΑ: “Παράνομοι Ἀλλοδαποὶ καὶ Κόστος Διάσωσης”

Τά τελευταία έτη πραγματοποιεῖται μαζικὴ εἴσοδος λαθρομεταναστῶν στὴ χώρα μας, μέσω τῶν θαλασσίων συνόρων μας. Ὁ τρόπος εἰσόδου τῶν λαθρομεταναστῶν καὶ τῶν δουλεμπόρων γνωστὸς καὶ πανομοιότυπος. Τὸ πλοιάριο ποὺ τοὺς μεταφέρει εἶναι «προγραμματισμένο» νὰ βυθιστεῖ, καὶ γι’ αὐτὸ τὸ λόγο, μόλις, εἰσέλθει στὰ Ἑλληνικὰ χωρικὰ ὕδατα ἐκπέμπει σῆμα κινδύνου.
Ἀμέσως, κινητοποιεῖται ὁ κρατικὸς μηχανισμός, ποὺ περιλαμβάνει ταχύπλοα σκάφη τοῦ Λιμενικοῦ Σώματος, ἰδιωτικὰ περιπλέοντα σκάφη, ἁλιευτικά, ἑλικόπτερα διάσωσης, κέντρα ὑγείας, κ.ἅ. γιὰ τὴν περισυλλογή, τὴ διάσωση καὶ τὴν ὑγειονομικὴ περίθαλψή τους.
Οἱ ἐπιχειρήσεις διάσωσης ἀπαιτοῦν τεράστια κονδύλια, τόσο σὲ ἀναλώσιμα ὑλικὰ ὅσο καὶ σὲ ἐργατοῶρες καὶ κανεὶς δὲν ἐπιβαρύνεται αὐτὸ τὸ κόστος, πέραν τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ.

Συνεπῶς ἐρωτῶνται οἱ ἁρμόδιοι Ὑπουργοί:
Ἔχει ζητηθεῖ ἀπὸ τὶς χῶρες ἀποστολῆς τῶν λαθρομεταναστῶν ἡ ἄμεση συμμετοχὴ τοὺς στὸ κόστος διάσωσης τῶν πολιτῶν τους;
Συμμετέχει στὸ κόστος τῆς διάσωσης καὶ ἡ Ε.Ε. καὶ ἂν μὲ τί ποσοστό;
Ἐξετάζεται ἀπὸ τὴν Ε.Ε. ἡ πιθανότητα περιορισμοῦ τῆς οἰκονομικῆς βοήθειας καὶ ἐπιβολῆς οἰκονομικῶν κυρώσεων πρὸς τὶς χῶρες ἀποστολῆς λαθρομεταναστῶν, ἔτσι ὥστε νὰ συμμετάσχουν ἐνεργὰ στὴν πρόληψη τοῦ φαινομένου;
Πόσο ἐπιβαρύνεται ὁ ἐτήσιος προϋπολογισμὸς τῶν Ὑπουργείων ἐξαιτίας τῶν ἐπιχειρήσεων διάσωσης τῶν λαθρομεταναστῶν;
Ὁ Ἐρωτῶν Βουλευτής:
Γεωργιάδης Σπυρίδων-Ἄδωνις, Β΄ Ἀθηνῶν Νέα Δημοκρατία
Πηγή: ΚτΠ

1 σχόλιο:

  1. ερωτησεις απο εμενα προς τον κο Υπουργο "Υγειας":
    1)εχει ζητηθει απο τις χωρες που με τις ιμπεριαλισιτκες τους επεμβασεις προκαλουν τεραστιες καταστροφες σε χωρες του λεγομενου τριτου κοσμου(βλεπε προσφατα Συρια)η συμμετοχη τους στο κοστος διασωσης των πολιτων αυτων των χωρων των οποιων τιθεται σε κινδυνο η ζωη, και χανονται τα περιουσιασκα τους στοιχεια εξαιτιας των επεμβασεων αυτων σε βαρος των χωρων των μεταναστων απο αλλες χωρες οπως και η ιμπεριαλιστικη ΕΕ?
    2)Συμμετεχει στις ιμπεριαλισιτκς επεμβασεις η ΕΕ απο τη στιγμη που στελνει στρατευματα της δεξια και αριστερα ναι η οχι?Και αφου συμμετεχει-ευνοητο ειναι-γιατι δεν αναλαμβανει το κοστος καθε ειδους για την ανακουφιση των θυματων που η ιδια η ΕΕ δημιουργει επεμβαινοντας στις χωρες τους?Εξαλου η κονομα για τα μονοπωλια της ΕΕ ειναι τεραστια απο την καταληστευση αυτων των χωρων, ας δωσει κανα ψιχουλο στα θιυματα της.
    3)Εξεταζεται απο την Ελληνικη Κυβερνηση η επιβολη κυρωσεων σε βαρος της ΕΕ η οποια πρωτιστως και αμεσα ευθυνεται για την δημιουργια μεταναστευτικου ρευματος απο χωρες στις οποιες εχει επεμβει μαζι με αλλες ιμπεριαλιστικες δυναμεις οπως το ΝΑΤΟ και τη ροη μεταναστων στην Ελλαδα την οποια η ΕΕ με το Δουβλινο2 εχει μετατρεψει σε απεραντο στρατοπεδο μεταναστων?
    4)Ποσο επιβαρυνεται ο ετησιος προυπολογισμος των Υπουργειων εξαιτιας της συμμετοχης της χωρας μας στις επεμβατικες δραστηριοτητες της ΕΕ που δημιουργουν κυματα μεταναστων εκ των οποιων μεγαλο μερος τους καταληγει στην χωρα μας(αναγκαστικα εξαιτιας της συνθηκης Δουβλινο2 που υποχρεωνει την Ελλαδα να ειναι πυλη εισοδου)?

    ο ερωτων(και μη περιμενων αν παρει ποτε απαντηση)
    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.