12 Ιανουαρίου 2014

Νέο μπλογκ!

Καλοσορίζουμε ένα ακόμη μπλογκ στην παρέα μας. Πρόκειται για το "επαγρύπνηση" που λειτουργεί εδώ και μερικές μέρες.

Ας δούμε πως αυτοπαρουσιάζεται:
__________
Η σφοδρότητα με την οποία διεξάγεται η ταξική πάλη επιβάλλει στους κομμουνιστές και την οργανωμένη εργατική τάξη την ανάπτυξη επαναστατικής επαγρύπνησης[1]. Αυτή σε καμία περίπτωση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά αποκτάται με κόπο και μέσα από την εμπειρία που αποκτά κανείς μέσα από την ταξική πάλη. Ωστόσο η μαρξιστική-λενινιστική διαπαιδαγώγηση και η θεωρητική πάλη με τον οπορτουνισμό σε όλες του τις εκφάνσεις συμβάλει στην περαιτέρω θωράκιση του ταξικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο του ιστολόγιου ως μέρος μιας πλατιάς θεωρητικής περιφρούρησης του εργατικού κινήματος απέναντι στο κάθε λογής οπορτουνιστή και προβοκάτορα, που επιχειρεί είτε να σπείρει την αστική και μικροαστική ιδεολογία εντός του κινήματος είτε να το θέσει σε κίνδυνο με την δήθεν «υπερεπαναστατικότητά» του. Φυσικά κινούμαστε μόνο στο περιθώριο της ταξικής πάλης, καθώς αυτή λαμβάνει χώρα αδιάλειπτα στους χώρους εργασίας και στις λαϊκές γειτονιές από τους κομμουνιστές και την ίδια την οργανωμένη εργατική τάξη. Ως εκ τούτου δεν είμαστε αρμόδιοι να κάνουμε υποδείξεις στο εργατικό κίνημα. Δεν θα χαριστούμε όμως σε κανέναν ο οποίος από έξω ή από μέσα προσπαθεί να το υπονομεύσει.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι προτεραιότητα των κομμουνιστών σήμερα πρέπει να είναι η συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Πρόκειται για την εκ βάθρων ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και τον συντονισμό του αγώνα της εργατικής τάξης και των σύμμαχών της τάξεων. Μέτα από δεκαετίες συστηματικής αποσύνθεσής του, το εργατικό κίνημα έχει ανάγκη να αναγεννηθεί. Μόνο σε αυτήν την βάση θα καταστεί δυνατή η ανατροπή της παρούσας αντιλαϊκής πολιτικής που εξαθλιώνει μέρα με την μέρα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Άλλες, πόσο μάλλον εύκολες, λύσεις δεν υπάρχουν και όποιος το διατείνεται ενεργεί από άγνοια ή εκ προθέσεως κατά των συμφερόντων των εργαζομένων.

Προκειμένου να προλάβουμε τυχόν καλοθελητές, δηλώνουμε εμφατικά ότι δεν εκπροσωπούμε ούτε αποτελούμε όργανο κανενός πολιτικού κόμματος ή πολιτικής οργάνωσης. Οι αναρτήσεις εκπροσωπούν μονάχα τους συντάκτες τους. Είμαστε ωστόσο άνθρωποι στρατευμένοι και δεν έχουμε καμιά διάθεση να το κρύψουμε.
__________
[1] Βλ. για παράδειγμα στο άρθρο 8 του καταστατικού του ΚΚΕ, που αφορά τις υποχρεώσεις του μέλους του Κόμματος: «Να περιφρουρεί το Κόμμα από τις επιθέσεις των κάθε λογής αντιπάλων του, αναπτύσσοντας την επαναστατική επαγρύπνηση.»

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.