16 Ιανουαρίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των ανάπηρων μεταναστών

Από παλαιότερη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών, Σταδίου 27, διοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων για τα τραγικά προβλήματα τωνανάπηρων μεταναστών στη χώρα μας.

Ζητούν να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου για να της εκθέσουν τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι μετανάστες που μένουν για χρόνια στη χώρα μας, που έχουν μείνει ανάπηροι οι ίδιοι ή τα παιδιά τους.

Όπως σημειώνουν: «Οι ανάπηροι μετανάστες είναι σε τραγική θέση. Από τη μια πλευρά έχουν το πρόβλημα της συνεχούς ανασφάλειας για το αν θα τους ανανεωθεί η άδεια παραμονής, τον κίνδυνο της απέλασης, και από την άλλη δε μπορούν να κάνουν τις αναγκαίες θεραπείες που επιβάλει η αναπηρία ή η χρόνια πάθηση τους, ή δεν μπορούν να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους με αναπηρία ή χρόνια πάθηση τα στοιχειώδη, γιατί δεν αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα με βάση τη νομοθεσία. Μετανάστες που μπορεί να δούλεψαν για χρόνια στην Ελλάδα συμβάλλοντας με τη δουλειά τους και με την υπερεκμετάλλευση τους στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ιδιαίτερα τα χρόνια πριν την κρίση. Μετανάστες που μπορεί να σακατεύτηκαν στη δουλειά λόγω έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και σήμερα αντιμετωπίζουν τραγικά προβλήματα επιβίωσης».
Πηγή:902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.