31 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Από παλιότερη κινητοποίηση
Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει την πρωτοφανή καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Κοζάνης, στις 29/ 1/ 2014 , για τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Βαγγέλη Δεληολάνη, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Η καταδικαστική απόφαση που ενισχύει την αντεργατική νομολογία και στην ουσία καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, στηρίχτηκε μόνο στα λεγόμενα της εργοδοσίας, χωρίς να πάρει υπόψη ότι η επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» χρόνια τώρα εκβιάζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, τους κρατά απλήρωτους 5 μήνες, έκοψε το επίδομα γάμου και το ταμειακό, συστηματικά παραβιάζει το ωράριο, εκβιαστικά παρακρατεί χρήματα για φθορές εμπορευμάτων ακόμα και ληστειών.

Οι προκλήσεις της επιχείρησης δεν σταματούν εδώ. Την ίδια μέρα 29/1/2014 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, ο δικηγόρος της επιχείρησης Αναστάσιος Ταρπινίδης επιδεικνύοντας αξιοζήλευτη προσήλωση στην εταιρία καταφέρθηκε για άλλη μια φορά κατά της προέδρου του κλαδικού σωματείου μας λέγοντας : «είναι βουλευτής του ΚΚΕ και τους ξεσηκώνει όλους για πολιτικά οφέλη». Με ένα ιδιότυπο ιδιώνυμο ποινικοποιούν την πολιτική άποψη, ενοχοποιούν την συνδικαλιστική δράση, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους.

Το Δ.Σ. του σωματείου υπερασπίζοντας το δίκιο των εργαζόμενων οργανώνει τον αγώνα απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους με ουσιαστική συμμετοχή στα ταξικά σωματεία ενισχύοντας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ                        ΤΖΙΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ
Πηγή: Εμποροϋπάλληλος



1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.