21 Ιανουαρίου 2014

"Τρία τραγούδια για τον Λένιν"

Τιμώντας την επέτειο θανάτου του μεγάλου δάσκαλου και οδηγητή του προλεταριάτου, παρουσιάζουμε σαν φόρο τιμής στην αθάνατη μνήμη του το έργο του Τζίγκα Βερτόφ "Τρία τραγούδια για τον Λένιν".

Τρία «ανώνυμα» τραγούδια, αποτελούν τη βάση για αυτό το ντοκιμαντέρ κι εξυμνούν τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ενωσης και τον ρόλο που έπαιξε σε αυτή ο Λένιν. Ο Βερτόφ διαλέγει τρία ανώνυμα τραγούδια που μιλούν για τον Λένιν και με αυτό τον τρόπο χωρίζει το ντοκιμαντέρ σε τρία μέρη.
Στο πρώτο, ο Λένιν ζωντανός, μιλάει και καθοδηγεί. Είναι η περίοδος της σποράς των νέων ιδεών. Στο δεύτερο, ο Λένιν νεκρός. Ο σπόρος έχει μπει στη γη. 
Στο τρίτο, η Σοβιετική Ενωση χωρίς τον Λένιν. Οι νέες ιδέες έχουν κιόλας φυτρώσει. Μοναδικά ντοκουμέντα και επίκαιρα της εποχής, συνδυασμένα με την επιβλητική μουσική, συνθέτουν μια συνταρακτική οπτικοακουστική συμφωνία.

Μόλις μία ωρίτσα και με ελληνικούς υπότιτλους.
Αξίζει το κόπο να το δείτε όσοι δεν έχετε προλάβει μέχρι τώρα.

1 σχόλιο:

  1. μπραβο ρε φιλε ειναι πολυ ωραιο. μια κοινωνια 150 χρονια πισω το 1917 απο της αλλες καπιταλιστι κες χωρες και εφτασαν πρωτοι στο διαστημα και με παγκοσμιο πολεμο. και ηρθε ο γκορμπατσωφ να κανει λεει περεστρο ικα για να μας σωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.