19 Οκτωβρίου 2013

Στήριξε το ΚΚΕ οικονομικά! Δώσε δύναμη στη δική σου δύναμη!


Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2013. 

 Με ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δύναμη στην δύναμή τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ΚΚΕ από το υστέρημά τους. Η ανακοίνωση για την οικονομική εξόρμηση έχει ως εξής:

«Εργάτη και εργάτρια, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, νέε και νέα, γυναίκα της λαϊκής οικογένειας,Σε όλους και όλες εσάς απευθύνεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και σας καλεί να στηρίξετε και οικονομικά το Κόμμα που, για 95 χρόνια, αταλάντευτα, αγωνίζεται για τα ζωτικά συμφέροντα του λαού, έχει βάλει τη σφραγίδα του στους αγώνες του λαού, έχει συμβάλει σε ό,τι θετικό έχει κερδίσει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, οι γυναίκες. Συνεχίζει αμετακίνητο τον αγώνα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό μας.


Το ΚΚΕ απευθύνεται με ευθύνη και εμπιστοσύνη σε όλους και όλες που υποφέρετε από την πολιτική υπεράσπισης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, των μονοπωλίων, την πολιτική που υπηρέτησαν διαχρονικά και συνεχίζουν να υπηρετούν οι κυβερνήσεις της χώρας και η ΕΕ. Το ΚΚΕ απευθύνεται σ' εσάς, που πάντα βρίσκετε τον τρόπο να στηρίξετε το ΚΚΕ και στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Απευθύνεται ιδιαίτερα σε όσους ζείτε τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης, δίνετε καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης και σας καλεί να συμβάλλετε με τον τρόπο σας στην οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.Και το Κόμμα μας υφίσταται τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, αλλά και της όξυνσης της στοχευμένης πολιτικής επίθεσης που δέχτηκε με αφορμή τις οικονομικές του δυσκολίες.Η κρίση αύξησε τις δυσκολίες στις δραστηριότητες του ΚΚΕ, που αφορούν κυρίως στην έκδοση των εντύπων του, του "Ριζοσπάστη", του πολιτικού βιβλίου. Αυτή η κατάσταση υποχρέωσε το Κόμμα μας να πάρει επώδυνες αποφάσεις και να προχωρήσει, εκτός από τη γενναία μείωση των λειτουργικών του εξόδων, στη μεταβίβαση της ραδιοτηλεόρασης του "902" -χάνοντας ένα σημαντικό μέσο προβολής των θέσεών του- προκειμένου να εξασφαλιστούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και η αποπληρωμή των ασφαλιστικών τους ταμείων. 

Παρά τις αναγκαστικές αυτές επιλογές, η οικονομική κατάσταση παραμένει δύσκολη.Βασικοί οικονομικοί του πόροι παραμένουν οι ενισχύσεις των εργαζομένων, οι συνδρομές των μελών και των φίλων του, οι μισθοί των βουλευτών και ευρωβουλευτών του. Παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, το ΚΚΕ συνεχίζει όρθιο να παλεύει αταλάντευτα, να υπερασπίζεται τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες:Αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων, πρωτοστατεί στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, παλεύει για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε συνθήκες υποχώρησης και επίθεσης του κεφαλαίου, παλεύει για να προωθηθεί η Λαϊκή Συμμαχία, για να αναπτυχθεί η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική πάλη με στόχο ν' αλλάξει ταξικά χέρια η εξουσία. Συμβάλλει με τη διεθνιστική του δράση στην ανασύνταξη του Διεθνούς Κομμουνιστικού και Εργατικού Κινήματος.Για να μπορεί να ανταποκρίνεται σ' αυτήν την καθημερινή δραστηριότητα, το ΚΚΕ είναι αναγκαίο να διατηρεί γραφεία πανελλαδικά, να εκδίδει καθημερινά και απρόσκοπτα το "Ριζοσπάστη", την ΚΟΜΕΠ, τα φυλλάδιά του, να στηρίζει τη "Σύγχρονη Εποχή" για την έκδοση βιβλίων, να καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του portal 902.gr. 

Εργάτη και εργάτρια, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, νέε και νέα, συνταξιούχε,Στήριξε το κόμμα των δικών σου συμφερόντων, το Κομμουνιστικό Κόμμα, ανεξάρτητα αν συμφωνείς σε όλα μαζί του, αν διατηρείς επιφυλάξεις. Σκέψου ότι η ζωή επαλήθευσε βασικές και σημαντικές εκτιμήσεις και θέσεις του Κόμματος. Στήριξε το Κόμμα, που δε συμβιβάστηκε με το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και τις ψεύτικες ελπίδες ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και οι στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ είναι μονόδρομος για το λαό.Στήριξε το Κόμμα που παλεύει για τον άλλο δρόμο της ελπίδας, της σοσιαλιστικής ανάπτυξης, δηλαδή το δρόμο της κοινωνικής ιδιοκτησίας, του κεντρικού σχεδιασμού για την οργάνωση της παραγωγής και της κοινωνίας, με στόχο την κοινωνική ευημερία. Είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας της εργασίας που κάνει άχρηστη και επιζήμια την καπιταλιστική ιδιοκτησία, αυτήν που εμποδίζει την αξιοποίηση του φυσικού και συγκεντρωμένου παραγωγικού πλούτου προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας. Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό αφέντη του πλούτου που παράγει, με τη δική του λαϊκή εξουσία.Η πολιτική του ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική για το λαό. Όλες οι άλλες προτάσεις διαχείρισης της αστικής εξουσίας είναι πολιτικές που αργά ή γρήγορα οδηγούν στα ίδια προβλήματα και αδιέξοδα.

Στήριξε την πρόταση του ΚΚΕ, που παλεύει για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά και θρέφει το ναζισμό - φασισμό της Χρυσής Αυγής. Μην ανεχτείς τη δυσφήμιση των αγώνων και της πάλης σου, τις ανυπόστατες θεωρίες που εξομοιώνουν τη λαϊκή πάλη με τα φασιστικά εγκλήματα, το σοσιαλισμό με το ναζισμό.95 χρόνια δράσης του ΚΚΕ αποδεικνύουν ότι αποτελεί εγγύηση για το λαό, ότι έχει τη δύναμη να προχωρά αποφασιστικά, να αντιμετωπίζει πισωγυρίσματα και καμπές στη σκληρή πορεία της ταξικής πάλης, στην πάλη της κοινωνικής προόδου με την αντίδραση. Το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση γιατί γνωρίζει τις δυσκολίες, δεν υποχωρεί μπροστά σ' αυτές, αντλεί τη δύναμή του από εσένα και γίνεται πιο δυνατό. Δεν υποχωρεί. Αντέχει στις ανηφόρες και στις κατηφόρες και προχωρά μπροστά. Με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και προσφορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δίκιο του λαού. Πάντα, και σήμερα, πρωτοστατεί στον αγώνα για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση παρά τις επιθέσεις, τον αντικομμουνισμό, τις τρομοκρατικές απολύσεις των εργοδοτών και της βιομηχανίας δυσφήμισης του λαϊκού κινήματος από την εξουσία των μονοπωλίων.

Δίνουμε για όλους αυτούς τους λόγους τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. Δίνουμε τη μάχη, η Οικονομική Εξόρμηση να γίνει μια πλατιά πολιτική εξόρμηση στους εργάτες και τις εργάτριες στα εργοστάσια, σε όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, στους άνεργους, στις γειτονιές, οργανώνοντας ταυτόχρονα πολύμορφες πολιτικές, πολιτιστικές δραστηριότητες σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, σε κάθε πόλη και χωριό.  

Στήριξε το ΚΚΕ οικονομικά! Δώσε δύναμη στη δική σου δύναμη!»902

21 σχόλια:

 1. Δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχουν τα αστέρια της καπιταλιστικής ΕΕ πάνω στην αφίσα του ΚΚΕ.
  Μόνο σύγχιση μπορεί να προκαλέσει.
  Ποιός μ@λ@κ... το σκέφτηκε;

  Βασίλης Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα αστέρια πούρε επαναστάτη Βασίλη, δε σημαίνει ότι είναι ντε και καλά της ΕΕ. Δεν είναι πατενταρισμένο σύμβολο της ΕΕ. Εξάλλου και ο Τσε στο μπερέ του αστέρι είχε και η σημαία της Κίνας αστέρι έχει. Της Κίνας μάλιστα έχει τέσσερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παιδιά, μου φαίνεται ότι η αφίσα είναι μούφα. Σα διαφήμιση προιόντος φέρνει περισσότερο. "Έμπειρο, σταθερό, δοκιμασμένο". Σα να΄χει δίκιο ο Βασίλης. Για κοιτάχτε το. Είναι πραγματικά δικιά μας ή είναι καμιά τρολιά, ν'αρχίσουνε να λένε πάλι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλε Βασίλη, Βλαδίμηρε και όποιον άλλο.
  Η αφίσα είναι άθλια. Οι πηγές μου μέσα στο κολαστήριο της τυποεκδοτικής δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει (αντιλαμβάνεστε πως η επικοινωνία δεν είναι ιδαίτερα εύκολη) αν η προβοκάτσια αυτή είναι εσωτερική δουλειά ή δάκτυλος του αντιπάλου.
  Το θέμα είναι όμως πως για να βγει η καινούργια πρέπει εμείς που το πήραμε από νωρίς χαμπάρι,από τώρα να ξεκινήσουμε να μαζεύουμε χρήματα για την εκτύπωση της νέας αφίσας.
  Γι' αυτό αφήστε το κλάμα πάνω από το πληκτρολόγιο, πάρτε την ανακοίνωση και κανένα κουπόνι στο χέρι και βουρ στο κόσμο.
  Και αφού αλλάξουμε την αφίσα, θα κάνουμε και το άλμα προς την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού βάζοντας τον Κουτσούμπα να αδυνατίσει, την Ράζου να αλλάξει γυαλιά και τον Σοφιανό να φοράει μόνο γαλάζια πουκάμισα που πάνε με τα μάτια του...

  Ιάκωβος Δανιηλίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ τωρά τι ρόλο παίζεις, Πασοκοσυριζαίε της πλάκας;
   Όταν ο λαός καταλάβει το ρόλο σας και αυτό δεν θα αργήσει να ξέρεις, να δεις πως θα κάνει και την επανάσταση χωρίς να αδυνατίσει ο Κουτσούμπας, να αλλάξει γιαλιά η Ράζου ή πουκάμισο ο Σοφιανός.
   Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ

   Διαγραφή
  2. Εργάτη,

   Το σχόλιό μου ήταν ειρωνικό στη βαση του οτι η εικόνα πολύ μικρή έως καμία σημασία δεν έχει, Επίσης ήθελα να πω πως ακόμη και αν δεν αρέσει σε κάποιους η αφίσα καλλιτεχνικά (γούστα είναι αυτά) να το ξεχασουν και να ασχοληθούν με την ουσία που είναι η πολιτική του κόμματος (ανακοίνωση) και το πως θα βοηθήσουν στην ενίσχυσή του (οικονομική εξόρμηση(, Έτσι για μένα φαίνεται ποιος είναι με το ΚΚΕ και την υπόθεση του σοσιαλισμού και όχι με το αν κραυγάζει για μια αφίσα που μπορεί να μην του αρέσει,

   Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός,

   Ιάκωβος Δανιηλίδης

   Διαγραφή
 5. τι να πω για την βρωμια σας Βασιλη ή Βλαδιμηρε ή Ιωσηφ ή καλητερα Λέων...
  αφηστε και κατι ασχολιαστο....
  τοσο χαζει εισαστε;;;;;
  ναι οντως το ΚΚΕ ειναι με την ΕΕ και περναει πλαγεια μηνυματα
  το βρηκατε σαϊνια...
  και τωρα τι;;

  Ο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, καλά! Κάτσε εσύ να εξηγήσεις στο μπάρμπα στο χωριό που μια ζωή ήταν εγκλωβισμένος στο Πασοκ ότι η αφίσα άλλο δείχνει και άλλο εννοεί.
   Υπάρχουν και χαζει άνθρωποι και όχι μόνο έξυπνει...

   Βασίλης Δ.

   Διαγραφή
  2. Ναι, ο μπάρμπας στο χωριό και στην πόλη αφίσες βλέπει κι εμπνέεται τι θα ψηφίσει...
   Αν δεν τρολλάρετε σοβαρευτείτε γιατί έρχονται πολύ άσχημες μέρες...

   Διαγραφή
  3. Σου απάντησε ο ΤΡΑΣ πιο κάτω, δείχνοντάς σου τις προβοκάτσιες που στήνουν στην πλάτη των "μπαρμπάδων".

   Βασίλης Δ.

   Διαγραφή
 6. Ξεκολλάτε... το αφισάκι είναι αυθεντικό και υπάρχει χρόνια.... σε πιο μεγάλο μέγεθος θα διακρίνατε ότι εκεί που βρίσκονται τα αστέρια της Ε.Ε υπάρχουν ρωγμές... (ότι σπάει τέλοσπάντων)
  Και στην τελική το να παρερμηνεύσει κάποιος τις θέσεις του ΚΚΕ ως προς την Ε.Ε τουλάχιστον από μια αφίσα δε θα ήταν απλά αφελής... και οι πέτρες γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ θέλει αποδέσμευση από την Ε.Ε...
  με την ίδια λογική κι αυτή η αφίσα http://redflyplanet.blogspot.com/2012/05/blog-post_28.html θα μπορούσε να παρεξηγηθεί...
  επίσης περίεργη έκπληξη μου προκαλεί το γεγονός πως κάποιοι αντικρίζουν για πρώτη φορά το συγκεκριμένο αφισάκι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλά κάνε χιουμοράκι Ιάκωβε.
  Εγώ βγάζω καντήλες με κάτι τέτοιους συντρόφους - γραφίστες που νομίζουν πως κάνουν αφίσες για κόμικ σε φεστιβάλ του Ανταρcia.
  Και καλά "τέχνη" στη πλάτη των εργατών, μη χέσω

  Βασίλης Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βασίλη σε λάθος κόμμα απευθύνεσαι αν νομίζεις ότι οι γραφίστες δημιουργούν και δημοσιεύουν ό,τι τους καπνίσει... τώρα αν χαλιέσαι που η σημαία της Ε.Ε έχει ρωγμές στην παρούσα αφίσα είναι δικό σου θέμα...
   Αυτές οι προσπάθειες να δημιουργήσετε θέμα από το πουθενά είναι τουλάχιστον γελοίες πραγματικά...
   Αν είσασταν καλοπροαίρετοι το χρόνο που δαπανάτε σπαμμάροντας θα τον αξιοποιηούσατε πάνω σε αυτά που λέει το παραπάνω άρθρο και όχι σε μια αφίσα που στην τελική αν είχατε σχέσεις με το κόμμα θα την είχατε δει χρόνια πριν...
   Έλεος...

   Διαγραφή
  2. οντως!
   και τι χρωμα ειναι αυτο στο κιτρινο;;;;;
   περναει Μαο-Σταλινικες ιδεες στη βαση μια κολχοζνικης ιδιοκτησιας κτλ
   το ΚΚΕ κοροϊδευει τον κοσμο με αυτο το κιτρινο ντροπη στην ηγεμονικη ΚΕ που παραπλανει τους εργατες με τετοια χρωματα.

   Βασιλακη περαστικα.....

   Ο.

   Διαγραφή
 8. Με τις θεωρητικές ανοησίες που γράφεις και καλά σαν εξυπνάδες ("Μαο-Σταλινικές ιδέες" και άλλα ανιστόρητα) δείχνεις την θεωρητική σου ανεπάρκεια.

  Τι σχέση έχουν τα κολχόζ με την ιδιοκτησία και ο Μάο με τον Στάλιν, μόνο το πειραγμένο Σφυριζαίϊκο μυαλό σου ξέρει.

  Αλλά κάτι τέτοιοι σαν εσένα καταπίνουν αμάσητες τις παντόφλες αφίσες σαν την παραπάνω

  Βασίλης Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Για να καταλάβω. Ποιος είναι ο σοβαρός και ποιος είναι ο αστείος εδώ μέσα; Δε σοβαρευόμαστε λίγο λέω εγώ; Εντάξει, βγήκαμε δύο και σχολιάσαμε αρνητικά την αφίσα, μπορεί να είπαμε και καμιά χαζομάρα.
  Και τι έγινε; Πρέπει να πέσετε να μας φάτε; Δε μπορούμε να τα βρούμε όμορφα και να μη δίνουμε λαβές προς τα έξω; Ο Ιάκωβος Δανιηλίδης άρχισε τις ειρωνείες και ο Ο. άρχισε τους χαρακτηρισμούς. Ειδικά αυτός ο Ο. είναι ύποπτα εριστικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Να υποθέσω πως τα αγνά σχόλια για την αφίσσα έχουν σχέση με την νέα προβόκα όπως παρουσιάζεται εδώ (http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/102645/to-kke-sthrizei-tsipra-gia-proedro-ths-komision.html), και την ανάλογα προβοκατόρικη φωτό με τους συνειρμούς που θέλει να προκαλέσει (http://air.news.gr/cov/ts/tsipras_komounismos_eu_b2.jpg), ή θα είμαι πολύ καχύποπτος για την χρονική σύμπτωση να θέλει κάποιος να βγάλει φιλο-ΕΕ το ...ΚΚΕ;
  Για να το ξαναδούμε λίγο:

  http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/10/blog-post_20.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η προβόκα αναπαράγεται κανονικότατα και από το Νεοδημοκρατικό anti-news:
   http://www.antinews.gr/2013/10/18/231061/
   παρότι είναι απόλυτα γνωστό πως το ΚΚΕ καμμία σχέση δεν έχει με το ΚΕΑ
   "3 - Το κόμμα αυτό δεν συνδέεται ούτε με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ούτε με την Σκανδιναβική Πράσινη Αριστερή Συμμαχία"
   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%95%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%91%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%92%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1_%CE%A0%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B7_%CE%91%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC
   Ενώ έχει συχνότατα διαχωρίσει την θέση του και από την πλειοψηφία του GUE
   http://books.google.gr/books?id=P0yQrDRiywcC&pg=PT128&lpg=PT128&dq=kke+gue+%25+of+votes&source=bl&ots=J9lxNtWTt5&sig=8bQtLe1eIbHOe8KkJVCqGZPd_dw&hl=el&sa=X&ei=36NjUuKmGIiX4wSEnYCABw&ved=0CGYQ6AEwBQ#v=onepage&q=kke%20gue%20%25%20of%20votes&f=false

   Διαγραφή
  2. Γι αυτό καλύτερα να αποφεύγουμε τη χρήση τέτοιων αφισών.

   Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε, που λέει και ο λαός μας.

   Βασίλης Δ.

   Διαγραφή
 11. Τόσα χρόνια μυωπικής καθοδήγησης, να τι κατάφερε. Έφτιαξε ζαβά σαν το Βασίλη Δ. και άντε να τους μαζέψεις τώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @marx downloaded:
   Πόσα ακριβώς χρόνια "μυωπικής καθοδήγησης";
   Πες τα μας όλα να μαθαίνουμε και εμείς οι αδαείς, μεγάλε μαρξιστή!

   Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.