21 Οκτωβρίου 2013

Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι πιο φανατικός υποστηρικτής της ΕΕ;

Η πρόταση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) για την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, ως υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν, πυροδότησε ένα νέο επεισόδιο στην αποπροσανατολιστική δικομματική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ - όπως λέει ο ίδιος - αναδεικνύει «τον ισχυρό πολιτικό συμβολισμό αυτής της υποψηφιότητας σε μία περίοδο που η ΕΕ αποδομείται από τις πολιτικές της λιτότητας». Επίσης αναδεικνύει την αναγνώριση εκ μέρους του ΚΕΑ της συμβολής του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο το ΚΕΑ και στις λαϊκές αντιστάσεις σε όλη την Ευρώπη.

Η δε ΝΔ και διάφορα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση επικεντρώνουν στο ότι αυτοί που στηρίζουν την υποψηφιότητα Τσίπρα είναι κόμματα μαρξιστικά, αναρχικά, πρώην σταλινικά, τροτσκιστικά, εξτρεμιστικά και προπαντός αντιευρωπαϊκά.


Τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, όπως π.χ. η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κάνουν μάλιστα λαθροχειρία, με το να εμφανίζουν τον Α. Τσίπρα ως υποψήφιο πρόεδρο της GUE (ευρωομάδα στο ευρωκοινοβούλιο που λειτουργεί ως συνομοσπονδία και στην οποία συμμετέχει και το ΚΚΕ), θέτοντας μάλιστα το ερώτημα τι θα κάνει το ΚΚΕ. Η πραγματικότητα βέβαια είναι διαφορετική. Ο Α. Τσίπρας είναι προτεινόμενος υποψήφιος πρόεδρος από το ΚΕΑ και όχι από την GUE, ανεξάρτητα αν υπάρχουν κάποια κόμματα που συμμετέχουν και στα δύο. Και φυσικά το ΚΚΕ δε στηρίζει αυτήν την υποψηφιότητα, όπως και καμία άλλη για πρόεδρο της Κομισιόν.

Αφήνουμε κατά μέρος τη διαδικασία ανάδειξης του προέδρου της Κομισιόν, που είναι ένα ατελείωτο παρασκήνιο διαβουλεύσεων και συμβιβασμών, μεταξύ χωρών και ευρωκομμάτων, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι ανταγωνισμοί στα πλαίσια της ΕΕ. Όπως επίσης και το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν και ο ισχυρός πολιτικός συμβολισμός, όπως λέει ο ίδιος, είναι μία ακόμη απόδειξη της πίστης και υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ, που δήθεν μπορεί να εξανθρωπιστεί εάν αλλάξει η σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου, αν επικρατήσουν οι δυνάμεις του Νότου και πολλά ακόμη «εάν», προκειμένου να κρύψουν από τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς τον αντιδραστικό, απάνθρωπο και βαθιά ταξικό χαρακτήρα αυτής της λυκοσυμμαχίας.

Ας σταθούμε όμως στην αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εμφανιστεί ως δύναμη υπεράσπισης της ΕΕ, εκφράζοντας μάλιστα τη λύπη του που αυτή αποδομείται από τις πολιτικές της Μέρκελ, τις οποίες ακολουθεί και η ελληνική κυβέρνηση.

Η δε ΝΔ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι την υποψηφιότητα Α. Τσίπρα στηρίζουν «αντιευρωπαϊκά» κόμματα. Εδώ όμως η ΝΔ αδικεί το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέει ότι το ΚΕΑ – όπως και τα άλλα ευρωκόμματα – έχουν ως βασική αρχή την υπεράσπιση των θεμελιωδών συνθηκών της ΕΕ, προκειμένου να αναγνωριστούν ως τέτοια; Δεν γνωρίζει η ΝΔ ότι μέσα στο ΚΕΑ συμμετέχουν κόμματα όπως το Γαλλικό ΚΚ, η Die Linke της Γερμανίας κ.α. που όχι μόνο υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αλλά έχουν κατά καιρούς πάρει μέρος στην κυβερνητική διαχείριση (το γαλλικό ΚΚ την περίοδο της κυβέρνησης Ζοσπέν, το Die Linke σε κυβερνήσεις διαφόρων ομοσπονδιακών γερμανικών κρατιδιών) με εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την παραγωγή αντιλαϊκού έργου;

Τα γνωρίζει όλα αυτά, όμως επιμένει να αποδίδει στο ΣΥΡΙΖΑ θέσεις που δεν έχει, με διπλή στόχευση: Από τη μία να παίξει το παιχνίδι του νέου διπολισμού και από την άλλη να ενοχοποιήσει τη πολιτική θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ και ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, προωθώντας σταθερά και συστηματικά την θεωρία των άκρων.

Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του και να απορρίψει τους λάτρεις της ΕΕ που στήνουν ένα ακόμη δικομματικό παιχνίδι στις πλάτες του λαού.

 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.