27 Οκτωβρίου 2013

Πολλές οι μικρές «Μαρίες» στο καπιταλιστικό σύστημα

Κάλι Καρά

Η υπόθεση της ανεύρεσης της μικρής Μαρίας στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα λες και έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» για ορισμένους, ενώ ξέρουν καλά ότι, κάθε λεπτό στον πλανήτη εκατομμύρια παιδιά αλλάζουν χέρια και σύνορα για πολλαπλές χρήσεις. Ο ΟΗΕ, η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, η ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) και άλλοι διεθνείς οργανισμοί καταγράφουν όλα τα νούμερα της ντροπής.

Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης μονοπώλησαν στα δελτία ειδήσεων εδώ και μέρες, με τη διαχρονική και δοκιμασμένη μέθοδο «με ένα Άρλεκιν ξεχνιέσαι» ,τα πάντα γύρω από αυτό το παιδί - θύμα χωρίς να αγγίξουν τη βασική αιτία της διακίνησης και της εκμετάλλευσης παιδιών.

Έχει όνομα, λέγεται καπιταλισμός το σύστημα που γεννάει την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, την προσφυγιά από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Καπιταλισμός λέγεται το σύστημα που καταντάει την ανθρώπινη ζωή από τη γέννηση μέχρι το θάνατο ,εμπόρευμα, ακόμη και την ανάγκη για την απόκτηση ενός παιδιού.

Μόνο σε αυτό το σύστημα υπάρχουν εγκαταλειμμένα παιδιά στους δρόμους και στο έλεος των «επιχειρηματιών» παντός είδους εκμετάλλευσης.

Εκατομμύρια τα «αόρατα» παιδιά που δουλεύουν για να ζήσουν, ρισκάροντας την υγεία τους, την ασφάλεια και τη σωματική τους ανάπτυξη, πέφτοντας συχνά και θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Εκατοντάδες χιλιάδες τα παιδιά, ανάμεσά τους και μικρές ξανθές, μελαχρινές ή μαύρες Μαρίες, θύματα αγοραπωλησίας για υιοθεσία, θύματα πορνείας σε οίκους ανοχής, της βιομηχανίας πορνό, του σεξοτουρισμού, της πώλησης οργάνων.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στο συνέδριο της ΙΝΕΡΠΟΛ στην Κολομβία, ο τζίρος της διακίνησης και της εκμετάλλευσης παιδιών ξεπερνάει τα 32δισ. δολάρια ετησίως με τάση να ξεπεράσει το τζίρο της πώλησης όπλων και ναρκωτικών.

Εκτεταμένο εμφανίζεται το φαινόμενο της ύπαρξης κυκλωμάτων εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών, βάσει στοιχείων από τις Εισαγγελίες Εφετών, τα οποία αφορούν πολλές περιοχές της χώρας μας και έχουν διαβιβαστεί από τον Αύγουστο στη Βουλή.

Η περίπτωση της μικρής Μαρίας φέρνει στο προσκήνιο όχι μόνο την υπεροχή του σοσιαλισμού αλλά την επικαιρότητα και την αναγκαιότητά του. Μόνο η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και η λαϊκή εξουσία θα εξασφαλίσουν στα παιδιά από τη γέννησή τους ότι δικαιούνται αφού αποτελούν την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης.

«Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός. Είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός» φωνάζει η κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.