23 Σεπτεμβρίου 2012

Φόβος και παράνοια στο Νέα Χώρα City (μια ιστορία βγαλμένη απο τα σπλάχνα του Arkham Asylum)


Πάρτο αλλιώς θα βρείς...

Είχα πάει τις προάλλες με κάτι φίλους να δω το καινούριο Batman στο Cinema, ξέρετε αυτόν τον πολύ πλούσιο μασκοφόρο που έπιασε το τζόκερ και έκανε την καλή. Αυτός λοιπόν ο Batman είναι από τους καλούς καπιταλιστές, ναι υπάρχουν και τέτοιοι, τουλάχιστον στις ταινίες. Για τον πραγματικό κόσμο...χμ... δεν ξέρω, άμα ρωτήσετε τον Αλέξη θα σας πει ότι υπάρχουν, το ίδιο θα σας πουν και οι δεξιοί/ακροδεξιοί/φασίστες και δε συμμαζεύεται, εκείνοι τους λένε εθνικούς ευεργέτες. Εγώ να σας πω την αλήθεια όσο και αν "I want to believe" δεν τους είδα δεν τους ξέρω. Κάτι έχω ακούσει για κάποιον που είχε φτιάξει ένα ρολόι τύπου Big Ben, αλλά πιο μικρό, στο χωριό της μάνας μου και για έναν άλλο που είχε φτιάξει ένα σχολειό στο χωριό του πατέρα μου, αλλά άμα είναι να σου πάρουν τα χοντρά από τη μία τσέπη και μετά να σου δώσουν με το άλλο χέρι τα ψιλά για να αγοράσεις ένα σάντουιτς δεν το λες και ευεργεσία, το λες;

Τέσπα αυτός ο Batman είναι καλός είναι κατάμαυρος και έχει τις χάρες όλες, παιδί μάλαμα, και πλούσιος όπως είπαμε, όλες οι νιές συναγωνίζονται ποια θα τον πρωτοπάρει, αλλά αυτός μια δυο φορές που πήγε να παντρευτεί δεν του βγήκε και έτσι έγινε γκατζετάκιας. Τι αυτοκίνητα που ανεβαίνουν σε τοίχους, τι μηχανές που πάνε οριζοντίως καθέτως και πλαγίως, τι κομπιουτεράκια, τι εκτοξευόμενοι γάντζοι, τι αλεξίσφαιρα κασκορσέ, τύφλα να έχει ο αστυνόμος Σαίνης.

Και να τα βλέπεις όλα αυτά τώρα και να έχεις τον άλλο από δίπλα σου να σε πρήζει...

"...μα πες μου πες μου Φραγκιό, δεν κάνει και καλά πράγματα η κυβέρνηση; Να τώρα κυνηγάει τους υψηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους, καλά δεν κάνει;"

Δημόσιος υπάλληλος και ο ίδιος εντωμεταξύ!

"Ρε συ θα τα πούμε άλλη ώρα άσε με να δω την ταινία..."

"Όχι πες μου τώρα, παραδέξου το γίνονται και καλά πράγματα!"

"Ρε συ ..... σταμάτα να βλέπεις το δέντρο και κοίτα το δάσος που καίγεται!"

"Μα ναι καίγεται το δάσος αλλά γίνονται και καλά πράγματα, έλα παραδέξου το!"

Τι να πεις και τι να αφήσεις εκεί, άμα δεν μπορεί να δει ο άλλος την μεγάλη εικόνα, άμα αδυνατεί να αντιληφθεί την γενική στόχευση, άμα του τα έχεις πει μια και δυο και τρείς και δεν θέλει να τα καταλάβει, άμα οι σεναριογράφοι των δελτίων ειδήσεων του έχουν εμφυσήσει στο μυαλό σενάρια τύπου Batman, άμα δεν μπορεί να διακρίνει πίσω από το καραγκιόζ μπερντέ την πραγματικότητα ας αφήσει τουλάχιστον εμάς να απολαύσουμε συνειδητά την παραμύθα για την οποία δώσαμε 7 ευρώ(+2 το κίτρινο monster 9).

Μα καλά είμαστε τόσο εθελοντές μ.....ς;

Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι το ίδιο το σύστημα που μπάζει από παντού; Δηλαδή τι νομίζετε ότι θα κόψουμε λίγο την ψαλίδα στις άκρες και όλα οκ μετά; Ακόμα το πιστεύετε αυτό μετά από τόσα αγγούρια άκοπα;

"Μα υπάρχει και καλός καπιταλισμός" μου λέει μια μέρα ένας άλλος φίλος, δες τη Σουηδία, δες την Ελβετία.

"Βρε το πράγμα είναι παγκοσμιοποιημένο, δεν μπορεί να υπάρχει Σουηδία χωρίς Αφρική, χωρίς Ινδία και χωρίς Κίνα, για κάθε σουηδό που την κουτσοβολεύει υπάρχουν καμιά 20αριά παιδάκια που δουλεύουν από τα 12 σε πρωτόγονα εργοστάσια."

Τα λέω δεν τα λέω μετά από 1-2 μήνες πάλι η ίδια κουβέντα, τα ίδια επιχειρήματα

"Υπάρχει και Σουηδία, υπάρχει και Ελβετία"

ΓΑΜΩ ΤΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ!

Μηδέν από μηδέν ξωμείναμε πάλι...

Υπάρχουν δε και εκείνοι που ελπίζουν!

"Μα γιατί εμένα να μου κόψεις την τύχη, που ξέρεις μπορεί να γίνω μεγάλος και τρανός επιστήμων και να βγάλω πολλά λεφτά, άμα είχαμε κομμουνισμό δεν θα είχα κίνητρο για κάτι τέτοιο"

"Βρε γίνε εσύ τρανός επιστήμων, βγάλε πολλά λεφτά και μετά τα λέμε. Για κάθε τρανό και πλούσιο επιστήμονα υπάρχουν γύρω στους 2-3 χιλιάδες που ψωμολυσσάνε το ξέρεις;"

Αλλά τι να τους πεις που έτσι τους μάθανε από μικρούς/ες..."θα έρθει να σε πάρει ο πρίγκιπας", "θα σε πάρει στο εργαστήρι του ο Μπρούς Γουέην να τους σχεδιάζεις τα γκάτζετ"...

...τι διάλο μόνο εγώ όταν ήμουν παιδάκι έλεγα "θα κάτσω πάνω σε ένα βουνό να τους κοιτάω από κάτω στη μιζέρια τους γιατί είμαι ο Χούλκ!";

- Φωνή της αλήθειας: Σας λέει ψέματα ήθελε να γίνει κάτι μεταξύ Indiana Jones και Conan ο Βάρβαρος.

Σκάσε μωρή!

Και τέλοσπαντων εγώ δεν τρέφω πια αυταπάτες σαν και τους άλλους!

- Φωνή της αλήθειας: ...καλύτερα να μη μιλήσω

Ε καλά για τον κομμουνισμό δεν τον περιμένω και στις 18

- Φωνή της αλήθειας: Ναι αλλά και δυο και τρείς φορές μέχρι τώρα το σκέφτηκες το "να την πετιέται από ψηλά" και ότι μπήκε το νερό στο αυλάκι

Έχεις ένα δίκιο εκεί, αναθάρρησα κάποιες στιγμές πήρα τα πάνω μου αλλά τώρα είμαι πιο προσγειωμένος.

- Φωνή της αλήθειας: Ε με τόσες ανώμαλες προσγειώσεις τελευταία λογικό είναι

Ναι αλλά και ο Batman όταν προσπαθούσε να βγει από το πηγάδι στο τέλος της ταινίας για να σώσει το Γκόθαμ Σίτι από τον κομμουνιστικό κίνδυνο τα έφαγε τα μούτρα του 3-4 φορές μέχρι να τα καταφέρει!

- Φωνή της αλήθειας: Ταυτιζόμαστε τώρα και με τον Batman πουλάκι μου;

Όχι αλλά λέω...

- Φωνή της αλήθειας: Να μην λες γιατί δίνεις spoiler

Για την ταινία;

- Φωνή της αλήθειας: Εμ τι για τον σοσιαλισμό; Αυτός εκεί στο πηγάδι που τον έχουν ρίξει θέλει πολλά χέρια για να τον ανασύρουν και είναι λίγοι οι πρόθυμοι στον καιρό μας

Οι καιροί όμως αλλάζουν, κάποια στιγμή θα λάμψει η αλήθεια!

- Φωνή της αλήθειας: Πρέπει να με περάσεις πολλά χέρια τρίψιμο πρώτα αφού θα έχει μαλακώσει η σκουριά μου από τα αίματα

Το αίμα θα χυθεί που θα χυθεί ούτως ή άλλως, το ζήτημα είναι για ποιό σκοπό

- Φωνή της συστημικής προπαγάνδας: Καλά εσύ καψερέ πολλές ταινίες βλέπεις...

Δεν θα μου τα γυρίσεις τώρα τούμπα, εγώ ξεκίνησα να κατηγορώ τους άλλους κατάλαβες; Έχω διαβάσει και βιβλία αν θες να μάθεις!

- Φωνή της αλήθειας: Δεν πας να κοιμηθείς ώρα σου είναι, δουλεύεις αύριο το πρωί

Καλά πάω...

- Φωνή της συστημικής προπαγάνδας: Υποχωρείς, τι έγινε ξεμείναμε από επιχειρήματα;

Σκάσε γιατί θα πάω σε ψυχίατρο και θα του πω ότι ακούω φωνές και θα σε στείλω αδιάβαστη!

- Φωνή της συστημικής προπαγάνδας και της αλήθειας ταυτοχρόνως: Καλά καλά δεν σε είπαμε και Κουβέλη!

Άντε καληνύχτα(μην τους το πείτε αλλά δεν πάω σε ψυχίατρο γιατί φοβάμαι μη με κρατήσει)

- Φωνή της συστημικής προπαγάνδας και της αλήθειας ταυτοχρόνως: Το ακούσαμε αυτό δεν θα μας ξεφορτωθείς έτσι εύκολα!

Ούτε και εσείς εμένα...





Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

4 σχόλια:

  1. χαχα οντως τραγικη η ταινια απο αποψη προπαγανδας. Πολυ χοντροκομενη. Πρεπει να γραφτηκε το σεναριο τοτε που υπηρχε το occupy wall street

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω δει ακόμα το καινούριο batman αλλά από κινηματογραφική άποψη πατάτα θα είναι όπως και τα άλλα δύο που βγήκαν. Πάντα από κινηματογραφική άποψη τα καλύτερα batman, σαν ταινίες δηλαδή, θα είναι του Τιμ Μπάρτον. Εδώ ρε στο σκοτεινό ιππότη μόνο που δεν βάλανε τον Τζόκερ να απαγγείλει Μπακούνιν αν είναι δυνατόν τον παρουσίασαν σαν μανιακό αναρχικό (ίσως είχαν σκοπό και να συκοφαντήσουν και τους αναρχικούς έτσι προπαγανδιστικά δεν ξέρω όλα τα περιμένω από αυτούς).

    Τώρα όλη η ιδέα του μπάτμαν είναι ότι ο ένας αλλάζει τον κόσμο, χωρίς να πολεμά το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης αλλά μόνο τις συνέπειες του (πχ έγκλημα) και ενώ ο ίδιος προέρχεται από το ίδιο το σύστημα είναι δηλαδή ο ίδιος πάμπλουτος, καταπιεστής και εκμεταλλευτής. Α και βέβαια ο ένας σώζει τον κόσμο χωρίς πάλη του λαού. Όπως και ο Ζορό για παράδειγμα. Όλη η ιδέα είναι απλά αποπροσανατολιστική και αντιδραστική και διαστρεβλώνει εντελώς την πραγματικότητα καθαρά αστικός τρόπος σκέψης και σφόδρα προπαγανδιστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα αμα σε ενοχλησε το οτι εκαναν τον Τζοκερ να μοιαζει με τον Μπακουνιν, μην το δεις το τριτο Μπατμαν γιατι ειναι αντικομμουνισμος στα καλυτερα του(που λεει ο λογος δηλαδη γιατι τα ιδια και τα ιδια λενε τοσο καιρο, ο αντικομμουνισμος δεν ανανεωνεται μονο εντεινεται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγω του Μπαρτον προτιμω Leo : ]
    παντως το 2ο του Νολαν δεν το θυμαμαι για να δω αν συμφωνω με αυτα που λες και γενικα δε σκοπευω να το ξαναδω.
    Το τριτο θα σε εκνευρισει. Σιγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.