28 Σεπτεμβρίου 2012

Αποπροσανατολίζουν με την πάταξη της φοροδιαφυγής

Για να περάσουν τα επαχθή μέτρα των τόσων δισεκατομμυρίων που σχεδιάζουν κυβέρνηση και τρόικα, απαιτείται και η παραπλάνηση. Χρειάζεται να επιστρατευτεί και η πανουργία του κράτους των εκμεταλλευτών. Γι' αυτό βομβαρδίζουν τις τελευταίες μέρες την κοινή γνώμη με... ειδεχθείς πράξεις φοροδιαφυγής και λιστες . Τις μέρες, λοιπόν, που ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τα εγκληματικά μέτρα, το υπουργείο Οικονομικών «ανακάλυψε» μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή που διέπραξαν 121 άτομα, όπου και δημεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία... Εφημερίδα που στήριζε στο παρελθόν φανατικά ΠΑΣΟΚ και σήμερα τη ΝΔ και τον Σαμαρά, κρέμασε στα μανταλάκια τα εισοδήματα γνωστών καλλιτεχνών. Στο παρελθόν είχαν «κρεμάσει» τους γιατρούς του Κολωνακίου και πιο πριν άλλες επαγγελματικές ομάδες.
Πραγματικά, το καπιταλιστικό κράτος είναι πανούργο. Σε καιρούς ήρεμους κάνει τα στραβά μάτια στις επαγγελματικές εκείνες ομάδες, τις οποίες η αστική τάξη επιδιώκει να έχει συμμάχους στη ληστεία που διαπράττει σε βάρος της εργατικής τάξης. Οταν τα πράγματα στριμώχνονται, δε διστάζει να τις κρεμάει στα μανταλάκια και να τις καταγγέλλει για φοροδιαφυγή... Βεβαίως, κανείς δε λέει να μην υπάρχει φορολόγηση ανάλογα με το εισόδημα, ούτε ότι το φαινόμενο της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να υπάρχει και σε τέτοια στρώματα. Αλλά, «όλως τυχαίως», εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια έχουν να δώσουν στοιχεία για φορολογικούς ελέγχους στις 3.500 περίπου Ανώνυμες Εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ολα βεβαίως τα παραπάνω, την ώρα που η φοροληστεία των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων συνεχίζεται κι εντείνεται. Και βγάζουν μερικά τέτοια παραδείγματα για να αποπροσανατολίσουν το λαό από το γεγονός ότι φοροαπαλλάσσουν συνεχώς το κεφάλαιο, φοροκλέβοντάς τον.

Κανείς δεν πρέπει να «τσιμπήσει» από τη νέα ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης, με το δήθεν κυνήγι της φοροδιαφυγής των επωνύμων... Ολα αυτά θα ξεχαστούν την επομένη της ανακοίνωσης των μέτρων. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.