24 Σεπτεμβρίου 2012

Ντοκιμαντέρ για τη Βόρεια Κορέα

Αναδημοσίευση από commiblog

DPRK-flags[1]


     Η γνώμη που ο περισσότερος κόσμος έχει για τη Λαϊκή      Δημοκρατία της Κορέας έχει πλασθεί από τα αστικά ΜΜΕ. Έτσι οι μόνες φορές που αναφέρεται στις ειδήσεις θα είναι για κακό σκοπό και θα έχει σχέση με το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Το εμπάργκο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων προς την χώρα κάνουν τη ζωή των βορειοκορεατών μερικές φορές δύσκολη.  Σε καμία περίπτωση όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάζονται.
Το συγκεκριμένο εμπάργκο δημιουργεί και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Έτσι το πυρηνικό πρόγραμμα δεν έχει σκοπό μόνο την άμυνα  της χώρας απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό αλλά κυρίως την ενεργειακή ανεξαρτησία.
Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα ελληνικό blog γραμμένο και στα αγγλικά με προτάσεις για ντοκιμαντέρ που αφορούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Ήδη έχω δει δυο από αυτά και έχω μάθει πολλά στοιχεία που διαφορετικά δε θα γνώριζα. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ένα από αυτά που είδα έλεγε πως η κυβέρνηση της Βόρεια Κορέας δεν μπλέχτηκε καθόλου στα γυρίσματα ενώ αντιθέτως βρήκε πολλές δυσκολίες από τις εταιρίες διανομής των δυτικών χωρών.
Το link για το blog είναι αυτό : http://redkorea.wordpress.com/ , επισπευτείτε το, κατεβάστε τα ντοκιμαντέρ και δείτε πράγματα που θα σας καταπλήξουν για αυτή την άγνωστη και παρεξηγημένη χώρα.

3 σχόλια:

  1. Τα είχε σε τόρεντ ,έχρι κάποια στιγμή. Το redkorea το παρακολουθούσα. Εχει πράγματι πολύ ενδιαφέροντα και άγνωστα στο "πλατύ κοινό" πράγματα, όπως ταινίες (ακόμη και νοτιοκορεάτικες! -για να βλέπουμε και ποιό είναι το "αυταρχικό καθεστώς"), ντοκυμαντερ και άλλα. Είχα σταματήσει να ανανεώνεται λίγο πριν, κια για κάποιους μήνες μετά τον θάνατο του Κιμ-Γιονγκ- Ιλ. Με χαρά βλέπω πως λειτουργεί και πάλι.
    Από πλευράς μου, η παρακολούθηση του συνίσταται ανεπιφύλακτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν άλλο ένα εντυπωσιακό βίντεο για την Bόρεια Kορέα

    http://www.youtube.com/watch?v=bUzFodfLoC8&feature=g-high-c

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.