27 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΡΕΙΑ ΑΜΕΑ στην Αθηνα - ΜΑΓΚΕΣ! Αστυνομικοί χτύπησαν και κλώτσησαν τα άτομα με αναπηρία έξω από τη Βουλή




- Άνδρες των ΜΑΤ έβριζαν τους συγκεντρωμένους
- Προφανώς ήταν έγκλημα των ΑΜΕΑ η επιθυμία να επιδόσουν ψήφισμα στη Βουλή
- Κατέβασαν δυο κλούβες και μια διμοιρία των MAT στη Βουλή για τα... ΑΜΕΑ!
- Λίγο μετά τις 12:30 αντιπροσωπεία των ΑΜΕΑ έφτασε στο Μαξίμου για να δει τον πρωθυπουργό
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με φωτογραφίες και video

Μοιάζει απίστευτο αλλά όπως αποδεικνύει ο φωτογραφικός φακός είναι πέρα για πέρα αλήθεια...


Άνδρες των ΜΑΤ δε δίστασαν να αποδείξουν τον ανδρισμό τους και να χτυπήσουν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους με αναπηρία που είχαν φτάσει μέχρι τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των επιδομάτων τους. Ήταν να περάσουν στη Βουλή για να επιδόσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Και προφανώς αυτό, για τους ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ, είναι έγκλημα!


Όταν η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή, οι συγκεντρωμένοι είδαν να τους... περιμένουν δυο κλούβες των ΜΑΤ και μια διμοιρία!

Παρατάχθηκαν κι εκείνοι μπροστά στις κλούβες.

Αντιπροσωπεία τους, εκτός από τη Βουλή, έφτασε και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Θέλουν να δουν τον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους.


Περισσότερα από 1500 άτομα μετέχουν στην πορεία και διαμαρτύρονται για τις περικοπές επιδομάτων.
Συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και μέσω Σταδίου ξεκίνησαν προς το υπουργείο Οικονομικών. Από εκεί, έφτασαν στη Βουλή.



Μια ακόμη κραυγή από ανθρώπους με αναπηρίες.
«Οι Ελληνίδες και Έλληνες με αναπηρία δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία» είναι το μήνυμα της κινητοποίησης των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), των Χρονίως Πασχόντων και των οικογενειών τους.
Περιπολικό κλείνει την Πειραιώς, στο ύψος της Ομόνοιας
Περιπολικό κλείνει την Πειραιώς, στο ύψος της Ομόνοιας
Όπως επισημαίνουν, τα περιθώρια φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής αντοχής τους είναι περιορισμένα, αφού απειλούνται από την ανεργία, τη φτώχεια αλλά και τον κοινωνικό αποκλεισμό και ζητούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων, των συντάξεων και των μισθών των ΑμεΑ, αλλά και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, ενώ ζητούν εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία.

«Η αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνδέεται άμεσα με πολιτικές αποδιοργάνωσης του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με πολιτικές που καταργούν στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές που λάμβαναν μέχρι σήμερα», υπογραμμίζουν.

Προσθέτουν πως η οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους πλήττεται «από τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας και από το σχεδιασμό ενός συστήματος παροχών που δεν εγγυάται την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς τις πολιτικές απασχόλησης και εκπαίδευσης τους.

Τα ΑμεΑ, οι Χρονίως Πάσχοντες και οι Οικογένειες τους θεωρούν κρίσιμη τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και την κατάρτιση νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών που θα εγγυάται τη δωρεάν χορήγηση ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψης, ιδιαίτερα των άπορων πολιτών με αναπηρίες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ



Πηγη

16 σχόλια:

  1. Ακουγονται καποια " Γαλλικα στο β video.... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα "γαλλικά" που έλεγε και λέει ο κόσμος όταν η αριστερά ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ κρατούσαν τα πανό των μπάτσων στην συγκέντρωσή τους το κάνετε γαργάρα επαναστάτες του ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάστορα, δεν λέω, η δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά όταν αυτή σχετίζεται με το να γράφεις αθλιότητες στο διαδίκτυο, τότε εκπίπτει στην κατηγορία χαφιεδισμός.

      Καταλαβαίνω τα κόμπλεξ, καταλαβαίνω τις εμμονές, καταλαβαίνω και την απλή ηλιθιότητα. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω και δεν δέχομαι είναι η σκόπιμη παραπληροφόρηση και ειδικά στο μπλογκ μας.

      Το πανό το κράταγε η Δούρου, η οποία στο πολιτικό πρόγραμμα του κόμματός της έχει την κατάργηση των ΜΑΤ για παράδειγμα. Εμείς στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα κάθε κλάδου εργαζομένων, ακόμα και αυτών που χρησιμοποιούνται απο το αστικό κράτος για την καταστολή των εργατικών αγώνων.

      Διαγραφή
    2. προφανως θα προτιμουσες να ηταν απων το ΚΚΕ απο καθε διμαρτυρια των ενστολων, δεν ξερω αν αυτο θα σε βολευε πολιτικοιδεολογικα, αλλα μαλλον θα τονωνε τον "πολιτικο ανδρισμο" σου αφου για σενα "η στολη ειναι μορφη επιβολης , αρα οποιος φοραει στολη επιβαλεται, αρα το ΚΚΕ ειναι απεναντι σε οποιον φοραει στολη"....
      Ξερω, απλοικος συλογισμος, αλλα ειναι δικος σου, και απεχει παρασαγγας απο την λογικη ενος επαναστατικου κομματος που θελει τους ενστολους με το μερος του λαου-του οποιου παιδια ειναι-και οχι της αστικης ταξης....
      Εξαλου το ραβδι δεν το κανει "κακο" το γεγονος οτι ειναι ραβδι, αλλα το χερο που το κραταει....ελπιζω να με καταλαβαινεις.

      Διαγραφή
  3. Εγινες ρεζιλι σε προηγουμενο θρεντ , θελεις να γινεις και εδω....

    Οι μπατσοι δεν ειναι μισθωτοι εργαζομενοι ρε ηλιθιε?

    Εστω οτι καποιοι οικοδομοι ειναι τεμπεληδες και απεργοσπαστες, δερνουν τις γυναικες τους, τους αρεσει ο μπατμαν αντι για τον σουπερμαν.... η "αριστερα" δεν θα επρεπε να στηριζει τις κινητοποιησεις ενος κλαδου εργαζομενων????

    καναπεδατε σκεψου πριν μιλησεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μ αρέσει που προσπαθείς κ να του εξηγήσεις...
      χαράς το κουράγιο σου...

      Διαγραφή
    2. Prohja ... προσοχη στους χαρακτηρισμους.
      Προτιμουμε να ειναι πολιτικοι, με καταλαβαινεις.

      Διαγραφή
    3. μάλλον πάει στο πρώτο μ σχόλιο...
      έχεις δίκαιο ούτε καν ο κόπος δεν του αξίζει,

      Διαγραφή
  4. α) μαρμαρα μεχρι πριν λιγο καιρο (χτες)με το συριζα δεν ησουν? Εκτος και αν κανεις την αυτοκριτικη σου ή αν στηριζεις κριτικα ή αν εισαι του αριστερου ρευματος και της πλειοψηφουσας βασης που ασφυκτια υπο την πιεση της δεξιας μειοψηφιας στο συριζα ή ή ή..
    β) εισαι αποδεδειγμενα τρολ. Συνεχιζεις να σχολιαζεις τα δικα σου, συνηθως ασχετα με τις αναρτησεις.
    γ) θα παρακαλουσα τους υπολοιπους σχολιαστες να μην σε ταιζουν ή αν αποφασισουν να σου απαντησουν να το κανουν πολιτισμενα.
    δ) δεν αξιζεις σοβαρη απαντηση για τον απλουστατο λογο οτι δεν επιδιωκεις μια τετοια. Θες καποιος να σε βρισει για να εχεις να λες.
    ε) σε οτι αφορα εμενα θα συνεχισω να σε θεωρω απλα τρολ και δεν θα χρεωνω τις ανοησιες σου σε κανεναν συγκεκριμενο πολιτικο χωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για δείτε την νεοναζιστική 'οικολογία' τι προτείνει για τους χρόνια ασθενείς......
    http://oikologiko.blogspot.gr/search?q=H%2B%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%2B%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9%2B%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%B1%2B%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%2B%CF%83%CE%B5%2B%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B2%CE%B9%CE%BF%2B%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://e-oikodomos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_2914.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω σε αυτο το θεμα δεν εχω κατασταλαξει. Δεν ξερω αν συμφωνω με τον φιλο οικοδομο ή με tις αποψεις που εκφραστηκαν παραπανω. Δεν ειναι κακο να μην εχουμε αποψη επι παντός επι στητου, n' est ce pas? : ]]

      Διαγραφή
  8. Βρίσκω πολύ μετρημένη και τίμια τη στάση σου Manny. Κι εγώ σε πολλά θέματα την ίδια στάση έχω. Δεν γίνεται να τα λήξουμε όλα μια κι έξω ή να τα χουμε από πριν ληγμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οι κατασταλτικοι μηχανισμοι του αστικου κρατους ασφαλως και ειναι με τετοιο τροπο στεγανοποιημενοι ωστε να "προστατευονται" οσοι δουλευουν σαυτους απο τις επιρροες του εργατικου κινηματος, στα ΜΑΤ γινονται ειδικα σεμιναρια απο ψυχολογους για την αντιμετωπιση της ομαδικης συμεριφορας, στους αστυνομικους για την αντιμετωπιση των απλων πολιτων-σε συνθηκες μαζικης διαμαρτυριας-στους υπαλληλους του ΣΔΟΕ για την αντιμετωπιση εκεινων που θα αντισταθουν σε ελεγχο.
    Γενικα το αστικο κρατος αξιοποιει καθε δυνατοτητα που του δινει η επιστημη και η τεχνολογια ωστε να εχει τους κατασταλτικους του μηχανισμους σε πληρη ετοιμοτητα για αναλογες συνθηκες.
    Ο κακοπληρωμενος μπατσος δεν θα γινει ξαφνικα καλος αστυνομικος επειδη του κοβουν απο τον μισθο, εχει μαθει να "σεβεται" τις διαταγες των ανωτερων, επομενως και του κρατικου μηχανισμου του οποιου νιωθει τμημα του, ο καθε μπατσος εχει μαθει απο τα πρωτα βηματα του στην νεα του δουλεια οτι για ολα φταινε οι "αχαριστοι διαδηλωτες", ο λαος που δεν καταλαβαινει ποιο ειναι το "καλο" του, οι "αλητες" αναρχοκομουνιστες που θελουν να τα σπασουν ολα, κλπ.κλπ.Επομενως για την μεγαλη πλειοψηφια αυτων που επανδρωνουν τα σωματα αυτα-εξαιρειται η πυροσβεστικη που εχει αλλο ρολο κατα μια ενοια-ειναι δυσκολο να αντιληφθει τους ορους με τους οποιους παλευει το εργατικο κινημα και τους στοχους τοςυ οποιους βαζει.
    Ομως κατα τη γνωμη μου απο την αλλη μερια το ΕΚ, το ΚΚ οφειλει να προσπαθει σε μονιμη βαση να προσεγγισει τμηματα αυτων των εργαζομενων-ας αφησουμε κατα μερος ασφαλεια και σκληρους μηχανισμους-προκειμενου να δημιουργουνται συνπαθειες που ισως φανουν χρησιμες σε κρισιμες στιγμες.
    Αυτη η τακτικη ειανι παλια, απο τοτε που υπαρχει το ΚΚ, και οι μπολσεβικοι εχτιζαν οργανωσεις στα ΣΑ, ειχαν τις διασυνδεσεις τους κλπ, κλπ, βεβαια το θεμα της συμαπραστασης στις κινητοποιησεις τους ειναι κατι διαφορετικο, αλλα νομιζω οτι μεσα στην "ποικιλια" των δραστηριοτητων του ΕΓ μπορει να "χωρεσει" με την προυποθεση οτι δεν θα σταματησει το ΕΚ αλλα και το ΚΚ να καταδεικνυει σταθερα και σε μονιμη βαση τον ρολο των μηχανισμων καταστολης του αστικου κρατους και να ετοιμαζει παντα το λαο και την ΕΤ να εχει τα απαραιτητα αντανακλαστικα για την αντιμετωπιση της δρασης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά ρε διαγράφετε σχόλια που λέμε απλά τη γνώμη μας και συμφωνούμε σε πολλά και με τους αμέσως προηγούμενους. Πάτε καλά????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.