21 Σεπτεμβρίου 2012

Να δυναμώσει η οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ 

Σε ανακοίνωση για τη φοροληστεία και τα χαράτσια, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Την ώρα που η συγκυβέρνηση και η τρόικα ετοιμάζονται να σερβίρουν στο λαό τις περικοπές - δηλητήριο σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, σε βάρος της λαϊκής οικογένειας η οποία έχει τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η πρωτοφανής φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα. Ενώ την ίδια στιγμή ο πακτωλός των επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών προς το μεγάλο κεφάλαιο πολλαπλασιάζεται.
 
Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει και η φοροεπιδρομή ενάντια στη λαϊκή κατοικία. Εκτός από το ΕΤΑΚ 2009, το ΦΑΠ 2010 και 2011, ήδη τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν λάβει τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ που, εκτός των φόρων για Δήμους, ΕΡΤ, ΑΠΕ και ΥΚΩ, περιλαμβάνει και την 1η δόση του τέλους ακινήτων ή ΕΕΤΗΔΕ, δηλαδή του χαρατσιού της ΔΕΗ για το 2012.
 
Η κυβέρνηση, κάτω από το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων και της οργανωμένης άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, αναγκάστηκε να κάνει τακτικίστικους ελιγμούς για το χαράτσι της ΔΕΗ, όπως η πληρωμή του χαρατσιού σε δόσεις και η δυνατότητα αποσύνδεσής του από το λογαριασμό και πληρωμής του μέσω των εφοριών.
 
Οι ελιγμοί αυτοί δεν το κάνουν λιγότερο εξοντωτικό και απαράδεκτο. Ωθούν τα λαϊκά νοικοκυριά να διαλέξουν ανάμεσα στη "Σκύλλα" της ΔΕΗ και τη "Χάρυβδη" της εφορίας. Κρύβουν νέες παγίδες, αφού η οικειοθελής προσέλευση και πληρωμή στις εφορίες διευκολύνει την είσπραξή του. Η περιβόητη κατάργηση του χαρατσιού από το 2013 δε σημαίνει και ελάφρυνση του λαού, αφού θα ενσωματωθεί στο νέο, ενιαίο τέλος για τα ακίνητα, όπου θα φορολογούνται ακόμη και τα αγροτεμάχια, εντός και εκτός σχεδίου πόλης.
 
Συγχρόνως, αυξάνονται δραματικά τα λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν πλήρως να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ κ.ά. Σπίτια με γέροντες, άπορους, ανάπηρους, ανέργους, οικογένειες πολυτέκνων, μονογονικές οικογένειες μένουν χωρίς ηλεκτρικό, ακόμη και νερό. Το χειμώνα που έρχεται θα αυξηθούν δραματικά τα νοικοκυριά, οι πολυκατοικίες, ακόμη και τα σχολεία που θα μείνουν χωρίς θέρμανση, αφού η εξομοίωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης θα εκτοξεύσει το ήδη ακριβό πετρέλαιο 40% πάνω.
 
Η φοροληστεία είναι ένα από τα μέτωπα πάλης με τα οποία καλούνται να αναμετρηθούν και να δείξουν το μπόι τους η εργατική τάξη, οι φτωχομεσαίοι αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών.
 
Να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τις λαϊκές επιτροπές, να πετάξουν τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και εργατοπατέρες από τα ΔΣ των σωματείων και μαζικών φορέων.
 
Με περισσότερο πείσμα, οργάνωση και αλληλεγγύη, αξιοποιώντας την εμπειρία από τις περσινές πρωτοβουλίες, από τις όποιες μικρές νίκες έφερε ο αγώνας, να δυναμώσει η οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ, είτε στα ταμεία της ΔΕΗ, είτε στις εφορίες. Να μην περάσουν τα κόλπα και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης, να καταργηθεί το χαράτσι στην πράξη. Ταυτόχρονα παλεύουμε για πλήρη κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων, ματαίωση των σχεδίων για επιβολή νέων.
 
Να οργανωθεί η ταξική αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειές τους, στους μικρομαγαζάτορες, σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους. Κανένας να μην μείνει μόνος του στα νύχια της εφορίας, της ΔΕΗ, των τραπεζών. Κανένας χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση. 
 
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ! 
 
Φιλολαϊκή διέξοδο και λαϊκή ευημερία μπορεί να κατακτήσει μόνο ο ίδιος ο λαός, παλεύοντας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, χωρίς μονοπώλια και ταξική εκμετάλλευση, με κοινωνικοποίηση του πλούτου, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.