5 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του ΓΤ του ΚΚΕ, για την επίθεση με αφορμή το "κίνημα της πατάτας"

Κάθε προσπάθεια παρερμηνείας από σειρά ΜΜΕ των αγωνιστικών και διεκδικητικών θέσεων του ΚΚΕ, όπως ότι δήθεν στηρίζει μεσάζοντες ή εναντιώνεται στην αγροτιά και τον κόσμο που εξαναγκάζεται να αναζητά φτηνότερα προϊόντα είναι υποβολιμαία.

Η προσπάθεια του λαού να δώσει λύση σε συνθήκες κρίσης στο πρόβλημα της διατροφής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα της πάλης του. Σε αυτή την πάλη πρωτοστατεί το ΚΚΕ, δυναμώνει την αλληλεγγύη και δεν υποτιμά καμία προσπάθεια της λαϊκής οικογένειας να εξασφαλίσει τη διατροφή της. Η ανάγκη της λαϊκής οικογένειας για φτηνά και ασφαλή τρόφιμα, όπως και η ανάγκη της αγροτιάς να πουλά σε προσιτές τιμές την αγροτική παραγωγή και να μη σαπίζει στην αποθήκη ή το χωράφι, εξ αιτίας των εισαγωγών και των εκβιασμών των μεσαζόντων και εμποροβιομήχανων, μπορεί και είναι ρεαλιστικό να βρουν οριστική και μόνιμη λύση, κάτω από σειρά προϋποθέσεων.


Οι μορφές όμως όπως το «κίνημα της πατάτας», έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες και δεν λύνουν το πρόβλημα της εκμετάλλευσης της αγροτιάς από το κεφάλαιο, ούτε της φτώχειας και της πείνας που διευρύνονται στις λαϊκές οικογένειες, ως αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής τρόικας – ΕΕ – κυβέρνησης. Εξάλλου και στο παρελθόν έγιναν παρόμοιες προσπάθειες. Οι επιχειρηματίες και τα πολυκαταστήματα, οι έμποροι, έχουν τα μέσα και τους μηχανισμούς να υποσκάψουν την παραπάνω προσπάθεια, ακόμα και παραμερίζοντας κάποιους μεσάζοντες να διατηρήσουν ψηλές λιανικές τιμές για το λαό και χαμηλές τιμές ιδιαίτερα για τους μικρούς παραγωγούς.

Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα να μπουν σήμερα στο περιθώριο τα παράσιτα που λέγονται μονοπώλιο και μεσάζοντας. Αναδεικνύεται η επικαιρότητα και η ανάγκη του κεντρικού σχεδιασμού σε κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας και στον τομέα των τροφίμων. Από τη μείωση της τιμής των αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα, σπόροι, ζωοτροφές κ.ά) καταργώντας το καπιταλιστικό κέρδος και μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής, μέχρι τη συλλογή, συγκέντρωση και διάθεση φτηνών και καλών αγροτικών προϊόντων.

Ο παραγωγικός αυτός τρόπος δεν μπορεί να εξασφαλιστεί στα πλαίσια της ΕΕ, η οποία καταστρέφει παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ, κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης. Με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών (που καμιά σχέση δεν έχουν με τους σημερινούς) των μικρομεσαίων αγροτών και δραστική μείωση των εισαγωγών προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε. Έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε αυτάρκεια για τα περισσότερα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, να καταπολεμήσουμε την ανεργία, να έχουμε ανάπτυξη για την ευημερία του λαού και όχι των κερδών των μονοπωλίων.

ΑΘΗΝΑ 5/3/2012
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


35 σχόλια:

  1. Χρειαζόταν μια επεξεγηματική ανακοίνωση να διορθώσει την ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΟΧΗ αρχική επικοινωνιακή προσέγγιση του Κόμματος στο φαινόμενο. Έχει τεράστια σημασία ο τρόπος που χειρίζεσαι κάποια θέματα και πως τα περνάς στην Κοινωνία. Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για κραυγαλέα λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδια εχω ερωτησεις.Εγω κατ αρχην ψηφοφορος του κκε ειμαι.Σημερα στην ελλαδα ο λαος βιωνει πραγματικα το προβλημα της πεινας.Μπορει οχι στο συνολο του αλλα σε ενα υπαρκτο ποσοστο σιγουρα.Αυτο το κομματι της εργατικης ταξης πιστευω ειναι αυτο το οποιο εχει να δωσει τα πιο πολλα στο λαικο κινημα αλλα ταυτοχρονα απαιτει απο την πρωτοπορια του(δλδ το κκε) στιρηξη οραμα και λυσεις.Την ωρα που πειναει δεν θα σκεφτει τον μαρξ η τον μπογιοπουλο αλλα θα ψαξει να βρει να φαει.Πανω σε αυτη την αναγκη(η σημαντικοτερη) ερχεται το κινημα της πατατας της μπαμιας κτλ.Εμεις το κατακρινουμε και καλα κανουμε γιατι εχει κοντα ποδαρια.Αλλα δεν μπορω να πω σε εναν που γουργουριζει το στομαχι του αν θες να το γεμισεις μην παρεις φτηνη πατατα παρα παλεψε για την ανατροπη των μονοπωλιων.Ο υμνος λεει το ΕΑΜ μας εσωσε απ την πεινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είπε κανένας φίλε μου, να μην πάρει ο κόσμος φτηνή πατάτα. Αυτό που λέει το ΚΚΕ, είναι πως με αυτά τα "κινήματα" σπέρνονται αυταπάτες, πως υπάρχει σωτηρία εντός του συστήματος αρκεί να διώξουμε τους μικρους μεσάζοντες της πατάτας. Και κυρίως σπέρνεται η αυταπάτη πως "αφού μπορείς να αγοράσεις φτηνή πατάτα, ποιό είναι το πρόβλημά σου να ρίξουμε τον μισθό στα 400 € ?"

      Διαγραφή
    2. Άρα, μεγάλε διανοητή Redfly,οποιαδήποτε διεκδίκηση εντός του συστήματος που μπορεί και εν μερει να δικαιωθεί για πολλούς λόγους, σημαντικότερος των οποίων είναι η τακτική του συστήματος "Δίνω ένα για να μη χάσω δύο", οποιαδήποτε τέτοια διεκδίκηση σπέρνει αυταπάτες...α, ρε εργάτες του Σικάγου, τί αυταπάτες σπέρνατε με την διεκδίκηση του 8ωρου και σεις και όλοι όσοι διεκδικούσαν "εδώ και τώρα" λύσεις!!!
      Μήπως έχετε ξεφύγει λίγο μάγκες, λέω, μήπως;

      Διαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=bdqYdqloUUg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=GL84_KCfggk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=rMtfQaXgAqU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κακό που έχει το ΚΚΕ στην γενικότερη λογική του είναι ότι λειτουργεί πολλές φορές μανιχαϊστικά. Αυτό φυσικά το εκμεταλλεύονται διάφοροι και στην συγκεκριμένη περίπτωση ουσιαστικά του προσάπτουν ότι...βρίζει τους πατατοπαραγωγούς που ξεφορτώθηκαν τους μεσάζοντες!

    Επί της ουσίας τώρα, το Αργεντίνικο τρουέκε ήταν θεωρητικά πολύ πιο μπροστά από την συγκεκριμένη κίνηση. Όχι μόνο δεν υπήρχαν μεσάζοντες, αλλά μ' ένα τρόπο είχαν καταργήσει και το χρήμα!
    Είδατε να βγάζει πουθενά; Μόλις η άρχουσα τάξη αποφάσισε να το ξεφορτωθεί, έριξε χιλιάδες πλαστά κουπόνια και τέλος.

    Για πείτε μου τώρα ρε παιδιά: Πως είναι δυνατόν να εξαφανίσει κανείς τους μεσάζοντες (και μάλιστα...παντού!) χωρίς να χτυπήσει καθόλου τους υλικούς όρους της ύπαρξής τους; Άμα ήταν έτσι δεν θα είχαν εμφανιστεί καν οι μεσάζοντες! Δηλαδή πριν οι μεσάζοντες υπήρχαν από μαζοχισμό των αγροτών; Ή επειδή τους περίσσευαν κι έλεγαν "άντε να δώσω και 5 δραχμές στον καημένο τον μεσάζοντα"; Τι λογική είναι αυτή;
    Ποιόν θα πάει να ανταγωνιστεί ο παραγωγός σαν άτομο; Την πολυεθνική; Η πολυεθνική θα τον πατήσει κάτω ΑΜΕΣΩΣ μόλις το αποφασίσει! Θα του κατεβάσει την τιμή σε τέτοια επίπεδα που ούτε το πότισμα δεν θα μπορεί να πληρώσει...

    Αυτά δεν πρέπει να τα πει το ΚΚΕ;
    Είναι προτιμότερο να σπέρνει κι αυτό αυταπάτες ή μήπως θα πρέπει ν' αρχίσει να πουλάει πατάτες σαν τον..."κινηματικό" Τριανταφυλλόπουλο; (http://www.zougla.gr/greece/article/i-zougla-sto-plevro-katanaloton-ke-paragogon)
    Από εκεί και πέρα κανένας δεν είπε ότι είναι κακό να ξεφορτώνεσαι το μεσάζοντα, ούτε να πηγαίνεις να αγοράζεις φτηνά. Αλλά για πείτε μου: Αν αύριο έρθουν πατάτες...Μπαγκλαντές με 0,30 ευρώ το κιλό, ο άνεργος και ο πεινασμένος θα πάρει πατάτες Νευροκοπίου με 0,33; Και το ανάποδο: Αν πάει ένας μεσάζοντας και του πει του παραγωγού "στο αγοράζω με 0,35", ο πατατοπαραγωγός θ' αρνηθεί;
    Αναρωτιέμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα που λες στη τελευταια παραγραφο, τα σκεφτομουν αυτες τις μερες.
      Οπως επισης εχω την αισθηση οτι η συνεχομενη προβολη απο τα καθεστωτικα media εχει και ενα νοημα του στυλ: "μπορεις να ζησεις με 400 ευρω, με κινησεις σαν και αυτη, μην γκρινιαζεις..κατσε να παρουν σειρα και αλλα προϊοντα, πχ ντοματες και θα δεις οτι μια χαρα θα τα βγαζεις περα βρε κουτο"
      Δεν ξερω. Αυτην την εντυπωση εχω. Ξαφνικα θυμηθηκε η νετ τους μεσαζοντες.

      Διαγραφή
    2. ασε που δεν θυμομουν τι σκατα ειναι ο μανιχαϊσμος και εβαλα μπρος τον γουγλη (και διαβαζω φιλοσοφια αυτη την περιοδο τρομαρα μου..)

      Διαγραφή
    3. Ε ναι ρε Manny, αυτό είναι!
      Κι ακόμη πιο πέρα: "Επιβιώστε όπως μπορείτε μόνοι σας", αυτό μας λένε.

      "Πάρτε πρωτοβουλίες βοηθήστε ο ένας τον άλλο, ρίξτε τις τιμές, δουλεύτε τσάμπα και θα την βγάλετε κουτσά στραβά και με 300 ευρώ"!!
      Αυτό μας λένε οι αλήτες, κι έχουν από κάτω τα διάφορα αριστεροαναρχοειδή να χειροκροτάνε για την φτηνή πατάτα...

      Διαγραφή
    4. http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%87%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82&dq=

      ;)

      Διαγραφή
    5. χεχε thanks, οπως λεμε ασπρο-μαυρο

      Διαγραφή
  7. Το ΚΚΕ οφείλει να μπει μπροστά για να αντιμετωπίσει ο κόσμος και την πείνα και τη σκλαβιά μέσα στην κρίση του καπιταλισμού, αν πραγματικά θέλει την ηγεμονία για να στεριώσει ένα δρόμο προς την λαϊκή εργατική εξουσία. Και με πατάτες και με τρουέκε κι ότι άλλο χρειαστεί για την επιβίωση του υποκειμενικού παράγοντα που θέλει να διαπαιδαγωγήσει, αλλά και για να ψηθεί στις αντιφάσεις της πράξης και της επαναστατικής προοπτικής. Το ίδιο ας κάνουν κι οι όπου γης κομμουνιστές. Αλλιώς όχι σοσιαλισμός σε μια χώρα δε γίνεται, αλλά πουθενά στον κόσμο.

    Ο Ανώνυμος/Βίντεο 1 και 3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.comedylab.gr/video/587/98-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B1#.T1UULREPCIg.facebook

    Για γελια ειστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. true story θα το χαρακτηριζα. Νοt even close ειναι το ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    2. Τέτοιες κρυάδες σε διασκεδάζουν "ανώνυμε" ?
      Συγχαρητηρια

      Διαγραφή
    3. τέτοιο χιούμορ ούτε ο πουτσιρίκος!
      σε λίγους μήνες να σας δω όταν θα κόβετε τα νεράτζια και θα τα τρώτε,αντι να τα πετάτε στους μπάτσους και θα σκουπίζετε τον κώλο σας με το Lifo γιατι δε θαχετε φραγκα ουτε για κωλόχαρτο..
      μοσχαρια..

      Διαγραφή
  9. η προηγούμενη ανακοίνωση, επικοινωνιακά ήταν τραγική. Χωρίς την πρώτη παράγραφο η συγκεκριμένη είναι μια χαρά, και αυτή έπρεπε να βγεί απο την αρχή.
    Τώρα γιατί και ποιός έβγαλε την προηγούμενη, η οποία αντικειμενικά έδινε πάτημα στον εχθρό να σε χτυπήσει, παραποιόντας πολύ έυκολα αυτα που λές , αφού η ανακοίνωσή σου ήταν στρωμένη για κάτι τέτοιο τι να πώ...
    Και δεν είναι η πρώτη φορά.

    Βιπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μην θίξουμε τα ιερά τέρατα της επαναστατοσύνης. Όχι. Κρατάμε θερμοπύλες.

    Τόσο κοτάρες είσαστε και γι' αυτό τα κοντέρ είναι κολλημένα στο εννιά τις εκατό. Και πολύ σας είναι, σε εποχές που έπρεπε να τα είχατε σπάσει. (τα κοντέρ)

    Αλλά τι να περιμένεις από Βαρκιζάτες ξεφτίλες που θέλουν να παρουσιάζονται σαν επαναστάτες,

    Σας πήρε χαμπάρι ο λαός σαν δεκανίκια του συστήματος των αστών.

    Φροντίζουμε να πέσει ο καπιταλισμός, αλλά όχι και πάνω μας σύντροφοι..

    mikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΑ ΧΑ ! ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΙΛΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ! ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕ ΣΚΙΖΕΙ. ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΕΚΑΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ) Η ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ! ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ(ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΝΟΗΤΙΚΗ)! ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΑΛΛΑ Ε ΟΧΙ ΚΙ Ο ΣΙΛΑΣ ΤΩΡΑ !!!! ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΟΙ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΦΕΡΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΤΕ........................................ΦΙΛΑΚΙΑ
    RED LA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΗΡΘΕ Ο MIKEB!!!! XA XA EISTE ADISTAKTOI..........................................RED LA

      Διαγραφή
  12. θα σου δώσω μία πληρωμένη απάντηση σχετικά με την αισθητική.
    Χέστηκα για τον καραγκιόζη Σίλα. Αλλά το κόμμα της εργατιάς είναι δυνατό να παρουσιάζει τέτοια νοσηρά φαινόμενα;

    http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces#29215

    Σας κάνει πλάκα η lifo του καθεστωτικού Τσαγκαρουσιάνου, σε επίπεδο βόρειας Κορέας...
    mikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αλλά τι να περιμένεις από το κόμμα της εργατιάς και της λαϊκής οικογένειας, όταν στέλνει τη θλίψη του για την απώλεια του μεγάλου ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ...

    mikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα ξινά γέλια είναι πολλών ειδών. Αν έβλεπες τον εκπρόσωπο στον Αντένα να προσπαθεί να μαζέψει την κατάσταση, μ' εκείνο το "ευχαριστώ πολύ" στο τέλος, σκέτη ζάχαρη... Αλλά είπαμε: "Κάθε προσπάθεια παρερμηνείας από σειρά ΜΜΕ των αγωνιστικών και διεκδικητικών θέσεων του ΚΚΕ". Αλλιώς "Κατέβα να φάμε, πατάτες έχουμε". Γιατί οι συνοδοιπόροι έχουμε μεγάλη καρδιά και κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Κι ο κόσμος χαμένα τάχει, ότι πατάτα καταπιεί. Ή μήπως, ανάθεμα τις εκλογές που λέμε σ' ότι νάναι γιες. Φούιτ. Και δεν είναι η πρώτη φορά.


    Βίντεο 1-3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κάποτε ήμουν πιο συγκρατημένος αλλά όσο χοντραίνει το παιχνίδι νομίζω οτι με παίρνει να ρίχνω και κανα πολιτικό γαμοσταυρίδι χωρίς να καπελώνεται το νόημα.
    Πολλές φορές κατακρίνω το κκε για τη στάση του απέναντι στα ορφανά, του Κύρκου και στα ξαδέλφια του Μπιστη της Δαμανάκη και του Κουναλάκη και για την κατασπατάληση χρόνου και φαιάς ουσίας για να μπουν στη θέση τους οι ανανεωτικοί του κώλου
    Αλλά αν έχεις δει καθωςπρέπει συνασπιστήρι να τραβάει τα μαλλιά του και να ψάχνει γωνία στον τοίχο για να χτυπήσει το κεφάλι του όταν βλέπει στις δημοσκπήσεις να τους βγάζουν κυβέρνηση και στο δρόμο ή την κάλπη οι κομμουνιστές, οι σταλινικοί, οι απομονωμένοι να είναι διψήφιοι τότε συντρόφια χαλάλι.
    Χαλάλι αν είναι να σκίζει το καλσόν του το κάθε τσόλι που επειδή αγόραζε την ελευθεροτρυπίδα της Μάνιας καμωνόταν για μπροστάρης του λαϊκου κινήματος, που στις κουβέντες αποκηρύσει μετα βδεληγμίας καθετί σοσιαλιστικό ως ξεπερασμένο γιατι πλέον η ταξική πάλη είναι ξεπερασμένη και μόνο η τέχνη απελευθερώνει, γιατί δεν το μπορούν το μπρουτάλ του κομμουνιστή που μόνο όχι, ξέρει να λέει και τους κουράζει, δεν μπορούν να ακούν ξεπερασμένες ιδέες, που αφού εξασφαλίσαν το δεύτερο αυτοκινητάκι και το μεταξωτό φουλάρι και ο σύζυγος χώθηκε και σε κανα δυό κόλπα και βγήκε και το εξοχικό "στ@ρχίδια μας η απεργία" "τι κερδίσατε τόσα χρόνια;" εμείς το καλοκαίρι έχουμε "και ένα τροχόσπιτο και κάνουμε εναλλακτικό τουρισμό" ναι-ναι παίζουμε και στο χρηματιστήριο.
    ΚΟΥΦΑΛΕΣ στα κρεβάτια σας. Δεν σας υπολογίζουμε για συμμάχους. Το παρεάκι σας και στου Φωτάκη να παίξετε παρέα με τον Ψαριανό αντάρτικα remix.
    Αϊ σιχτίρ που μου θέτε ενότητες και προτάσεις συγκυβέρνησης!! εφτά άντε δέκα βουλευτές βλακέντιοι και ουρά των αναχωρητών σας . Τώρα θα λουστείτε τις πουστιές που κάνατε κάποτε σε εκείνους που σας εμπιστεύτηκαν αλλά ευτυχώς κατάλαβαν γρήγορα την μπλόφα.
    Είκοσι χρόνια μετά εσείς πήγατε τριάντα πίσω.
    Δεν μασάει πια ο εργάτης κουτόχορτό (όχι από το δικό σας τουλάχιστο) δεν περιμένει τον ανανεωτή να του δείξει τον τρίτο δρόμο, πήρατε τα τρία της εργατιάς και ξερογλύφεστε για χρόνια γύρω απο το πασόκ και τώρα τρίβετε τα χέρια μπας και γίνετε πασοκ στη θέση του πασόκ αλλά είπαμε, τον πούλο και πάλι σας πρόλαβε ο Φώτης.
    Τσόντα πάλι της σοσιαλδημοκρατίας λοιπόν και κομμένες οι μ@λακίες περι συνεργασιών. Αν έχουν μυαλό θα σας εγκαταλείψουν και όσοι αντιλαμβάνονται την κοινωνία μέσα απο την ταξική διαπάλη και τότε θα σας πάρει η αριστερά πτέρυγα του πασοκ για κεντρώους να φτιάξει το νέο σοσιαλδημοκρατικό χαρμάνι.
    Αριστεροί σου λέει.
    θέλετε κινηματικούς αγώνες με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και του κάθε παρατρεχάμενου που σας εμπνέει ευρωπαϊσμο. ψόφησε και βρόμισε η λυκοσυμαχία που την υπερασπίζεστε γιατί μόνο έτσι αντιλαμβάνεστε την οικονομία καπιταλήστρική ("όμως με ανθρώπινο πρόσωπο") γιατί είστε ευαίσθητοι, τον πονάτε το φτωχό.
    Λοιπόν αυτό ήταν ή με την ΕΕ ή με τους εργάτες. Με το κκε μπορεί να μην συμμαχήσετε ποτέ, αλλά ούτε με την κοινωνία, γιατί αν ο λαός θέλει καπιταλισμό ξέρει που θα βρει καθαρόαιμα σκυλιά του κεφαλαίου να τα ταϊσει με την ψήφο του, τόσα χρόνια αυτό κάνει, τους κόπρους τους ταϊζουν μόνο οι καναλάρχες για να μην χαλάει η βιτρίνα του πλουραλισμού. Δεκανίκια δηλαδή και κομπάρσοι του πολιτικού τους συστήματος.
    Ως εδώ λοιπόν ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ MIKE ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΕΤΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ! ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΕΤΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΥ ΜΕ Μ-Λ ΟΡΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ Β.Κ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΚΕΙ ΚΟΜΜΑ! ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚΣ(ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ)ΤΥΠΟΥ LIFO,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ(ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ...) ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ............RED LA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας μην τα χώνει η καθεστωτική αριστερά για αυτοοργάνωση από τα κάτω, έστω και στο μέγεθος πατάτας, και ας έπαιρνε την κοινοβουλευτική ομάδα από το κοινοβούλιο για να κηρυχθούν εκλογές, και να μην δίνει δεκανίκια στην αστική νομιμότητα.

    Όσο στηρίζουν την παράτα μέσα στους αστικούς μύθους, τόσο θα προβληματιζόμαστε για την επαναστατοσύνη κάποιων "συντρόφων" που μας πουλάνε κριτική "πατάτας", ενώ δεν μπορούν να δουν μακριά από τα συμφέροντά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΤΑΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚΣ(ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ)ΤΥΠΟΥ LIFO,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ(ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ...) ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ............RED LA

    Εδώ υπάρχει το εξής παράδοξο: δεν είναι το σκέτς σοσιαλιστικού "υπερεαλισμού" που παρουσιάζει η νεολαία της κνε, αλλά είναι η αναπαραγωγή που πραγματοποιείτε μέσα από blog της αντίδρασης και της πρεσβείας. Μία είναι η πρεσβεία.

    τι κάνουμε δηλαδή, φεύγουμε από την τούρτα (το σκετς), και πηγαίνουμε στην πηγή που το παρουσιάζει. Δεν ασκούμε κριτική στις τεχνικές ...ΚιμΓιονγκΙλ, αλλά στο μέσο.

    Συνεχίστε σύντροφοι και συντρόφισσες, άλλωστε όπως έλεγε και ένα παλιό τσιτάτο το μέσο είναι το μήνυμα.
    mikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΝΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ(ΔΕΚΤΩ)ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ! Ο ΣΙΛΑΣ(ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ....ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ)ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΛΛΙΩΝΕΙ ΤΙ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ! ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΕΤΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ "ΣΟΣΙΑΛΥΠΕΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΙΛΕΣ(ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ)ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ!ΚΑΠΟΤΕ!Υ.Γ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΚΙΜΓΙΟΝΓΚΙΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΥ LIFO.................ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ........ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΤΙΑ! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΙΚΕΒ
    RED LA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βρε mike B ρε φίλε το κατάλαβα ακόμη και εγώ, αυτοί είναι τελευμένοι, ξευτίλες, σούργελα, ψώνια, με μια λέξη ΚΚΕδες . Εσύ που είσαι και τζιμάνι παιδί τι ζόρι τράβας που δεν σπανέ τα κοντέρ, αν τους κανουν πλάκα καθεστωτικοί, αν παρουσιάζουν νοσηρά φαινόμενα και τέλος πάντων γιατί επιμένεις να τους αποκαλείς συντρόφους σου? Μη χάνεις το χρόνο σου μαζί τους ρε φίλε δεν αξίζει, έτσι κι αλλιώς με βάση τα όσα λες ο λαός θα τους γυρίσει την πλάτη αφού θα καταλάβει τι κουμάσια είναι. Οπότε χαμένος κόπος το να σκυλιάζεις με δαύτους. Γιατί αντί για αυτό δε κάνεις κάτι ποιο χρήσιμο και δημιουργικό ας πούμε γιατί δεν αναλαμβάνεις πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί ένα κίνημα για να μπορείς να αγοράσεις φτηνά προφυλαχτικά (που δεν είναι και ευπαθι προιοντα ας πούμε. Με τις αρρώστιες που κυκλοφορούν και τα χρόνια που έρχονται είναι σίγουρο πως θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμα (τα προφυλαχτικά) στο αφεντικό σου (έχεις δεν έχεις, που θα αποκτήσεις ) γιατί να πρέπει να ξοδέψει φράγκα και για αυτά ;


    Φαμφάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πωωω ρε απωθημένα που κουβαλάει ο καθ' ένας χεχε πλάκα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λοιπόν, μια που το θέμα της πατάτας παρασυζητήθηκε θέλω μια ενημέρωση για το θέμα του πρώην αεροδρομιου στο Ελληνικό.Οχι οτι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην πώλησή του, αυτό το ξέρω, αλλά ποιά είναι η θέση του στη μελέτη που έχει γίνει από το ΕΜΠ και ποιές δράσεις έχει κάνει ή σχεδιάζει να κάνει δεδομένου οτι είμαστε πολύ κοντά στο τελικό ξεπούλιμα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θάθελα όποιος γνωρίζει να με πληροφορήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.