18 Μαρτίου 2012

Ιδιωτική "ΕΥΠ" στην διάθεση όποιου διαθέτει χρήμα


Και όμως  υπάρχει  εταιρεία  που παρέχει   επ΄αμοιβή  υπηρεσίες  "τύπου ΕΥΠ" (Παρακολούθηση  υπολογιστών , κινητών τηλεφώνων, ταυτοποίηση DNA, υψηλη  τεχνολογία καταγραφικών ήχου -εικόνας  κλπ)

Μέχρι χθές ξέραμε  ότι  οι μυστικές  υπηρεσίες μπορούν να παρακολουθήσουν, να καταγράψουν και να επεξεργαστούν  κάθε  τί  που  αφορά  την προσωπική μας ζωή.Είχαμε  βέβαια  υπ΄όψιν ότι   υπάρχουν  και γραφεία  "ιδιωτικών ντετέκτιβ"  που  μέσα στις "παρεχόμενες υπηρεσίες " τους   περιέχεται  η παρακολούθηση  (φυσική και ηλεκτρονική)  προσώπων (φυσικών ή νομικών).
Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε και με φρίκη ανακαλύψαμε  πρίν  απο λίγο, είναι ότι  στην υπο πτώχευση  Ελλάδα, προσφέρει  τις πρακτορίστικες  υπηρεσίες της  μία εταιρεία,  η οποία -όπως διαφημίζει  στην επίσημη ιστοσελίδα της - μπορεί να  παρακολουθήσει και φυσικά να καταγράψει  κάθε είδους προσωπικό μας δεδομένο είτε αυτό αφορά  τον υπολογιστή μας , είτε το κινητό μας τηλέφωνο , το fax κλπ, ενώ στις "λοιπές υπηρεσίες" της   περιλαμβάνονται : Ανάλυση και ταυτοποίηση DNA, υψηλή τεχνολογία καταγραφικών  εικόνας και ήχου(προφανώς  εννοεί  την φυσική παρακολούθηση), εποπτεία -συνοδεία- παρακολούθηση  φυσικών και νομικών προσώπων  κλπ.

Το αστείο είναι ότι στην ιστοσελίδα της υπάρχουν   αναρτημένοι οι  νόμοι που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα, την άρση του απορρήτου  και γενικά ότι  νομικά  σχετίζεται   με τις  δραστηριότητές τους.
Είναι προφανές ότι μέσω αυτών  των αναφορών,  προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση, πως   οι "υπηρεσίες" που προσφέρουν είναι καθ΄όλα νόμιμες και κατ΄επέκταση  η όποια  "συνεργασία"  μαζί τους  δεν είναι ποινικά κολάσιμη.
Αυτό  το μείζον  θέμα  πρέπει να προβληματίσει  όλους μας και φυσικά τον αρμόδιο  εισαγγελέα, ο οποίος είναι θεσμικά υποχρεωμένος να προστατεύσει το απαραβίαστο και απόρρητο της ιδιωτικής μας ζωής και ασφαλώς των επικοινωνιών.
Επειδή δεν θέλουμε  να  κάνουμε έστω και έμμεσα διαφήμιση  σε αυτην την ιδιωτική εταιρεία παροχής  "μυστικών υπηρεσιών", θα παραθέσουμε  πιό κάτω κομμάτια  από την ιστοσελίδα της  σε φωτογραφίες, απο τις οποίες θα έχουν  αφαιρεθεί τα στοιχεία της,  τα οποία ωστόσο έχουμε στην διάθεση κάθε  εισαγγελικής αρχής.



2 σχόλια:

  1. ..είναι δυνατόν να μπορεί κάποιος να τα κάνει όλα αυτα ??
    εννοώ τεχνικα ειναι δυνατον να μπορει κάποιος να μπει έτσι στον υπολογιστη μας?..

    Νομιζω όμως οτι ειναι παράνομ όλο αυτο. Πρέπει να παρει άδεια από τον εισαγγελέα για να τα κανει ολα αυτα.
    Ξερει κανεις να μας ενημερωσει?
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλάβεις Χρήστο, εγώ είχα βρει εν έτη 2002 προγραμματάκι που κυκλοφορούσε επισήμως στο download.com (δεν ήταν τίποτε περίεργο δηλαδή) που κατέγραφε με εικόνα -ανά όποιο χρονικό διάστημα ήθελες εσύ- την εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή σου. Αυτές δηλαδή τις "υπηρεσίες" μπορείς και μόνος σου να τις βρεις αν το ψάξεις λίγο, μη νομίζεις ότι πρόκειται για καμιά κορυφή της τεχνολογίας.

      Από εκεί και πέρα θυμάμαι ότι και παλιά αυτές οι εταιρίες σου παρακολουθούσαν το τηλέφωνο ή σε φωτογράφιζαν κλπ.
      Ήταν "νόμιμα" αυτά;

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.