29 Μαρτίου 2012

Άγριες συμπλοκές στην Πανεπιστημιούπολη με τραυματίες φοιτητές

Από news 247

Πανικός επικράτησε στο τμήμα Φυσικής στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. Άγριες συμπλοκές μεταξύ μελών ακροδεξιάς οργάνωσης, με μέλη αριστερών φοιτητικών παρατάξεων. Σε βεντέτα κινδυνεύει να εξελιχτεί η υπόθεση, καθώς από τα επεισόδια ήδη έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο τρεις φοιτητές που δέχτηκαν επίθεση.


Το χώρο του πανεπιστημίου μάλιστα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βιαστικά οι καθηγητές, ενώ από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έχει σχεδόν κατασκηνώσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω από τις σχολές Θετικών Επιστημών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, περίπου 30 μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης εισέβαλαν, σήμερα Πέμπτη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ρόπαλα, κράνη και λοστούς επιτέθηκαν σε φοιτητές που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν σε συνέλευση του τμήματος, ενώ υπήρξαν και 2 τραυματισμοί.

Αρχικά πήγαν στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος και αφού κατέστρεψαν τα τραπεζάκια της ΠΑΣΠ, της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΕΑΑΚ (ΝΑΡ) και αφού χτύπησαν τους 5 φοιτητές που βρίσκονταν εκεί, στη συνέχεια κυνήγησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους.

Λίγα λεπτά μετά, πέρασαν στο Φυσικό Τμήμα που συνορεύει με το Μαθηματικό για να βρουν και εκεί φοιτητές, αφού την ίδια ώρα διεξαγόταν Γενική Συνέλευση.

Η συνέχεια εδώ.

15 σχόλια:

  1. έχουν ξεσαλώσει οι ναζί και το εργατικό κίνημα πρέπει να δώσει τις απαντήσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα μεγαλώνει μέρα με την ημέρα....
    Πρέπει σοβαρά να δούμε οι αριστεροί(εσω και εξωκοινοβουκλευτική)πως θα αντιμετωπιστούν οι τύποι γιατί σε τέτοιες ταραγμένες περιόδους θα προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν το εργατικό κίνημα με κάθε μέσο,βοηθώντας τα αφεντικά και το σύστημα στην προπαγάνδα και την τρομοκράτηση του λαού(ενόψει και εκλογών)...

    Τα περιστατικά ειναι πολλά και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το αίσχος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια φορά να κατεβάσει το ΠΑΜΕ τους οικοδόμους με ρυθμό ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε και bye-bye Χρυσή Αυγή... Αλλά προς το παρόν δεεεεεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προσπαθουν να βαλουν τους μπάτσους στα πανεπιστημια !!..
    ..ώστε να φαινεται ότι από τη μιά μερια οι φασιστοτραμπουκοι και ο υπόκοσμος και από την άλλη οι φοιτητες, οι φοιτητικές συνελεύσεις και η λειτουργία του φοιτητικού κινήματος είναι "άκρα"!

    μα και αν δεν υπήρχαν ακροδεξιοί, το κράτος των μνημονίων, το καπιταλιστικό κράτος, θα έπρεπε να τους εφεύρει, ώστε να έρθει μετά ως ώριμο φρούτο η "αστυνόμευση" .. και η στην πράξη εφαρμογή του "νόμου και της τάξης".

    κάθε σχολείο και ο "μπάτσος του"..
    .. "κάθε Πανεπιστημιο και ο θυρωρός του".

    όπως ακριβως θελει η Ε.Ε και τα μνημόνια τα οποία προβλέπουν τα πανεπιστημια επιχειρήσεις (αν εχεις λεφτα σπουδαζεις, αλλοιώς..) και θέλουν "τα μαγαζιά τους" να τα ελέγχουν απόλυτα...οι μελοντικοί ιδιοκτήτες τους..
    ..Για αυτό άρχισε η "επιχείρηση" "άκρα" και "ταραχές".. που όπως καταλαβαίνω θα "παίζει" το επόμενο διάστημα, ώστε να δινει και τροφη στα ΜΜΕ..!!

    'Οπως ακριβως κάνουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για να τις διαλύσουν στέλνουν την κουκούλα... να "τα σπάσει"..
    Τσιμπάνε και μερικοί θερμόαιμοι νεαροί αριστεριστές και αναρχικοί, νομίζοντας ότι "κανουν επανασταση" και να που οι χαφιέδες βρίσκουν κάλυψη..!!

    ...έτσι θα κάνουν και στα Πανεπιστημια όπως φαίνεται στέλνοντας χαφιέδες και προβοκάτορες να τα σπάνε..!!

    και ποιοί θα είναι ο σάκος του μποξ? ποιοι είναι πιό "ευάλωτοι" και "τσιμπάνε" ευκολα?.. μα ποιοί άλλοι αυτοί που θεωρουν την περιφρουρηση "κνατ" και "στρατιωτάκια",..
    ... τώρα θέλουν το ΠΑΜΕ να πάει να τους περιφρουρησει, όπως είδα παραπάνω ότι γράφει ένας φίλος!!!

    Επιτέλους θα καταλάβετε οι όποιοι αριστεροί ότι η ΠΑΣΚΕ και τα εργατικά κέντρα που πάτε στις συγκεντρώσεις τους "ενωτικά", δεν μπορουν ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να περιφρουρησουν και να καθοδηγήσουν το κίνημα στα πανεπιστημια σε αγωνιστικη κατευθυνση..!!?
    Για αυτο και οι φασίστες είναι ασύδοτοι !!
    Ας καταλάβουν όσοι επιτέλους καταλαβαινουν ότι η συμπαράταξη με την ΚΝΕ και το ΜΑΣ στα πανεπιστημια ειναι πλέον επιβεβλημένη..!!

    Αν οι φασίστες ηξεραν οτι το ΜΑΣ ειναι πανισχυρο, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΕΞΩ !!
    ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ !!
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ""προσπαθουν να βαλουν τους μπάτσους στα πανεπιστημια !!""

      αυτο ηταν απο τα πρωτα πραγματα που σκεφτηκα

      Διαγραφή
  5. είναι σημαντικό όχι μόνο λόγω της συγκυρίας αλλά γενικότερα να τοποθετούνται τα γεγονότα στην πργματική τους βάση. Έτσι και για την υποκινούμενη και τροφοδοτούμενη φασιστική βία -όπως αυτή που περιγράφει η είδηση- πρέπει να μην την δούμε αποκομμένα από το συνολικό κοινωνικό γίγνεσθαι.
    Είτε πρόκειται για συμμοριακού τύπου (δήθεν απολιτίκ) είτε για τακτική όξυνσης της επίθεσης του συστήματος, είναι ξεκάθαρο ποιούς στοχοποιεί και τι αποτελέσματα έχει.
    Οφείλουμε να απαντάμε πολιτικά και στα πλαίσια αυτοάμυνας και πρακτικά και πάντα να πολεμάμε τον φόβο που επιχειρούν να επιβάλουν οι εκφραστές του ακροδεξιού ή αστικού φασισμού.
    Όταν δεν πιάνει τόπο η τρομοκρατία της προπαγάνδας έρχεται το μακρύ χέρι του κράτους να ολοκληρώσει το σκηνικό και εδώ πρέπει να είμαστε συνεπείς και κυρίως έτοιμοι.
    Να είμαστε έτοιμοι όχι φοβισμένοι και σίγουροι οτι θα αντιμετωπίσουμε πολλά τέτοια κρούσματα είτε μέσω της επισημης κρατικής βίας είτε της παρακρατικής και ως τέτοια πρέπει να την ξεμπροστιάζουμε και φυσικά να την απαντάμε.
    Το σύστημα έχει πολλά "όργανα" και τα συμφέροντα είναι περισσότερα απο όσα μπορούμε να απαριθμήσουμε. Από τον εργοστασιάρχη ή τον εφοπλιστή που σκυλιάζει βλέποντας απεργιακούς αγώνες που δεν σπάνε, μέχρι τους τάχα φιλελεύθερους της κονόμας οργανωμένους σε συντεχνίες, ακόμα και απο "πανεπιστημιακούς δασκάλους" που βρίσκουν εμπόδια στο να στήσουν τα παραμάγαζα τους στις πλάτες της δημόσιας παιδείας.
    Βία δεν είναι μόνο ό,τι σε ματώνει. Βία είναι η ανεργία, ο αποκλεισμός και η απόγνωση που τρέφει τον καπιταλισμό.
    Δεν θα φοβηθούμε, θα απαντήσουμε όπως εμείς ξέρουμε με μαζικό λαϊκό μετωπο.
    Οι μηχανισμοί φοβούνται την ενότητα γιαυτό χτυπούν μόνο πισώπλατα και πούστικα.
    Περιφρούρηση, επαγρύπνιση, αποφασιστικότητα γιατί χούντα είναι θα περάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια ερωτηση θελω να κανω.Στην ΒΙΑ πως απαντας?Με λουλουδια και "διαλογο"?Με οργανωση και οχι μονο ,θα απαντουσα εγω, και ο νοων νοειτω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εννοειται στην ακροδεξια ΒΙΑ,για να μην εχουμε παρεξηγησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι έγινε;
    Άρχισαν την προεκλογική τους καμπάνια οι ναζίδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα γειά σου ρε Yuri


      Ναι, χρειάζεται περιφρούρηση (που περιλαμβάνει και βία ως άμυνα που είναι). Αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλες οι ........ (insert adjective) δυνάμεις να το κατανοήσουν και να το εφαρμόσουν, όχι να ζητάνε από "νταβατζήδες" ή από τον μεγάλο τους ξάδεργο που ξέρει καράτε να καθαρίσει για αυτούς.
      Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του,

      και

      κάθε συνείδηση ωριμάζει όποτε της αξίζει.

      Διαγραφή
    2. Γενικά χρειάζεται αλλαγή στην τακτική, απ' όλους. Οι καιροί αλλάζουν και το στυλάκι "κυκλοφορώ ελεύθερος και ωραίος" πλέον γίνεται (έως) και επικίνδυνο. Δεν είναι θέμα μόνο συνείδησης, θα πρέπει και πρακτικά πλέον να παρθούν κάποια μέτρα ώστε να μην βρίσκεται ο άλλος ξαφνικά με σπασμένο κεφάλι χωρίς να ξέρει από που του 'ρθε.

      Δεν διανύουμε και την πιο δημοκρατική περίοδο του συστήματος...

      Διαγραφή
  9. Ο νέος Δεκέμβρης έρχεται... και θα είναι και ντάλα μεσημέρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όσα παιδάκια νομίζουν πως γίνεται και το Κεφάλαιο να επιτίθεται
    σε μισθούς και βιοτικό επίπεδο,
    και να μην τρώνε φάπες από ΜΑΤ και Χ.Α.
    είναι γελασμένα.

    έχει θεοποιηθεί η Χρυσή Αυγή, ως μπαμπούλας
    την ώρα που το ΠΑΣΟΚ (με ΝΔ και λοιπούς)
    χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.
    Το ΠΑΣΟΚ έχτιζε ΤΟΙΧΟ στον Εβρο και κάποιοι λέγαν: "το νου σας, ανεβαίνει η Χ.Α.".

    Το κεφάλαιο και η δικτατορία του εκτραχύνονται, επιλέγουν ήδη το φασισμό,
    αλλά όχι με την Χ.Α. στην πολιτική εξουσία όπως θα φαντασιώνονταν
    κάποιοι αριστερούληδες, αλλά με άλλα "δημοκρατικότερα" προσωπεία και κόμματα.
    -----------------------
    ΨΙΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.