23 Μαρτίου 2012

1821 – 2012 = Ίδιοι εκβιασμοί – Ίδιος ο ξεσηκωμός !

Ανακοίνωση του ΚΚΕ με αφορμή την επέτειο της 25ης Μάρτη  
Τότε τρομοκρατούσαν το λαό ότι αν ξεσηκωθεί κατά του Σουλτάνου, των ντόπιων συνεργατών του και της «Ιερής Συμμαχίας» θα καταστραφεί.
Τώρα του λένε ότι θα ζήσει το χάος αν συγκρουστεί με την αστική εξουσία, την ΕΕ, αν δεν δεχθεί τις αλυσίδες και την εξαθλίωση που του φέρνουν οι υπερασπιστές του καπιταλισμού.
Οι θυσίες του αγώνα του λαού για το δίκιο του είναι ασύγκριτα λιγότερες από τα δεινά, τις συμφορές, που του φέρνει η υποταγή και η μοιρολατρία.
Η πρόσκληση για «εθνική ομοψυχία» που παρουσιάζουν ότι υπήρχε το 1821 αποτελεί χονδροειδέστατη διαστρέβλωση της ιστορίας.
Ούτε το 1821 υπήρχαν ενιαία εθνικά συμφέροντα.
Και μέσα στην αστική τάξη, που τότε ήταν προοδευτική, υπήρχαν διαφοροποιήσεις και ανταγωνισμοί, ενώ διαφοροποιήσεις υπήρχαν και ανάμεσα στους κοτζαμπάσηδες. Αυτές οι αντιθέσεις οδήγησαν και σε εμφυλίους πολέμους.
Ο λαός πρέπει να απορρίψει τους εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων του συστήματος και του «ευρωμονόδρομου».
Η πρόσκληση για «εθνική ομοψυχία» επιδιώκει την υποταγή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην άγρια σφαγή των δικαιωμάτων τους.
Η κοινωνική δύναμη που έχει την ικανότητα και τη δύναμη να ανοίξει το δρόμο της κοινωνικής εξέλιξης και να βάλει τέλος στην καπιταλιστική εκμετάλλευση είναι η εργατική τάξη. Αυτή μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της λαϊκής συμμαχίας και να ηγηθεί της λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την εργατική – λαϊκή εξουσία.
Ο λαός έχει χρέος να εμπιστευθεί τη δύναμή του. Με την οργάνωση και τη συμμαχία του, με τη δική του εξουσία, μπορεί να ζήσει καλύτερα. Να αναπτύξει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελός του, μετατρέποντας σε δική του κοινωνική περιουσία όλα τα μονοπώλια, τον φυσικό και ορυκτό πλούτο, αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, διαγράφοντας το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της.

19 σχόλια:

  1. Η πρόσκληση για «εθνική ομοψυχία» επιδιώκει την υποταγή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην άγρια σφαγή των δικαιωμάτων τους.
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ?? ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!
    ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάζοντας πλάτη στον Δασκαλόπουλο, εσύ γίνεσαι περισσότερο Έλληνας ?
      Για να καταλάβω δηλαδή πως "σκέπτεστε" εσείς οι ελληναράδες ...

      Διαγραφή
    2. Ποιος προσκαλει ρε ανθελληνα σε ομοψυχια?
      Η μνημονιακη κυβερνηση του ναι σε ολα.

      ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΒΡΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΛΑΣΜΑ?????????????
      ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ???

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Μπορούμε να πούμε ότι η Εργατική - Λα'ι'κή Εξουσία" είναι όπως θα λέγαμε παλιά η "Δικτατορία του προλεταριάτου"; Και αν έχω καταλάβει καλά θα φτάσουμε στο στάδιο αυτό κουνώντας στις πορείες και στις διαδηλώσεις τις σημαίες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ;

      Διαγραφή
    2. Οχι. Θα φτασουμε σε αυτο το σταδιο σπαζοντας βιτρινες στην Ερμου και παιζοντας κρυφτο με τα ματ.

      Διαγραφή
  3. Κάτι τέτοιοι δεν είναι ελληναράδες, οικονομημένοι αστοί είναι που τους βολεύει μια χαρά η "εθνική ομοψυχία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το "αστείο" είναι ότι όλοι αυτοί που κατηγορούν το ΚΚΕ για ανθελληνισμό είναι οι πολιτικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, ταγματασφαλιτών! Και το σίγουρο είναι ότι και στο παρον/ μέλλον τον ίδιο ρόλο παίζουν/ θα παίξουν... Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαινεται ο ανθελληνισμος σας ΚΚΕδες!!Οσο και να προσπαθειτε να το κρυψετε δεν θα τα καταφερετε γιατι ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει αριστερη προδοσια!!παντα 5% θα μεινετε!ποτε δεν θα κυβερνησετε χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πωπω πόσο μου την σπάνε οι "αντικομμουνιστές" όταν πετάνε κάτι αόριστο.

      Καταρχήν είσαι άλλος εσύ ή ο πρώτος ανώνυμος(Mar 23, 2012 04:28 AM);Προς αποφυγή μπερδεμάτων προσδιορίσου.

      Δεύτερον,για ποιον ανθελληνισμό μιλάς;Μίλα με επιχειρήματα και γεγονότα.Λες και είσαι 15 χρονών...

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμο παπαροειδες τρολλ της συμφορας,εγω ευχομαι να μην "κυβερνησει" ποτε το κουκουε.

      Ευχομαι να συνεχισουν να κυβερνουν μονο συνασπισμοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-καμμενοι κλπ, να εφαρμοζουν πιστα τα πατριωτικα μετρα των μνημονιων να σε δω να τι θα λες μετα, χωρις τα λεφτα του μπαμπα, υποαπασχολουμενος σε ενα macdonald οπου με καθε happy meal θα υποχρεουσαι γυαλιζεις και "πομολα" πελατων.

      Ειλικρινα ζω για αυτη τη στιγμη.

      Διαγραφή
  6. Για το σχόλιο ανώνυμου περι σημαιακίων του ΠΑΜΕ (Mar 23, 2012 10:08 AM):
    Αυτό κατάλαβες εσυ; Η λέξη ταξικός πόλεμος σου λέει κάτι; Γιατί αν δεν σου λέει, τότε με ό,τι σημαία και να τυλιχτείς τις ίδιες βλακείες θα λες.

    Όσο για τον τελευταίο ανώνυμο Mar 23, 2012 05:45 PM:
    Η μπούρδα πάει σύννεφο. Όσον αφορά την Μακεδονία , μάθε πρώτα τις θέσεις που είχε το ΚΚΕ πριν το '34 και μετά το '34, μάθε για ην Ολομέλεια που διέγραψε τον Ζαχαριάδη, και μετά μάθε και τις πρόσφατες δηλώσεις της Αλέκας περί Μακεδονίας. Ζβότζο.
    Κύπρος: Προς το παρόν έχεις μια Κύπρο-πλυντήριο, διχοτομημένη, προτεκτοράτο, φυσική πλωτή Νατοική βάση και έρμαιο των παγκόσμιων συμφερόντων. Για βάλε τώρα το δάχτυλο στον ουρανίσκο και ξαναπές αυτό που έλεγες.
    Μακαβριότητες εμφυλίου: Εμφύλιος ήταν, όχι παιδική χαρά. Με μια διαφορά όμως: κάποιοι πολεμούσαν ως πατριώτες, και κάποιοι με συμμάχους τους άγγλους. Γκέγκε;
    Όσο για το "μοντέλο που επιθυμούμε", δώσε μια γερή στο πάτωμα με το κεφάλι, διάβασε το ποσό του χαρατσίου στο λογαριασμό, μετά απόλαυσε την ΣΗΜΕΡΙΝΗ φανερή και μυστική αστυνομία, το facebook και το big brother, το 1 εκατομμύριο της μενεγάκη, τα δις του χρηματιστηρίου. Έπειτα ΔΙΑΒΑΣΕ επιτέλους για την πρόταση τυ ΚΚΕ και γύρνα την μανιβέλα.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1oς ανωνυμος.
    η εθνικη ομοψυχια επιβαλλεται οτι πολιτευμα και αν εχει μια χωρα.
    για τον ιδιο λαο μιλαμε που τωρα ειναι δεξιοι και μετα απο χρονια μπορει να γινουν κομμουνιστες και μετα μπορει να γινουν βασιλικοι.
    αν δεν εχουμε εθνικη ομοψυχια ουσιαστικα δεν εχουμε ουτε πατριδα, ουτε κρατος.
    τα στελεχη το ΚΚΕ ειναι αρκετα εμπειρα ωστε να γνωριζουν την σημασια των λεξεων. η φρασεολογια που χρησιμοποιουν δεν διαφερει σχεδον σε τιποτα απο την φρασεολογια των ξενων πρακτορων, των αναρχοαπλυτων και των ψευτοκουλτουδιαριδων συριζαιων.
    ειστε ανθελληνες και δεν το κρυβετε. ζητατε αφοπλισμο της ελλαδας, δεν κατακρινετε ποτε την τουρκια, την αλβανια, τα σκοπια.
    μιλατε αοριστα για τον κακο ιμπεριαλισμο και για την φιλια των λαων.
    πως ειναι δυνατον να μισειτε τον ελληνικο λαο που ψηφιζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να αγαπατε τον τουρκικο λαο που ψηφιζει ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι άσχετος εάν νομίζεις ότι το ΚΚΕ ζητάει αφοπλισμό της ελλάδας._
      Επίσηςς εσύ είσαι αυτός που μιλάει αόριστα για "τουρκια" και "αλβανία" και όχι για το οικονομικό σύστημα που εκμεταλλεύεται και τους λαούς τους ΚΑΙ τους γαλουχει ΚΑΙ κάνει τις επιλογές εξωτερικής πολιτικής.

      Διαγραφή
  8. Ρε ανώνυμε άντε αγοράκι μου να ψηφίσεις την χρυσή αυγή, να πάρετε και την Πόλη. Εγώ πάντως να ξέρεις ότι ΖΩ για την στιγμή που θα επιτεθείτε στην Κωσταντινούπολη. Γιατί ξέρω ότι αυτή δεν απέχει και πολύ από την στιγμή που θα βρεθείτε ξεπουπουλιασμένοι κάπου στην Κέρκυρα να ζητάτε καράβι για Ιταλία...

    Απλά έχε υπόψη σου ότι στον εμφύλιο το έγκλημα του ΚΚΕ ήταν που υπέγραψε την επάνοδο της αστικής τάξης στην εξουσία όπου και παρέδωσε τα όπλα. Αυτό όντως είναι κάτι που πιθανά να μην του συγχωρεθεί από την Ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι μισειτε τοσο πολυ την ελλαδα μας?
    ο κομμουνισμος ειναι ενα οικονομικο συστημα. εσεις το εχετε εξελιξει σε προδοσια!!!!!!!
    οσο για τον εμφυλιο που αναφερεις και οι 2 πλευρες στηριχτηκαν στους συμμαχους τους, απλα οι δικοι σας συμμαχοι στην κρισιμη φαση σας εγκατελειψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την μισούμε γιατί δεν μας αρέσει η θάλασσα. Επίσης μας την σπάει που έχει τόσα βουνά και το κλίμα της είναι εύκρατο. Που θα φτιάξουμε εμείς τα γκουλάγκ, αν παντού έχει λιακάδα;

      Επίσης η προδοσία είναι στο αίμα των κομμουνιστών. Συνήθως προδίδουν την χώρα τους, γι αυτό και τους λένε εαμοβούλγαρους. Υπάρχει περίπτωση φυσικά να προδώσουν τα πάντα (το λαό, την εργατική τάξη, τα πιστεύω τους, τους εαυτούς τους κλπ.), αλλά οι χώρες τους είναι τα συνηθισμένα θύματα. Ευτυχώς υπήρξαν και άνθρωποι εθνικόφρονες και με γνήσια αγάπη για την Ελλάδα όπως ο Σκόμπι και ο Βαν Φλιτ που τους θύμησαν ότι η ΕΛΛΑΔΑ έχει πάγκο, δεν είναι μόνο οι γνήσιοι Έλληνες των ταγμάτων ασφαλείας.

      Ω!
      Και οι δυο πλευρές στηρίχτηκαν στους συμμάχους;
      Και δεν μας λες ρε γελοίο υποκείμενο: Ποιά ήταν η κρίσιμη φάση που μας εγκατέλειψαν οι Σοβιετικοί; Όταν το ΚΚΕ υπέγραφε την Καζέρτα και το Λίβανο ή όταν υπέγραφε την Βάρκιζα;

      Διαγραφή
    2. Ρε Yuri, άστον... αφού ο άνθρωπος έχει βασικά προβλήματα κατανόησης και άγνοιας. Ξερόλας εν μέσω αγνωστικισμού.
      Ο ζβότζος δεν γνωρίζει πότε υπογράφτηκε η Γιάλτα, πότε η Βάρκιζα, πότε στήθηκε ο ΔΣΕ, και γενικά το μόνο που κάνει αυτόματα πέρα από το να τρώει γύρους και να χέζει, είναι να συμπεραίνει αβίαστα, στιγμιαία χρησιμοποιώντας μόνο την επιφάνεια του ενός δεκατου του συνειδητού του, το οποίο έχει υπερκαλυφθεί από αυτήν την γλίτσα της παραποιημένης γνώσης, της χρόνιας προπαγάνδας.
      Γιατί να σκεφτούμε αφού όλα είναι στρωμένα και έτοιμα;

      Ένα πράγμα μόνο δεν μπορώ να χωνέψω εγώ: Κάτι τέτοιοι ανώνυμοι, αφού τα γνωρίζουν όλα τόσο καλά, αφού έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους, αφού έχουν πάρει θέση για τον κόσμο και τα πράγματα, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΟΛΕ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ; Αφού δίπλα ακριβώς είναι το bookmark του τσοντοsite. Κλικ! Κλικ!

      Διαγραφή
  10. Sorry party is over!

    Το επομενο σχολιο με μλκιες εχει φυγει ιπταμενο για room 101.
    Αντε τωρα γιναμε ολοι τρολ της φακης. Δεν μπορω να γυρισω λιγο το κεφαλι μου και βρισκω χαζομαρες ανωνυμες. Κανονικα θελει σφουγγαρισμα ολο το θεμα, αλλα εχε χαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.