18 Μαρτίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα- «Ή θα εξεγερθούμε, ή θα τελειώσουμε»

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούνται προς τις κάλπες με τρομοκρατικά διλήμματα» ανέφερε σήμερα από το Ηράκλειο, η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ΑλέκαΠαπαρήγα εκτοξεύοντας βέλη κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Μιλώντας στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο η κυρία Παπαρήγα ανέφερε ότι «με τρομοκρατικά διλήμματα προς τον ελληνικό λαό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούνται προς τις κάλπες».


Παράλληλα, έκανε λόγο για «τρομοκρατία μέχρι τις κάλπες».
Η Γ.Γ. του ΚΚΕ είπε επίσης ότι «η χώρα βρίσκεται στη μέση μιας καταιγίδας μέτρων» και ότι «μέχρι τις εκλογές η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θα υλοποιήσει νέα σειρά σκληρών μέτρων, όχι με διάλογο αλλά με όργιο τρομοκράτησης του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το Μνημόνιο οδηγεί στην εξαθλίωση του λαού, κάνοντας λόγο για «οσφυοκάμπτες» σχετικά με τη συζήτηση που θα γίνει την Τρίτη στη Βουλή για τη δανειακή σύμβαση.

Η κυρία Παπαρήγα χαρακτήρισε λαιμητόμο για το λαό τη νέα δανειακή σύμβαση. «Γυρνάνε στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου. Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των εργαζομένων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 ευρώ» είπε.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δίνει τη μάχη με επιχειρήματα, ενώ σχετικά με την πρόκληση που δέχθηκε από την Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ, εκτίμησε ότι από την απεργία θα πληγεί ο μεγαλέμπορος και όχι ο φτωχός αγρότης .

«Αυτό που θα κάνει τη διαφορά και θα δημιουργήσει την ελπίδα για το λαϊκό κίνημα, αυτό που πρέπει να τρομοκρατήσει αυτούς που πρέπει να τρομοκρατήσει, είναι η εκλογική δύναμη του κομμουνιστικού κόμματος» τόνισε.


Πηγη 

9 σχόλια:

  1. Η κ. Παπαρήγα έχει δηλώσει ότι η λύση στην κρίση είναι ο σοσιαλισμός. Αν εννοεί ότι πρέπει να εξεγερθεί ο λαός για να φέρει την σοσιαλιστική επανάσταση, μάλλον είναι μακρυά από την πραγματικότητα.
    Ο λαός πρέπει να εξεγερθεί ειρηνικά για να απαιτήσει Εθνική οικονομία και να σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση, πράγμα που γίνεται μόνον με την δραχμή.
    Η κ. Παπαρήγα έχει δηλώσει ότι είτε με το ευρώ είτε με την δραχμή θα πεινάσουμε ...

    ΥΓ. Το δίλημμα ''σοσιαλισμός ή πείνα'' είναι κι αυτό τρομοκρατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Η ΠΕΙΝΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΕ.

      ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ.
      ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ.
      ΘΕΟΔΩΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Το 1932 είχαμε δραχμή ξέρεις φίλε. Αυτό δεν εμπόδισε τον κόσμο να πεινάει, να κάνει "γιουρούσια στους φούρνους" όπως έλεγε κι ο Μπελογιάννης αφού ούτε 10% των εργατικών οικογενειών δεν είχε ψωμί, να αυτοκτονεί από απελπισία, να πεθαίνει από ασιτία και οι φόροι να εισπράττονται με τα όπλα.

      Σήμερα η Ελλάδα είναι και επισήμως χρεοκοπημένη (για όλους πλην των...Ελλήνων!) και το τι σημαίνει αυτό θα το δεις μετά τις εκλογές. Κατά τα άλλα απαίτησε εσύ "εθνική" οικονομία...

      Διαγραφή
  2. Ασε μας ρε απολιθωμα του Περισου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΑΡΑ ΣΟΥ.
      ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ Η ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ Ε?
      ΘΕΟΔΩΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε θα στοιχηματηζα οτι εισαι κατοικος του Καζακη(σταν)

      Διαγραφή
    3. Πονταρω στο ιδιο, Ποε! (Με αποδοση μαλλον 1,01 ομως)
      kage

      Διαγραφή
    4. Ναι δυστυχως δεν αποτελουν πια ουτε προκληση
      Λενε για εμας οτι λεμε τα ιδια και τα ιδια εδω και χρονια(και καλα κανουμε), τα οποία ίδια δεν τα ξερουν καν, ούτε τα βασικά.

      Και αυτοι, μια φορά να μιλήσεις μαζί τους, τα έχεις μάθει ολα για την "ιδεολογια" τους του κώλου ωστε μετα απο την πρωτη τους προταση ξερεις περι (κ)τινος πρόκειται.

      Ετσι ειναι τα αναχωματα τι να γινει, δεν εχει σημασια για αυτους η ουσια αλλα η ζημια που θα κανουν, εστω και εν αγνοια τους αν προκειται απλα για φαιρεφωνα.

      Διαγραφή
  3. Απο τα πιο σωστά πράγματα που ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό....
    Όπως ακριβώς το είπες Αλέκα εξέγερση ή εξαθλίωση....
    Αλλωστε αν θέλετε και την γνώμη μου,το πρώτο αίμα θα χυθεί και η αρχή θα γινεί απο τους προλετάριους,ύστερα η υπόλοιπη εργατική τάξη θα ακουλουθ'ήσει λόγω πείνας και όχι λόγω ταξικής συνείδησης(που το μεγαλύτερο μέρος της δεν ξέρει τι ειναι)!!!!


    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.