19 Μαρτίου 2012

Ναυτεργάτες και υπάλληλοι του Αλαφούζου


Ακολουθεί ένα καλό άρθρο για το θέμα απο το Αριστερά & Πολιτική

 Κοινωνικός Αυτοματισμός

Οι αγρότες της Κρήτης έχουν δίκαιο να μη θέλουν να χαλάσουν τα προϊόντα τους λόγω της απεργίας των ναυτικών και να προσπαθούν να τα σώσουν. Όπως έχουν δίκαιο και οι ναυτικοί, να μη θέλουν να τους εξαφανίσουν και τα τελευταία δικαιώματα που απέμειναν και αναγκαστικά απεργούν για να τα σώσουν. Το φαινομενικό αδιέξοδο το επέβαλαν η τρόικα και η κυβέρνηση με τις πολιτικές τους και ισχύει για όλες τις εργαζόμενες τάξεις και στρώματα και όχι μόνο για τους ναυτεργάτες.

Έχουν δίκαιο όμως όλα τα μέσα ενημέρωσης του κεφαλαίου, εξωθώντας και τους αγρότες σε αυτό, να απαιτούν να δουλεύουν οι ναυτεργάτες ό,τι και αν τους στερεί η κυβέρνηση, μισθούς, δικαιώματα, σύνταξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ; Πρέπει να τα ανεχόμαστε όταν αυτό το κάνουν σε κάθε κοινωνική ομάδα που στοχεύουν και συκοφαντούν για να υποταχθεί και στο όνομα δήθεν του «κοινωνικού συνόλου»; 


Ως πού θα φτάσει δηλαδή η υποταγή στο όνομα του «κοινωνικού συνόλου» ή της όποιας κοινωνικής ομάδας μας λένε ότι θίγεται; Όλες οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να υποταχθούν στην καρατόμηση των δικαιωμάτων τους και στα μέτρα και να μην αντιδρούν γιατί δήθεν θα θιγούν άλλες ομάδες και το «κοινωνικό σύνολο»; Αυτά τα λένε μόνο οι δικτατορίες.

Με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών, το ΣΚΑΪ και τα κανάλια κάνουν πάρτι με δακρύβρεχτα ρεπορτάζ, βάζοντας τις τάξεις και τα στρώματα να συγκρούονται για να περάσει η πολιτική της κυβέρνησης και παράλληλα να υπονομευτεί το δικαίωμα στην απεργία και στη διαμαρτυρία.

Σήμερα τους στρέφουν όλους σε βάρος των ναυτικών γιατί «κλείνουν» τους δρόμους της θάλασσας. Αύριο θα εξωθήσουν μια άλλη ομάδα να εφορμήσει κατά των αγροτών για να περάσουν μέτρα σε βάρος τους - ξέχασαν μήπως οι αγρότες τις συκοφαντίες όταν έκλειναν τους δρόμους στη στεριά; Αύριο πιθανόν να βάλουν τους φορτηγατζήδες να εφορμήσουν κατά των ναυτικών ενώ αν απεργήσουν αυτοί οι αγρότες θα εφορμήσουν εναντίον τους με τα ίδια επιχειρήματα που έχουν κατά των ναυτικών. Φυσικά οι φορτηγατζήδες δεν πρέπει να ξεχνούν τι έκαναν τα κανάλια εναντίον τους όταν απεργούσαν υπερασπίζοντας την περιουσία τους που την μηδένισαν ήδη.

Μήπως όλο το μνημόνιο δεν πέρασε με προπαγάνδα πόλεμου μεταξύ κοινωνικών ομάδων και εξώθηση της μιας εναντίον της άλλης ώστε να περνάει κάθε φορά το χειρότερο για τη στοχευόμενη ομάδα; Το ίδιο γίνεται και τώρα.

Ένα είναι το συμπέρασμα. Όλοι αυτοί, αντί να ανέχονται να τους χρησιμοποιούν τον έναν εναντίον του άλλου, να ενωθούν και μέσα από την αλληλεγγύη να ανατρέψουν τις πολιτικές που περνάει η εξουσία μέσα από την διάσπαση και την τεχνητή αντιπαράθεση που τους αφανίζει.

12 σχόλια:

  1. υπαρχει πληρεστερη ενημεροση για την απεργεια οποιοσ μπορει να βοηθηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιγο μεγαλυτερο αποσπασμα οπου οι αγροτες δηλωνουν πως δεν ειναι εναντιον της απεργιας της ΠΝΟ ενω η Ολγα Κεφαλογιαννη αποφευγει να απαντησει σε αυτο

    http://youtu.be/L8is7qPpuP0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εν τω μεταξύ, αφού ακούγεται η διαμαρτυρία των αγροτών για τον τίτλο που έχει βάλει ο σκάι "αγρότες κατά ναυτεργατών", ο σκάι τον αφαιρεί και βάζει ένα γενικό "εξοργισμένοι αγρότες". Μόνο για να ξαναβάλει τον τίτλο "αγρότες κατά ναυτεργατών" μετά από ένα-δυο λεπτά !!!!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο βρε Κρητικαρε ΓΙΓΑΝΤΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΑΝΟΥΣΟ..!!

    Να πως πρέπει να τους ξεμπροστιάζουμε τους σφουγκοκωλάριους των αφεντικών, με την πρώτη μας κουβεντα θελει να τους βαζουμε στη θεση που ειναι..!!

    ευγενειες και φιλολογίες δεν χωράνε όταν ο άλλος προσπαθει "παιζοντας το" ανεξαρτητος, ενω ειναι τσιρακι, να κανεις μαζί του συζητηση, ενω ειναι ολοφάνερο ότι ¨"δουλευει" τον κόσμο.

    Ετσι πρέπει να μιλάνε οι αγωνιστες ΕΤΣΙ!!! ΌΠΩΣ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, και ας φωνάζει ο Μανουσογιαννάκης, φαίνεται οτι τον πνιγει το δικιο και φαινεται ότι ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΕ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ.!
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ !!
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλήτες καπιταλιστές
    -κάποιος από μακριά-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανελεητο ξεβρακωμα στα τσιρακια της σαπιας ταξης.

    AntonXXXX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άθλιος Ευαγγελάτος... Οι άλλοι στο Σκαι το "ντύνουν" με ένα μανδύα νεοφιλελεύθερης ψευτοδιανόησης, αυτόν τον πήραν φαίνεται τώρα που σκουραίνουν τα πράγματα για να κάνει τη λαϊκίστικη δουλειά. Κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεσηκώσουν τους αγρότες της Κρήτης, με κάθε μέσο... Πόσα έχουμε να δούμε ακόμη όσο σφίγγει ο κλοιός γύρω μας (και γύρω τους)... Φαίδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο πρεμούρα για τα δίκαια των αγροτών!!! θα ήθελα όμως να (ξανα)δώ τί θα λένε οι ίδιοι δημοσιογράφοι, όταν οι αγρότες αυτή τη φορά, αποφασίσουν την επόμενη απεργεία τους!!!

    Fgk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε παιδιά έκανε το λάθος ο λακές του Αλαφούζου, ο Ευαγγελάτος να καλέσει χτες τον Μανουσογιαννάκη να τον βάλει απέναντι στους αγρότες της Κρήτης. Έτσι νόμιζε ο Ευαγγελάτος ότι θα γίνει

    Τι το ήθελαν; Τον καταξεφτίλισε κι αυτόν και την Κεφαλογιάννη. Και οι αγρότες μετά από δύο λεπτά άρχισαν να διαμαρτύρονται στον λακέ του Αλαφούζου πως είναι ντροπή ο τίτλος που είχε ο Ευαγγελάτος "αγρότες κατά ναυτεργατων, ΝΔ κατά ΚΚΕ"

    Τους έκανε ο Μανουσογιαννάκης, να ψάχνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. red1917 μετα την αναλυση του ευαγγελατου εμαθα οτι ο σκοπος των ιδιωτικων καναλιων δεν ειναι να στηριζουν τα συμφερωντα του αφεντικου ουτε να κανουν το ασπρο,μαυρο ουτε να τρομοκρατουν τον λαο ουτε να τον αποβλακωνουν με αθλια προγραματα ,αλλα να δινουν λογο στο κκε καπως αλλιως τα λενε οι μαρξιστες ,αλλα και διαφοροι αλλοι για τον ρολο τους(τσομσκι) αλλα τι μπορει να ξερουν αυτοι μπροστα σε μια διανεια σαν τον ευαγγελατο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κκε. Καπως αλλιως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.