6 Ιουλίου 2011

Ρωσία : 23 εκατομμύρια κάτω από το όριο της φτώχειας - 101 δισεκατομμυριούχοι

Από τον Ριζοσπάστη

Οι φτωχοί και απόκληροι του καπιταλισμού πληθαίνουν στη Ρωσία
Σύμφωνα με τη ρωσική στατιστική υπηρεσία «Ροστάτ» στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των Ρώσων, τα εισοδήματα των οποίων δεν ξεπερνάνε το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης, αυξήθηκε κατά 2,3 εκατομμύρια. Ετσι ο αριθμός των ανθρώπων που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας έφτασε το 22,9 εκατομμύρια ανθρώπους, που αποτελούν το 1/6 του πληθυσμού της Ρωσίας. Στην αύξηση αυτή συνέβαλε η αύξηση κατά 17% του ελάχιστου ορίου διαβίωσης, που οφείλεται στην ανάλογη αύξηση των τιμών σε τρόφιμα και υπηρεσίες. Εξέλιξη που δεν αναπληρώθηκε με αύξηση των εισοδημάτων.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΦΟΡΟΥΜ», Ανατόλι Μπαράνοφ, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για φτωχούς, αλλά για τους εντελώς εξαθλιωμένους ανθρώπους. Οπως σημειώνει ο ίδιος, το «ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης» στη Ρωσία, που υποτίθεται υπολογίζει το κόστος των βασικών αναγκών των ανθρώπων, μπορεί να συγκριθεί μόνο με το συσσίτιο στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.


Κι αυτά την ώρα που στις επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις υπογραμμίζεται πως η κρίση τελείωσε κι η ρωσική οικονομία βρίσκεται ξανά σε άνοδο, οι τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου είναι υψηλές, μεγαλώνοντας τα κρατικά έσοδα από τις εξαγωγές ενεργειακών πόρων.

Ωστόσο, δεν αυξάνει μόνο ο δείκτης της φτώχειας αλλά κι ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στη Ρωσία. Ετσι σύμφωνα με το «Forbes» ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στη Ρωσία - οι περισσότεροι εκ των οποίων απέκτησαν τις επιχειρηματικές τους «αυτοκρατορίες» στη διάρκεια της καπιταλιστικής παλινόρθωσης της δεκαετίας του 1990 - αυξήθηκαν σε 101 από 62 το 2010. Στη Μόσχα ζουν 79 δισεκατομμυριούχοι, περισσότεροι από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.

9 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ "ΧΡΕΟΣ" ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ;;;;;;;
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΜΩΣ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ "ΥΠΕΡΧΛΙΔΗ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ.

    ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΡΓΑΣΙΑ - ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΠΟΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΓΚΕΜΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΤΟ ΕΣΕΛΟΝ, ΟΙ ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ AIR CIA ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

    ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΠΙΘΥΜΩ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ;

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι άλλα τώρα έχουν Coca cola Χαμπουργκερ και μπλουτζίν για να τα βλέπουν στη βιτρίνα για να τα θαυμάζουν αντί των βαρετών Θεάτρων , Όπερες ,Αθλητικά κέντρα , και άλλες σαχλό κουλτουριάρικες εκδηλώσεις .
    Και την ελευθερία να διαχειρίζονται μόνοι τους και ελεύθερα την φτώχεια τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O δείκτης του "ποσοστού φτώχειας" όπως φαίνεται και από είδηση είναι ένα στατιστικό κατασκεύασμα. Μαζεύονται κάποιοι "διανοούμενοι" και σοφοί με πολιτική ατζέντα και φτιάχνουν ένα καλάθι αγαθών και υπηρεσιών που υποτίθεται ότι είναι αντιπροσωπευτικό των αναγκών μερικών δεκάδων εκατομμυρίων διαφορετικών ανθρώπων.

    Το "ιδιοφυές" με τους δείκτες σχετικής φτώχειας είναι ότι εξ'ορισμού είναι αδύνατον να είναι μηδέν επομένως είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στο να δημιουργούν εντυπώσεις και να παραπλανούν την κοινή γνώμη. Για παράδειγμα αν το εισόδημα του κατώτερου εισοδηματικά 20% αυξάνεται 2% τον χρόνο ενώ το μέσο εισόδημα αυξάνεται κατά 3% το ποσοστό σχετικής φτώχειας θα αυξάνεται ακόμα και αν οι φτωχοί βελτιώνουν την θέση τους κάθε χρόνο. Κάπως έτσι έχουμε φτάσει το 75% των φτωχών νοικοκυριών στην Αμερική να έχει αυτοκίνητο και το 30% να έχει δύο ή περισσότερα.

    http://www.heritage.org/research/reports/2004/01/understanding-poverty-in-america


    Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι πραγματικά για την κατάσταση φτώχειας στην Ρωσία και θες να γίνει ουσιαστική συζήτηση ψάξε βρες αξιόπιστα και αντικειμενικά στοιχεία για παράδειγμα για την βρεφική θνησιμότητα, τα χρόνια παραμονής στο σχολείο, την μέση κατανάλωση θερμίδων κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΠΙΕΔΗ ΤΗΝ ΛΕΕΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ;

    ΠΑΡΕ ΤΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΙΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1991 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ρωσική στατιστική υπηρεσία «Ροστάτ».

    ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΣΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΒΕΝΤΙΕΦ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΗΔΗΣΑΝ ΣΤΗΝ Σ.Ε. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ.

    ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ.

    ΑΝ ΕΣΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΔΩΣΕ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ Η ΜΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΥΤΟΙ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 1:27 μ.μ. αφού τα παραπάνω για εσένα είναι απλοί αριθμοί, και στη Ρωσία όλοι περνάνε μια χαρά, πάρε και ένα άρθρο της εφημερίδας "The Independent"
    για την κατάσταση στη ρώσια και τα ναρκωτικά....την ρώσια που αριθμεί 79 δισεκαττομυριούχους στη Μόσχα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το λίνκ ξέχασα....
    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/06/blog-post_9565.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δυστυχως ακομα και εδω θα τρυπωνουν ποντικια σαν τον ανωνυμο για να αφησουν τα εγκεφαλικα τους κοπρανα και να την κοπανησουν.μιλαω για τον 'αναλυτη της στατιστικης'.ποσο σκουπιδι πρεπει να ειναι καποιος για να γραφει αυτες τις παπαριες.ποσο σκουπιδι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.