9 Ιουλίου 2011

Ανασα για τον λαό ... !!! Ρίχνουν το συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 15% !

Τελικά η κυβέρνηση έχοντας συναίσθηση της κρίσιμης κατάστασης των Ελλήνων εργαζομένων, αποφάσισε να προωθήσει την μείωση των φορολογικών συντελεστών ... των επιχειρήσεων ! Σε άρθρο της "φιλολαϊκής" εφημερίδας Καθημερινή, το οποίο παραθέτουμε στην συνέχεια, φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει η καλοκουρδισμένη αστική δημοσιογραφική μηχανή της χώρας. Απο την μια παραθέτει την εξωφρενική αυτή είδηση, την οποία δεν μπορεί φυσικά να κρύψει, απο την άλλη όμως προσπαθεί να καλμάρει τους αναγνώστες της (όσοι δηλαδή απο αυτούς ανήκουν σε χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα), με την αντιπαράθεση του δήθεν εξορθολογισμού των φοροαπαλλαγών, οι οποίες φυσικά ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ τις επιχειρήσεις, αλλά φυσικά πρόσωπα.

Παράλληλα μας ενημερώνει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να συλλέξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη απο μεγαλοοφειλέτες, με τα αποτελέσματα της "προσπάθειας" αυτής να είναι ήδη γνωστά απο πριν ... Θα πληρώσουν μερικές μικρές επιχειρήσεις, οί μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι, αλλά οι μεγάλες και μονοπωλιακές επιχειρήσεις θα μείνουν στο απυρόβλητο !

Δεν υπάρχει ουτε μια κυβερνητική απόφαση η οποία να μην πραγματοποιείται με στόχο την στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αυτός είναι ο ρόλος μιας αστικής κυβέρνησης, αυτός είναι ο ρόλος του αστικού κράτους ... απλά γίνεται πιο εμφανές σε περιόδους κρίσης, κάτω απο την επίδραση της πτωτικής τάσης του ποσοστού κέρδους και των έντονων ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών !


Φορολογικός συντελεστής 15% στις επιχειρήσεις (Από την Καθημερινή)
Πώς θα εντοπιστούν όσοι έχουν μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές 
 
Τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15%, με ταυτόχρονη κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι αφ' ενός μεν θα μειωθεί η επιβάρυνση των επιχειρήσεων, αφ' ετέρου δε θα απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα. Σημαντικές αλλαγές σχεδιάζονται και για τα φυσικά πρόσωπα τα οποία από το 2012 θα έχουν μικρότερες εκπτώσεις φόρου, καθώς οι φοροαπαλλαγές θα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα μειώσει το κόστος που έχει ο προϋπολογισμός από τις φοροαπαλλαγές κατά 50%, δηλαδή στα 4 δισ. ευρώ από 8 δισ. ευρώ που ανέρχονται σήμερα.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θα αναθέσει σε δικηγόρους, λογιστές και ελεγκτές τον εντοπισμό όσων φορολογουμένων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ. Πρόκειται για 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα που χρωστούν, μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις 41,1 δισ. ευρώ. Επίσης, ξεκινούν έλεγχοι, για όσους δεν είχαν υπαχθεί στην περαίωση του 2010, επειδή κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ ανά άτομο ή λόγω μεγάλου κύκλου εργασιών. Τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Βενιζέλος θα ανακοινώσει το σχέδιό του για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

1 σχόλιο:

  1. ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.